Hrišćanstvo i Masonerija

Ordačni Bužap

Domaćin
Banovan
Poruka
3.407
Osnivači mnogih verskih pokreta po Americi od 1800-te godine i dalje su bili masoni. Čak ima i pravoslavnih ili katolika sveštenika, koji su takođe masoni. Na grobovima umrlih osnivača su masonski simboli. Masoni su družina slobodnih zidara, nose tradiciju iz srednjeg veka, kada su zidali katedrale, i samo oni znali trikove u zidarstvu. Kasnije, ako je verovati nekim kritičarima, masoni se pretvaraju u tajnovitu organizaciju koja se povinuje đavolu. Opet, da bi neko bio mason uslov je da veruje u boga, tako da je stvar vrlo zamršena. Danas postoje mnogi kritičari koji na masoneriju gledaju kao na satanizam. Ako je to zaista tako, onda je strašno slediti te masonske organizacije.

Pitanje za one koji su članovi religija osnovanih po Americi ili Evropi nakon 1800-te godine: Da li vama smeta što su osnivači bili masoni? Kako vi gledate na masone?

Masoni Srbije

1. Aleksa Nenadovic
2. Aleksandar Karadjordjevic
3. Dositej Obradovic
4. Ivo Andric
5. Jovan Ducic
6. Mihajlo Pupin
7. Milan Grol
8. Petar II Petrovic Njegos
9. Sima Milutinovic
10. Slobodan Jovanovic
11. Stanislav Binicki
12. Stevan Mokranjac
13. Stevan Sremac
14. Toma Vucic Perisic
15. Vuk Karadzic
16. Zivojin Misic
17. Djordje Vajfert

Izvor: http://www.rgls.org/sr/o-nama/poznati-masoni-iz-srbije.html

Stefan Nemanja mason

Veliki majstor Dragoslav Pavlović, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da postoje određeni dokazi da je Stefan Nemanja bio mason, odnosno, „graditelj“. Na to, kako je rekao, ukazuje i činjenica da je 1189. godine primio nemačkog cara Fridriha Barbarosu (mason) u Nišu, koji je vodio Krstaše u pohod na Jerusalim.

http://www.kurir-info.rs/reportaza/dolaze-srpski-masoni-37562.php

Opa, bato! Bilo je o tome govora i ovdje na krsti:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/294509-Stefan-Nemanja-mason

Tema "Stefan Nemanja mason?" postavljena je na ovaj forum 27.06.2009. 04:30

Clanak u Kuriru "DOLAZE SRPSKI MASONI!" objavljen je Nedelja, 13. Jun, 2010.

Preduhitrio sam ih za cijelu godinu! :maramica:

PS Stefan Nemanja je srbski svetitelj Stefan Mirotocivi (ovo u slucaju da neko ne zna pa da mi obrise prilog, kao sto su mi iz neznanja prije dvije godine temu preselili na Misterije).

Poslednja izmena:
Ništa niste skontali! Nije poenta u tome šta su i ko su masoni, nego kako vernici mogu da pristanu na to da propadaju crkvama koje su osnovali masoni. Zašto, recimo, katolicima ne smeta to što je papa mason? Zašto pravoslavcima ne smeta to što je patrijarh mason? A da ne govorimo o tome kako Jehovinim svedocima ne smeta to što je Charles Taze Russell bio iluminat i sahranjen ispod piramide? Da vas čujem.

SVESTENICI NOVOG DOBA

Dvadeset i prvi vijek
Izbrisimo granice vjera
Na nebu nije lijek
Covjeku Zemlja treba

Sav prosperitet i blagostanje
Stvoriti ovdje i sada
U zivot na drugom svijetu
Samo se budala nada

Dusa je smrtna to znamo
I sa tijelom umire ista
Vaskrsenje je obmana onih
Sto vjeruju Isusa Hrista

I oni nam prave muku
Ko zvona u narodu zvone
I tako dizuci buku
Gledaju nas kroz kanone

Koga se ticu kanoni
Vazna je ljudska sloga
Njima se bave moroni
Sto slave raspetog Boga

Vazna je dobra volja
Bratstvo, jednakost i sloga
Zemlja ce biti bolja
Pod vlascu naseg Boga

Veliki Arhitekto svemira
Svojom ljubavlju zagrli svijet
Vjerskim razlikama ucini kraj
Na Zemlji ljudima nacini Raj

z:mrgreen:

Ništa niste skontali! Nije poenta u tome šta su i ko su masoni, nego kako vernici mogu da pristanu na to da propadaju crkvama koje su osnovali masoni. Zašto, recimo, katolicima ne smeta to što je papa mason? Zašto pravoslavcima ne smeta to što je patrijarh mason? A da ne govorimo o tome kako Jehovinim svedocima ne smeta to što je Charles Taze Russell bio iluminat i sahranjen ispod piramide? Da vas čujem.

i mene interesuju odgovori na ova pitanja ali se bojim da cemo ostati uskraceni za njih..

ko cemu baba o ustipcima.Ja ne TVRDIM to TVRDI Pike,nema ja sta da tvrdim,sto bih mucio glavu sa time kad covek sve lepo i jasno napisao kome se klanjaju i kome sluze.Tvoje je da proveris pa da kazes jeste tako ili nije tako a ne da zamenjujes teze i pricas kako ja nesto TVRDIM.

Do A. Pajka masonerija je bila naprednih pogleda i imali su velike zasluge u ostvarenju socijalne, rasne i vjerske jednakosti, zasluge u budjenju oslobodilackih pokreta, oslobodjenja mnogih naroda od vjekovnog ropstva i budjenja nacionalne svijeti naroda.
Istina je da od vremena A. Pajka masonerija se polako okrece protiv hriscanstva, protiv vjerskih razlika i protiv nacionalizma. Preko njih, cini mi se, neko postavlja temelju globalizmu i vjerskom ujedinjenju.To je tkz. Novi Svjetski Poredak (NWO).A svjedoci smo da se u ostvarivanju ciljeva NWO sve civilizacijeke i prirodne norme zatiru: sve je veca razlika izmedju bogatih i siromasnih, dakle nehumana raspodjela i eksploatacija ljudi i naroda, priroda se nemilosrdno unistava i zagadjuje profita radi, covjek se pretvara u ono sto ni zivotinje nisu te se odobrava vjencanje muskarca sa muskarcem i zene sa zenom.Neko pravi zivi cirkus od ljudskog roda.
Rezultate sveg grijeha i narusavanje Bozijih zakona vidimo u reagovanju prirode: zemljotresi, cunamiji, oluje i tornada, poplave, promjene klime, uginuce ptica i riba i tome nece biti kraja dok sva zemlja i sve na njoj ne izgori i to nije daleko od nas.

ko cemu baba o ustipcima.Ja ne TVRDIM to TVRDI Pike,nema ja sta da tvrdim,sto bih mucio glavu sa time kad covek sve lepo i jasno napisao kome se klanjaju i kome sluze.Tvoje je da proveris pa da kazes jeste tako ili nije tako a ne da zamenjujes teze i pricas kako ja nesto TVRDIM.

ne, pajk to ne tvrdi niti je to negde u pomenutoj knjizi napisano. a ti ne tvrdis nego lupas kao maksim po diviziji sto bi rekli :lol:

Do A. Pajka masonerija je bila naprednih pogleda i imali su velike zasluge u ostvarenju socijalne, rasne i vjerske jednakosti, zasluge u budjenju oslobodilackih pokreta, oslobodjenja mnogih naroda od vjekovnog ropstva i budjenja nacionalne svijeti naroda.
Istina je da od vremena A. Pajka masonerija se polako okrece protiv hriscanstva, protiv vjerskih razlika i protiv nacionalizma. Preko njih, cini mi se, neko postavlja temelju globalizmu i vjerskom ujedinjenju.To je tkz. Novi Svjetski Poredak (NWO).A svjedoci smo da se u ostvarivanju ciljeva NWO sve civilizacijeke i prirodne norme zatiru: sve je veca razlika izmedju bogatih i siromasnih, dakle nehumana raspodjela i eksploatacija ljudi i naroda, priroda se nemilosrdno unistava i zagadjuje profita radi, covjek se pretvara u ono sto ni zivotinje nisu te se odobrava vjencanje muskarca sa muskarcem i zene sa zenom.Neko pravi zivi cirkus od ljudskog roda.
Rezultate sveg grijeha i narusavanje Bozijih zakona vidimo u reagovanju prirode: zemljotresi, cunamiji, oluje i tornada, poplave, promjene klime, uginuce ptica i riba i tome nece biti kraja dok sva zemlja i sve na njoj ne izgori i to nije daleko od nas.

nidje veze :cool:

zasto bi mi smetalo to sto je papa ili patrijarh u masonima? :huh:

Back