Da li bi hriscanstvo ikada postojalo da judaizam nikada nije postojao?

А други народи?
Pavle uci da svaka osoba, bez obzira na etnicku pripadnost, pol ili robovi, mora doci bogu kroz veru u Hrista. Bez obzira na nase razlike u pozadini.
Nakon poveerenja u Isysa, da li zene prestaju biti zene? Da li kinezi prestaju biti kinezi? Naravno da ne! Na isti nacin jevreji ne prestaju da budu Jevreji i nejevreji ne prestaju da budu nejevreji.
Zato mi je glupo kad se kaze da smo duhovni jevreji .
Sta mu onda dodju jevreji i oni prosli i ovi sadasnji koji veruju u hrista.

Pavle uci da svaka osoba, bez obzira na etnicku pripadnost, pol ili robovi, mora doci bogu kroz veru u Hrista. Bez obzira na nase razlike u pozadini.
Nakon poveerenja u Isysa, da li zene prestaju biti zene? Da li kinezi prestaju biti kinezi? Naravno da ne! Na isti nacin jevreji ne prestaju da budu Jevreji i nejevreji ne prestaju da budu nejevreji.
Ti malo po Isysu malo po Kristu.
Koliko vas je to ?

duhovni palestinci

Po bibliji jeste tako hristovi su jevreji

29. А кад сте ви Христови, онда сте семе Авраамово, и по обећању наследници
Земаљски Израел то је остало недоречено зашто после рвања с Богом Јаков мења име у Израел по Божјој наредби.
Сад Бабел је био митски настанак нација по Божијем плану затим стварање народа Израиља и Аврамовог семена одакле ће се Бог објавити свим народима и племенима.
Тако и Васкрсли Исус тумачи Мојсија и Аврамово обећање.

Део тог обећања разумеју ортоксни Јевреји. Они не носе Давидову звезду нити било какво обележје Израела.
Јерусалим је свети чим смо губили своју светост ми смо га губили. Када бидемо достигли тај духовни део обновиће се Јерусалим али свих нација и вера уз долазак мешије.
Међутим по њима нема етничких Јевреја нити су они сродни овим из Европе са Азијом или северне Африке за њих је Јевреј свако ко се држи 260 и нешто закона Торе неовисно од нације , расе порекла.
Они су веровали у небески Јерусалим као доказ рабин је рекао погледај и данас у Јеросалиму се поздрављају до године у Јеросалиму зашто? Ако смо у Јерусалиму и у Израелу.
По њима не постоје секуларни Јевреји као што не постоје секуларни муслимани.
Они су антиционисти.
По многим стварима и схватањима Библије блиски хришћанима (православцима јер су и они ортодокси)осим око месије и доласка.
Али небески Јерусалим је исто.

Слажем се са тобом онда.
Само бих додао да се Православна Црква још назива и Нови Израиљ или Новозаветна Нојева Барка.

То смо ми хришћани, Народ Божји, као некад што је био Стари Израиљ.

Nije dodjeljen drugima vec Izraelu.
Vi imate svoje koje ste odbacili.
Jasno ko dan.
Не, фарисеји и садукеји и они који су следили су одбацили Христа.
То је поента. Самим тим, одбацили су Бога својих Праочева и отпали.

Jakov je Izrael a Gospod im Mihael koji ih dopao.
Jasno ko dan.
Jaков мења име у Израел а Абрахам кад добије обећање за Исака мења име у ААбрахам.
Не знам шта је ту јасно ко дан?
Зашто мрња име у Израел?
Шта значи ине Израел?
Дакле Библија се проучава неколико векова у назад као од рабина тако и од других верских заједница али теби све јасно ко дан.

Samael je Gospod Rima on se ocajnicki bori s Mihaelom ko Esav i Izrael dva brata blizanca.
Прво Есав и Јаков нису близанци макар један длакав рутав један нема длачице на рукама.
Јаков отима првенство и благослов на превару од слепог Исака и касније мења име у Израел.

Ограничи се на тему какав Самаел господ Рима кад је он део хебрејске усмене традиције не римске какав бре Арханђел Михаел вс Самаел ?
Држи се Библије или неког штива где можеш навести референце овако се претвара у произвољно кафанско надметање без упоришта у светим књигама.
Чекамо Спајдермена ,Бетмена и Хулка да изађу из твојих хебрејских списа.

Проблем што смо ми индоктринисани теологијом било који хришћанин јевреј или Грк у 1. веку би ово разумео као и стварање. Ми смо се удаљили од тога и бавимо се анахтонизмима које убацујемо пророцима и људима у уста некад им чак читамо мисли шта су мислили док су писали.
Библија се мора прочитати без теологије и наметнутог веровања да би се разумела.

8 Kad je Svevišnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova: tad Jahvu njegov narod zapade,Jakov bi njegova baština
Ova je tvrdnja o Boxijoj kontroli nad narodima i njihovim sudbinama i to je tema koja se ponavlja u Bibliji, koja odraxava veru u Boziji konacni autoritet nad celim svetom.

Back