Hrvati svojataju Nikolu Teslu

svjetska historijografija smatra Teslu gradaninom Hrvatske (kao sastavnom dijelu AU monarhije) niti je Hrvat, a jos manje Srbin

Нема потреба да покушаваш на силу да ми испираш мозак.

Пошто је очигледно да немаш појма о својој историји ево ти мало да сазнаш одакле Хрвати вуку корен.
Иако ти ниси Хрват било би ти паметно да преслушаш ово јер траје 4-5 минута и све ти је подробно и у танчине објашњено.

svjetska historijografija smatra Teslu gradaninom Hrvatske (kao sastavnom dijelu AU monarhije) niti je Hrvat, a jos manje Srbin

Na osnovu koje činjenice tvrdiš da Nikola Tesla nije Srbin?
Njegovi posmrtni ostaci su u Srbiji, njegov muzej je u Srbiji, aerodrom u Beogradu nosi njegovo ime, Amerikanci ga smatraju Amerikancem Srpskog porekla, Nosi Srpsko ime i prezime, rođen je u Srpskom etničkom prostoru...

Istina mora da se brani dokle god postoje takvi kao sto si ti koji su spremni da je izvrnu... i prisvoje...

Ivo Andric je bio Hrvat... ali sebe je smatrao srpskim piscem... Isto kao sto je Rade Serbedzija Srbin, ali je hrvatski glumac... Nemojmo izvrtati cinjenice... Tu ste maheri, a novokomponovani crnogorci su vam najbolji ucenici...

Ivo Andric je Hrvat, odgojen i obrazovan u hrvatskom okruzenju, sve sto je znao i stekao bilo je hrvatsko...cijelo njegovo dijelo prozeto je onim sto bi mi danas rekli katolicko, svaki znanstvenik je dio sredine i socijalnih determinata u kojoj je nastao, stasao, obrazovao se itd. Andric je, suosjecajuci sa srpskim zrtvama, sebe iz tih razloga deklarativno proglasio Srbinom iako nema nist "srpsko" niti u sebi niti u svojim djelima...ali ta cinjenica ne smeta srbe patriote da ga proglasavaju za najveceg Srbina...kao sto i negiraju sve ostalo...
Tesla je americki znanstvenik

Ok vi se ponosite Teslom, jer je vašeg roda. Bar tako kažete.

Međutim, isti taj Tesla, kaže , "ponosim se hrvatskom domovinom", ako ste završili srednju školu,t ada znate da ova rečenica direktno govori da je Hrvatska njegova domovina i da ju smatra svojom. I da ju voli, kao što jednako voli svoju srpsku pripadnost.

Ne pitajte mene to je on rekao.

A za vrijeme 2. sv. rata jasno je dao do znanja ovome Kosanoviću, da se on nema namjeru svrstavati niti na jednu ni drugu stranu. Kosanović je kod njega pokušao izazvati agitaciju ka četnicima, međutim Tesla je do samog kraja ostao neutralan.

E sad po vašem kriterijima, da ovo nije bio Tesla, nego običan čovjek, biste li ga zvali izdajnikom ? (Kao recimo Borisa Tadića koji nije izmislio izmjeničnu struju).

Они су имали своју државу од VII-X века. После 1000 година асимилације у туђој држави са туђом националном свести шта мислиш шта је од њиховог аухтохтоног остало ? Зато данас и својатају и отимају све до чега дођу..... јер њихово лично негде ништа не постоји.

И нису имали ни једног краља. Имали су неколико банова (а то је иначе војна титула као данас рецимо генерал) и то оне које су постављали Србски краљеви.
Ovo je potpuno tačno...nemam primedbi...

U nedostatku argumenata slobodno budi ironicna... nije problem... Ziveo sam i radio u Zagrebu... imam stotine prijatelja tamo... izuzetnih ljudi koji bi se nasmejali tvojim tvrdnjama... Ja nemam problem da kritikujem i svoj narod kad je istina u pitanju... ne bi trebala ni ti...

A sto ne kazes sto Barbara Strejsend nije htela da peva u Bjelovaru ili Varazdinu, ne secam se tacno... ali iskreno...

to za Barbaru doista neznam...ja nisam niti tvrdim da je Tesla Hrvat, ali isto toliko koliko nije Hrvat nije ni srbin

Međutim, isti taj Tesla, kaže , "ponosim se hrvatskom domovinom", ako ste završili srednju školu,t ada znate da ova rečenica direktno govori da je Hrvatska njegova domovina i da ju smatra svojom. I da ju voli, kao što jednako voli svoju srpsku pripadnost.

A za vrijeme 2. sv. rata jasno je dao do znanja ovome Kosanoviću, da se on nema namjeru svrstavati niti na jednu ni drugu stranu. Kosanović je kod njega pokušao izazvati agitaciju ka četnicima, međutim Tesla je do samog kraja ostao neutralan.

E sad po vašem kriterijima, da ovo nije bio Tesla, nego običan čovjek, biste li ga zvali izdajnikom ? (Kao recimo Borisa Tadića koji nije izmislio izmjeničnu struju).

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf:

Ta **********ska podmetacina tendenciozno je osmisljena i proturena,
ali i davno raskrinkana.

Ti kao vjerujes u sve sto je napisano, nemoj slucajno ispostovati odredjeni natpis na tarabi !

MALO DA SE PODSETIMO:super:

Ovdje piše drugačije :
"Tesla nije autor izjave „Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“

Svi se danas pozivamo na Teslinu izjavu: „Ponosim se srpskim rodom i hrvatskom domovinom“. Međutim malo se zna kako ta rečenica ne pripada svjetski poznatom izumitelju. Izreka sa statusom parole, za Hrvate idealnoga stava za Srbe iz Hrvatske, parafraza je čestitke koju je povodom Teslina 80. rođendana velikom pronalazaču 1936. uputio dr. Vlatko Maček, tadašnji predsjednik HSS-a. U čestitki je dr. Vlatko Maček napisao: „Obraćam vam se kao sinu srpskoga roda i hrvatske domovine“, na što je Tesla ljubazno uzvratio da se ponosi i jednim i drugim i to se kasnije pogrješno uzelo kao glavni dokaz osobnoga nacionalnoga izjašnjavanja najpoznatijega znanstvenika s ovih područja. Sam Tesla Hrvate i Srbe podjednako je volio, često je recitiraonarodne pjesme. Listajući brojne Tesline biografije, može se konstatirati da je bio rojalistički Jugoslaven naklonjen kralju Petru II Karađorđeviću, s kojim se 1942. u hotelu New Yorker, gdje je proveo zadnjih 10 godina života, i sastao."
http://www.hrvatskipravoslavci.com/...evnika-nikole-tesle&catid=2:povijest&Itemid=6

Ja mislim da je Tesla Hercegovac ,poznato je da je Hercegovina davala najbistrije ljude.

dobro, nakon 11-est stranica manje vise glupih napisa u cemu je vas srpsko-patriotski problem?
1, sto Hrvati svako jutro, pri ustajanju, nemisle i negovore Tesla je Srbin
2. sto Hrvati svaki dan ne objavljuju u novinama i televiziji Tesla je Srbin
3. sto Hrvati svaki dan ne pljescu srbima da su, zahvaljujuci Tesli, naj, naj, naj narod na svijetu..
4. sto Hrvati, onako kolektivno, svi se ne poubijaju i skoce sa biokova u more, jer su im srbi a) dali drzavu
b) spasili ih od propasti
c) stoljecima ih hranili
d) dali i donijeli im civilizaciju
e) dozvolili da opustose srbiju
f) pobili najmanje dva miliona srba
g) trpili onog antisrbina Titu
5. sto se ne pokaju izvrsivsi harikari...

evo ja priznajem, krivi smo...ukrali smo vam povijest, jezik, kulturu...kajem se i priznajem....braco srbi, oprostite...:mrgreen:

Рођена у Смиљну селу које је некада било 100% насељено Србима а данас скоро да више и не постоји. Свага пар старих особа.

Pa i u Draškovićevim Slivljima kod Gacka obitava 68 osoba ..

Evo šta piše :
"Kada se o Nikoli Tesli govori i piše, uvijek se počinje sa selom Smiljanom. Njegova obitelj međutim nije iz Smiljana, nego iz drugog dijela Like pa i dalje. U podatcima o svim obiteljima koje su prije više stotina godina živjele u svim dijelovima Like nigdje nije pronađeno prezime Tesla. Bio je to nadimak jednog od Teslinih predaka, koji se zapravo prezivao Draganić, a bio je doseljenik vjerovatno iz Ledenica. Priženio se u obitelj prote Mandića, pa je tako nastala lička obitelj Tesla.“

Prof.dr.Vladimir Njegovan jedan od Teslinih hrvatskih biografa stariej generacije, također se posvetio proučavanju povijesti Tesline obitelji te u knjizi Nikola Tesla 1956-1956 (Zagreb, 1956) također anvodi prezime Draganić. Prema predaji, u obitelji Tesla jedan od predaka te obitelji imao je istaknute prednje zube slične tesli, alatu za obradu drveta po čemu je ta grana Draganića dobila nadimak, a poslije i prezime Tesla. Draganići su u Liku na područje Divosela došli vjerovatno u 17. Stoljeću iz sela Ledenica pokraj Novog Vinodolskog, kamo su se naselili iz Dalmacije. Iz rodoslovlja obitelji vidi se da je 1485. Sedam muškaraca nosilo ime Nikola . Djed Nikole Tesle, otac njegova oca Milutina, također se zvao Nikola i služio je kao seržan u Napoleonovoj vojsci – tvrdi prof.dr. Vladimir Njegovan."
http://www.hrvatskipravoslavci.com/...evnika-nikole-tesle&catid=2:povijest&Itemid=6

Poslednja izmena:
Ja znam da vi vise mrzite nas nego sto volite sami sebe...

Vise se radujete nasoj nesreci nego svojoj sreci... To jeste zalosno... ali ja vas ne mrzim... jer sam hriscanin... samo mi vas je ponekad zao...

Zelim vam sve najbolje...

lijepo je da znas
a na temelju cega to znas?
rekla kazala srpskih patriota...
ja znam, da sam unatoc moijih 50 godina i videnja vise od polovice svijeta,rata kroz koji sam prosla, pravu mrznju upoznala prvi put u mom zivotu na ovom forumu...
ali, svakome svoje...

Pa i u Draškovićevim Slivljima kod Gacka obitava 68 osoba ..

Evo šta piše :
"Kada se o Nikoli Tesli govori i piše, uvijek se počinje sa selom Smiljanom. Njegova obitelj međutim nije iz Smiljana, nego iz drugog dijela Like pa i dalje. U podatcima o svim obiteljima koje su prije više stotina godina živjele u svim dijelovima Like nigdje nije pronađeno prezime Tesla. Bio je to nadimak jednog od Teslinih predaka, koji se zapravo prezivao Draganić, a bio je doseljenik vjerovatno iz Ledenica. Priženio se u obitelj prote Mandića, pa je tako nastala lička obitelj Tesla.“

Prof.dr.Vladimir Njegovan jedan od Teslinih hrvatskih biografa stariej generacije, također se posvetio proučavanju povijesti Tesline obitelji te u knjizi Nikola Tesla 1956-1956 (Zagreb, 1956) također anvodi prezime Draganić. Prema predaji, u obitelji Tesla jedan od predaka te obitelji imao je istaknute prednje zube slične tesli, alatu za obradu drveta po čemu je ta grana Draganića dobila nadimak, a poslije i prezime Tesla. Draganići su u Liku na područje Divosela došli vjerovatno u 17. Stoljeću iz sela Ledenica pokraj Novog Vinodolskog, kamo su se naselili iz Dalmacije. Iz rodoslovlja obitelji vidi se da je 1485. Sedam muškaraca nosilo ime Nikola . Djed Nikole Tesle, otac njegova oca Milutina, također se zvao Nikola i služio je kao seržan u Napoleonovoj vojsci – tvrdi prof.dr. Vladimir Njegovan."

Остави се тих Хрватских сајтова који пишу о ничему јер на њима нема ништа.
Сајт ХРВАТСКИПРАВОСЛАВЦИ !!!

Тако нешто нигде непостоји само осим у усијаним крвожедним хрватским главама а то ми потпуно личи на хрватску ћирилица.... ако ниси знала да постоји ето сада да знаш да постоји и ХРВАТСКА ЋИРИЛИЦА.

Back