Hrvati svojataju Nikolu Teslu

O,evo pantokratora...Tesla je srbin i niko ga ne svojata...to je što je,u Ameriku odlazi jer je to tada bila zemlja gde je finansijski bio ostvariv njegov san i njegova vizija...nažalost,tamo je doživeo patnju i teške trenutka upravo iz razloga što je Amerika i onda bila ovakva kakva je danas...iskoristili su ga i pokrali u svakom pogledu a veliki su izgledi i da su ga upokojili ...pokrali su sve njegove planove i njihove pileće mozgove i dan danas beznadežno i bez napretka razbijaju...i ćorava koka na kraju zrno ubode ali amerikanci nikada...

Sve je ok... slazem se... sarkastican sam jer ne mogu da precutim ovo lupetanje od strane ekipe iz Hrvatske... Polemisu o Jasenovcu, ustasama... svojataju Teslu, a struju su u Smiljan uveli pre neku godinu... Krajnje licemerno...

Sta su sve u stanju da urade, to je cudo... Sad je kao Tesla Hrvat bez obzira sto su mu roditelji Srbi... jer ima tako odgovara... Sto je najgore njima ove price stalno i prolaze... Oni pisali istoriju, a mi guslali... Oni imali drzavu, a mi sisali vesla... Zato Barbara Strejsend i nije htela da dodje u Hrvatsku zbog silnih vrlina koje posedujete...

E jedino sto vam nije proslo je ZRAKOMLAT... na tu rec su se smejali i sami Hrvati... :dash:

[/B]
moguce...
ali mi ga nismo otjerali...sredina u kojoj je zivio bila je kakva je bila
balkan, kao i danas...
otisao je svojevoljno jer kod nas nije vidio perspektivu, kao sto su otisle na tisuce pecalbara...
Ne moze tebe niko ubediti ni u sta ako ne razlikujes dan od noci. Da bi neko o necemu ozbiljno pricao mora nesto i procitati. Besmisleno je odgovarati na ovoliku kolicinu neznanja i ostrascenosti.:cool:

Tesla, an ethnic Serb from Smiljan, then part of the Austro-Hungarian empire, started out his engineering life working for a telephone company in Budapest in 1881, aged 24. He'd already studied physics and maths; While there - while walking in a park, in fact - he had an inspiration and solved the equations relating to a revolving magnetic field. Which he then drew in the ground with a stick and explained to a friend. Quite a patient friend, one suspects.
http://www.guardian.co.uk/technolog...sla-electricity-inventor-birthday-anniversary
Evo vam malo pa se obrazujte!

Boze, Boze...
nemam rijeci...obrazovana si totalno...dali si uopce procitala i razumjela sto pise na citiranom...?
priznajem
Tesla je pravi srpski patriota, od jutra do sutra je samo mislio o tome koliki je Srbin i kako donjeti slavu srpskom narodu...i izbjegao je da bi se spasio od hrvatskog genocida

Boze, Boze...
nemam rijeci...obrazovana si totalno...dali si uopce procitala i razumjela sto pise na citiranom...?
priznajem
Tesla je pravi srpski patriota, od jutra do sutra je samo mislio o tome koliki je Srbin i kako donjeti slavu srpskom narodu...i izbjegao je da bi se spasio od hrvatskog genocida

Познати сликар Сава Шумановић није био те среће.

To je prica iz "Protokola Sionskih mudraca" i to nema veze s vezom. Nije Lenjin sa 70 hajduka uspeo da osvoji Rusiju, nego su mu se pridruzili upravo Rusi.

Naravno, svaki slovenski narod ima svoj sljam, pa i srpski - a taj sljam podrzava Ruse. A Rusi su sljam po sebi.

Pridruzili su mu se svi osim obrazovanih Rusa . Ni jedan Rus , koji je voleo Rusiju , nije se pridruzio Lenjinu . Oni koji su cudom preziveli , rasuli su se po svetu . Dosli su , naravno i u Srbiju . Malo njih , Oko 30 hiljada .
Podigli su srpsko skolstvo , muzicko obrazovanje , umetnost , inzinjeriju , gradjevinarstvo , masinstvo . Trebas da im budemo zahvalni.

Poslednja izmena:
tocno je sto pises da se svatko osjeca onim sto misli da je, bez obzira gdje je roden...moj sin je roden u engleskoj ali se smatra hrvatom...samo nevidim kakve to veze ima sa temom...Tesla sebe nije nikada smatrao Srbinom, niti li se tako izjasnjavao (izuzimajuci kratko posjecenje Srbiji, gdje je na velicanstven docek odgovorio onako kao sto su htjeli cuti), sto je i normalno...u svim njegovim osobnim dokumentima on se pise kao Hrvat, a to da Hrvatska nije postojala u to vrijeme je dio vase guslarske povijesti i negacije cinjenica
a, da dodam, malo procitas njegove biografije pisane od nesrba( nema ih mnogo jer mu mi pridodajemo vecu vaznost nego sto je ima) procitati ces da je on poijeklom iz Hrvatske...
a sajtovi o kojima pricas su smjerujia (ajde daj link na koji seriozni) :p

Извини ако се неко погрешно изразио.

Хрватска није постојала нигде до 1918.г. и нити је ико до тада чуо за њу,
То је истопријски факат и Хрватска спада у новокомпоноване земље ниске интелектуалне свести али зато велике националсоцијалистичке. Наравно, то иде једно са другим и непосредно се допуњује.

Једина државотворна земља коју Хрватска поседује то је она која данас ниоси име Хрватско Загорје или где је у употреби кајкавско наречје србског језика. Све остало је отето и окупирано. То је иначе део Србије и земље које су поражена аварска племена добила од србских краљева негде у прелазу из VI-VII век.

Тесла самим тим нема ништа са Хрватском Хрватима или било шта слично што има налик том имену јер земља где се он родио је на више од 200 километара од Хрватског Загорја.

Poslednja izmena:
[/B]
moguce...
ali mi ga nismo otjerali...sredina u kojoj je zivio bila je kakva je bila
balkan, kao i danas...
otisao je svojevoljno jer kod nas nije vidio perspektivu, kao sto su otisle na tisuce pecalbara...

Kojih vas... vi tada niste ni postojali... Moji preci su vam dali drzavu nazalost... jer da nisu i danas bi bili deo Austrije... gde i pripadate... Kako vas nije sramota da blatite ime velikog naucnika... do juce ste ga pljuvali, palili mu rodno selo i kucu, ubijali potomke... a sad kad ste videli da mozete da zaradite koji dolar na njemu... odjednom je vas... Da ste ikada imali obraz postideli bi ste se...

Sve je ok... slazem se... sarkastican sam jer ne mogu da precutim ovo lupetanje od strane ekipe iz Hrvatske... Polemisu o Jasenovcu, ustasama... svojataju Teslu, a struju su u Smiljan uveli pre neku godinu... Krajnje licemerno...

Sta su sve u stanju da urade, to je cudo... Sad je kao Tesla Hrvat bez obzira sto su mu roditelji Srbi... jer ima tako odgovara... Sto je najgore njima ove price stalno i prolaze... Oni pisali istoriju, a mi guslali... Oni imali drzavu, a mi sisali vesla... Zato Barbara Strejsend i nije htela da dodje u Hrvatsku zbog silnih vrlina koje posedujete...

E jedino sto vam nije proslo je ZRAKOMLAT... na tu rec su se smejali i sami Hrvati... :dash:

Moram da ti se izvinim na nekim mojim komentarima , koje sam ostavio na drugoj temi .

samospoznaja je prvi korak ka poboljsanju...i osvjescenosti...kompliment:)

Boze, Boze...
priznajem

Koliki je Tesla bio patriota to neznam ni ja a ni ti ali da je bi Srbin to zna ceo svet osim vas Hrvata kojima to ne odgovara! I procitala i razumela bar ono sto je bitno:super:
prevod
Tesla etnicki Srbin iz Smiljana tada dela Austrougarske imperije..........................

Svašta ima na ovom svetu pa i da se plemići žene seljankama i pritom menjaju veru.Eno gore jedne takve priče o Teslinom dedi.Hrvati su prevazišli i sami sebe :)

Ма нетреба се чудити, јер је то новокомпонована нација, која мора да напише на силу своју историју која иначе не постоји.

Па њима је први краљ Александар Други и то 1918.г. када су се угурали у Краљевину СХС.

U nedostatku argumenata slobodno budi ironicna... nije problem... Ziveo sam i radio u Zagrebu... imam stotine prijatelja tamo... izuzetnih ljudi koji bi se nasmejali tvojim tvrdnjama... Ja nemam problem da kritikujem i svoj narod kad je istina u pitanju... ne bi trebala ni ti...

A sto ne kazes sto Barbara Strejsend nije htela da peva u Bjelovaru ili Varazdinu, ne secam se tacno... ali iskreno...

Zaboravio si ovo da postavis:hahaha:

Telegram Vladka Mačeka Nikoli Tesli

759px-Telegram_Macek_Tesla_0108.JPG

Telegram Nikole Tesle Vlatku Mačeku

776px-Telegram_Tesla_Macek_0108.JPG

:rtfm:

MALO DA SE PODSETIMO:super:

Koliki je Tesla bio patriota to neznam ni ja a ni ti ali da je bi Srbin to zna ceo svet osim vas Hrvata kojima to ne odgovara! I procitala i razumela bar ono sto je bitno:super:
prevod
Tesla etnicki Srbin iz Smiljana tada dela Austrougarske imperije..........................

pa dobro kad zna "ceo svet"...
sto se onda ubiste da to to "celom svetu" dokazujete...
a taj ceo svet nikako da prihvati vassu istinu, nazalost

Ма нетреба се чудити, јер је то новокомпонована нација, која мора да напише на силу своју историју која иначе не постоји.

Па њима је први краљ Александар Други и то 1918.г. када су се угурали у Краљевину СХС.

Ne bih se slozio ni sa ovakvim diskursom... Hrvati su imali i svoju drzavu i svoje kraljeve pre mnogo vekova... u priblizno istom periodu kad i Srbi... otprilike u X veku...

Ne bih se slozio ni sa ovakvim diskursom... Hrvati su imali i svoju drzavu i svoje kraljeve pre mnogo vekova... u priblizno istom periodu kad i Srbi... otprilike u X veku...

Они су имали своју државу од VII-X века. После 1000 година асимилације у туђој држави са туђом националном свести шта мислиш шта је од њиховог аухтохтоног остало ? Зато данас и својатају и отимају све до чега дођу..... јер њихово лично негде ништа не постоји.

И нису имали ни једног краља. Имали су неколико банова (а то је иначе војна титула као данас рецимо генерал) и то оне које су постављали Србски краљеви.

Poslednja izmena:

Mi ne dokazujemo svetu nego vama jer nam je zao da ostanete neobavesteni:zcepanje:
Daj ti meni neki link osim Hrvatskih gde pise da je Tesla Hrvat,a ja cu tebi koliko hoces na engleskom, francuskom ili grckom(to je iako neobrazovana mogu da prevedem)nadam se da si videla telegraf Maceka Tesli?

Istina mora da se brani dokle god postoje takvi kao sto si ti koji su spremni da je izvrnu... i prisvoje...

Ivo Andric je bio Hrvat... ali sebe je smatrao srpskim piscem... Isto kao sto je Rade Serbedzija Srbin, ali je hrvatski glumac... Nemojmo izvrtati cinjenice... Tu ste maheri, a novokomponovani crnogorci su vam najbolji ucenici...

Ne znam da li si pogledala sajt muzeja Nikole Tesle, koji se nalazi u beogradu, Srbija.
Imaš dosta dokumenata, koji svedoče o njegovom poreklu i životu. vrata muzeja su ti otvorena, pa slobodno dođi i poseti ovu ustanovu. Ukoliko želiš, organizovaću turu po muzeju samo za tebe, uz prisustvo kustosa. Veruj mi da ovo nije šala, zaista sam spreman da ti to učinim, uz svoje prisustvo, ukoliko ga želiš.
Pogledaj neke od fotografija koje su, na žalost, veoma male.
http://www.tesla-museum.org/meni_sl/nt.php?link=arhiva/a&opc=sub5 (lični fond)
Možeš da vidiš da je Teslinao matursko svedočanstvo na nemačkom jeziku, kao što možeš da vidiš da mu je pasoš (putovnica) izdata od strnae države Austrije.
Tu je i Teslino državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država, dobijeno 1891. godine.

Takođe možeš da vidiš da su posmrtni ostaci Nikole Tesle u Beogradu: zbirke/umetnički predmeti - Tesla - memorijalni predmeti.

Zanimljivo je i ordenje koje je Tesla dobio, a među njima je i orden Svetog Save II stepena.: Zbirke/ordenja - priznanja.

Niko ne tvrdi da nije rođen na teritoriji koja je danas u sastavu Hrvatske, ali to ga ne čini Hrvatom. Ni jedan dokument ga ne vezuje za Hrvatsku, koja tada i nije bila država. Sami amerikanci o njemu pišu kao o Amerikancu Srpskog porekla.

Извини ако се неко погрешно изразио.

Хрватска није постојала нигде до 1918.г. и нити је ико до тада чуо за њу,

zanimljiva konstatacija...nastranu sto te negira svijetska povijest

То је истопријски факат и Хрватска спада у новокомпоноване земље ниске интелектуалне свести али зато велике националсоцијалистичке. Наравно, то иде једно са другим и непосредно се допуњује.
procitao kod Deretica ili Seselja, nas bi me zanimalo

Једина државотворна земља коју Хрватска поседује то је она која данас ниоси име Хрватско Загорје или где је у употреби кајкавско наречје србског језика. Све остало је отето и окупирано. То је иначе део Србије и земље које су поражена аварска племена добила од србских краљева негде у прелазу из VI-VII век.
povijest je nauka koja nema puno veze sa srpskom mitomanijom

Тесла самим тим нема ништа са Хрватском Хрватима или било шта слично што има налик том имену јер земља где се он родио је на више од 200 километара од Хрватског Загорја.
svjetska historijografija smatra Teslu gradaninom Hrvatske (kao sastavnom dijelu AU monarhije) niti je Hrvat, a jos manje Srbin

Back