Hrvatska

• Začetnik teme Začetnik teme backpacker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isao bih u Hrvatsku na letovanje. Da li neko zna neku agenciju u Beogradu koja radi Hrvatsku? Bilo bi lepo da ako neko ima iskustva sa Hrvatskim primorjem da ih ovde podeli sa nama, da li je pametno ici kolima sa bg ili srpskim tablicama (btw koliko km ima od BG da Splita?)? .... Isao bih krajem avgusta pa bi bilo lepo da sto pre imam neke informacije...hvala unapred

Upravo dosla iz Hrvatske. Nas tri u sopstveom aranzmanu. Autobusom. Nekoliko mesta duz Dalmacije i Hrvatska ostrva. 13 dana. Bilo je vise nego super. Ljudi su zaista ljubazni, primorci, pa valjda to ima svoj smisao. More cisto, a imam utisak da su bili raspolozeni u svakom trenutku da nam izadju u susret.
Nemoj kolima sa nasim tablama, jer ipak nikad ne znas da li ce neki ludak da se pojavi. Idi u svom aranzmanu, ne idi preko agencije.
Nije skupo.

Upravo dosla iz Hrvatske. Nas tri u sopstveom aranzmanu. Autobusom. Nekoliko mesta duz Dalmacije i Hrvatska ostrva. 13 dana. Bilo je vise nego super. Ljudi su zaista ljubazni, primorci, pa valjda to ima svoj smisao. More cisto, a imam utisak da su bili raspolozeni u svakom trenutku da nam izadju u susret.
Nemoj kolima sa nasim tablama, jer ipak nikad ne znas da li ce neki ludak da se pojavi. Idi u svom aranzmanu, ne idi preko agencije.
Nije skupo.

:rotf:e da ne poverujes
http://forum.krstarica.com/threads/168811&highlight=hrvatska+sta+nam+se+sve+tamo+moze+desiti

niko ovde nema razloga da tako nesto izmislja....naravno da je tako...naravno da su dovoljno pametni da to ne bude toliko ocigledno....bila sam i ja u HR, kada vide tablice odmah zapene...nije sala....znam sijaset ljudi sa, i X prica o razbijenim autima i raznim problemima ali ne mogu vise da se bavim ljudima koji se napola skrivaju za rodjene pare i na rodjenom letovanju...ako je to nekom super sta bih ja tu?

Auuuuu, :eek:ovo je strasno je je napisala/o Djura mornar:roll:, pa da li je moguce da su kolektivno toliko zli?
Hvala Bogu mi nismo imale nikakve probleme.
Ovo je neoprostivo dzukacki.

a šta mu se loše dogodilo:o nitko mu od lijenjih dalmoša nije htio pomoć, au ...jopet genocid...čak su i bili neljubazni i namršteni au...nešt čudno, takvi su oni,ne vjerujem da su mislili nešto loše...A ako ćemo o neljubaznosti, mislim da su Grci tu prvaci svijeta.

Nisi ti video Grčku, osim na TV.
A možda su i bili neljubazni prema tebi zato što si Hrvat.

Prema nama Srbima SIGURNO nisu !

Bio sam na Kreti, Hersonisos il kak se već piše...a moš mislit što vas više vole od nas:rotf:...ko da više para taj im je draži.Kad razmislim Hrvata baš tamo i nema, mi ipak imamo svoje more ništa lošije od njihovog.

Bio sam na Kreti, Hersonisos il kak se već piše...a moš mislit što vas više vole od nas:rotf:...ko da više para taj im je draži.Kad razmislim Hrvata baš tamo i nema, mi ipak imamo svoje more ništa lošije od njihovog.

Vašem moru ništa ne fali, to niko nikada nije ni izjavio na ovom forumu. Prelepo je.

A Grke ćeš jako teško kupiti za pare. Veruj mi, dobro znam... živim na Kritu.
Postoje lokali u kojima ne uslužuju Engleze i Šveđane zbog njihovog ružnog ponašanja.

A o tome koliko nas vole, mogla bi napisati knjigu....
Ne plaćam NIŠTA osim gradskog autobusa isto kao ostali. Ni u restoranu (-30%), ni u samousluzi (-10%), u prodavnicama garderobe i do 50 %.... NIKADA nisam platila saobraćajnu kaznu, a kod gradonačelnika na imendan već petu godinu smo ja i još dva Srbina redovno pozvani, i to kao JEDINI od svih stranaca.

Svaka cast za more...Hrvatska je prelepa...ipak mislim da su dogadjaji iz nase bliske istorije jos uvek svezi...ne kazem da bi me neko napao,maltretirao...jednostavno mi se cini da se ne bi osecao prijatno a to je slozicete se najbitnije na odmoru;)Hrvatska itekako ima sta da ponudi....i uvek bi pre otisao u Hrvatsku nego o Crnu Goru:cool:Ipak za sada je najbolja opcija Grcka..gde se osecam kao kod kuce:D:DVerovatno neke nove generacije nece imati ovakve predrasude;)

Nisi ti video Grčku, osim na TV.
A možda su i bili neljubazni prema tebi zato što si Hrvat.

Prema nama Srbima SIGURNO nisu !

nama su na krfu 1997 grcki taksisti zaustavili pun autobus i hteli da nas biju sa palicama jer im je nas bg autobus navodno uzimao posao a autobus je bio privatni i vozio nas je do plaze svaki dan. i kad je dosla murija , smirili su se. nisu grci nista ljubazniji od hrvata, nego sa njima nikad nismo ratovali. a da nas toliko vole i ne znam bas. da nas iole cene kao turiste koji im donose najveci prihod, bar bi nam ukinuli vize u letnj. turistickoj sezoni i tako oslobodili ovaj narod od muka prilikom cekanja u ambasadi, inace jedan od gl razloga sto ovog leta ne idem u grcku.

a onu pricu iz dubrovnika bi pre mogao zamisliti u crnoj gori, odnosno da se to po tom scenariju desilo u cg, mislim da ne bi bilo ovoliko halabuke na forumu, ali eto desilo se u dubrovniku.
a ja licno ne kapiram zasto svi toliko zude za dubrovnikom, prelep je on ali po meni , stari split, trogir, rovinj...daleko lepsi gradovi, dubrobnik je po meni najizvikaniji i najbezobraznije skup grad na jadranu. ima mnogo lespsih i prijatnijih mesta i gradova na jadranu od dubrovnika.

Poslednja izmena:
da nas iole cene kao turiste koji im donose najveci prihod, bar bi nam ukinuli vize u letnj. turistickoj sezoni i tako oslobodili ovaj narod od muka prilikom cekanja u ambasadi, inace jedan od gl razloga sto ovog leta ne idem u grcku.

Retko smešna priča, na granici sa maloumnošću .....

1. Mi im donosimo najveći prihod ?????? HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Po zvaničnim statistkama, 1,5 %
MILION Italijana dolazi svake godine, samo u avgustu !!!!!!!!!
Englezi, Nemci, i Skandinavci dolaze SVIH 12 meseci i TROŠE, TROŠE, TROŠE
u proseku, opet po zvaničnim statistikama, cca 70 eur DNEVNO , na vanpasionsku potrošnju.....

2. NE MOGU da nam ukinu vize iz dva razloga. Prvi je da smo MI njima prvi uveli vize ( Srbožder Broz) da bi nas zavadio sa njima, usput je dao teritoriju takozvanim Makedoncima, da pojača taj utisak, pa su tek onda oni nama recipročno uveli vize.

Drugi razlog je što bi morali prvo da istupe iz Evropske Unije, da bi to mogli da urade.

Sledeći put malo RAZMISLI šta pišeš !!!

krf 1997 , grad kerkira, centar grada. isao sam tamo u organizaciji udruzenja boraca , imali su tada na krfu svoj kamp unutar ostrva, do najblize plaze 20 minuta voznje. po povratku sa plaze blokiraju nas taksisti, sofer izlazi da vidi o cemu je rec, trojica vade palice, sofer se vraca u bus i zatvara vrata. taksisti se deru i prete. dolaze panduri i situacija se smiruje. eto u detalje ako hoces. a da ne pominjem onog ucenika koga su ubili policajci pa zvizdanje i gadjanje nase reprezentacije 95 u atini a tada je to prijateljstvo navodno bilo najace.i naravno jesenas u solunu kada su navijaci arisa napali one nase ljude i naneli povrede liku od 40 god koji je dosao sa sinom na tekmu. ne mam ja nista protiv grcke, zanima me njihovo primorje isto koliko i hrvatsko. a pogotovo krit na kom sam bio 1995 , i naravno lefkada na koju sam hteo da odem ove godine a ako bog da odoh sledece. ali da su grci cvecke, ne bih se slozio.

ako ne mogu da nam ukinu vizu, onda mogu valjda da nam olaksaju, ljudi cekaju i po 5 dana da bi uopste mogli da zakazu razgovor. uzas je sta se ovde desava u ambasadi.

Poslednja izmena:
A da vas pitam...Kakva je Pula? Treba da idem tamo sa ortakom 7 dana da blejim...Pa me interesuje, jel topla voda, chista, kakve su plaze itd...idemo autobusom ili aviJonom :)

Pula je fenomenalan grad, prepun dogadjaja, ne moze da ti bude dosadno u njemu... ima prelepe spomenike ako te to interesuje, nocni zivot je sasvim solidan, ipak je to grad od 60 hiljada stanovnika... Plaza u gradu nema, mora malo vani da se ide, 2 km pesice, nema pescanih plaza, ako volite stene, super ce vam biti, more najcistije na svetu, itd.... Ljudi su fenomenalni, preljubazni, nijedan jedini problem nikad nisam imao tamo (za razliku od Zadra, Splita i Dubrovnika), jednostavno vole ljude iz Srbije...
Preporucio bih izlet do Rovinja, 350 dinara karta autobuska, pola sata se vozi, Rovinj je strava, isto tako i Porec, malo je dalje od Rovinja, ali i to vredi videti... U svakom slucaju nece vam biti dosadno, sada je i ovako puno stranaca, ima jako puno gostiju iz Srbije, tako da vam nece biti dosadno...
Idite autobusom, mislim da je avion rasprodat za celo leto, povratna karta Bg-Pu 85EUR, putuje se u zavisnosti od guzve na autoputevima, od 8 do 13 sati:)

Ja sam bila par dana u Orebiću, na Pelješcu i nikakvih problema nema, niti je bilo, i u avgustu idem opet. More je 1000000000 pita bolje, cistije, lepse od CG, Bugarke i ljudi su ljubazni i kulturni, bar za sada...

Ljudi za koji dan treba da krenem u Hr.Pomagajte!!!
Sa svih strana dobijam razne informacije o tome da na granici traze odredjenu sumu novca da bi uopste usli u zemlju!!!
Je l to tacno i za koga vazi???

PLIZ ODGOVOR STO PRE

Nasla sam ODLICAN sajt za rezervisanje odmora u Hrvatskoj. Cula sam se i telefonom, extra ljubazni... Pogledajte na www.adriatic.hr Nema potrebe da kontaktirate nase agencije. Na ovom sajtu se sve odradjuje preko Interneta, a opis smestaja sa slikama je detaljan, pretrazivanje jednostavno. Pozdrav svima, ne razumem MAZOHIZAM koji se zove "odmor u Crnoj Gori". Grcka je fina, ali je smor oko viza.

Ja sam bila par dana u Orebiću, na Pelješcu i nikakvih problema nema, niti je bilo, i u avgustu idem opet. More je 1000000000 pita bolje, cistije, lepse od CG, Bugarke i ljudi su ljubazni i kulturni, bar za sada...

A, konacno neko da je bio na Peljescu:klap:. Bilo bi super kad bi napisao/la jos par reci, posto bi trebalo da idem u Viganj, par kilometara od Orebica, pocetkom avgusta.

Kakve su cene? Ima li tamo neki rent-a-car, posto smo u malom mestu, a receno mi je da tamo ima lepih mesta i plaza za obilazak. Neka preporuka?

Hvala unapred

A, konacno neko da je bio na Peljescu:klap:. Bilo bi super kad bi napisao/la jos par reci, posto bi trebalo da idem u Viganj, par kilometara od Orebica, pocetkom avgusta.

Kakve su cene? Ima li tamo neki rent-a-car, posto smo u malom mestu, a receno mi je da tamo ima lepih mesta i plaza za obilazak. Neka preporuka?

Hvala unapred

Što se tiče cena, jedino su cigarete skuplje, ako duvaniš, i to baš baš skuplje, ostolo je manje više kao ovde, ne znam da li tamo ima iznajmljivanje kola!!
More je prelepo, plaže čiste, ljudi ljubazni, i čak smo išli BG tablama, i u povratku stanemo u Ston da vidim ja tvrđavu i na parkingu klinja viče živeo Beograd, živeo Beograd.

E sad, ti ovde za 100e daš 8 000 dinara, a tamo za tih 100e dobiješ 750 kuna i tu je jedina razlika jer si ti na gubitku, onda mi ljudima kažemo dobar dan, oni nama bog/k, ne znam...
uđemo u pekaru i moj tata kaže dajte ovaj hleb, ja dodajem lebac, i tako se zezamo sa prodavcima...

E sad moja baba ima tamo kuću u koju je došla posle 10 godina, i svih tih dešavanja i postoji jedna zanimljiva dogodovština. Pita nju prodavačica odakle ste, kaže ona iz istog mesta odakle je i papa, kaže ova pa kako to, nemoguće, ma kaže baba kad ti kažem, i ti si odatle, i sad se ova zbunila i počne da se smeje...
Znači, nema foliranja, i samo opušteno!!!

Što se tiče cena, jedino su cigarete skuplje, ako duvaniš, i to baš baš skuplje, ostolo je manje više kao ovde, ne znam da li tamo ima iznajmljivanje kola!!
More je prelepo, plaže čiste, ljudi ljubazni, i čak smo išli BG tablama, i u povratku stanemo u Ston da vidim ja tvrđavu i na parkingu klinja viče živeo Beograd, živeo Beograd.

E sad, ti ovde za 100e daš 8 000 dinara, a tamo za tih 100e dobiješ 750 kuna i tu je jedina razlika jer si ti na gubitku, onda mi ljudima kažemo dobar dan, oni nama bog/k, ne znam...
uđemo u pekaru i moj tata kaže dajte ovaj hleb, ja dodajem lebac, i tako se zezamo sa prodavcima...

E sad moja baba ima tamo kuću u koju je došla posle 10 godina, i svih tih dešavanja i postoji jedna zanimljiva dogodovština. Pita nju prodavačica odakle ste, kaže ona iz istog mesta odakle je i papa, kaže ova pa kako to, nemoguće, ma kaže baba kad ti kažem, i ti si odatle, i sad se ova zbunila i počne da se smeje...
Znači, nema foliranja, i samo opušteno!!!

Hvala na brzom odgovoru.

Interesuje me jos jedno - sta je na Peljescu vredno obilaska? Izlet na Korculu se podrazumeva, ali da li ima sta da se vidi u nekom od manjih mesta? Posto je Viganj mali mislili smo da iznajmimo auto i obidjemo Peljesac.

Pa ima, svako mesto je za sebe posebno, preporučila bih Vam obavezno da obiđete Ston, kroz njega se prolazi kad se ide glavnim putem kroz Pelješac, imate tamo tvrđavu cara Dušana na čije kapije je moglo da se penje jer su zidine pravljene na brdu, tj. urezane u brdo. U Orebiću sem crkve, prelepih plaža baš nešto i nema, jedino muzej moreplovstva, ali tamo nisam bila.

Vozilo sa beogradskim tablicama zapaljeno u Zagrebu
Izvor: Tanjug
http://www.svevesti.com/?l=sr&a=94678

Vozilo beogradskih registarskih tablica zapaljeno je rano jutros u kvartu Susedgrad na zapadu Zagreba, saopštila je policija.

Policija je navela da je nepoznati počinilac razbio, jutros oko tri časa, staklo automobila betonskim blokom, a zatim je u njega ubacio upaljenu raketu "bengalku". O požaru automobila koji je vlasništvo državljanke Srbije Z. Š. policiju je izvestio građanin, a posle uviđaja, policija intenzivno traga za počiniocem.

Slučajevi poput ovoga poslednjih godina su vrlo retki, a policija obično ne uspeva da nađe počinioce.

ČITAJ: MALO SE I VESELE

Uživajte sadomazohisti u VAŠOJ lijepoj .....

Back