Hrvatska

• Začetnik teme Začetnik teme backpacker
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Banshee:
jao kyo,nisam ni videla,pa ova stranica je posvecena mom ´selu´ :D
e bas mi nesto krivo sto necu ici ovog leta :(

a koje je tvoje selo? :D
možeš i na PP odgovoriti

nego vidjet ćemo se u Beogradu ja ću na jesen sigurno opet doć na 2-3 dana

nemoj da mi onda opet izmigoljiš negde u beli svet;)

tokyo:
Zadarske morske orgulje na Novoj rivi (prilikom većih valova čuju se prekrasni zvukovi)
Zadar_Orgulje.jpg

jao ...extra je
idem u zadar svake godine ....prosle sam bila na tom mestu
icu i ove

aleksandra_93:
jao ...extra je
idem u zadar svake godine ....prosle sam bila na tom mestu
icu i ove

Moja brat je otišao s curom na tjedan dana u Zadar i malu turneju po srednje dalmatinskim otocima:)

u petak se vraća

jedva čekam da vidim fotografije i da mi ispriča kako je bilo, te da postavim par slika i ovdje :D

aleksandra_93:
super
ja cu sa zadra otici na ostrvo silba 1.avgusta
imas li mozda sliku silbe gledana sa visine....ako znas uopste za silbu...?

e sad si me zapitala :lol:

stvarno sam proputovao 60-70% obale sigurno, al tamo još nisam bio

eto al od 5.8.-25.8. imam opet malu turneju po jadranu u obilaženju i posjeti prijateljima i rodbini pa ću baš gledati da ovaj put više proputujem otocima

pa ću poslije da postavim par snimaka

eto do početka septembra mislim da ću završiti sa ovom razglednicom o hrvatskom dijelu mediterana

tako da ostavim na dar ovom sajtu krstarice i pdf Turizam pregršt slika i putopisa tako da oni koji namjeravaju ubuduće doć u Hrvatsku imaju sve pregledno na jednoj temi

pozdrav i svako dobro te mnogo lijepih uspomena ti želim kad se budeš vraćala kući da ih poneseš

BAŠKA na KRKU

glavna.jpg

BAŠKA, grad i luka na jugoistočnoj obali otoka Krka, smještena u sjevernom dijelu Baške drage. Plodne površine u dolini Baške drage, kojom protječe Suha ričina ili Vela rika, omogućile su stanovništvu bavljenje poljodjelstvom (žito), ribarstvom, vinogradarstvom, preradom i trgovinom vina, što je poticalo razvoj pomorstva i brodogradnju. Uz stari, zbijeni dio grada podignut je novi s turističkim objektima, pa je Baška danas poznato turističko središte. Magistralnom prometnicom (M2) povezana je s gradom Krkom (19 km).

top-baska01.jpg

top-baska04.jpg

180px-Croatia_Baska_bay.jpg

PUNAT na KRKU

glavna.jpg

PUNAT, naselje, luka i marina na istočnoj strani Puntarske (Košljunske) drage, koju poluotok Prniba odvaja od Krčkog zaljeva, na jugozapadnoj obali otoka Krka, 8 km jugoistočno od grada Krka. Ime je dobio po mostu (lat. pons) koji je nekada na ulazu u Puntarsku dragu spajao Prnibu s istočnom obalom. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, ribarstvo, brodogradnja te turizam, osobito nautički. Ispred naselja, u središnjem dijelu plitke drage, smješten je šumoviti otočić Košljun, s malim pristanom i franjevačkim samostanom. Punat ide u red vodećih središta nautičkog turizma na hrvatskoj obali. Ispred naselja more je plitko, a dno muljevito; prema otvorenomu moru, na tzv. Ustima, dubine iznose 2,5-3 m. Punat je izložen udaru bure iz zaleđa i juga s mora.

10.jpg

Franjevački samostan Košljun
c-3.jpg

05.jpg

CRES

glavna.jpg

Cres je glavno naselje i turističko središte cijeloga otoka. Kako je dugo vremena uz Mali i Veli Lošinj bio središte brodarstva, a zahvaljujući razvoju pomorstva i trgovine, veze sa svijetom imale su važno mjesto u tradiciji grada. Prostrani zaljev okružen vijencem stijena i povijesna jezgra s nizovima povezanih kuća daju mjestu posebnu slikovitost otočkoga turističkog ambijenta.
Izvanredni mikroklimatski uvjeti, čista priroda i more, gdje je gotovo cijela obala plaža, turistička ponuda - smještaj (hoteli, apartmani, kampovi), otočna atmosfera (noćni izleti, osamljene plaže na otočiću ispred Cresa), domaći ambijent (ponuda ekološke hrane - voća, povrća, ljekovitih rakija) - odaju visoku razinu i vedar sklad.
Za ljubitelje sporta i aktivnoga odmora postoji niz mogućnosti.
Otok Cres je najveći jadranski otok.

grad Cres
cres.jpg

muzika.jpg

samostan.jpg

Lubenice
lubenice01.jpg

lubenice.jpg

Beli
beli.jpg

Martinščica
martinscica.jpg

Valun
valun.jpg

tokyo:
a koje je tvoje selo? :D
možeš i na PP odgovoriti

nego vidjet ćemo se u Beogradu ja ću na jesen sigurno opet doć na 2-3 dana

nemoj da mi onda opet izmigoljiš negde u beli svet;)
paaa,otac mi je iz pule,rodjen i odrastao tamo,a baba mi je sa briona,pa su se posle naselili u fazanu kada je drzava prisvojila ostrva,mada kuca gde su ziveli jos uvek postoji na ostvrvu :)

inace cisto sumnjam da cu biti u belom svetu na jesen,fakultet , obaveze i tako to :( dakleM beograde eve me,a ti se slobodno javi :)

LOŠINJ
Otok Lošinj odvojen je od otoka Cresa jedanaest metara širokim umjetnim kanalom (prolaz Osor), preko kojeg je izgrađen cestovni pokretni most. Obala otoka Lošinja je vrlo razvedena, a na sjeverozapadnoj strani strma i kamenita. Otok ima blagu mediteransku klimu, bujnu zimzelenu vegetaciju i dobro zaštićene uvale.

VELI LOŠINJ

glavna.jpg

Veli Lošinj nudi kvalitetan smještaj (hoteli, apartmani), sportsko-rekreacijske sadržaje (tenis, minigolf, jedrenje, ronjenje, sportski ribolov), raznovrsnu gastronomsku ponudu te posebno cijenjene šetnje, obilaske, do Maloga Lošinja i brodske izlete. Mnogobrojne kulturne i sportske manifestacije i zabave održavaju se u 4 km udaljenom Malom Lošinju.

VELI LOŠINJ, naselje na istočnoj obali južnog dijela otoka Lošinja u unutrašnjem proširenju kratke udoline, 4 km jugoistočno od Malog Lošinja. Dvije male luke slabo zaštićene od bure, jedna u vanjskom dijelu udoline (luka Veli Lošinj), druga u susjednoj uvali Rovenska. Povezan otočnim putnim pravcem (Veli Lošinj-Cres-Porozine).

veli-losinj-04.jpg

veli-losinj-03.jpg

veli-losinj-08.jpg

MALI LOŠINJ

glavna.jpg

Danas je Mali Lošinj otočko turističko središte. Ponudu čini raznovrsan, kvalitetan smještaj (hoteli, pansioni, apartmani, kampovi), sportsko-rekreacijski sadržaji (škola jedrenja, škola ronjenja, surfing, sportski ribolov, tenis, minigolf, kuglana), specijaliteti domaće i međunarodne kuhinje te mnogobrojne kulturne manifestacije, šetnje - obilasci, brodski izleti.
Glavne manifestacije: Međunarodno tenisko natjecanje - Lošinjska rivijera ; Lošinjska regata ; Međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu ; Vela Gospa ; Ribarske noći ; Puhački orkestar i mažoretkinje - tjedni nastupi .

OTOK PAG
Otok Pag jedan od najvećih Jadranskih otoka: sa 285 km 2 peti po veličini, a sa 270 km razvedene obale otok je s najduljom obalnom linijom na Jadranu, prepunom zaljeva, uvalica, rtova i plaža.
Najveću, Pašku uvalu zaokružuje 20 km šljunčanih plaža. Pag je jedinstven po vegetacijskom habitatu u kojemu stabla gotovo da i nema - Pag najveće carstvo kamenjara ispresijecano dugim suhozidima na Jadranu, u kojemu raste tanka trava, nisko aromatično bilje, kadulja i smilje. Upravo to aromatično bilje je osnova u prehrani paških ovaca na kamenjaru, i ono daje poseban okus poznatom paškom siru.

1.jpg

2a.jpg

stocarstvo5.jpg

grad PAG

gradpag_b.jpg

Grad na istoimenom otoku, turističko, kulturno i upravno sjedište, datira iz 15. st., djelo renesansnog graditelja Jurja Dalmatinca, jedan je od rijetkih dobro očuvanih srednjevjekovnih gradova. Vrijedni kulturni spomenici su: župna crkva Sv. Marije na glavnom trgu, Kula Skrivant, zidine, Kneževa palača…

gradpag2_b.jpg

pagplaza4_b.jpg

NOVALJA na PAGU

glavna.jpg

NOVALJA, naselje i luka u istoimenoj uvali na jugozapadnoj obali otoka Paga. U naselje su uključeni i prijašnji zaseoci Sveti Ante i Spital. U rimsko doba (tragovi rimskog vodovoda) u okolici Novalje nalazio se grad Cissa (danas zaselak Caska). To je naselje zbijenoga primorskog tipa koje se u novije doba znatno proširilo. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, stočarstvo, ribarstvo i turizam. Novaljska luka dobro je zaštićena od vjetrova iz I. i II. kvadranta; vjetrovi zapadnog i sjeverozapadnog smjera veoma su jaki. Pri uplovljivanju veći brodovi moraju paziti na plićine (8,5 do 9,8 m) 1,8 km jugozapadno od rta Vrtlića. Uz gat u luci mogu pristati manji brodovi; ispred luke je valobran od nabacana kamenja, dug 98 m.

pic-01.jpg

pic-25.jpg

pic-24.jpg

poznata plaža ZRĆE (mjesto gdje se održavaju najveći tehno partiji u tom srednjem dijelu Jadrana
pic-07.jpg

otokpagzrce_b.jpg

Omiš
je gradić u srcu Dalmacije i nalazi se na ušću rijeke Cetine.
Omiš se nalazi 21 kilometar jugoistočno od najvećeg dalmatinskog grada Splita s kojim je jako dobro prometno povezan (autobusna linija svakih 20 minuta).Povijest ovog malog gradića je duga i jako zanimljiva. Na tako malom lokalitetu možete razgledati mnoštvo kulturno- povijesne znamenitosti . ( Crkve koje datiraju od X. do XVIII. stoljeća, mnoštvo spomenika, tvrđava, muzej i drugo.)

Danas je Omiš i njegova okolica okrenuta razvoju turizma i zahvaljujući prirodi koja ga okružuje, daje mu značajno mjesto u hrvatskom turizmu. Na tom području od 30 kilometara (Jesenice, Dugi Rat, Duće, Grad Omiš, Stanići, Čelina Zavode ,Lokva Rogoznica, Mimice, Medići, Marušići, Pisak) koliko je duga omiška rivijera nalaze se sve vrste plaža koje postoje.

Svi oni koji žele pobjeći od gradske buke na ovom području možete pronaći mir u prirodi i malim ribarskim mjestima na rivijeri. A oni koji žele aktivan odmor na pravom su mjestu ( rafting na rijeci Cetini, slobodno penjanje, paraglaiding, ronjenje, jedrenje, odbojka na pijesku, tenis i dr. Ukratko, možete uživati u svim sportovima na zemlji, na vodi i u zraku.

leo_omis1-1-1.jpg

omis_croatia_7-1.jpg

omis_croatia_4-1-1.jpg

omis_suco_gr18-1.jpg

1OmisSea-1.jpg

tokyo:
NOVALJA na PAGU

glavna.jpg

NOVALJA, naselje i luka u istoimenoj uvali na jugozapadnoj obali otoka Paga. U naselje su uključeni i prijašnji zaseoci Sveti Ante i Spital. U rimsko doba (tragovi rimskog vodovoda) u okolici Novalje nalazio se grad Cissa (danas zaselak Caska). To je naselje zbijenoga primorskog tipa koje se u novije doba znatno proširilo. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, stočarstvo, ribarstvo i turizam. Novaljska luka dobro je zaštićena od vjetrova iz I. i II. kvadranta; vjetrovi zapadnog i sjeverozapadnog smjera veoma su jaki. Pri uplovljivanju veći brodovi moraju paziti na plićine (8,5 do 9,8 m) 1,8 km jugozapadno od rta Vrtlića. Uz gat u luci mogu pristati manji brodovi; ispred luke je valobran od nabacana kamenja, dug 98 m.

poznata plaža ZRĆE (mjesto gdje se održavaju najveći tehno partiji u tom srednjem dijelu Jadrana

A rizično je 50:50...po Istri i Kvarneru je rizik manji, al dolje je nešto drugačija priča...gadno je oko Splita, Zadra i Dubrovnika, manja mjesta i otoci-mislim da mogu proć. Poljaci su pi č kin dim, ima ih al nema ih najviše...ja sam vidio dosta Rusa-počeli dolazit izgleda. Od Brela pa do Zaostroga ima najviše Bosanaca, Čeha, Njemaca, Talijani i onda tek Poljaci i ostali, mada spomenuti Rusi su možda u rangu sa Poljacima. Znam da dosta Srba ide u Istru i Kvarner...tamo kolko sam čuo nemaju problema.

Zbog velikog broja forumaša koji me pitaju za savjete kamo otići, kakve su cene, šta se nesmije propustiti vidjeti kad dođu u Hrvatsku a šalju mi poruke na privatni pretinac kojih već sada ima preko 200, ispričavam se što nemogu na sve poruke odmah odgovoriti
tako da najkasnije mogu odgovoriti sa danom zakašnjenja
hvala na razumjevanju

PS
bilo bi mi drago kad bih se svi ti forumaši i javili po povratku s ljetovanja da pročitam njihove utiske (naravno na PP)
eto toliko od mene

slobodno pitajte šta vas interesira
mnogi koji su mi se prije mjesec dva dana javili sa pitanjima na PP već su se vratili iz hrvatske ili su još ovdje u Hrvatskoj

pozdravlja vas
Kyo

kyo...mislim da si nasao zanimanje!
ako vec nisi otvorio agenciju, moras to svakako da uradis.
volis svoju zemlju i poznajes je,
kako sve nesebicno delis, nije lose i da zaradis koju novcanicu!
srecno!

Back