Hrvatska

• Začetnik teme Začetnik teme backpacker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tokyo:
Da,da... nema veze sta se ljudima dogadja kod vas.... vazno je da vi slavite svoje "blagdane"

Dosadio si sa svojom "spanskom serijom" vise. Ti se to izzivljavas? Kad ti ponestane sela od 500 stanovnika, prelazis na opis pojedinacnih ulica u Zagrebu? Pa onda opis zgrade po zgrade u Varazdinu?
Ajde decko, dosta si pisao i postavljao slike svakog usranog sela u hr, vreme je da spakujes pinkle.
I sad ti ovde prosipas neki hr mediteran... kome to pises? Hiljadama srpskih turista kojih nema? Ili podyebavas ovde? Toliko si opisao hr da bi prosecnom Srbinu trebao ceo zivot da sve obidje sto ti "nudis". A to sto nudis je garnirano psovkama, vredjanjem, negostoljubivoscu, svakakvim maltretiranjima - kome to treba, sta mislis? Pa ima toliko lepih zemalaj u svetu a niko ne opisuje bas svaki kutak i zaseok, ti to maijacki pokusavas.

Ni pitao nisi sta se desilo, vazan je tvoj zaboga rodjendan, njene muke nisu bitne - TI veliki imas rodjendan! Sram da te bude!

Sta god da covek pokusa da "smiri loptu" uvek to neko od vas zassere i nema napretka, kako god okrenes.... Zasto je to tako, samo vi znate.
Mnogo je ljudi pokusalo da se pokusa pribliziti ali vi zivite u 1943. godini i tu vam nema spasa.

Koliko ljudi ce jos zanimati te "ljepote" vase, kad malo, malo pa se neko vrati "popisan i posran" od vas profesionalnih 'rvata tamo?
Svaka vam cast!

Hrvati, vi ste samo Srbi katoličke vere i NIŠTA više, more vam je divno, ali vam je softver syeban. Pa Bugare i Rumune primiše u EU pre vas, kakav bedak. Jasno mi je što nas neće, ali zašto vas kada ste se tako lepo uvukli u boolju svima od vatikana preko brisela do kipa slobode.
Ajde moderator briši ovu genocidnu temu, još malo pa će nam ovaj staviti sliku trga bana jelačića kao turističku atrakciju.

Cisto da podsetim:

-----------------><--------------
OMIŠ - Na parkingu tržnog centra "Studenac" u Omišu pokraj Splita u eksploziji je oštećen automobil srpskih registarskih tablica, objavljeno je jutros na internet sajtu "Net.hr".

"Net.hr" je preneo, pozivajući se na informaciju objavljenu na lokalnoj radio stanici "Radio Dalmacija", da je noćas u 1.30 sati u eksploziji oštećen automobil marke "BMW-X5" u vlasništvu 49-godišnjeg muškarca iz Srbije.

Automobil sa srpskim tablicama nalazio se na parkingu između tržnog centra i stambene zgrade.

Policija na terenu istražuje slučaj, a za sada nema podataka da li je neko povređen, ali je, kako se navodi, materijalna šteta veoma velika.
Prema tvrdnjama "Radio Dalmacije", u eksploziji je oštećen prednji deo luksuznog automobila, kao i jedan automobil holandskih registarskih tablica, koji je bio parkiran pored.
Izvor : Politika, 07 sep 2007
--------------------------><------------------------

Jel' nam to gos'n tokio, zasipanjem teme enormnom kolicinom slika iz lijepe njine, objasnjava mesta gde cemo najsigurnije dobiti potpunu uslugu poput ove?
Ili, sto je "najvjerojatnije" novinari Politike lazu samo da bi naskodili jadnim miroljubivim hrvatima?

Ovde su postavljene skoro 300 slika "lijepe njine" pa me zanima da li je jos neka zamlja predstavljena sa 300 slika u jednoj temi? Cemu tolika lavina slika i slicica o mestima i selima cele hr, ako se ne radi o smisljenoj provokaciji?
Postaje iritirajuce gledati sta mladi hr decko, salje ovamo na forum, kao da je hr jedina zemlja na svetu o kojoj vredi pricati. Videli, dosta je - i previse slika.

Ako je bio cilj da se predstavi hr turizam, ucinjeno je i to je dosta. Ako ce turista iz Srbije da bude dovoljno blesav da ode i daje pare hrvatima za malo kupanja i dosta psovki i vredjanja i jos kojecega pride, sigurno ce otici u neko turisticko mesto gde se moze dobiti kompletna usluga. Sigurno nece zalaziti u najmanja sela i zaseoke u hr, gde ga naravno cekaju zapenjeni lokalpatriote da mu rade sta im je volja - dalkeo od ociju, daleko od zastite...
Mladi japanac sad salje slike i slicice i sela, zaseoka, koja su sigurno mnogo manji predmet interesovanja potencijalnih turista. Ne, japanac zeli da nam stancuje slike cele hr, provocirajuci do bezobrazluka.

Oladi malo japanac, videli, dosta je bilo, hvala na trudu.

neču uopće ulazit u raspravu s vama ovo nije pdf Politika nego pdf Turizam

PS
ja ne živim u 1943oj nego u 2007. potpuno operisan bilo kakvog kvazi nacionalizma

postujem ovdje slike i putopise s hrvatskog dijela Mediterana i pomogao sam desecima forumaša preko PP poruka oko smještaja i u Hrvatskoj

a to što se nekome dogodila neprijatnost u Hrvatskoj najiskrenije mi je žao zbog toga, al da su svi tako veliki srbomršci u Hrvatskoj jednostavno nije istina
8udala ima svugdje i nijedna država nije lišena istih

stvari idu nabolje iz godine u godinu

i ne vidim razloga zbog čega toliko mržnje na mojoj temi
kad ste već otvorili jednu prikladnu tom nemilom događaju

(nastavit ću sa objavljivanjem putopisa kao što i drugi forumaši objavljuju putopise svojih ili svojih omiljenih zemalja na pdf Turizam
a ako vam je do politike imate pdf Politika :roll:

A kome to objavljujes? Citavim DESETINAMA ljudi koji ce da hrle u lijepu tvoju?
Imam utisak da debelo provociras.
Zasto mislis da je interesovanje za hr toliko ovde pa vredi skoro 300 slika? Nijedna druga destinacija nije predstavljena ni desetim delom broja slika kao tvoja lijepa. Cemu toliko?
Rekao si sta si imao, pokazao vecinu gradova i mesta, sad zalazis u sitna crevca? Provociras?

Jer:
- Ako opisujes tvoju lijepu, geografiju deca uce u skolama, stariji znaju hr mnogo bolje od tebe
- Ako pozivas na posetu u smislu turizma, kakav turizam nudis kad se tamo ide "na vlasitu odgovornost i rizik" Jesi li ti svestan toga ili se samo pravis blesav i nastavljas sa provokacijama. Nema tu "nekome se dogodila neprijatnost", DOGADJA se u 99%, veca ili manja!
- Ako provociras, ajde dosta je bilo. Te desetine ljudi su videle hr, imaces jos desetinu a to ipak ne treba biti "poduprto" stotinama slika vase lijepe, muka mi je vec od tolikih slika i provokacija jer svrhu tvog seciranja lepota hr ne vidim drugacije (turizma za Srbe tamo ima samo u tragovima i opasno je, geografiju znamo dovoljno, a kako se koriste stekeri i koji je napon struje u hr znamo takodje) - dakle?

Nema mesta mrznji vec istini koju ti ne mozes da shvatis jer neces, ni ti ni tvoji tamo u vecini.

Ne radi se o temi sa "tim nemilim dogadjajem" - po tebi je to tek slucajni, nevazni i vema, veoma redak incident verovatno jako pijanih hrvata koji nisu ni znali sta rade, inace su "pamuk" od ljudi? Jos si i bezobrazan ovde?

Da, budala ima svugde ali se hr i Srbija ne mogu ni uporediti obzirom na ono kakav hr imaju odnos prema Srbima. I to ne zelis videti ni priznati.

Znas li kako bi hrvat prosao u Beogradu da mu se desi kao nasoj koleginici odavde u DU? Resio bi problem u roku pola sata i bio pozvan na casicu razgovora sa zeljama za srecan put kuci.
Vidis li ti neku razliku ili i dalje mislis da te neko mrzi ovde? I jos je auto bio crnogorske registracije, da je bio BG, ne znam sta bi dalje bilo...

I na kraju moj japanac, tvoja tvrdnja "stvari idu nabolje iz godine u godinu" ne vazi za hr, jer vama nikad nece biti dobro dokle god budete imali kompleks manje vrednosti i dok mrznja u vama prema svemu sto je srpsko ne nestane u najvecoj mogucoj meri. U Srbiji imamo sasvim drugi odnos prema komsijama poput vas, ne diraj me, ne diram te i ok. Nikad vas niko napasti ili maltretirati nece jer ste iz hr -sve dok ne pocnete neku svadju, sto ne verujem.

U BG ima dovoljno hotela i hostela za sve vas koji zelite doci, dobrodosli ste isto kao i Japanac, Rus ili Kanadjanin, ni vise ni manje. Kao sto njih niko zbog narodnosti ne maltretira, nece ni vas.

Ima razlike zar ne?

Kao sto sam i predvidela, moja tema je zakljucana. Dakle vreme komunizma trebalo bi da je davno proslo ....no...treba cutati...i ni slucajno na glas ne reci sta se dogadja...
Sigurna sam da ce biti jos onih sa slicnim iskustvom kao sto je bilo moje...mozda i drugacijim...i uvek ce se otvarati ispocetka nove teme...koje ce isto tako, ispocetka...bivati zakljucavane...

Eto Severina...zbog toga sto smo takvi kakvi jesmo...i treba da nam radite to sto nam radite.

Provokacije od strane japanca se i dalje nastavljaju, tema koja govori o drugoj strani medalje "turizma" u "lijepoj njinoj" je zakljucana, valjda da se ne kvari idila?
Tako nam i treba.
Ne sme se nista (dokumentovano) reci, bice zakljucano.
Isti taj hrvatski mladac i dalje provocira ovde i reklamira turizam u drzavi u kojoj su Srbi "divljac za odstrel" Kome ovde reklamira "lijepu njinu"
Jel' ovo javni cas geografije. Ako jeste, mnogo me vise zanimaju neke druge destinacije od hrvatske
Ako nije cas geografije, vec reklama za turisticke destinacije u hr, te ocigledno nisu namenjene Srbima.
Pitam se dokle ce se vise ovo tolerisati?

Voleo bih da se moderator ovog podforuma izjasni:
Jeli ovo javni cas geografije (koju inace deca uce u skoli a stariji poznaju bolje od japanca) ili je reklama za turizam u hr (u tom slucaju nije namenjena normalnom prosecnom Srbinu jer kome treba odlazak tamo gde ne sme govoriti svoj jezik, gde mu pale automobile, gde vredjaju i pljuju na njih, gde nema pomoci kad zatreba, gde moze biti prebijen ako se nekom hrvatu svidi...)

Smesno zvuce one reklame za "zagrebacki velesajam" - nekad sam voleo da posetim. Ko to ide tamo sem "zvanicnika" i nasih "bizMismena"

Cemu vise sluzi ova tema?

Mislim da je decko rekao sta je imao, dosta je 300 slika, videli, culi i toliko za sledecih 100 godina.

Potpuno podrzavam codemakera od pre do poslednje reci i tema jeste jedna cista provokacija, pocev od njenog naslova:
Mediteran kakav je nekad bio - HRVATSKA
(drugim recima, svi znamo da je Mediteran i dalje isti (osim ako nismo obavesteni o nekim bitnijim geotektonskim pomeranjima na Mediteranu), ali nije isti za Srbe (secanja vs real life) jer na tom delu Mediterana nisu pozeljni i mogu ga videti samo na slikama, pa evo vam slicice i placite za lepim proslim danima.
Eto to znaci taj naslov i iskreno ne poznajem moderatora podforuma, ali kolika je pamet potrebna da bi se nesto ovako ocigledno uopste primetilo i sankcionisalo?!

I ove nase "avanturiste" sto upraznjavaju "ekstremni turizam" pa se i posle silnih opomena iz tudjih iskustava i dalje usudjuju da kroce na tle te mediteranske zemlje i treba da snalaze sva losa iskustva, jer se protiv glupoce i nesamopostovanja ne mogu izboriti osim ako ne dobiju flasu u glavu od nekog "bad blue boys-a". Hm...zanimljiva psihoterapija....nadam se i delotvorna.

I tokyo ne brini, nisu nasi ljudi nostalgicni za 'rvatskom i njenom razudjenom obalom, vec su nostalgicni za dobrim zivotom koji im je nekad omogucavao i letovanja i zimovanja gde god bi to pozeleli, pa mucenici u ocaju traze vezu sa tim proslim zivotom u odlasku na mesta na koja su isli kad su to sebi mogli omoguciti bez iole finansijskih trzavica, kredita i smotuljaka ispod jastuka za crne dane.
Stavise pre bih rekla da 'rvatsko primorje place za srpskim turistima, jer nigde u svetu nema takvih turista trosadzija kao sto su Srbi, koji ce da se zabodu u neki primorski restoran i lumpuju cascavajuci i goste i osoblje do poslednjeg dinara, pa makar nemali sutra jesti....ne, ne, ostali stranci koji vam dolaze se mogu po potrosnji slobodno zavesti pod kategoriju kampera, koji su na letovanje od kuce poneli sasvim dovoljno potrebstina da vam osim smestaja ne moraju dati ni kunu, ni prepolovljenu novcanicu od x kuna,,,,doduse mozda im upali po neka trampa pa seljaku sa pijace za kilo ili dve madarina uvale pletenu narukvicu "prijateljstva", a ovaj sav srecan krene po kaldrmi da se hvali sugradjanima kako mu je neki Nemac/Talijan mos' misliti poklonio narukvicu (paz' sad) prijateljstva, dok mu redovni stajaci, blejaci sa kaldrme dovikuju: Dobro je, znaci da nam je blizu Evropska unija, vole nas Germani i Latini, ihihih.

Znate kad bi 'rvati prihvatili Srbe kao naciju i susede, kad bi svi 'rvati cudom vrazjim naselili Srbiju, a Srbi otisli u 'rvatsku, pa da i oni makar jednom mogu reci da zive u zemlji sa geostrateskim polozajem (paz' sad) sa sve prestonicom u Beogradu :shock: :shock: :shock: , a ne u zemlji ciji najvazniji putevi vode do mora, a odatle samo u buc, buc, glu,glu,glu.
A tokyo je boga mi bacio oko i na Japan....ah taj Japan, ostrvska zemlja sa sve okeanom :shock: ,,, jel' to 'rvatskom japancu rastu apetiti, pa mu je sad malo Jadransko more (i to ga jos deli sa dve zemlje, uslovno receno 3 :-( ) nego sad zudi za okeanom....uuuuuu stvar je maksimalno osetljiva, treba obavestiti japanskog cara na potencijalnu opasnost, jer kad se nasi susedi namere na nesto ne odustaju sve dok im majka priroda tu zudnju, komplekse i mrznju ne upise u genetski kod, pa da i njihova deca mogu po rodjenju nastaviti da gaje i zalivaju te komplekse i mrznju, a da ne moraju cak ni otvoriti knjigu iz istorije i geografije. E kad bi samo geneticki inzenjeri znali za ovo cudo prirode, kakva bi revolucija u nauci nastala..

Ajd' sad tokyo daj sliku jos jednog zaseoka, eto mozda jos neki 'rvat nabasa na ovu temu i sazna za predele u svojoj zemlji za koje nikad cuo nije, ma garant bi se zakleo da su te slike fotomontaza nekog pejzaza u nekoj Boliviji.

Pozdrav iz BEOGRADA.:wink:

P.S. @ pajamaca
Jel' ti stvarno mislis da bi neko iz i ciste i dobre namere odvajao vreme za prikupljanje ovakvih slika i tesktova, a s druge strane nema nameru da se bavi turizmom jer za to nema vremena kao sto ti je direktno i odgovorio.:? Jos jednom obrati paznju na naslov!

Sva je sreca da ima i nas koji tu istoriju shvatamo upravo onako kako bi i trebalo.8-)

@ urednik

Pod pretpostavkom da je situacija obrnuta i da tokyo ima sasvim dobre i ciste namere, a da ga mi bez iole osnovanih razloga ovde samo provociramo i dajemo do znanja da je nepozeljan, pokusaj da apstrahujes sledeci primer:

Zamisli da ti postavljas slike srpskih predela na nekom hrvatskom forumu; imas dobru nameru, volis lepote svoje zemlje i hoces susede da upoznas sa tim lepotama.
Sta mislis koliko bi ti postova cistog napusavanja bilo potrebno da odustanes od svoje dobre namere i odes sa tog foruma?
Svako normalan bi shvatio da nije dobrodosao i povukao bi se jer ko bi uopste hteo da boravi na mestu gde je toliko nepozeljan osim onog ko od starta tera neki inat i kome to napusavanje ne smeta jer u osnovi ni nema dobre i ozbiljne namere.

Mislim, koooooooliki psiholog covek mora biti da bi shvatio nesto sto je ovde bukvalno nacrtano?
Opet skrecem paznju na naslov cije bi pravo znacenje i dete od 15 godina moglo da protumaci !!!
Eto posto si ti kao urednik u dobrim odnosima sa autorom teme, pitaj ga onako prijateljski da ti objasni znacenje naslova, i kakav je hrvatski deo Mediterana to bio, a vise nije, pa ces onda ako uopste dobijes odgovor na to pitanje znati sta ces sa ovom temom i sa ovim clanom raditi.

tokyo:
jao, pa šta Vam je opisujem neke lijepe mediteranske krajeve Hrvatske isto kao što i drugi opisuju njima drage krajeve poput TASOS, СРБИЈА - ЗНАМЕНИТОСТИ, ПРИРОДНЕ ЛЕПОТЕ, ГРАДОВИ, Krit - ostrvo snova, druga dimenzija, GRČKA, Sve što ste želeli da znate o Turskoj, O KRFU KONKRETNO, BEC, San Torini, Utisci leta 2007-Crna Gora, EGIPAT...TUNIS....
Jao i tebi, sto si naivan kao francuska sobarica....

Pa sve teme koje si pomenuo ne sadrze ni trecinu slika od kolicine kojom nas ti zasipas hrvatskom!
Dalje, ova tema se pretvorila u tvoj monolog o tvojoj lijepoj, jer diskusija na temu i nema, ti samo stancujes slike.
To sto se tebi obracaju mnogi, mora da je enormni broj pa jedva stizes da odgovoris, forum je za diskusiju a ne za suvo reklamiranje, ucenje geografije ili naravno za provociranje kao sto ti cinis.

Poslao si ogromnu kolicinu slika, ok, zar ne mislis da je dosta? Ako nekog i zanima neka specificna ulica ili manji zaseok koji nisi stigao da opises detaljno, kontaktrirace te na pp, ne moras ovde smarati sa stotinama slika aman vise!

Ovde se konkretno ne prica o politici sem sto smatram broj tvojih slika kao provokaciju. Jeste da i druge teme postoje sa slikama drugih krajeva ali zar mislis da treba razmera hr - ostala planeta da bude 1:10 ? Koga toliko zanima hr u takvoj razmeri prema ostalim zemljama nase male planete? Mislis da zanima?

Tebi je jasno da si napravio mastodontsku temu o miloj nam hr drzavi?
Opet te pitam KOME i ZASTO (sem provociranja)
Silnim turistima (koji dozivljavaju skoro po pravilu nelagodnosti tamo), tesko da to drzi vodu
Ucenju geografije?

Ajde malo iskuliraj, odmori malo, ponestace ti ideja i slika, pasces u depresiju ondaK.

Jao, pa ti ne razumes o cemu se ovde prica kaj ne?

medved_bg:
E svašta...što ludujete, ako vam se ne sviđa tema, nemojte je čitati, ako mislite da ne treba ići u Hrvatsku, nemojte ići i kraj. Ima i lepih i ružnih iskustava iz Hrvatske i valjda će u budućnosti biti sve više lepih i sve manje ružnih...A tema je korektna, prava turistička :D, nekome za podsećanje, nekome za planiranje, pa šta ko voli. Ako i postoji neka nedoumica oko tumačenja naslova teme, pa bar se to može korigovati ljudski i civilizovano, prostim dogovorom sa autorom.
A ako se dobro sećam, a vi ćete me ispraviti ako grešim, Tokyo je među prvima postavljao i slike Beograda na ovom pdf-u (sa neke njegove posete BG-u) u posebnoj temi...

Medo, najvise volim odgovore "ako ti se ne svidja, nemoj gledati" - pravi forumaski savet....

To sto je japanac postavljao slike beograda sad kao nesto znaci? Sto nije napisao da je slobodno govorio hrvatski jezik, sto nije napisao da nigde nije morao da krije da je hrvat, sto nije napisao da je slobodnio narucivao "kavicu", sto nije napisao da ga niko nim popreko nije pogledao kad je sa "slatkim kajkavskim narecjem" pitao za neku ulicu u BG, sto nije napisao da nije doziveo nijednu neugodnost - za razliku od nasih ljudi kad odu tamo? Nije to uradio jer bi tada morao uporediti sa stanjem u svojoj zemlji a to mu nimalo ne prija.

Nije, jer sve sto ovde kazem i ostali sto govore je tacno ali to njega ne zanima, vazno je da zasipa slikama premile hr a sve ostalo je za njega "mozemo na politiku"
Sa takvim spodobama nemam sta na politiku, prvo da se rascisti sta je ovo ovde.

I manimo se price "u svakoj zemlji ima budala", nema smisla koristiti tu floskulu.

Zasipati forum slikama hr u kolicini 10:1 u odnosu na bilo koju drugu turisticku destinaciju sa foruma je za mene provokacija, i to je moje misljenje. Takodje je moje cudjenje da ovu provokaciju i dalje vidim zivu i zdravu a temu na kojoj se opisuju, pazi sad - turisticki dogadjaji (ali neprijatni), ekspresno uklanjamo, valjda da ne povredimo osecanja dragih nam "susjeda".

KOJIM TURISTIMA japanac salje enormni broj slika? KOJIM? Smesno! Kao da se radi o zemlji koju volimo (Grcka na primer, pa nema potrebe za stotinama slika u nizu a stotine hiljada gradjana Srbije jako rado posecuje tu lepo, mirnu i nadasve gostoljubivu zemlju) ili koje nam se svidjaju ili u koje bez zazora i straha odlazimo!?
A kad se o tome povede rec, ispada da pocinje prica o politici a ne o turizmu.
Ocigledna nesrazmera izmedju stancovanja slika i nekoliko stotina turista u tu istu zemlju, koji usput ne znaju kog tacno dana (a hoce) ce im se desiti neprijatnost pa ce im "meditaran i hrvatska danas" presesti potpuno.

Ma tako nam i treba, cekam samo da japanac nagura 10,000 slika pa da opet pitam DOKLE i KOLIKO mu treba provokacije pre nego sto se zamori.

Manite se ljudi onoga "ako ti se ne svidja, nemoj gledati"

otkacena slavonka:
ej macker..

ako ti tako dalje nastavis..pretvorit ce se ova tema u tvoj monolog... :lol:
u cemu je onda razlika.. :wink:
Velika razlika, samo ti ne vidis, dal zbog toga sto si "otkacena" ili zbog toga sto si slavonka ili po defaultu, nije bitno....
BTW: zelis jos slovnih igrarija sa nasim nickovima?

He ljudi, ja ne znam koliko vi imate godina i koliko ste u stanju da shvatite te odnose medju Srbima i Hrvatima koji sezu u malo dalju istoriju, a ne samo od 92.g pa do godine kad je tamo neki prvi hrvatski pevac krocio na tlo Srbije i zapevao.

Svaka tema koja se tice odnosa izmedju ove nacije ce imati uvek politicku pozadinu, a o tome vam svedoci i proslost i sadasnjost, a po svemu sudeci i buducnost.

Kakvo je to pozivanje nasih ljudi da gostuju u zemlji u kojoj ih tretiraju rece neko kao divljac za odstrel i na stranu to ponasanje pojedinaca ili grupa, ali ako vlast te zemlje ne moze Srbima da garantuje bezbednost cak i u situacijama kad je opasnost od tih pojedinaca/grupa itekako predvidiva (a pro po utakmice kad je autobus sa nasim ljudima kamenovan i urnisan + jos ihahaj primera) o kakvoj turistickoj ponudi ovde pricamo??!!

I bas bih volela da cujem ta dobra iskustva ljudi sa letovanja na hrvatskom primorju i da ih cisto priupitam koliko su dobro uvezbali engleski jezik za vreme boravka u Hrvatskoj jer sumnjam da su ponosno sa sobom poneli i ekavicu od kuce.

Kad se Hrvati nauce domacinskom ponasanju, kad prestanu da obracaju paznu na oznake na registarskim tablicama, kad Srbima kao i drugim strancima budu garantovali ista prava kao i njihovu zastitu onda cemo pricati o turizmu i razmeni bilo cega na ljudskom nivou izmedju te dve zemlje.
Do tada znajte vi neupuceni da je svaki napad na Srbina koji se zadesio na tlu Hrvatske, svaki polupani auto srbijanskih tablica i sve lose sto vas moze zadesiti u toj avanturi zvanoj turisticka ponuda Hrvatske za Srbe, potkovana jednom obicnom mrznjom na politickom i nacionalnom nivou.

Jednostavno nije vreme za obnovu odnosa, procice jos jako, jako dugo godina pre nego sto se neki Srbin u Hrvatskoj bude osecao bezbedno kao danas neki Hrvat u Srbiji koji uzgred receno imaju ovde "diplomatski imunitet", jer ne dao bog da im se nesto lose desi, izbio bi medjunarodni skandal u najmanju ruku, a to je nesto o cemu nase vlasti, kakve god da su ipak vode racuna, a da ne napominjem generalno stav nasih ljudi kojima je vise puna kapa tih izlizanih ratnih prica i kojima se prosto je*e da li je nekom ulicom prosao auto zagrebacke registracije.
E kad oni izgrade takav stav i odnos, onda ce ova tema imati smisla, i onda ce se bilo cija pobuna na nacionalnom nivou smatrati provokacijom koju treba sankcionisati.

Do tada, ko hoce neka ide tamo, srecan mu put, al' ako se vrati sa losim utiscima neka tu bruku proguta i sacuva za sebe da ne bi slucajno poljuljao tako fine odnose izmedju suseda.

SIGNATURE 350:
codemaker ti izgleda nemas pametnija posla...
i DA to je pravi forumski savet. ako ti smeta ti nemoj gledati. po pravilniku foruma, tema je ispravna, tako da nemas pravo da je unistavas.
to sto se tebi ne svidja sto on stavlja slike svoje drzave, ti apeluj da se menja pravilnik, ustvari skini pravilnik sa nekog Severno-Korejskog foruma [koji ustvari nepostoji, ali nek ti njihovi pravnici sastave jedan pravilnik].
stvarno si sivonja, zbog takvih kao ti, sa nase strane i dijametralno suprotnih sa hrvatske strane, odnosi ne mogu ici ka normalizaciji. jer ce uvek naci neki mudroser kao ti.
Javi se mudroseru kad se vratis sa "predivnim utiscima" letovanja u hr...

otkacena slavonka:
nece biti ni jedno ni drugo...prije ce biti da tu razliku ne vidim zato sto sam glupavo zensko... :wink:
To nikada ne bih izjavio jer jednostavno tako nesto ne mislim.
Veoma postujem zene, posebno na ovim balkanskim prostorima kad ulazu enormnu snagu da se izbore sa mentalititom ovdasnjih muskaraca.
Nemoj mi stavljati reci u usta koje nikada ne bih izgovorio niti tako mislim.

SIGNATURE 350:
sta se javljaju uopste, ako nece da ide ne mora. niko nikog ovde ne tera. tema je tu da se vidi sta se sve ima videti u hrvatskoj i ja ne vidim u cemu je problem.
a gluposti tipa "zamisli da postavis slike srbije na hrvatskom forumu" i slicno,
samo govori
da onaj, koji je to sto je pod navodnicima napisao, nije NIMALO razlicit od onoga i onakvih zbog kojih na hrvatskom forumu nebi mogao postaviti slike srbije

gowno je gowno bilo pasje ili svinjsko
tako da ne unistavajte coveku temu,
kome se ne svidja, ima pravo da mu se ne svidja, i nek se okrene i ode

Tebi je ocigledno sve sto sam napisala u toj recenici bilo isuvise kompleksno za razumeti, pa si se eto snasao i izvukao iz konteksta nesto sto je verovatno po broju ili vrsti reci dostupno tvom rezonu, i sad si mislio, al' cu da joj ga zavucem.....razocaracu te mozda, ali ipak si zavukao sam sebi :wink: .
A za recitost kojom pravis komparaciju opisujuci produkte metabolizma psa i svinje te treba unaprediti u PR menadzera hrvatskog turizma.

SIGNATURE 350:
i da dodam,
znam jako puno ljudi koji su bili tamo i nisu doziveli neprijatnosti, i ja sam jedan od njih. naravno da sam dosao tamo sa rezervom, sve je moguce, ali sam im dao sansu da se odnose normalno prema meni. nisam nikome ni davao povoda da me drugacije tretira.
i ne treba generalisati, zna se u koje krajeve hrvatske se moze ici, a u koje se ne preporucuje. i to je prijateljski savet jer budala ima svuda, a ipak je dovoljna samo jedna.

opet kazem,
ko se buni protiv ove teme, je isto sto i ustasa samo u drugoj krajnosti
Za takve kao ti postoje razliciti izrazi, sto ti kazes etikete.
Nazvati mene ustasom je kretenizam prve vrste.
Zatvarati teme koje potvrdjuju stanje duha prema Srbima u hrvatskoj je onda po tebi ok, da gradimo mostove ali da se drugi na nasim turistima i gradjanima izivljavaju kad odu u hr.

Pa cela stvar se i vrti oko toga da u hrvatskoj ima previse takvih mesta (vidi boldovano) i da covek i ne zna koje je mesto boldovano a koje ne jer boldovani se tako efikasno rasporedjeni da nema sanse da ih omanes. Osim ako tacno znas GPS lokacije boldovanih

Zasto nema na hrvatskim forumima teme na kojoj se ljudi zale sta su sve neugodno doziveli kao turisti u Srbiji? A ako i neka tema slucajno ima, ogromna je razlika u broju problema koji su dozivljeni.

Taman posla da kazem da nije vreme za pookusaje ali za svaku takvu stvar pootrebno je dvoje. Ne moze jedan dobronamerni hrvat (ima ih svakako) da plese sa stotinama dobronamernih Srba, tu je sva razlika o mkojoj pricamo, samo ti to ne zelis da vidis.

Uostalom, mozda ja i nisam u pravu. Izgleda da samo meni stoji "ona stvar" nakrivo, mozda i treba da ne pricam nista jer kako stvari stoje, nema jos mnogo onih koji misle slicno kao ja, barem prema postovima.
Ako je tako, da nisam u pravu, prvi cu se licno i javno izviniti japancu. Samo neka me uveri

otkacena slavonka:
a zasto se onda osjecas prozvanim.. :wink:

ajde manimo se gluposti...cekam te na politici.. :wink:

diskusija ovdje je ovim za mene zavrsena...pozz.
Ti me cekas? Neka pretnja? :roll:
Jel' treba da na politici da mi objasnis da li sam te ili nisam nazvao glupacom? Ajmo bolje na "zdravlje", izgleda da cemo se pre tu naci....:idea:

SIGNATURE 350:
opet kazem,
ko se buni protiv ove teme, je isto sto i ustasa samo u drugoj krajnosti

Ovde si verovatno mislio na pojam cetnika, ali opet kazem verovatno jer ocigledno ni sam ne znas sta si hteo da kazes, ali bitno je da tako zdusno (ako nemas reci upotrebi neki emotion da bi to zdusno doslo nekako do izrazaja) branis hrvatsku turisticku ponudu namenjenu samo Srbima.
A jel' mozes makar da stavis ovde neku mapu na kojoj su oznacene putanje za bezbedno kretanje Srba u Hrvatskoj, kad je vec toliko poznato gde se Srbi smeju kretati, a gde ne.Eto cisto da neko neupucen ne naleti na neko "minsko polje", dajte i tu mapu uvrstite u obavezan propagandni materijal, a sve u znak srdacne dobrodoslice.

Ova tema je sjajna i ne mislim da bi ikako
mogla biti provokacija barem po postovima
postavljače teme.
Dođite i uživajte sve ćemo da vas primimo 8-)

A evo i mali doprinos na ovu temu:

JELSA
Otok Hvar, kralj među dalmatinskim otocima, poznat je od Antike po svom važnom strateškom i nautičkom položaju, bogatstvu slojevitosti povijesnih razdoblja, kulturnim i prirodnim spomenicima i književnosti. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji, privučeni raskošnom mediteranskom prirodom koju industrija nije narušila, mogu uživati u svježoj ribi i visokokvalitetnim vinima.

U središnjem dijelu otoka Hvara smjestila se Jelsa, milovidna, čista, susretljiva i sklona gostima i putnicima. Omeđuju je dva najviša otočka vrha - na zapadu Sv. Nikola, a na istoku Hum. Na jugu je okružena brdima Vrh, Samotorac i Gozd, a sa sjeverne je strane brežuljak Burkovo štiti od sjevernih vjetrova.

Bistro more u blizini Jelse
priroda_12.jpg

Jelsa
jelsa.jpg

Jelsa - Vitarnja
jelsa_6.jpg

Back