Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Uvijek se hvatate za par izuzetaka. Srbi muslimani su uvijek bili izuzetak a ne pravilo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jasno i glasno pise jedan od dzina, dzin znaci demon.
- Pa ja nisam rekao da Kur'an ne tvrdi da je džin, već upravo suprotno: da čas tvrdi da je džin, a čas melek i da pravi kontradikciju.
Evo šta kaže Kur'an 15:30-31: ''svi meleki su se, zajedno poklonili, osim Iblisa; on se nije htio s njima pokloniti.''
Svi meleki OSIM Iblisa. Šta tu nije jasno?
Ili 7:11-12: ''a poslije melekima rekli: "Poklonite mu se!", i oni su se poklonili, osim Iblisa, on nije htio da se pokloni. "Zašto se nisi poklonio kad sam ti naredio?"
Još jednom piše da je Allah naredio melekima da se poklone i da su se svi poklonili osim Iblisa i još ga Allah pita zašto se nije poklonio kada mu je naređeno, a kako mu je naređeno ako nije melek?
Problem je kao što već rekoh to što je priča preuzeta od Jezida, a u njihovoj priči Iblis je bez sumnje melek, pa je tako bio i u Kur'anu u 7. i u 15. koje su objavljene ranije. Tek u 18. suri koja dolazi kasnije je naznačeno da je džin. Dakle Muhamed i njegovi pajtaši su učinili teološku promenu.
Što se Aleksandra tiče ja sam postavio jake dokaze. Postavio sam na forumu njegove legende i jasno ukazao na one koje se spominju i u Kur'anu i poredio ih. Pokazao sam i deo gde piše da mu je nadimak bio Zul Karnejn i kako je dobio taj nadimak, a ti nisi ponudio ni jedan dokaz da je neko ikada Kira zvao Zul Karnejnom. Sa mnom se slaže i Jusuf Ali, doduše on tvrdi da je kuranski Aleksandar pravi, a ovaj o kojem mi učimo izmišljen.
Ma ne želim više da ulazim u raspravu sa tobom o Zul Karnejnu kada je sve jasno, a jasno je i tebi.
Ja smem glavu na panj da stavim da sam u pravu, da se zakunem u sve što imam i da pozivam na svoju smrt i smrt svojih bližnjih ako nisam u pravu i ako kuranski Zul Karnejn nije nastao na legendama o Aleksandru. Smeš li ti?
A ovaj video neću ni da gledam, jer me ne zanima loša islamska propaganda.
jasno i glasno pise jedan od dzina, dzin znaci demon.
- Pa ja nisam rekao da Kur'an ne tvrdi da je džin, već upravo suprotno: da čas tvrdi da je džin, a čas melek i da pravi kontradikciju.
Evo šta kaže Kur'an 15:30-31: ''svi meleki su se, zajedno poklonili, osim Iblisa; on se nije htio s njima pokloniti.''
Svi meleki OSIM Iblisa. Šta tu nije jasno?
da čas tvrdi da je džin, a čas melek
Što se Aleksandra tiče ja sam postavio jake dokaze
Pogrešno poređenje. Iblis nije stvar, nije tenk, već je ime pojedinca i ne označava njegovu prirodu, da li je melek ili džin. Reč ''osim'' označava izuzeće, s toga tvoje poređenje ''svi avioni osim tenka'' nema smisla, jer tenk nema veze sa avionima da bi bio izuzetak u odnosu na njih.hajmo to ovako malo okrenuti da tii slikovito pokaze kako naopako razmisljas.
Unistilo smo sve avione osim tenka.
dodjes ti i kazes, tenk je avion.
mogu i na drugi nacin to konstruisat metaforu
Svi mravi su poubijani OSIM jednog zohara.
dodjes ti i kazes, zohar je mrav. Svi mravi OSIM zohara, sta tu nije jasno?
nigdje i nikada jasno nije receno Iblis je melek, a to sto ti zakljucujes ''svi meleki su se, zajedno poklonili, osim Iblisa; je isto kao Unistilo smo sve avione osim tenka. Tenk je avion. ili Svi mravi su poubijani OSIM zohara....zato je zohar mrav.
nikakve dokaze nisi dostavio, ne brukaj se bezveze na silu.
Pogrešno poređenje. Iblis nije stvar, nije tenk, već je ime pojedinca i ne označava njegovu prirodu, da li je melek ili džin. Reč ''osim'' označava izuzeće, s toga tvoje poređenje ''svi avioni osim tenka'' nema smisla, jer tenk nema veze sa avionima da bi bio izuzetak u odnosu na njih.
Pravilnije je reći ''svi fudbaleri su izašli na teren'' što znači da generalizuješ i govoriš o igračima kao o jednoj grupi ljudi koja je uradila istu stvar, pa onda dodaš ''ali onaj sa brojem 10 nije'' i time stavljaš do znanja da se jedan po delu izdvojio od grupe i radi suprotno. To znači da je on izuzetak u odnosu na ostale fudbalere, a ne da je automatski košarkaš.
Kur'an u suri 7 jasno kaže: 'a poslije melekima rekli: "Poklonite mu se!. Dakle sam Allah kaže da se obratio MELECIMA i da se naređenje odnosi na MELEKE, a već u sledećem ajetu piše za Iblisa: "Zašto se nisi poklonio kad sam ti naredio?".
Ako se Allah obraćao MELECIMA i ako je MELECIMA dao to naređenje zašto onda pita Iblisa ''zašto se nisi poklonio KADA SAM TI NAREDIO'' kada je Iblis DŽIN, a ne MELEK? Da li je Allah retardiran? Da li me konačno razumeš?
I u suri 15 se isto ponavlja ova priča, a tek u suri 18 piše da je Iblis džin. Sura 7 i 15 su objavljene pre sure 18. Dakle Muhamed je tek treći put kada je prepričavao priču odlučio da Iblis nije više melek nego džin. U 7. i 15. suri nigde ne piše da je bio džin.
Ja sam na forumu pred tobom bukvalno postavljao stranice iz knjige o Aleksandru gde jasno piše i da mu je nadimak bio Zul Karnejn i postavio sam priču o Aleksandru i Gog i Magogu koja je identična onoj u Kur'anu.
Ako to za tebe nije dokaz onda žao mi je što moram da kažem ili si glup ili si bezobrazan i da ti očigledno do istine nije stalo već samo do islamske propagande.
Evo ja te opet pitam da li si spreman da pozoveš Allaha da baci prokletstvo na tebe i tvoju porodicu, da vam zatre potomstvo, da vas sve baci u večnu vatru ukoliko je Zul Karnejn iz Kur'ana inspirisan legendama o Aleksandru Velikom?
Ja sam spreman isto da učinim i prihvatim ukoliko Zul Karnejn iz Kur'ana nema veze sa Aleksandrom Velikim.
Ajde da vidimo koliko si hrabar i koliko si ubeđen da govoriš istinu. Da vidimo da li si zaista ovde da govoriš istinu ili samo da širiš islamsku propagandu, iako si svestan da je lažna. Izvoli.
Reč ''osim'' označava izuzeće, s toga tvoje poređenje ''svi avioni osim tenka'' nema smisla, jer tenk nema veze sa avionima da bi bio izuzetak u odnosu na njih.
Ja sam na forumu pred tobom bukvalno postavljao stranice iz knjige o Aleksandru gde jasno piše i da mu je nadimak bio Zul Karnejn
Evo ja te opet pitam da li si spreman da pozoveš Allaha da baci prokletstvo na tebe i tvoju porodicu, da vam zatre potomstvo, da vas sve baci u večnu vatru ukoliko je Zul Karnejn iz Kur'ana inspirisan legendama o Aleksandru Velikom?
Ja sam spreman isto da učinim i prihvatim ukoliko Zul Karnejn iz Kur'ana nema veze sa Aleksandrom Velikim.
........
previse ti je glupa prica druze a nisi ni svjestan toga, nema muslimana na ovom svijetu da vjeruje da je Ibliz andjeo, nego je dzin.
zato ne pametuj.
- Pa sada ne veruju zato što je konačno islamsko učenje da je Iblis džin, ali pokušavam da ti kažem da nije od početka smatram džinom već melekom. To je zato što su muslimani preuzeli priču od Jezida po čijem učenju Iblis jeste melek i nije negativac. Sure 7 i 15 jasno stavljaju do znanja da je Iblis melek. Tek u suri 18 koja je došla kasnije se prvi put navodi da je Iblis džin. Zašto tek treći put kada Muhamed prepričava priču navodi da Iblis nije melek već džin?
nema muslimana koji vjeruje da je to bio aleksander veliki, ali ako ti je ceif da zivis u zabludi, zivi onda.
- Kako ih onda ja nalazim na Jutjubu? Jusuf Ali, islamski učenjak i prevodilac je napisao da nema sumnju da je u pitanju Aleksandar Veliki. Ako se dobro sećam ranije sam naveo i barem 3 autora tefsira koja su napisala da je reč o Aleksandru.
Ako nema muslimana koji veruju da je to Aleksandar, ako nema nikakvih dokaza da je to Aleksandar zašto onda ovi islamski učenjaci tvrde da je Aleksandar? Očigledno da nešto ipak postoji.
jesam siguran , ali ja znam da sam u pravu a ti u krivu, i ne zelim da nastradas radi gluposti........
neces valjda radi jebenog Aleksandra pedera mnogobozca da prizivas Bozije proklestvo na sebe i svoju porodicu....jesi li ti lud covjek bre????
ja bi ti prije savjetovao da trazis od Boga uputu da ti pokaze zaista ko je to bio zaista ako si neisguran, a ne da trazis prokletstvo Bozije na sebe i porodicu.
- E nemoj ti meni druže ništa da savetuješ i da se brineš za mene. Ja da se plašim tvoga boga i da nisam siguran u ovo što pričam ne bih ovo radio.
Dakle pozivam tvog Allaha da prokle mene i moju porodicu, neka svi umremo u bolnoj i sporoj smrti, neka nam se seme zatre, neka svi večno gorimo i pečemo se u vatri Džehenema ako Zul Karnejn iz Kur'ana nije inspirisan narodnim legendama o Aleksandru Velikom i ako govorim neistinu. Inshallah.
Ajde sada tebe da vidimo junače? Šta te sprečava to? Izgleda da nisi dovoljno veliki vernik i da se plašiš da možda ja govorim istinu, a ti nisi u pravu.
Slab si mi ti musliman. Dolaziš ovde samo da širiš islamsku propagandu u koju ni sam ne veruješ, a kada te neko pozove da se zakuneš u to što pričaš onda odjednom ućutiš.
Jusuf Ali, islamski učenjak i prevodilac je napisao da nema sumnju da je u pitanju Aleksandar Veliki.
Dakle pozivam tvog Allaha da prokle mene i moju porodicu, neka svi umremo u bolnoj i sporoj smrti, neka nam se seme zatre, neka svi večno gorimo i pečemo se u vatri Džehenema ako Zul Karnejn iz Kur'ana nije inspirisan narodnim legendama o Aleksandru Velikom i ako govorim neistinu. Inshallah.
Jusuf Ali, islamski učenjak koji je preveo Kur'an sa arapskog na engleski i u fusnoti napisao da nema sumnju da je Zul Karnejn Aleksandar.
https://en.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Yusuf_Ali
Druže postavio sam ti izazov za Aleksandra. Optužio si me da lažem, da izmišljam, da nemam dokaze da je to Aleksandar, da niko nikada od muslimana nije verovao da je to Aleksandar...
Šta je sada problem? Evo izvoli, dokaži da su tvoja vera i tvoje uverenje da Zul Karnejn nije Aleksandar jaki. Čim izbegavaš da to učiniš znači da se plašiš da nisi u pravu i da postoji sumnja da je Zul Karnejn ipak Aleksandar mnogobožac i ***** kako si ga nazvao. To dovoljno govori o tebi
Ako se meni i mojima nešto dogodi to znači da si ti u pravu, ako se tebi i tvojima dogodi to znači da sam ja u pravu, a ako se nikome ništa ne dogodi to znači da sam opet ja u pravu jer Allah ne postoji i stoga je priča o Zul Karnejnu svakako izmišljena.
Dakle šanse da ti budeš u pravu su znatno manje nego moje, ali ako je tvoj iman zaista toliko jak kako tvrdiš ne vidim problem da učiniš isto što sam i ja.
Jusuf Ali, islamski učenjak koji je preveo Kur'an sa arapskog na engleski i u fusnoti napisao da nema sumnju da je Zul Karnejn Aleksandar.
https://en.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Yusuf_Ali
naravno da lazes, jer nigdje ne pise explicitno ni u jednom hadisu ili u Kuranu da se radi o Aleksandu velikom.Druže postavio sam ti izazov za Aleksandra. Optužio si me da lažem, da izmišljam, da nemam dokaze da je to Aleksandar, da niko nikada od muslimana nije verovao da je to Aleksandar...
Ako se meni i mojima nešto dogodi to znači da si ti u pravu, ako se tebi i tvojima dogodi to znači da sam ja u pravu, a ako se nikome ništa ne dogodi to znači da sam opet ja u pravu jer Allah ne postoji i stoga je priča o Zul Karnejnu svakako izmišljena.
Dakle šanse da ti budeš u pravu su znatno manje nego moje, ali ako je tvoj iman zaista toliko jak kako tvrdiš ne vidim problem da učiniš isto što sam i ja.
Igrate se sa kletvama?koji jusuf ali??? nigdje nikakva dokaza nema.
eh super, neka si prizvao, i sad cekaj hoce li ti sta biti , ja tolika budala kao ti nisam jer znam da ako nesto pogresno zatrazim a to mi se ispuni, pa sam sam onda sebe ukopao i svoju porodicu.
hajmo to ovako postaviti
smijes li se zakleti isto to sto si se zakleo i zatraziti od Allaha da sebe i porodicu kazni i proklete ako Kuran nije od Boga
ako ti to ucinis ucinit cu i ja kao ti. moze li?
Ako se igrate vec ne bi trebalo porodicu petljati u to.
Zato je on i potegao to.On je sam potegao to.
uostalom to nam Bog odobrava kada neko raspraljava i tvrdi da nije tako
Bog kaze:
A onima koji se s tobom budu o njemu raspravljali, pošto si već pravu istinu saznao, ti reci: "Hodite, pozvaćemo sinove naše i sinove vaše, i žene naše i žene vaše, a doći ćemo i mi, pa ćemo se usrdno pomoliti i Allahovo prokletstvo na one koji neistinu govore prizvati!"
Budi siguran da ces nastradati bude li udovoljeno molbi od strane Boga, samo onda cekaj kakav ce ti kraj biti.
Mala napomena, nas hriscane je Isus ucio da se ne kunemo ni nebom ni zemljom niti bilo cim sto je ispod ili iznad nebeskog svoda nego nasa rec da bude da da ili ne ne a sto je vise od toga od zloga je.Bog kaze:
A onima koji se s tobom budu o njemu raspravljali, pošto si već pravu istinu saznao, ti reci: "Hodite, pozvaćemo sinove naše i sinove vaše, i žene naše i žene vaše, a doći ćemo i mi, pa ćemo se usrdno pomoliti i Allahovo prokletstvo na one koji neistinu govore prizvati!"
Zul Karnejn po Bibliji je bio Cyrus, Veliki Kir
I tako je i bilo. Izazvao je hrišćane na bacanje kletvi i umro je u velikim bolovima iste te godine i ne samo on nego i dva njegova jedina živa deteta: Fatima i Ibrahim.On je sam potegao to.
uostalom to nam Bog odobrava kada neko raspraljava i tvrdi da nije tako
Bog kaze:
Budi siguran da ces nastradati bude li udovoljeno molbi od strane Boga, samo onda cekaj kakav ce ti kraj biti.
Јасан је разлог.E sad meni nije jasno kako to Gospod Isus uci jednu stvar a alah nesto sasvim drugo gde se dozvoljavaju kletve?
Slažem se da porodica ne bi smela da ispašta zbog grešaka pojedinaca, ali pošto je Islam jedna primitivna, sedmovekovna, zaostala religija sa zaostalim shvatanjima i sa zaostalim osnivačima osnovana u pustonjskoj, izolovanoj vukoebini onda i ima zaostala shvatanja i zaostala pravila, a pošto ja svakako nisam vernik i ubeđen sam da je Islam laž onda nemam problem da prihvatim taj zaostali izazov ukoliko je isto spremna da učini i druga strana, što očigledno sada nije slučaj.Ako se igrate vec ne bi trebalo porodicu petljati u to.
- Nigde u Bibliji ne piše da je Kir bio Zul Karnejn. Zašto lažeš?
og stajalista smo mi muslimani.
- Citirao sam ti ovde na forumu tri autora tefsira koji kažu da je u pitanju Aleksandar.
uostalom nema dokaza ni 1 validnog da je to bi Aleksander
- Evo ti 10 paralela, 10 identičnih ili gotovo identičnih informacija i priča između Zul Karnejna u Kur'anu i legendarnog Aleksandra, pa ti i dalje govori da nema dokaza.
Pogledajte prilog 1412008
Pogledajte prilog 1412009
Pogledajte prilog 1412010
naravno da lazes, jer nigdje ne pise explicitno ni u jednom hadisu ili u Kuranu da se radi o Aleksandu velikom.
- Ne piše ni da je bio Kir, pa ti opet insistiraš da je u pitanju Kir. Opšte je poznato da je Aleksandrov nadimak među narodima Bliskog Istoka bio baš Zul Karnejn.
To je dokazana istorijska činjenica, a Kira niko nikada tako nije zvao.
znaci na osnovu pretposatvki necu da prizivam Bozije prokletstvo.
- Kako sada pretpostavka druže, a sve vreme mene ovde optužuješ da lažem, da nemam dokaza, da je Zul Karnejn Kir, da je Aleksandar bio ***** i paganin i da zato ne može da bude musliman, a kada te pozivam da se zakuneš i da pozoveš prokletstvo na sebe i svoju porodicu ako lažeš onda te je frka i strah. To znači da ipak ostavljaš mogućnost da je reč o Aleksandru i ovim indirektno priznaješ da si lagao ovde.
Meni ovo nije pretpostavka, za mene je ovo dokazana i očigledna činjenica. Zato i nemam problem da pozivam prokletstvo na sebe i svoju porodicu, ali ti imaš i to znači da je moje uverenje i da je moja vera jača od tvoje.
Ako Kuran jeste ili nije od Boga
smijes li to druze?
- Nemoj sada da menjaš temu i vršiš zamenu teza. Ja sam ti ovde prvi postavio izazov. Zašto sada bežiš od njega i pokušavaš da menjaš metu zaloga?
Prvo ti prihvati moj izazov, paću posle ja tvoj. Meni to nije problem. Uostalom ako je Zul Karnejn zaista Aleksandar šta će ti veći dokaz da Kur'an nije od Boga?
Ne smeš da prihvatiš izazov jer znaš da je Muhamed pokušao da igra ovu igru (Mubahala) sa hrišćanima i da je sledeće godine umro u ogromnim bolovima i da ni jedno njegovo preživelo dete nije iz te godine izašlo živo.
Ajde junačino. Izvoli. Dok ne prihvatiš nema o čemu dalje da pričamo.
- Nigde u Bibliji ne piše da je Kir bio Zul Karnejn. Zašto lažeš?
| Daniel 8,20 | Ovan, što si ga vidio, sa dva roga, to su kraljevi medijski i perzijski! |
| Daniel 8,21 | Jarac je kralj grčki; veliki rog, što mu je bio iznad očiju, to je prvi kralj. |
Slažem se da porodica ne bi smela da ispašta zbog grešaka pojedinaca, ali pošto je Islam jedna primitivna, sedmovekovna, zaostala religija sa zaostalim shvatanjima i sa zaostalim osnivačima osnovana u pustonjskoj, izolovanoj vukoebini onda i ima zaostala shvatanja i zaostala pravila, a pošto ja svakako nisam vernik i ubeđen sam da je Islam laž onda nemam problem da prihvatim taj zaostali izazov ukoliko je isto spremna da učini i druga strana, što očigledno sada nije slučaj.
- Kao prvo tema je kuranski Zul Karnejn, nije tema Biblija. Čim ti napuštaš Kur'an, prelaziš na Bibliju i čim zamenjuješ teze to je odraz i dokaz tvoje nemoći, jer nemaš za šta da se uhvatiš, pa kao očajnik razvodnjavaš temu. I sam vidiš da ako se držimo striktno samo Kur'ana i Aleksandrovih legendi da si u ogromnom problemu.