medved_bg:
E svašta...što ludujete, ako vam se ne sviđa tema, nemojte je čitati, ako mislite da ne treba ići u Hrvatsku, nemojte ići i kraj. Ima i lepih i ružnih iskustava iz Hrvatske i valjda će u budućnosti biti sve više lepih i sve manje ružnih...A tema je korektna, prava turistička

, nekome za podsećanje, nekome za planiranje, pa šta ko voli. Ako i postoji neka nedoumica oko tumačenja naslova teme, pa bar se to može korigovati ljudski i civilizovano, prostim dogovorom sa autorom.
A ako se dobro sećam, a vi ćete me ispraviti ako grešim, Tokyo je među prvima postavljao i slike Beograda na ovom pdf-u (sa neke njegove posete BG-u) u posebnoj temi...
Medo, najvise volim odgovore "ako ti se ne svidja, nemoj gledati" - pravi forumaski savet....
To sto je japanac postavljao slike beograda sad kao nesto znaci? Sto nije napisao da je slobodno govorio hrvatski jezik, sto nije napisao da nigde nije morao da krije da je hrvat, sto nije napisao da je slobodnio narucivao "kavicu", sto nije napisao da ga niko nim popreko nije pogledao kad je sa "slatkim kajkavskim narecjem" pitao za neku ulicu u BG, sto nije napisao da nije doziveo nijednu neugodnost - za razliku od nasih ljudi kad odu tamo? Nije to uradio jer bi tada morao uporediti sa stanjem u svojoj zemlji a to mu nimalo ne prija.
Nije, jer sve sto ovde kazem i ostali sto govore je tacno ali to njega ne zanima, vazno je da zasipa slikama premile hr a sve ostalo je za njega "mozemo na politiku"
Sa takvim spodobama nemam sta na politiku, prvo da se rascisti sta je ovo ovde.
I manimo se price "u svakoj zemlji ima budala", nema smisla koristiti tu floskulu.
Zasipati forum slikama hr u kolicini 10:1 u odnosu na bilo koju drugu turisticku destinaciju sa foruma je za mene provokacija, i to je moje misljenje. Takodje je moje cudjenje da ovu provokaciju i dalje vidim zivu i zdravu a temu na kojoj se opisuju, pazi sad -
turisticki dogadjaji (ali neprijatni), ekspresno uklanjamo, valjda da ne povredimo osecanja dragih nam "susjeda".
KOJIM TURISTIMA japanac salje enormni broj slika? KOJIM? Smesno! Kao da se radi o zemlji koju volimo (Grcka na primer, pa nema potrebe za stotinama slika u nizu a stotine hiljada gradjana Srbije jako rado posecuje tu lepo, mirnu i nadasve gostoljubivu zemlju) ili koje nam se svidjaju ili u koje bez zazora i straha odlazimo!?
A kad se o tome povede rec, ispada da pocinje prica o politici a ne o turizmu.
Ocigledna nesrazmera izmedju stancovanja slika i nekoliko stotina turista u tu istu zemlju, koji usput ne znaju kog tacno dana (a hoce) ce im se desiti neprijatnost pa ce im "meditaran i hrvatska danas" presesti potpuno.
Ma tako nam i treba, cekam samo da japanac nagura 10,000 slika pa da opet pitam DOKLE i KOLIKO mu treba provokacije pre nego sto se zamori.
Manite se ljudi onoga "ako ti se ne svidja, nemoj gledati"