Cackalica21
Iskusan
- Poruka
 - 6.004

- Kao prvo tema je kuranski Zul Karnejn, nije tema Biblija. Čim ti napuštaš Kur'an, prelaziš na Bibliju i čim zamenjuješ teze to je odraz i dokaz tvoje nemoći, jer nemaš za šta da se uhvatiš, pa kao očajnik razvodnjavaš temu. I sam vidiš da ako se držimo striktno samo Kur'ana i Aleksandrovih legendi da si u ogromnom problemu.
- Drugo Biblija nema veze sa Zul Karnejnom kao osobom. Dva roga u Bibliji predstavljaju dva kraljevstva i dva kralja. Dakle to nije nadimak jednog čoveka kao što piše u Kur'anu, što znači da su biblijska i kuranska priča skroz nepovezane i dva roga u Bibliji i dva roga kod Aleksandra imaju različita, nepovezana značenja, tako da me u ovom slučaju ne zanima šta Biblija ima da kaže. Zanimaju me samo Kur'an i Aleksandrove legende. Kira niko nikada nije zvao Zul Karnejn, a Aleksandra jeste.
Na kraju krajeva legende o Aleksandru su nastale dosta nakon njegove smrti, a Danilo je pisao pre njega.
- Treće ja sam ti dao listu sa 10 paraleli koje dokazuju sličnost i isto poreklo između Kur'ana i legendi o Aleksandru. To ili ti je promaklo ili si odlučio da ignorišeš zato što nisi u stanju da opovrgneš.
- Četvrto ja sam pronašao više autora tefsira koji tvrde da je Zul Karnejn Aleksandar i ni jednog jedinog koji tvrdi da je u pitanju Kir.
Al Kurtubi, al Tabari, al Jalalayn, ibn Kathir, al Bagavi. Šta ti imaš s druge strane? Bukvalno NIŠTA.
Pogledajte prilog 1412091
Pogledajte prilog 1412092
Pogledajte prilog 1412093
Pogledajte prilog 1412094
jasno ti stoji u Bibliji Zul karnejn, i jos krscanska stranica kaze da je to bio Cyrus the great.
dzaba ti prica kada tu sto pise gore nije tacno u komentarima.
jasno sam ti iz biblije i krscanske stranice dokazao da se radi o Kiru Velikom a ne o aleksandru velikom.