Hrvatska

• Začetnik teme Začetnik teme backpacker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ljudi nema ralozga za ovako negativnim emocijama i teskim recima.
jednostavno ko nije zainteresovan da ide na hrvatsko primorje,ili ko je zabrinut za svoju bezbendost,sa nekim razlogom ili bez razloga jednostavno ne treba tamo da ide i problem je resen.uvek imate na raspolaganju grcku,crnu goru,italiju,spaniju,kubu,pa ko koliko ima para i volje nek izvoli.

tema je namenjena onima koji mozda nesto imaju da dodaju na nju,koji su bili u hrvatskoj i imali lepa iskustva.ako se ne osecate prijatno ne vidim razlog da drugima ucinite da se i oni osecaju neprijatno.dalje,cisto sumnjam da je kyo zlonamerno postavio temu,jer uopste nije neki ekstremni hrvat i nema razloga da tako reagujete na ono sta on postavi.

dalje,ja u hrvatsku idem godinama kolima i do sada mi se nista nije desilo...zna se da postoje mesta gde ne treba da ides kolima i da pazis....svidjalo se nama ili ne - takvo je stanje,i na ljudima je da se ponasaju racionalno...meni hrvati,ljudi koji zive u hrvatskoj uvek govore da postoje mesta za izbegavanje ko npr zadar tako da nemam nameru tamo uskoro da se pojavljujem....a svaljivati neku krivicu na celokupnu naciju nema smisla,jer smo i sami na nasoj kozi osetili kako je to biti kolektivni krivac za sve a da pritom ni ja ni vi nismo nista uradili...a negativan stav moze samo da dovede do zaostravanja odnosa sto nikome ne treba...

Zavala je malo ribarsko mjesto smješteno na južnoj strani otoka, 7 km od Jelse i 35 km od grada Hvara. Okovano mirisima lavande i ružmarina, prekrasnim maslinicima te kristalno čistim morem ovo mjesto čini nezaobilaznom destinacijom mnogih turista iz cijelog svijeta. Brojne šljunčane plaže i skrovite uvale nude posjetiteljima mir i potpuni odmor daleko od buke i vreve modernog života.

home_panorama.jpg

zavala.jpg

porin50:
Ova tema je sjajna i ne mislim da bi ikako
mogla biti provokacija barem po postovima
postavljače teme.
Dođite i uživajte sve ćemo da vas primimo 8-)

Cisto da podsetim ko ce nas to primiti i kako, samo dva izvoda iz diskusije na jednom zagrebackom forumu u vezi turizma u vezi turista Srba, moze i vise ako si zainteresovan i nemoj mi reci opet cuvenu recenicu koja sve/nista ne govori: "svuda ima budala"

"hrli nam jugonostalgicar, dopihdila mu ada ciganlija...srbi su opca patetika covice..
Hrvatska je obala najljepsa u Europi, a vi srbi placite"

"Ono sto su htjeli nasiljem prigrabiti kao 'vecno srpsko ognjiste' nek sad gledaju s divljenjem, jalom, zaljenjem - ma kako god oce, glavno je da nam dolaze kao turisti koji za to moraju platiti."

(zbog ovakvih veoma cestih komentara u hrvatskoj, smatram ovu temu cistom provokacijom a ne nevinim prikazom lijepe vase)

Nemam komentar....

Ова тема је тенденциозна и безочно вређа осећања већине Срба и грађана Србије.

Након свега кроз шта смо прошли, а није у питању само задњих 15 година и у сред

Титовог "братства и јединства" дешавале су се немиле сцене у лијепој њиховој.

Колико је аутомобила са БГ и осталих са српским регистарским таблицама, летело

са сплитске и других рива у море? Колико је било пробушених гума,

увреда, "неразумевања" српског језика (а тада смо говорили српско-хрватски) и

сличног, али то су ситнице у односу на оно што се десило Србима држављанима

Хрватске у Бљеску и Олуји....Многи од њих су на најтрагичнији начин окончали свој

живот, а у западној Славонији, били су потребни детреџенти да би се опрала српска

крв са пута!

Колико је држављана Србије опљачкано, мислим на све оне који су на Јадрану

имали куће и станове?! Нисам чула ни за један случај, да им је имовина у лијепој

њиховој, остала поштеђена. Све су им покрали: намештај, постељину, техничке

уређаје, пркет, кваке, па чак и wc шоље... Људи су по 5-10 година водили судске

спорове за повраћај имовине, и када би они упорнији и срећнији најзад успели

судским путем да поврате своју имовину, која се након пљачкашких

похода, "драгих" им суседа састојала само од голих зидова, ту своју имовину

продавали су будзашто, а често и по десетоструко нижој цени од тржишне...

Преко 50.000 станова су узурпирали Србима, држављанима Хрватске, драстично их

оштетили за стаж и пензије, многи годинама нису примали своје поштено зарађене

пензије и живели као социјални случајеви од помоћи Србије, која је помажући

несрећним избеглицама, откидала од уста својих грађана...

И сад након свега као да ништа није било, сад ћемо причу о лепотама Јадрана да

потурамо онима, који у барем 95% случајева никада тамо неће ни отићи!

Пајамацо, након ових претходно наведених неумољивих чињеница, питам те који је

циљ толерисања овакве прохрватске (о чему немам ништа против) – али, жестоке

антисрпске пропаганде (о чему имам много против)? Хоћемо ли се икад зауставити у

тој бесмисленој и самоубилачкој бласфемији српскога рода и народа? А, што се тиче

садашњих "хрватских природних лепота" 2/3 од тога налазе се на отетој српској

територији, а 1/3 на отетој италијанској територији...!

Sućuraj (Otok Hvar)
Sućuraj je slikovito malo mjesto. Stanovništvo živi uglavnom od ribarstva i turizma. Ugodna klima, prekrasne plaže i bujna mediteranska vegetacija privlače mnogobrojne turiste.
Sućuraj postoji više od 2300 godina. Povijest Sućurja izuzetno je burna (Iliri, Rimljani, Venecija, Francuska, Austro-Ugarska…). O povijesti svjedoče brojni dokumenti i sačuvani spomenici.
008-sucuraj-island-hvar.jpg

sucuraj-hvar-cesminica-beach010.jpg

hvar-sucuraj-fish016.jpg

medved_bg:
@code
Malo ti je bzvz ovaj potez - prvo se ogradiš i osudiš nacionalističke poruke i stavove nekih forumaša na ovoj temi, a onda kao primer stava Hrvata citiraš iste nacionalističke stavove sa drugih foruma...

I sta je tu lose, cudno, ili mozda kontradiktorno? Sudi se nacionalistickim porukama na ovoj temi, citiraju se hrvatska nacionalisticka misljenja da bi se osudila, a ne da bi ti citati umanjili tezinu nacionalizma pojedinaca na ovoj temi, sledi zakljucak:
:arrow: Sudi se nacionalizmu u generalnom smislu!
Tema rasprave ima za cilj da prikaze negativne strane njihove turisticke ponude za Srbe, a nekoliko nas je usput pokusalo da da objasnjenje iz kog razloga do toga dolazi. Losa iskustva nasih ljudi u Hrvatskoj se ne mogu samo komentarisati sa : jaoj, bas mi je zao sto ti se to desilo; ah, ima nas svuda raznih i tome sl., vec se tacno zna da su svi ti losi dogadjaju obojeni nacionalizmom veceg dela Hrvata prema Srbima. Stoga se ne moze preskakati prica o nacionalizmu kad je on glavni uzrok svih nemilih dogadjaja.
Naravno, niko ovde ni ne prica da je taj nacionalizam jednosmeran, postoji i u Srbiji, ali u mnogo manjoj meri te samim tim i mnogo manjim posledicama nego u Hrvatskoj i to je ljudi cinjenica!

medved_bg:
Pitom sve te navedene teme (kao i oe što je dvr postavio) postoje i ovde na pdf Politika, identične - samo u ogledalu, naravno. Doduše, kod nas je za mesto krivaca za požare, lošu ekonomiju, status u svetu, mrtva trka između Hrvata i Šiptara u poslednje vreme...Kao i izbor za najgenocidniju, fašističku, retardiranu....(dopunite spisak pojmovima sa HR foruma) naciju...isto sran.je, drugo pakovanje....Većina naših ljudi koji takve stvari postuju imaju BG kao lokaciju, a znamo kakva je situacija ovde. Daleko bilo da sopstveni grad procenjujem po postovima sa političkog foruma :roll:

Ako dozvolite Code je citirao postove koji bas kroz nacionalizam oslikavaju njihovu raspolozenost i atmosferu prema turistima iz Srbije...nije se prica razvodnjavala u pravcu generalnih optuzbi i toga da su nam druge nacije krive za sve lose u nasoj zemlji.
I u pravu ste, ne treba ceniti svoj ili tudj grad prema nekim postovima na forumu, ali nisam uocila da iko to ovde i radi. Ovde pricamo o stvarnim losim iskustvima Srba, a citati treba da posluze za objasnjenje razloga tih losih iskustava koja se iznova i iznova ponavljaju.

medved_bg:
Poenta je da se treba manuti tih prepisivanja sa foruma, kad nas ovde već ima i jednih i drugih, nego jednostavno pitanje-odgovor, pitanje-odgovor. Ali, što bi prosto, kad može komplikovano...

Pitanja su postavljana vise puta i to bas autoru teme cije se namere spore. Odgovora naravno nema, a zasto? Koliko nekom coveku moze biti tesko da odgovori na ta pitanja ukoliko je sasvim siguran u svoj stav i ukoliko su mu namere ciste. Opet on kao autor teme i "dobrih namera" na prvom mestu i treba da brani ovu temu, i da pokusa (bez uopstene demagogije) da nas razuveri. Taj decko je i sam itekako svestan ovoga o cemu mi diskutujemo i sta osudjujemo, jer zna da su se ti dogadjaju stvarno i desili, svestan je nacionalizma u svojoj zemlji, a opet se oglusava na celu pricu i tera dalje sa postavljanjem slika pozivajuci nas u goste. Ne videh nigde (ako mi je promaklo, slobodno napisite) da je taj tokyo osudio i kritikovao ta losa iskustva nasih ljudi prema kojima neko prijateljskih namera ne moze ostati ravnodusan!!!

I da, vecina ljudi koji na srecu nisu imali neprijatnijih iskustava u HR, a odlaze tamo dovoljno dugo da bi uopste mogli da komentarisu atmosferu prema Srbima su u 95% slucaja oni koji su tokom rata nasli utociste u Srbiji, a koji imaju tamo familiju, rodbinu prijatelje kod kojih odlaze, oni koji imaju dvojno drzavljanstvo, oni kojima je narecje podneblja ostalo u govoru ili secanju itd. Naravno ima primera i Hrvata koji su inace ziveli u Srbiji (a zamislite niko ih u toku rata nije proterao u Hrvatsku) pa su sacekali da prodje rat, a onda slobodno isli u obilazak svojih roditelja, braca, sestri....Takvi primeri se sigurno ne mogu porediti sa ostalim turistima koji ce se naci na tlu Hrvatske bez lokalnih poznanika i icije podrske i koje ce po defaultu zadesiti neka nezgoda ukoliko ne uspeju da sakriju sva obelezja svoje nacionalne pripadnosti.

SIGNATURE 350:
codemaker ti zapeo za pitanje zasto tokyo nije postavio temu na madjarskom forumu ili vec nekom drugom.
pa razlog je prilicno jednostavan, covek je na ovom forumu jer pricamo isti jezik. [ rekao sam ISTI da skratim pricu nemojte se sad vatati za to]. kako da ode na madjarski forum ili bilo koji drugi stranski kad ne zna taj jezik?
Pa nisi valjda mislio da pitam za tekst na novo-hrvatskom na nemackom ili nekom drugom stranom forumu? Isto toliki broj slika i naravno tekst ili na engleskom ili na jezuku foruma. To sam pitao. A ako ne zna nijedan drugi jezik, onda treba sve sto ima da saspe ovde? A i zalosna mu skolska sprema kad barem na engleskom ne bi znao poslati temu o lijepoj njegovoj.
Znaci turizam u Kini ce se reklamirati na kineskom i njihvoim slovima, pa ko razume shvatice. Ili ce Kinezi reklamirati svoje turisticke destinacije samo na forumima susednih drzava koje razumeju pismo i govor?
Nadam se da sad razumes sta sam pitao japanca.

@porin50

Ok, drago mi je sa me nisi optuzio za sejanje mrznje, jer to mi nije namera.
Posto si barem pokusao odgovoriti, detaljno cu ti navesti sta o tom odgovoru mislim.

Razume se da je glavni cilj turizma uzeti neku paru, tu nema nikakve zamerke. Negde sam procitao da se ova sezona predvidja kao jedna od najuspesnijih do sada, sto je dobro za vasu ekonomiju.
Reklama je sigurno ucinila svoj deo posla, govorim o svim ostalim turistima, izuzev srpskim, za koje ti je jasno da su u minornom broju posetili hr i ove kao i prethodnih godina, tako da bas nisu nesto obogatili hr ekonomiju.

E sad dolazim do onoga na sta nemam odgovor i zbog cega smatram da je zasipanje ovog pdf silnim brojem slika iz hr - provokacija, sa kojim ciljem ne znam ( a ti ne odgovaras) i ne zanima me:
Ni na jednom forumu, bilo hrvatskom ili stranom, ili nasem, nisam nasao toliki broj postova jedne osobe i toliki broj slika iz hr, kao sto je na najvecem srpskom forumu. Ni izbliza.
Sasvim je logicno da postavim pitanje koji je razlog da se bas na Krstarici pojave stotine slika iz hr a nigde drugde nikada niko nije stavio stotine slika na jednoj jedinoj temi o hrvatskoj?
Zar nije logicnije da to bude i na nekom drugom forumu u svetu, iz zemalja odakle imate najvise turista? Ne, ubedljivo najveci broj slika iz hr je bas na srpskom forumu, za stvarno minoran broj turista koji zele, mogu ili se usudjuju posetiti hr!
To je razlog zbog cega smatram da je ova tema cista provokacija, u smislu koji je vec jedan hrvat na jednom forumu napisao a ja preneo, nesto u smislu "evo vam pa gledajte kakve mi lepote imamo a vi nikada necete imati...", parafraziram da sad ne trazim tacan tekst. Tu se slazem sa njim.
Pa posto ste postigli cilj ovom provokacijom, imalo bi smisla da zavrsimo sa ovom temom. Toliko ste mesta naveli da za zivota sva ne mogu da se obidju, dovoljno je.

Sad ce se opet neko naci da pita "pa sta, lepe su slike, sto tebi smetaju slike iz hr", ja cu odgovoriti CEMU tolika enormna kolicina, na nijednom forumu koji sam video nisam nasao JEDNU temu sa stotinama slika o hr. Da sam nasoa pa da razumem...

Tvoje pisanje:
"Ne znam što bi to ikome smetalo, meni osobno
su puno draži sadržaji o turizmu sa slikama kako i kod
Grčke, Turske i ostalih zemalja."
je tacno ono o cemu sve vreme pisem, takvim "sta vam je sad, sta vam smeta, lepse je sa slikama itd" sistemom pokusavate da izbegnete sve sto vas se pita. Nemoj skretati na drugu stranu, pitam te konkretno, navedi mi JEDAN forum na kom postoji jedna tema sa preko 300 slika o vasoj lijepoj? Ima li? Nema! Zasto bas na srpskom? Zato sto ima najvise turista iz Srbije? To je pitanje na koje stalno izbegavate odgovor a to je razlog sto mislim da aprovocirate. Voleo bih da mozete barem mene da ubedite u suprotno.
Odgovor, "ma nije tacno, ne provociramo" me svakako ne zadovoljava jer je sterilan i ne govori nista, to verujes?

Ti pises:
"Postoje ovakve prezentacije na mnogim forumima
svugdje skoro postoji pdf Turizam i ne vidim
tu ništa loše jer sam vezan za turizam."
Opet sistem "sta vam je sad, sta vam smeta, lepse je sa slikama itd". Niko nikada nije rekao da takve prezentacije ne postoje na drugim forumima, i tacno je da svuda postoji pdf turizam, i ja kao ni ti u tome ne vidim nista lose.
Ono sto me zanima i zbog cega govorim o provokaciji, sam vec gore napisao da ne ponavljam. Daj mi jedan forum gde je neko postavio jednu temu o hr i nasuo sotine slika. Jedan forum.
A vi nasli pa bas na najvecem srpskom forumu? Za koje turiste?

Uostalom, uvek ce se naci neko ko ce se zapitati sta meni to smeta.
Ne smeta mi sve dok ne zamirise na provokaciju. A posto ne mozete pokazati nijedan drugi forum sa temom slicnog gabarita samo od jedne osobe....

Da ste na vreme zavrsili, ne verujem da bi uopste obratio paznju, ovako...
I sad jos zadnja stvar, neko je to pomenuo.
Sve te silne slike mesta, zasoka, sela i seoceta, vi ste to sve obisli i znato o cemu pricate ili ste to iskopirali iz raznih izvora i sipate ovamo? Naravno da niste, jer ne verujem da imate 200 godina svaki. I kakve su onda vrednosti toga? TAko cete stancovati do sudnjeg dana a ni sami niste bili? Sto bi vam onda verovali "na sliku" kad nemate o tome licna iskustva?

I ako ste toliko naivno dobronamerni, bilo bi lepo da napravite kartu lijepe vase i na karti oznacite crnim tackama gde se moze sigurno nadrljati, zutim gde ce verovatno nadrljati, zelenim gde je verovatnoca manja da ce nadrljati a crvenim - moze se i zivot izgubiti.
Bojim se da bi vam ta karta bila dobrano sarena, ali bi tada turisticka informacija za srpske turiste potpunija.

Nadam se da sam bio jasan

@ tokyo

Hvala ti na onoj PP od sinoc,,,,stvarno umalo ovaj put da me rasplaces izjavom koju od tebe nisam ocekivala jer je nigde pre nisi napisao :wink: , "vi mene mrzite"....smrc, smrc...i da ti samo zelis da pomognes nasim ljudima da nadju smestaj u lipoj vasoj.
Uh....sad se nesto prisecam....cini mi se da sam to vec negde procitala....mozda bas na ovoj temi....mozda i na nekog drugoj jer ti je kolekcija autorskih tema na Krstarici pozamasna. Sta vise za nas koji smo potpuno rastereceni lizanja sa Hrvatima jer je to nekakav in trend u nasoj zemlji, tvoje autorske teme predstavljaju bogat izvor informacija koje ce cak i prosecno pametnom i razumnom coveku, a bez namere da vredjam ovde sad stvarno mislim na sve one koji su te "drzali za rucicu" na ovoj temi i branili, potvrditi da je stav retkih pojedinaca sa ove teme da ti provociras i za*ebavas ISTINA!!!!!!!!!

Vesto si izbegavao upustanje u pricu o nacionalizmu i politici jer znas da bi bio raskrinkan u sekundi, ali po tvojim autorskim temama se da videti da si "veliki poznavalac" istorije i politike, ma drzis tu materiju u malom prstu i ljudi ako ne znate ko je glavni krivac za sve lose sto se Srbima desavalo kroz istoriju pitajte japanca, on ce da vam kaze :lol: .

Jel' japanac, nisi znao da u BG mozes cak i bicikl da iznajmis i da picis po ulicama BG od mog Zemuna (koji mos' misliti nije u 'rvatskoj, samo mojne da places zbog toga....radije krkni jedan bromazepam od 10mg) pa sve do Tasmajdana na kome ne naidje na bazen......izgleda da te je zajebao google map, ili koji vec koristis za surfovanje kroz BG, jer tamo nisu naveli (sram ih bilo) mesta gde se mogu iznajmiti bicikli (sa sve slikom bajseva jer se ti bese przis na te slicice) i kako ne nacrtase taj bazen na Tasu, pa te jadnicka zbunise usred BG-a?
A tebe bas boli sto HR nema metropolu kao sto je BG? Jbg. bas mi te zao al' ces morati da se zadovoljis i Zagrebom, nekim obicnim gradom tamo negde....

Tema je PROVOKACIJA 10000000000000000000000000000000000 % ! 8-)

Evo samo da se dopunim linkom ka stranici jedne "turisticke teme" opet pune japancevih provokacija da bi se naivci i nevernci razuverili u namere ovog jadnicka, a ne bi bilo lose i pregledati celu temu ;):
http://forum.krstarica.com/threads/130584&page=2&pp=25

A autorske teme na Politici ni da ne pominjem......8) .

mislim da se nismo razumeli.
kada sam ostavila ovu temu imala sam najbolje namere.
takođe sam zamolila da se ne piše na ovom pdf o politici.
molim otvorite temu na politici, i sve vaš postove ću prebaciti tamo.
TEMU ZAKLJUČAVAM.
previše je bola i neraščišćenih računa, i očigledno većini ne prija.
nemam nameru da je brišem, jer lično mislim da je tema lepa i poučna.
o hrvatima i događajima...ne bih.

Cao svima!

planiram odmor u avgustu i mislila sam otici u istru. dakle, oni koji su vec bili pleasee da mi prenesu iskustva..kao prvo, u koji grad je najbolje otici a da se moze i okolo prosetat, da vidim par mjesta odjednom:)

kakvo je more? ljudi? provod?

poz

DjuraMornar
Registrovan korisnik

Učlanjen: 28.05.2006.
Tekstova u blogu: 7 Hrvatska i sta nam se sve tamo moze desiti...

--------------------------------------------------------------------------------

Pre izvesnog vremena , moja dobra prijateljica sela u avion i krenula za Moskvu...kada se vratila , onako u prici, kaze mi kako je u avionu prelistala casopis o turizmu, gde se naravno reklamiraju destinacije...razno -razne...koje to, naravno, plate...
Izmedju ostalog tu je bila i Hrvatska , koja se reklamirala tako sto je iscrtala kartu "lepe njihove " zajedno sa zemljama sa kojima se granici...tu su Italija, Slovenija...i sve zemlje u okruzenju...samo u delu gde pocinje CG ...u delu gde je Srbija...ne samo da nema teritorije bez imena...vec su umesto granicnih linija, umesto jedne zemlje koja fakat postoji...nacrtali more....

Ovako pocinjem svoju pricu koja izrevoltirana onim sto mi se dogodilo u Ponedeljak u Dubrovniku.
Dakle ko je ikada citao moje postove...mogao je da primeti da nisam nikada bila iskljuciva, i uvek sam tvrdila da losih, kao i dobrih ljudi ima svugde...i da sve nije samo crno/belo...ipak ne negirajuci cinjenicu da nas jedna grupacija prosto ne voli...no ok.

U DU odlazim cesto, i ovako mi se nesto nije dogodilo do sada..ali kapiram i zasto, prosto kada je sve ok ti ne obracas paznju na ljude oko sebe u toj meri kao kada ti se nesto ruzno desava , pa ti zatreba pomoc a naidjes na jos gore...

Sta se meni dogodilo...
Elem...

Krenuli smo u Dubrovnik...bio je divan, suncan dan..more plavo...muzika...U kolima sa kotorskom registracijom ...bilo je nas cetvoro....moja 3 UK prijatelja i ja.
Dosli smo,kola ostavili na parkingu u centru ( platili do 5 :48) procunjali...nakupovali neke drangulije...rucali...i kada smo videli da se vec priblizava vreme zbog parkinga, krenuli smo ka kolima.
Zatekli smo probusenu gumu...i dok smo tako u cucu posmatrali, prilazi tip i ladno stavlja kaznu na auto jer smo prekoracili tajming...Ja u neverici , kazem " Zar ne vidite da ne mozemo da mrdnemo, da nam je neko probusio gumu...da se cudu cudimo" ...On meni " To nije moja briga"....
Ok ,pomislim...kreten...ima ih svugde...nema veze...
Otvorimo haubu da bi uzeli rezervni tocak , no ispostavi se da nam je neko i tocak zamenio i da to uopste nije nas rezervni tocak ( ovde se ogradjujem, jer to je mogao da uradi bilo ko...i bilo gde...dakle ne okrivljujem Dubrovcane)....no, sta sada...vec polako pada noc...tj. vec je 7....nema nam druge nego da probamo da se tako, sa tockom u tom stanju, odvezemo do prve pumpne stanice , sve u nadi da nam je neko samo izduvao gumu ali ne i probusio...Krecemo samo nas dvoje, suludo znam...ali uradili smo to jer nam je jedna zena rekla da je iza coska pumpa i da bi mogli....blabla.....

Samo sto smo krenuli, tocak je tako poceo da udara, da nismo mogli ni makac...bilo je jako opasno + nizbrdica + kola koja nemaju strpljenja iza nas..pogotovu kada vide regiztraciju....nismo prosli ni 100 m i posto je jedino prosirenje bilo u vatrogasnoj stanici koja je sa leve strane puta a koja ima veliki parking ...ja kazem mom prijatelju daj da se brzo sklonimo unutra i potrazimo pomoc.

Udjemo ,onako samo malo...cisto da se sklonimo sa puta...ja izadjem iz kola i vidim dvojicu vatrogasaca sede i gledaju prolaznike...Oni me pogledaju, vide i tocak...ali ignorisu...ja pocinjem da se izvinjavam i da molim za pomoc...Oni ignorisu i dalje...U medjuvremenu izlaze njih 10-ca ( vatrogasci) i pocinju da urlaju na nas...." Ajde odavde, napolje,ajde ...ajde...jeb...vas tablice , mars"....ja brzo u kola i kazem coveku za volanom , koji nista ne razume jer je englez..." brzo vozi"...on ne moze da veruje da mora da se vrati na magistralu sa takvim tockom ali kapramo da je vrag odneo salu.

Vozimo dalje...i nakon jedno 200m opet prosirenje ,povece...na kome nema nikoga....nema nikoga a nema ni znaka...
Sklanjamo se tu i tada nailazi druga tortura i pljuvanje...od taksista koji se valjda tu okrecu,,,ali napominjem ti isti taksisti nisu tu ni bili , vec su nas u prolazu magistralom ,kada bi videli kola...pljuvali, uzvikivali svasta....ja vec pocinjem da se tresem...mrak pada....

Oterani i odande, mi nastavljamo sa tim tockom, i nailazimo, konacno na neki parking...
Ostavljamo tu kola, skidamo tocak...i sledeci plan je da stavimo tocak u taksi i da nadjemo majstora.

NIKO ali NIKO nije hteo da nam pomogne i kaze gde mozemo da nadjemo majstora. Koga god smo pitali, bilo je " ne znam, ne moze, ne znam"
Udjemo u taksi , ne zna ni on...ej zamisli , taksista a ne zna gde ima majstor koji popravlja gumu...pa to mu je posao!!!!!

Nista...odlazimo do Rent-a -car agencije...ulazimo unutra, covek ladno kaze da nema nikakvih kola, ali toliko providno laze da se vidi iz aviona...ajd sto laze ili ne laze...ali sto kaze da ne zna ni jednu drugu rent-a car agenciju gde bi smo mogli da probamo.

Vracamo se po nasa druga dva prijatelja...kapitulirali smo, shvatajuci da nista nismo uradili i da ce mo morati da ostanemo u Dubrovniku.
Covek na parkingu nam nudi smestaj svog prijatelja za 120e...i kako je vec 11 sati , mi prihvatamo.
Kaze tip ce doci po nas da nas odvede u svoj apartman i da nista ne brinemo....
Tip je dosao , odvezo nas kilometar...a sutra ujutru kada je dosao da uzme kljuc ...trazio je da mu damo oko 10 e za benzin...tacnije 60 kuna...mislim da je to 10 e , mozda 8,9...nisam sigurna..ne znam tacno koji je odnos....MIZERIJA!!!!

Eto tako se zavrsio nas izlet u "lijepoj njihovoj" koja me sigurno zadugooooo nece videti.
Mrznja je prevelika. Zgadjena sam.

Ima tu jos sto sta da se doda...ali i ovo je bilo previse...dodacu...
Pozdrav

:ok:......

aooooooo! a meni nije trebao neko da mi kaze da ce tamo svi da me mrze i te varijante!

ako prezivim, javicu vam se sa iskustvima...

do tada, ako neko ima savjet o istri, sto vidjeti, gdje odsjesti..dobrodosao je!

dubrovnik nije istra,nije isti mentalitet i nisu isti ljudi!

prvo,najbolje bi ti bilo da imas kola ili neku vrstu prevoza,jer kad si u istri vredi obici vecinu gradova i gradica - pula,rovinj,porec,umag,motovun,groznjan...a za to ce ti trebati kola...steta je propustiti.

takodje obala je veoma lepa,cak npr i gradske plaze u puli,medjutim jos jednom,do najlepsih mesta ti trebaju kola i istrazivacki duh i bices nagradjena...obavezno obidji brione kad si tamo,uglavnom su polasci iz fazane mada moguce da ima i iz ostalih gradova...

za provod ne znam stvarno..u puli imas jacu alternativnu scenu,ali i dosta zatvoreni krug gde ljudi izlaze,dok mislim da je rovinj npr druga prica...

dubrovnik nije istra,nije isti mentalitet i nisu isti ljudi!

prvo,najbolje bi ti bilo da imas kola ili neku vrstu prevoza,jer kad si u istri vredi obici vecinu gradova i gradica - pula,rovinj,porec,umag,motovun,groznjan...a za to ce ti trebati kola...steta je propustiti.

takodje obala je veoma lepa,cak npr i gradske plaze u puli,medjutim jos jednom,do najlepsih mesta ti trebaju kola i istrazivacki duh i bices nagradjena...obavezno obidji brione kad si tamo,uglavnom su polasci iz fazane mada moguce da ima i iz ostalih gradova...

za provod ne znam stvarno..u puli imas jacu alternativnu scenu,ali i dosta zatvoreni krug gde ljudi izlaze,dok mislim da je rovinj npr druga prica...

drago mi e da ima dobro obavestenih:D

pozdrav svima!
zanima me da li neko zna kako je najpovoljnije isplanirati letovanje na Pagu? koja je cena prevoza iz Beograda do tamo, povratna, i pogotovo, kako naci jeftin smestaj na nedelju dana tamo krajem jula za dve osobe??? da li traziti preko neta ili otici pa traziti na licu mesta kad stignemo...?? da, i zanima me da li je bezbedno sve to za dve devojke?? ako je neko bio tamo, zivi tamo, tj bilo ko ko ima informacije nadam se da ce mi pomoci...
unapred hvala!

E sve zavisi mozes da ides na hrvatska-apartmani pa trazis smestaj u mesta u koja zelis da ides:D nije bitno gde budes isla dosta je skuplje nego u Bosni i Srbiji ali je svejedno prelepo...ja sam se vratila u sredu....extra je provod...mada dve devojke,sad da i je bezbedno ne znam jer sam ja bila sa porodicom a tamo imam drugaricu koja zivi u Medulinu..........
:mrgreen:

Isao bih u Hrvatsku na letovanje. Da li neko zna neku agenciju u Beogradu koja radi Hrvatsku? Bilo bi lepo da ako neko ima iskustva sa Hrvatskim primorjem da ih ovde podeli sa nama, da li je pametno ici kolima sa bg ili srpskim tablicama (btw koliko km ima od BG da Splita?)? .... Isao bih krajem avgusta pa bi bilo lepo da sto pre imam neke informacije...hvala unapred

professional travel takodje radi..
ja idem za nedelju dana na Hvar..nasli smo preko halo oglasa i uniline.hr
prevoz smo uzeli kod bs tours, povratna do splita je 5.600, putuje se 12h:lol:
pitajte jos nesto ako treba

Back