Hrvati svojataju Nikolu Teslu

lijepo je da znas
a na temelju cega to znas?
rekla kazala srpskih patriota...
ja znam, da sam unatoc moijih 50 godina i videnja vise od polovice svijeta,rata kroz koji sam prosla, pravu mrznju upoznala prvi put u mom zivotu na ovom forumu...
ali, svakome svoje...

Ти си на овом форуму схватила нешто сасвим друго.

И поред 100 година силне муке и жеље да истребите србски народ нистре успели и то тебе сада брине. Знате да сада даље неће моћи по старом а остали сте дужни и то премного ... а у самој Хрватској почињу да се дешавају ломови......

Ej, ne pogani svojim spominjanjem Teslu !

Slušaj me .. svaka tvoja rec je uvreda i toliko si se zatrovao da stvarno iza sebe ostavljaš trag ..ako ne prestaneš stalno bez dokiumentiranja vrežaš banovat ću te za svaku rec
i
to na svim pod forimuma a ja imam vremena dosta da te pratim

Piši argumentirano vezano uz tvoje uvrede i objede:rtfm:

Postat ću tvoj eliminator ili korektor ponašanja na forumu

Postoji ideja da se terazijski plato uredi tako da bude posvećen Tesli. Oni koji su iz Beograda, ili su bili kod platoa, znaju da ima veliku visinsku razliku. Tu bi se uradio vodopad, od nekih 10-ak metara, koji bi pokretao turbinu od koje bi se dobijala struja, koja bi dalje pokretala Teslin transformator i dve kugle, iz kojih bi išle "munje". Tu bi se nalazio i spomenik Tesli, naravno.
Voleo bih da ovo bude i realizovano.

Zvuči zanimljivo!:klap:

Остави се тих Хрватских сајтова који пишу о ничему јер на њима нема ништа.
Сајт ХРВАТСКИПРАВОСЛАВЦИ !!!

Тако нешто нигде непостоји само осим у усијаним крвожедним хрватским главама а то ми потпуно личи на хрватску ћирилица.... ако ниси знала да постоји ето сада да знаш да постоји и ХРВАТСКА ЋИРИЛИЦА.

Pa šta sad - jel'to pravoslavci ne mogu biti hrvatski? Pa kako onda ima zahtjeva za osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve .. valjda po uzoru na Albansku pravoslavnu crkvu.

Slušaj me .. svaka tvoja rec je uvreda i toliko si se zatrovao da stvarno iza sebe ostavljaš trag ..ako ne prestaneš stalno bez dokiumentiranja vrežaš banovat ću te za svaku rec
i

..dakle ne odustajete sa progonom srba iz rvatske ni na srpskim forumima..doslijedno, nema shta..

Pizdim na laži i objede po onom ..hrvati pa ti su sve poubijali itd..
ako je netko ubio ili ubijao za sve postiji trag i dokaz.. uz objedu molim i argumenten.. ne ono zna se :rtfm:

...prvo treba da znas da niko ovde nema blagu ideju sta znaci objed..postoji ojed, a ovo bi trebalo da znachi ojed od je.banja?..a naravno da postoje dokazi, i naravno da su ih poubijali rvati..pa nisu izvrsili harakiri ebote..

Ovdje piše drugačije :
"Tesla nije autor izjave „Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“

Svi se danas pozivamo na Teslinu izjavu: „Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“. Međutim malo se zna kako ta rečenica ne pripada svjetski poznatom izumitelju. Izreka sa statusom parole, za Hrvate idealnoga stava za Srbe iz Hrvatske, parafraza je čestitke koju je povodom Teslina 80. rođendana velikom pronalazaču 1936. uputio dr. Vlatko Maček, tadašnji predsjednik HSS-a. U čestitki je dr. Vlatko Maček napisao: „Obraćam vam se kao sinu srpskoga roda i hrvatske domovine“, na što je Tesla ljubazno uzvratio da se ponosi i jednim i drugim i to se kasnije pogrješno uzelo kao glavni dokaz osobnoga nacionalnoga izjašnjavanja najpoznatijega znanstvenika s ovih područja. Sam Tesla Hrvate i Srbe podjednako je volio, često je recitiraonarodne pjesme. Listajući brojne Tesline biografije, može se konstatirati da je bio rojalistički Jugoslaven naklonjen kralju Petru II Karađorđeviću, s kojim se 1942. u hotelu New Yorker, gdje je proveo zadnjih 10 godina života, i sastao."
http://www.hrvatskipravoslavci.com/...evnika-nikole-tesle&catid=2:povijest&Itemid=6

Ja mislim da je Tesla Hercegovac ,poznato je da je Hercegovina davala najbistrije ljude.

Nigde se ne spominje da je on voleo Hrvate nego svoj zavicaj koji je igrom slucaja bila Hrvatska a to je dozvolices mi sasvim nesto drugo,kao na pr krajiski Srbi koji vole zavicaj ali ne i Hrvate(u vecini).
Posto sam i ja poreklom Srpkinja hercegovackog porekla slazem se da Hercegovina ima i da je imala veoma bistre ljude,ali mi nije jasno odakle ti to da je Tesla bio Hercegovac!
I moji su nekad bili Jugosloveni sto ne znaci da su bili i ostali Srbi,jedno drugo ne ponistava!Bili su vidis zaludjeni idejom o bratsvu i jedinstvu a mnogo ih je zaklano od strane ustasa ono za vreme NDH!

i

UUUUUUUU KUCICU !

...prvo treba da znas da niko ovde nema blagu ideju sta znaci objed..postoji ojed, a ovo bi trebalo da znachi ojed od je.banja?..a naravno da postoje dokazi, i naravno da su ih poubijali rvati..pa nisu izvrsili harakiri ebote..

Vidim da ti ipak mene razumiješ i shvačaš
postoje dokazi ..e pa počni sa tim dokazima .. rgzaktnim .. brojke mjedta imana žrtava i počinitelja
U svakom slučaju sigurno ima dolaza samo za realan broj zločina i izvršitelja.. ja sam realan

neda mi se citati sve nebuloze koje ste napisali jer predpostavljm sto vecina patriota na ovom forumu ima da kaze...
za temu...
niti Hrvati (odnosno RH) ne prisvajaju Nikolu Teslu kao Hrvata, niti je on Srbin...smjerujija ziva sto napraviste od covjeka...
on je, kod nas visoko precjenjen, znanstvenik, odrastao je u hrvatskom okruzenju; u svim njegovim sluzbenim dokumentima (pasos, brodske isprave, itd.) deklarira se sam Hrvatom, Srbiju je vidio kratko i ljubaznosti radi rekao zo sto je rekao...on se nikada nije osjecao niti srbinom niti hrvatom (hrvatom mozda malo vise jer se tako upisaivao)
biti pravoslavac neznaci biti i srbin..s obzirom da nekog znanstvenika cini i okruzenje u kome je odrastao (socijalna komponenta) meni je to nadmetanje glupo...Tesla je(bio) gradanin Hrvatske, pravoslavnih korijena, ja bi rekla on je nas...ili pak americki znastvenih balkanskog podrijetla...
p.s. ja jos nisam nigdje cula, odnosno procitala, da je bilo tko tvrdio ili rekao, Tesla je Hrvat...
Tihi ne izmisljaj...
a za razliku (ili pordenje) svi vi tvrdite da je Andric Srbin, iako on sa srpstvom ima zajednickog kao ja sa marsom

Znaci lutko onih 250 000 sto ste proterali iz Hrvatske pre 15 godina su ustvari Hrvati?Proterali ste Hrvate u Srbiju:dontunderstand:

Pa šta sad - jel'to pravoslavci ne mogu biti hrvatski? Pa kako onda ima zahtjeva za osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve .. valjda po uzoru na Albansku pravoslavnu crkvu.

После 2000 година хришћанства Хрвати се сада сетили да имају и православаца ! ?

И то не иде само тако. Тамо већ има епископија Српске православне цркве 1500 година.
Више него што су Хрвати на тим просторима. А православна црква је јединствена. Ако се отвара нешто поред већ признате цркве онда то значи да је отпадничка црква или секта.

Poslednja izmena:
Ovdje piše drugačije :
"Tesla nije autor izjave „Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“

Svi se danas pozivamo na Teslinu izjavu: „Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“. Međutim malo se zna kako ta rečenica ne pripada svjetski poznatom izumitelju. Izreka sa statusom parole, za Hrvate idealnoga stava za Srbe iz Hrvatske, parafraza je čestitke koju je povodom Teslina 80. rođendana velikom pronalazaču 1936. uputio dr. Vlatko Maček, tadašnji predsjednik HSS-a. U čestitki je dr. Vlatko Maček napisao: „Obraćam vam se kao sinu srpskoga roda i hrvatske domovine“, na što je Tesla ljubazno uzvratio da se ponosi i jednim i drugim i to se kasnije pogrješno uzelo kao glavni dokaz osobnoga nacionalnoga izjašnjavanja najpoznatijega znanstvenika s ovih područja. Sam Tesla Hrvate i Srbe podjednako je volio, često je recitiraonarodne pjesme. Listajući brojne Tesline biografije, može se konstatirati da je bio rojalistički Jugoslaven naklonjen kralju Petru II Karađorđeviću, s kojim se 1942. u hotelu New Yorker, gdje je proveo zadnjih 10 godina života, i sastao."
http://www.hrvatskipravoslavci.com/...evnika-nikole-tesle&catid=2:povijest&Itemid=6

Ja mislim da je Tesla Hercegovac ,poznato je da je Hercegovina davala najbistrije ljude.

znaci Bosanac,sad bi basnijanci da se ukljuce u trku:rotf::rotf::rotf:

После 2000 година хришћанства Хрвати се сада сетили да имају и православаца ! ?

И то не иде само тако. Тамо већ има епископија Српске православне цркве 1500 година.
Више него што су Хрвати на тим просторима. А православна црква је јединствена. Ако се отвара нешто поред већ признате цркве онда то значи да је отпадничка црква или секта.

Pa valjda što su im pravoslavci postali Srbi ..naknadno.
Jeli - kad već spominjete A-U , je li ' Tesla kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ili nekoj grčkoj ?

Pa valjda što su im pravoslavci postali Srbi ..naknadno.
Jeli - kad već spominjete A-U , je li ' Tesla kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ili nekoj grčkoj ?

Е немогу на то ништа да ти кажем..... само ћу да се насмејем....

:hahaha::hahaha::hahaha::klap::klap::klap::hahaha::hahaha::hahaha:

ово је први пут да сам употребио смајлиће на форуми и то са оправданим разлогом....

:rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:

Back