Hrišćanstvo i islam, diskusija

A kad smo kod prokletstva,

Dali smijes da prizovemo prokletstvo na nas i na nase familije

ako Je Kuran od Boga da tebe snadje prokletvstvo i tvoju familije

Ako nije da mene snadje i moju familiju,dali smijes da prizovemo prokletvstvo i po ovom pitanju kad vec povlacis to?
Ne, jer tvoje pozivanje na prokletstvo u slučaju Zul Karnejna nije bilo ispravno.

A kad smo kod prokletstva,

Dali smijes da prizovemo prokletstvo na nas i na nase familije

ako Je Kuran od Boga da tebe snadje prokletvstvo i tvoju familije

Ako nije da mene snadje i moju familiju,dali smijes da prizovemo prokletvstvo i po ovom pitanju kad vec povlacis to?

Kako objašnjavaš ovo što je tvoj Muhamed izazivao hrišćane na bacanje kletvi, pa je iste godine umro u velikim bolovima, a pored njega iste godine su umrla i njegova dva jedina živa deteta?
Zar ovo nije jasan dokaz da je tvoj poslanik lažan, jer je pao na testu koji je sam organizovao? Zar to nije karma i neki znak od Boga?

slika.png

Kako objašnjavaš ovo što je tvoj Muhamed izazivao hrišćane na bacanje kletvi, pa je iste godine umro u velikim bolovima, a pored njega iste godine su umrla i njegova dva jedina živa deteta?
Zar ovo nije jasan dokaz da je tvoj poslanik lažan, jer je pao na testu koji je sam organizovao? Zar to nije karma i neki znak od Boga?

Pogledajte prilog 1412273
Hristos jasno kaze ne kunite se ni nebom ni zemljom a alah uci drugacije.

Hristos jasno kaze ne kunite se ni nebom ni zemljom a alah uci drugacije.
Eto, Muhamed je hteo da se kune u sebe i svoju familiju da Isus nije Bog, pa su i on i njegova deca umrli iste godine, a cela njegova porodica koja je bila prisutna za vreme događaja je umrla nasilnom smrću, neko ranije neko kasnije: njegova trudna ćerka Fatima, njen muži Ali i njihovi sinovi Hasan i Husein.
I eto, niko od muslimana da stane i da se zapita malo. Nikoga nije strah što je Muhamed negirao Isusovu božansku prirodu, kleo se u sebe i svoju porodicu da Isus nije Bog, pa su stradali i on i porodica njegova.

Pogledajte prilog 1412273

suplja ti je prica

Kako objašnjavaš ovo što je tvoj Muhamed izazivao hrišćane na bacanje kletvi

taj isti tekst ti kaze ovo

The Christian delegation withdrew from the challenge

pa je iste godine umro u velikim bolovima

zato sto se otrov aktivirao kada je zavrsena objava od Boga.
Muhammed je pojeo davno komad mesa koje je otrovala jedna zidovkinja, muhammedov drug je umro od tog mesa Muhammed nije mogao umrijeti dok je objava trajala , Bog ga je sacuvao smrti tokom objave, pa ga niko nije mogao ubiti.

kada je zavrsena objava i kad je upitan dali zeli nastaviti zivjeti ili da ide na onaj svijet odabrao je onaj svijet, i tad se aktivirala otrov koja mu je zadala bolove., pa je umro.

a pored njega iste godine su umrla i njegova dva jedina živa deteta?

nije tacno jedina dva ziva deteta, kad mu je kcerka ziva bila kad je on umro.

druga stvar nista to nema veze sa tim sto ti pricas, jer po tom istom linku do kletve nije doslo jer su krscani odustali...pa samim tim nije se ni posezalo za tim.

Muhammed je rekao Fatimi da ce ona biti ta koja ce ga prva pratiti , dac e i ona umrijeti ubrzo, sto se obistinilo nakon 6 mjeseci od smrti Muhammeda.

ovo absolutno nikakve veze s vezom nema.

da je lazan nebi ga Bog cuvao tokom cijelog perioda objave iako su masa antetata pokusalo da ga ubiju.

a prica ti je glupa da ne moze gluplja biti, a nisi ni svjestan toga.

-
Jeste, hrišćanska delegacija se povukla, jer je hrišćanima zabranjeno da bacaju kletve i kunu, ali Bog se nije povukao kada je čuo Muhameda i zapamtio mu je to i na kraju i učinio.

- I to se eto poklopilo baš iste godine kada je hteo da baci kletvu na sebe i svoju porodicu, a 3 ili 4 godine je trpeo velike bolove od otrova.
Kako ga Bog nije sačuvao tada?

kada je zavrsena objava i kad je upitan dali zeli nastaviti zivjeti ili da ide na onaj svijet odabrao je onaj svijet
- Lepa romantična priča. Za Holivud stvorena, ali malo daleko od realnosti.

-
Ja sam napisao da je umrla iste godine kada i on. Nisam napisao da je umrla pre njega. Čitaj malo pažljivije.

druga stvar nista to nema veze sa tim sto ti pricas, jer po tom istom linku do kletve nije doslo jer su krscani odustali...pa samim tim nije se ni posezalo za tim.
- Ako su hrišćani odustali ne mora da znači da je odustao i Bog. Možda je Bog pristao daigra Muhamedovu igru bez hrišćana.

Muhammed je rekao Fatimi da ce ona biti ta koja ce ga prva pratiti , dac e i ona umrijeti ubrzo, sto se obistinilo nakon 6 mjeseci od smrti Muhammeda.
- To su sve legende i predanja koja su nastala među muslimanima mnogo nakon Muhamedove smrti s namerom da romantizuju i mitomanišu Muhamedov lik i delo. Da mu daju više na značaju.

da je lazan nebi ga Bog cuvao tokom cijelog perioda objave iako su masa antetata pokusalo da ga ubiju.
-
I Fidel Kastro je preživeo preko 600 atentata, a bio je ateista i nije tvrdio da ga je Bog čuvao. Za razliku od Muhameda umro je u dubokoj starosti, u miru.

-
Jeste, hrišćanska delegacija se povukla, jer je hrišćanima zabranjeno da bacaju kletve i kunu, ali Bog se nije povukao kada je čuo Muhameda i zapamtio mu je to i na kraju i učinio.

- I to se eto poklopilo baš iste godine kada je hteo da baci kletvu na sebe i svoju porodicu, a 3 ili 4 godine je trpeo velike bolove od otrova.

kada je zavrsena objava i kad je upitan dali zeli nastaviti zivjeti ili da ide na onaj svijet odabrao je onaj svijet

-
Ja sam napisao da je umrla iste godine kada i on. Nisam napisao da je umrla pre njega. Čitaj malo pažljivije.

- Ako su hrišćani odustali ne mora da znači da je odustao i Bog. Možda je Bog pristao daigra Muhamedovu igru bez hrišćana.

- To su sve legende i predanja koja su nastala među muslimanima mnogo nakon Muhamedove smrti s namerom da romantizuju i mitomanišu Muhamedov lik i delo. Da mu daju više na značaju.

-
I Fidel Kastro je preživeo preko 600 atentata, a bio je ateista i nije tvrdio da ga je Bog čuvao. Za razliku od Muhameda umro je u dubokoj starosti, u miru.

a 3 ili 4 godine je trpeo velike bolove od otrova.

nije tacno da je trpio

kazem ti sacuvao ga je sve do onog momenta kada je Muhammed odobrio da ide na onaj svijet kada je zavrsena objava.

a ti znaci u jedan dio vjerujes a drugi odbacivas

kako to da uopste uzimas pricu o kletvi koja dolazi od istog izvora a onu drugu odbacivas, samo sto ti se ne svidja.

- Ja sam napisao da je umrla iste godine kada i on. Nisam napisao da je umrla pre njega

nikakve to veze nema sa kletvom koja se nije ni desila...jasno ti pise odbili su ucestvovati u tome...samim tim nije prizivano, pa nisu valjda budale da sami prizivaju a da protivnik uopste nije tu niti uopste ulazi u taj proces kletve.

puno ti pametujes na soju ruku, vidi, uzimas sta ti pase odbijas sto ti pase.

- I Fidel Kastro je preživeo preko 600 atentata, a bio je ateista i nije tvrdio da ga je Bog čuvao. Za razliku od Muhameda umro je u dubokoj starosti, u miru.

da si citao Muhammedovu biografiju kao sto nisi, znao bi razliku izmedju Castra i Muhammeda.

nije tacno da je trpio
-
Oh da, jeste. Imaš i animirani video koji je radio Iranac bivši musliman sa sve citatima iz islamskih izvora kako se stalno žalio na bol, pa prevrtao po krevetu u bolovima, pa su njegovi bližnji donosili razne lekove i isprobavali razne eksperimente da ga izleče, ali ništa nije uspevalo.

kako to da uopste uzimas pricu o kletvi koja dolazi od istog izvora a onu drugu odbacivas, samo sto ti se ne svidja.
- Zato što nema razloga da se priča o kletvi izmisli, dok priče o tome kako je Muhamed bio mudrac, vidovnjak, inteligentan, kako je sve predvideo, znao, osećao... to već ostavlja sumnju da su ga rani muslimani u ideološke i propagandističke svrhe idealizovali i romantizovali.

nikakve to veze nema sa kletvom koja se nije ni desila...jasno ti pise odbili su ucestvovati u tome...samim tim nije prizivano, pa nisu valjda budale da sami prizivaju a da protivnik uopste nije tu niti uopste ulazi u taj proces kletve.
-
A ja ti opet kažem ako su hrišćani odbili ne znači da je sam Bog prešao preko toga šta je Muhamed bio spreman da učini i zbog toga je kaznio i njega i njegovu porodicu.

-
Ja sa služim logikom, ti se služiš emocijama.

da si citao Muhammedovu biografiju kao sto nisi, znao bi razliku izmedju Castra i Muhammeda.
-
Znam razliku. Naveo sam je. Razlika je u tome što Kastro nije bio idiot i nije pustio da ga hrani žena u istom danu u kojoj je ubio sve muško u njenoj porodici.
Ajde ako je već Muhamed sam bio kreten, ali što mu Bog nije skrenuo pažnju? Izgleda da je Bog tog dana bio na strani te žene i svaka joj čast kakava je glumica bila pa je zaebala i ''Božijeg poslanika''.

nije tacno da je trpio
-
Oh da, jeste. Imaš i animirani video koji je radio Iranac bivši musliman sa sve citatima iz islamskih izvora kako se stalno žalio na bol, pa prevrtao po krevetu u bolovima, pa su njegovi bližnji donosili razne lekove i isprobavali razne eksperimente da ga izleče, ali ništa nije uspevalo.

- Zato što nema razloga da se priča o kletvi izmisli, dok priče o tome kako je Muhamed bio mudrac, vidovnjak, inteligentan, kako je sve predvideo, znao, osećao... to već ostavlja sumnju da su ga rani muslimani u ideološke i propagandističke svrhe idealizovali i romantizovali.

-
A ja ti opet kažem ako su hrišćani odbili ne znači da je sam Bog prešao preko toga šta je Muhamed bio spreman da učini i zbog toga je kaznio i njega i njegovu porodicu.

-

-
Znam razliku. Naveo sam je. Razlika je u tome što Kastro nije bio idiot i nije pustio da ga hrani žena u istom danu u kojoj je ubio sve muško u njenoj porodici.
Ajde ako je već Muhamed sam bio kreten, ali što mu Bog nije skrenuo pažnju? Izgleda da je Bog tog dana bio na strani te žene i svaka joj čast kakava je glumica bila pa je zaebala i ''Božijeg poslanika''.

nije tacno da je trpio
-

nista to nije tacno.

procitaj ti licno biogafiju muhammed pa onda procjeni kakav je bio

evo ti najbolja knjiga o biografiji muhammeda, kako je islam nastao i sta se sve desavalo
https://d1.islamhouse.com/data/bs/ih_books/single/bs_Zapecaceni_dzennetski_napitak.pdf

umjesto da citas gluposti sa raznih stranica, uzmi ppravu knjigu u svoje ruke , eto ti je u pdf i procitaj....pa tek onda donosi sud.

nista to nije tacno.

procitaj ti licno biogafiju muhammed pa onda procjeni kakav je bio

evo ti najbolja knjiga o biografiji muhammeda, kako je islam nastao i sta se sve desavalo
https://d1.islamhouse.com/data/bs/ih_books/single/bs_Zapecaceni_dzennetski_napitak.pdf

umjesto da citas gluposti sa raznih stranica, uzmi ppravu knjigu u svoje ruke , eto ti je u pdf i procitaj....pa tek onda donosi sud.
Znam ja dovoljno o Muhamedu, čak bih rekao i više nego ti. Jedina je razlika što ti želiš idealizovanog, mitskog Muhameda, a mene zanima pre svega istorijski Muhamed. Zato mene islamska propaganda o Muhamedu, o njegovom neutemeljenom veličanju i ne zanima previše.

Evo ti video o tome kako je Muhamed umro i kako se patio pre nego što je umro sa sve islamskim referencama.

Tri dana ga muslimani nisu sahranjivali. Verovatno su čekali da vaskrsne kao Isus i dozvolili da tri dana trune i smrdi.

nije tacno da je trpio
-

-

-

-
Abu Dawud je jedan od najjacih kolektora u islamu ako ne i najjaci.

Znam ja dovoljno o Muhamedu, čak bih rekao i više nego ti. Jedina je razlika što ti želiš idealizovanog, mitskog Muhameda, a mene zanima pre svega istorijski Muhamed. Zato mene islamska propaganda o Muhamedu, o njegovom neutemeljenom veličanju i ne zanima previše.

Evo ti video o tome kako je Muhamed umro i kako se patio pre
nije tacno da je trpio
-

-

-

-
Jak ti je taj tvoj bog koji djecu nevinu radi luda oca usmrcuje.
Prije bilo da si ti takav i tako bi kaznjavao druge koji ne priznaju vase idole.
Takvi su i Židovi isto sve sto nije njihove vjere zovi Jahvu da eliminira.
A ovog fanatika cackalicu ne bih da komentiram to je vec odradjeno.

Jak ti je taj tvoj bog koji djecu nevinu radi luda oca usmrcuje.
Prije bilo da si ti takav i tako bi kaznjavao druge koji ne priznaju vase idole.
Takvi su i Židovi isto sve sto nije njihove vjere zovi Jahvu da eliminira.
A ovog fanatika cackalicu ne bih da komentiram to je vec odradjeno.
Prvo ja nisam vernik uopšte. Drugo to bacanje kletvi nije moj standard i običaj nego islamski. Ja samo ukazujem muslimanima da su po njihovom kriterijumu Muhamed i njegova porodica stradali. Ništa više.

Evo ti video o tome kako je Muhamed umro i kako se patio pre nego što je umro sa sve islamskim referencama.

Tri dana ga muslimani nisu sahranjivali. Verovatno su čekali da vaskrsne kao Isus i dozvolili da tri dana trune i smrdi.

samo da te pitam nesto

Jesi li ti normalan lik?

Znaci ti bolje od mene znas o Muhammedu , ja koji imam debele knjige biografije Muhammeda, dok ti nisi ni procitao ni jednu knjigu islamsku o njegovoj biografiji, i ti znas bolje od mene :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

znaci tebi su dokazi video koji je radio tamo neki iranac, jeli tako, a nije ti dokaz autenticne islamske knjige koji pisu muhammedovu biografiju.

Pa jesi li ti lud covece Boziji, na kojim si ti drogama???

znaci dokazi su ti propagandni video klipovi antiislamista a nije ti dokaz islamske knjige o biografiji muhammeda :manikir:
Ajde da sagledamo realno, bez emocija, bez pristrasnosti, čisto kritički i samo iz istorijskog ugla, bez upliva vere:

- Jatrib odnosno Medinu kao tada moderan grad izgradili su Jevreji. Arapi su počeli da pristižu sa juga tek par vekova pre nego što se Muhamed rodio. Sam Muhamed je bio odbačen od svojih Mekana, od svojih prijatelja, komšija, rođaka, poznanika zbog propovedanja nove religije. Ništa mu nisu verovali, smatrali su ga napornim i dosadnim, smatrali su ga prevarantom koji smišlja novu religiju zarad sopstvene potrebe. To ti govori kakvu je reputaciju Muhamed imao i koliko je bio ''poštovan'' među svojim ljudima verovatno i pre pojave Islama.
Jevreji u Medini su primili i njega i njegove saputnike kao izbeglice, bez ičega. Tamo mu je moć rasla jer je lakše pridobijao nove vernike među tamošnjim Arapima paganima, pa je postao ambiciozniji, arogantniji, bahatiji, agresivniji. Zato su ajeti objavljeni u Medini toliko agresivniji, nasilniji, ratnički i osvetnički nastrojeni za razliku od ajeta objavljenih u Meki koji su miroljubivi, tolerantniji, defanzivni. U Medini je čak naređivao i ubistva svojih kritičara i onih koji su ga ismevali, nebitno da li su bili u pitanju Jevreji ili Arapi.
Muhamedu je baš bilo stalo da ga Jevreji prihvate kao Božijeg poslanika, ali je bio poprilično neuspešan u tome. Zato je i postao toliko agresivan i besan na njih. Počeo je da ih mrzi, da ih kune, počele su da pristižu objave kako su Jevreji ovakvi i onakvi, najveći ološ. Vodio je ratove protiv njih, osvajao im gradove, ubijao ih, proterivao, porobljavao ženu i decu, otimao im zemlju i imovinu, pretio je da će nastaviti da im osvaja gradove i utvrđenja ukoliko mu ne predaju polovinu imovine. To je bila rana islamska ekonomija, jer su Muhamed i rani muslimani bili nesposobni da išta stvore, pa su živeli i bogatili se od pljačkanja.
Tako se Muhamed zahvalio Jevrejima koji su ga prihvatili kada je bio niko i ništa, bez dinara u džepu i prezren od svojih Kurejšija koji nisu mogli očima da ga vide, a on iste te Jevreje proterivao i istrebljivao, od dece im pravio sluge, a od žena i sestara seksualne robinje. Čak je i zabranio da ime grada ostane Jatrib.
I vi muslimani veoma dobro znate da je Muhamed bio zločinac, pljačkaš, robovlasnik, silovatelj, ubica, bandit, kriminalac. To je očigledno, to ne može da se sakrije, ali pošto ga smatrate i Božijim poslanikom onda morate to nekako i da pravdate, ulepšavate, pronalazite izgovore i slično. Da je bilo ko drugi bio na Muhamedovom mestu i radio to što je on radio vi bi ste tu osobu smatrali najvećim ološem i zlotvorom na svetu. Da se ne lažemo.

samo da te pitam nesto

Jesi li ti normalan lik?

Znaci ti bolje od mene znas o Muhammedu , ja koji imam debele knjige biografije Muhammeda, dok ti nisi ni procitao ni jednu knjigu islamsku o njegovoj biografiji, i ti znas bolje od mene :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

znaci tebi su dokazi video koji je radio tamo neki iranac, jeli tako, a nije ti dokaz autenticne islamske knjige koji pisu muhammedovu biografiju.

Da, izgleda da bolje znam.

samo da te pitam nesto

Jesi li ti normalan lik?
Пошто си ти критеријум нормалности да кренемо од почетка:
Долазиш овде са правим тумачењем Библије.
Долазиш са идејом да "није логично" да је Нови Завет писан на грчком.
Онда цитираш текст (који и сам не читаш) где пише да је Нови Завет писан на грчком.
Пишеш да дуги низ година проучаваш Библију а појма немаш о њеном садржају.
И на крају ти смета када неко помиње Куран.
Дакле ти имаш права да пишеш другима како се правилно проучава Библија, а нико други нем право да тумачи Куран ?
А твој курс проучавања Библије је одједном вишедеценијско проучавање ? Кога ти овде замајаваш ?
Па ти си нудио неке исламске фалсификате овде као аутентично Јеванђеље из Христовог времена. И после ником ништа.
Нема разлога за овакав тон. И ти си правио толике промашаје на овом форуму, да сам ја направио пола од тога било би ме срамота да се улогујем, али видим да тебе није. Па добро, шта да се ради.
Кад останеш без аргумената онда вређаш.

Da, ali na drugom mjestu piše da su prvo postojali voda, vazduh i oblaci. I Božiji tron.

na pametuj bezveze svega ti....arapski jezik je najbogatiji jezik na svijetu, pa oni imaju za jednu stvar cak do 50 naziva.

evo jedan primjer kako je Kuran na arapskom superioran naspram da je dosao na drugom jeziku
Znam i psovke su im veoma socne.

Back