Da li bi hriscanstvo ikada postojalo da judaizam nikada nije postojao?

Uverena ja kad legnem da cu u astral.I naostrim se pre nego li zaspim e sad ce dysa da mi bude budna i izletecu.iz tela.
I nista od toga.
uverenje je kad imaš neposrednu činjenicu, sve ostalo je ubeđenje i lako zapadneš u zabludu. znači pojam memaš o nečemu ali neko ti rekao da je tako a tebi to super, "e onda je tako" :D
tako su ti govorili i za deda mraza i bila si ubeđena da postoji.
generalno na forumu mlatite praznu slamu o nečemu što blage veze nemate. šta posle smrti niko ne zna ali smrt nije kraj i nema nikakvog spavanja.

uverenje je kad imaš neposrednu činjenicu, sve ostalo je ubeđenje i lako zapadneš u zabludu. znači pojam memaš o nečemu ali neko ti rekao da je tako a tebi to super, "e onda je tako" :D
tako su ti govorili i za deda mraza i bila si ubeđena da postoji.
generalno na forumu mlatite praznu slamu o nečemu što blage veze nemate. šta posle smrti niko ne zna ali smrt nije kraj i nema nikakvog spavanja.
Ti si urlao kako 80% Srba podrzava Hristu nesto to odusevljenje isparilo.

Ако бих секуларним очима гледао да није хришћанства не знам да ли би постојао јудаизам и у којој мери би уопште био утицај јер је већина целог света дошло у контакт са историјом Хебреја преко хришћанске Библије и пагана и свега.
Ислам никад не би ни настао настао је мешањем јудаизма и хришћанства и њиховом ревизијим.

Да није било јудаизма не би постојало ова две вере а јудаизам би могао бити сведен само на неку локалну заједницу у свету.
Највероватније би Европом владао и Азијом грчко-римски паганизам који би еволуирао у њему све остале локалне вере ко и пре хришанства.

Дакле ово сам рекао историјски-секуларно без ВЕРЕ.

Judeizam je izuzetno bio privlačan u Rimskom carstvu jer Židovski pojedinci se drzali strogo rječi,morala i etike.
To je fasciniralo Pogane no odbijalo ih je obrezanje i zato se u tom pravcu uradilo preko sabora dekretom.
No kako to inace biva dete krscanstvo se odmetnulo od tate i ostalo je povjest.
Зато су побили Јевреје и уништили 2. храм.
Провалио сам одавно да губим време са обичним тролом.
Који нема ни филозофију ни идеологију већ само destroy команду. Међутим овде ратујеш сам са собом.

Židovi su bili podvrgnuti vrsti traume i zlostavljanja razmjerima bez presedana i nikad ponovljenim od vlastita deteta ili mozda bolje da to definiramo od vlastita brata.
Židovski formalni spisi, predaja i etos prožeti su naizgled grandioznim fantazijama i visokim osjećajem superiornosti i "misije" . Ipak, neizbježni prezir prema inferiornima narušen je sveprožimajućim pragmatizmom koji su Židovi morali razviti da bi preživjeli. Narcis Krscanstvo brat Židovstva nije pragmatičan. Oni žive u Svemiru koji su sami stvorili. Ne vide potrebu da se slažu s drugima. Židovi nisu takvi. Njihov kredo praktičan je vodič za preživljavanje koji ih obvezuje na prilagođavanje drugima, na suosjećanje s njihovim potrebama i željama, na kompromise, priznavanje pogrešaka, dijeljenje zasluga, suradnju i tako dalje.

Židovi su bili podvrgnuti vrsti traume i zlostavljanja razmjerima bez presedana i nikad ponovljenim od vlastita deteta ili mozda bolje da to definiramo od vlastita brata.
Židovski formalni spisi, predaja i etos prožeti su naizgled grandioznim fantazijama i visokim osjećajem superiornosti i "misije" . Ipak, neizbježni prezir prema inferiornima narušen je sveprožimajućim pragmatizmom koji su Židovi morali razviti da bi preživjeli. Narcis Krscanstvo brat Židovstva nije pragmatičan. Oni žive u Svemiru koji su sami stvorili. Ne vide potrebu da se slažu s drugima. Židovi nisu takvi. Njihov kredo praktičan je vodič za preživljavanje koji ih obvezuje na prilagođavanje drugima, na suosjećanje s njihovim potrebama i željama, na kompromise, priznavanje pogrešaka, dijeljenje zasluga, suradnju i tako dalje.
Одгледај човека са Хајафа university из Израела шта израелски сколари говоре о себи а шта ти овде причаш дакле смешно.

Највећа преласт Јевреја "новац нема религију"!

Ту је талмуд преузео доминацију над Тором.
А одговорно тврдим ко верује у Талмуд не верује у Тору јер је Талмуд начин да се избегну закони Торе према потреби.
Ти Јевреји су отпали од своје вере и од Мојсија.

Зато ми је јасније кад човек каже да је Мојсијеве вере него Јевреј.
У 8 милиона Јевреја скоро сличан број фракција и практиковања јудаизма.
Што је најважније Талмуд ,Кабала је Јахвизам не јудаизам.

Не постоје "јеврејски списи" списи су још кананског порекла док још нису настали Јевреји.
Зато се у хришћанској есхатологији зове "генесис".
Дакле списе носе мит демитологизације читавог вавилонског и месопотамијског пантенона и припремање достигнућа старог света новој публици.
Дакле Стари Завет је компилација књига и списа која је имала свој "генесис" као и Нови Завет.
Дакле препричавање античке приче новој публици.
То што покушавсш нсћи шупљине неке у Новом Завету можеш наћи на стотине у Старом Завету.
Исто можеш посматрати пророке као псеудониме а Абрахама и синове као митолошке личности"Хераклиде"!?
Нефилиме као Титане.
Има исту димензију као грчки мит који у себи садржи геополитички наратив. Стари Завет говори о више Елохима и стварању и једном специфичном Елохиму Јахве који се намеће следбеницима Баала и другим Каананитима иако су оба Бога имали исте атрибуте.
Заправо Хебреји имају један ресет то је Вавилон и после Вавилона.
Где замључују где смо погрешили? Шта је пошло погрешно?
Онда су дхвстили да требају практиковати само једног Бога Јахве кога су поштовали највише у време рата и невоља он постаје полако Ел небески Бог.
Ту долази до проклетства Каанана и инцеста и такозване негативне кампање против сродника Каананаца.
Краљевина Израел је мање ималс проблема са другим ентитетима од краљевине Јудеје која је територијално мала у њој се компилирају списе које се односе нс много веће територије и митско заједничко краљевство које постојсло митски , као политичка аспирација или никад није ни постојало.

Такве конотације геополитичке имаш у миту о Персеју.

Дакле кад си причсо о димензијама читања списа имаш и ову димензију која је религизно-политичка и неизбежна и у Старом и у Новом Завету.
Што не мења вредност нити одузима нити једној опцији јер је време судија нешто што опстаје хиљадама година од антике до свемирских бродова свакако није лоше апсолутно.
Само не треба уопште сукобљавати ствари које нису сукобљење у свом настанку и изворном наративу цећ на модерним политичким и верским основама

Kažete da se moj način razmišljanja ne može tolerirati? Što s tim? Čovjek koji mijenja svoj način razmišljanja kako bi odgovarao drugima je budala. Moj način razmišljanja je rezultat mojih razmišljanja. To je dio mog unutarnjeg bića, način na koji sam stvoren. Ja im ne proturječim, a ne bih ni da želim. Jer moj sustav, koji vi ne odobravate, također je moja najveća utjeha u životu, izvor sve moje sreće - znači mi više od samog života.

Kažete da se moj način razmišljanja ne može tolerirati? Što s tim? Čovjek koji mijenja svoj način razmišljanja kako bi odgovarao drugima je budala. Moj način razmišljanja je rezultat mojih razmišljanja. To je dio mog unutarnjeg bića, način na koji sam stvoren. Ja im ne proturječim, a ne bih ni da želim. Jer moj sustav, koji vi ne odobravate, također je moja najveća utjeha u životu, izvor sve moje sreće - znači mi više od samog života.
Добро то је лично то ти нико не дира.
Међутим када причамо ово о СЗ и НЗ ово су " Јеврејски списи" дати Мојсију на Синају.
А НЗ су проповедали људи који уопште нису веровали у НЗ.
Аргументација 0.

Back