Hrvatizacija Srbije ??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A,bre, glagoljice, brojka je 10 puta veća...Za Jasenovac, Bleiburg je tu i tamo ta brojka...Mada, ko će ga znati laže se naveliko.

da ali pazi tvoje pravo je da kaže da je u Jasenovcu ubijeno 1 000 000 ljudi, no to je već psihoza Save Štrbca no to je u svakom slučaju tvoje pravo da iskažeš svoje mišljenje.

Ali ja da dobijem ban samo zato jer sam napisao da je u Bleiburugu ubijeno oko 100 000 ljudi je smiješno.

Nitko u hrvatskoj ne tvrdi da je Jasenovca bio radni logor, Jasenovac ima svoj spomendan kada državni vrh ide tamo dakle ja ne znam koji se još tretman tražio.

misliš tuđman utvrdio da je toliko? to je skoro samo broj fašista.

Ne nego srpski i hrvatski znanstvenici, ljudi koji ipak stoje iza onogo šta napišu za razliku od tvojih gluposti..

verovatno ti se nesrećni deda partizan prevrće u grobu, siroti čovek. :frown:

tudjman je bia visoko pozicioniran u vojsci i vrlo dobro znao za žrtve bleiburga, to šte se posli "priobratia" ne umanjuje njegov doprinos antifašističkoj borbi, a uostalom ipak je bio Titov najmladji general..

za tudjmana ili bobetka tvrditi da su ustaše u najmanju ruku je za u umobolnicu..

moje osobno mišljenje je da je u najgoroj varijenti ubijeno oko 120 000 srba, kažem u onoj najgoroj, ja ne znam na koji način on fabricira brojke do pola milijuna da ne kažem milijun i tako dalje .

ali fora je u tome što je tvoje i moje pravo da sami kažemo u koju brojku vjerujemo i da nas za to nitko ne sankcionira.

pa naši su našli žive ljude u Bosni i Srbiji koje je ovaj stavio na popis žrtava. bila je jedna istrag kod nas gdje su se četnici sami poubijali a ovaj ih stavio na popis.

evo recimo primjera bila dvojica na straži jedan otišao prošetati, ovaj zaspao, drugi ga htio brecnuti ovaj uzeo pušku i ubio ga mislio je da je neki naš.

ili drugi primjer jedan srbin se napio htio proći kroz barikade, ovi viču stani stani ovaj pijan zasapo i izreštali ga.

a po štrbu smo mi kao tu dvojicu ubili.

istina je otprilike tu negdi...

Krajem 80-ih godina postali su i širim znanstvenim krugovima poznati rezultati popisa 1964., koji su dotad bili poznati samo odabranom užem krugu političara i stručnjaka.
Prema tom "nenaučnom" i zabranjenom popisu ukupan broj žrtava
"NOB-a" bio je 594.000. A od tog, žrtava Jasenovca bilo je 59.461 (49.874 - - Jasenovac i 9587 - St. Gradiška), Srba 34.060, Židova - 9000, Hrvata - 6500, Roma - 1500, Slovenaca - 200, Mađara - 60, Crnogoraca 38 i ostalih 85, nacionalno neidentificiranih 6850, muslimana - 950.

pa naši su našli žive ljude u Bosni i Srbiji koje je ovaj stavio na popis žrtava. bila je jedna istrag kod nas gdje su se četnici sami poubijali a ovaj ih stavio na popis.

evo recimo primjera bila dvojica na straži jedan otišao prošetati, ovaj zaspao, drugi ga htio brecnuti ovaj uzeo pušku i ubio ga mislio je da je neki naš.

ili drugi primjer jedan srbin se napio htio proći kroz barikade, ovi viču stani stani ovaj pijan zasapo i izreštali ga.

ma da...

Srbi su se sami pobili i bježali kao ludi, a hrvati su gledali i čudili se...:dash::thumbdown::thumbdown:

istina je otprilike tu negdi...

Krajem 80-ih godina postali su i širim znanstvenim krugovima poznati rezultati popisa 1964., koji su dotad bili poznati samo odabranom užem krugu političara i stručnjaka.
"NOB-a" bio je 594.000. A od tog, žrtava Jasenovca bilo je 59.461 (49.874 - - Jasenovac i 9587 - St. Gradiška), Srba 34.060, Židova - 9000, Hrvata - 6500, Roma - 1500, Slovenaca - 200, Mađara - 60, Crnogoraca 38 i ostalih 85, nacionalno neidentificiranih 6850, muslimana - 950.

Slusao sam Nenada Canka kada je spominjao neku komisiju iz UN koja je pocetkom sedamdesetih pokusala da utvrdi broj zrtava ustaskih logora. Kada su ustanovili da taj broj prelazi 400.000 komunisti su odmah sve to prekinuli. Da je ta komunjarska stoka dozvolila da se utvrde tacne brojke ne bi sada bilo ovih debilnih rasprava kojima nema kraja.

nisi normalan nikako!

tudjman je bia visoko pozicioniran u vojsci i vrlo dobro znao za žrtve bleiburga, to šte se posli "priobratia" ne umanjuje njegov doprinos antifašističkoj borbi, a uostalom ipak je bio Titov najmladji general..

za tudjmana ili bobetka tvrditi da su ustaše u najmanju ruku je za u umobolnicu..

koji srpski naučnici?

evo, bavim se naukom koja ima veze sa prošlošću i znam većinu ovdešnjih istoričara, o kojim srpskim znanstvenicima prićaš?

jedno je tuđmanov doprinost nop-u, mada je i on upitan alidobro, drugo njegovo bolesno manipulisanje brojem žrtava.

nije ni šešelj četnik, četnici su izumrli zajedno sa ustašama ali je šešelj povampirio četništvo kao što je tuđman povampirio ustaštvo, ili ti treba puštti njegove govore kada je skupljao novac po dijaspori.

čovek koji piše udžbenike kod vas tvrdi da je jasenovac radni logor, bio ovde na tv-u i svađao se sa puhovskim oko toga. možda se lažno predstavio, ko će ga znati, ali je ubeđivao sve ostale koji su ga ismevali da jeste bio radni logor.

koliko su takvih živih našli? jasno, u brojevima sa linkom ili referencom za relaventnu literaturu.

da vidimo odakle ti informacija za takvo relativizovanje žrtava, ne može se napamet govoriti.

koji srpski naučnici?

Bogoljub Kočović priznati znanstvenik za tvoju informaciju... :rtfm:

evo, bavim se naukom koja ima veze sa prošlošću i znam većinu ovdešnjih istoričara, o kojim srpskim znanstvenicima prićaš?

jedno je tuđmanov doprinost nop-u, mada je i on upitan alidobro, drugo njegovo bolesno manipulisanje brojem žrtava.

nije ni šešelj četnik, četnici su izumrli zajedno sa ustašama ali je šešelj povampirio četništvo kao što je tuđman povampirio ustaštvo, ili ti treba puštti njegove govore kada je skupljao novac po dijaspori.

al se šešlj nije boria protiv četnika ustaša i njemaca a tudjman je!!:dash:

čovek koji piše udžbenike kod vas tvrdi da je jasenovac radni logor, bio ovde na tv-u i svađao se sa puhovskim oko toga. možda se lažno predstavio, ko će ga znati, ali je ubeđivao sve ostale koji su ga ismevali da jeste bio radni logor.

pa može svaka budala da tvrdi šta oće ali kad nema veze sa istinom, kao i neke priče o 700 000 pobijenih srba u jasenovcu ???? aloo pa to samo idiot može napisat ili 500 000 hrvata na bleiburgu !!! :dash:

u Hrvatskom državnom arhivu otkrivena bilježnica Zemaljske komisije za utvrđivanje ratnih zločina s podatcima o žrtvama II. svj. rata u SRH. Otkrivena je "sasma slučajno", u kutiji s natpisom "Jasenovac". Bilježnica sadrži podatke o žrtvama i kotarima od P do Z, a na kraju i broj žrtava Jasenovca. Prva bilježnica koja je sadržavala kotare od A do P, kao i popis žrtava Jasenovca je nestala. U novinama su objavljeni neki podatci. Žrtve fašističkog terora NRH - 58.291 - od toga u Jasenovcu 15.792., a zatim i drugi podatci: u vojnim postrojbama - 46.337, u svim logorima - 34.771, u zarobljeništvu - 1201, u izbjeglištvu - 10.397, od bombardiranja - 3.710, u zatvorima -
- 6.432, masovno ubijeno - 2.274, na drugi način ubijeno - 44.221 te nepoznato 6.641. U ratu je stradalo 55.802 Hrvata, 84.709 Srba, 6002 Židova, 5441 cigana itd.
Od 15.792 ubijenih u Jasenovcu s područja NRH ubijeno je po godinama: 1941. - 2891, 1942. - 8.935, 1943. - 676, 1944. - 2167, 1945 -
- 1123. Aushwitz - 774, Dachau - 160, u cijeloj Njemačkoj 3180, u Italiji 378 itd.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back