Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Senator Kalifornije Roy Ashburn, koji je poznat po svojoj oštroj borbi protiv prava homoseksualaca, uhapšen je zbog vožnje u pijanom stanju. Ipak, Ashburnovo hapšenje ne bi bilo toliko zanimljivo da senator pre toga nije bio u gej klubu i da s njim tokom hapšenja nije bio nepoznati mlađi muškarac.
Ashburn je uhapšen posle provoda u noćnom gej klubu Faces, gde se zabavljao cele noći. Tokom rutinskog pregleda, policija je Ashburna uhvatila kako vozi u alkoholisanom stanju, zbog čega je završio u pritvoru. Odmah posle izlaska na slobodu Ashburn je poslao saopštenje za javnost u kojem je prihvatio odgovornost, izrazio žaljenje i rekao da nema opravdanja za svoju lošu procenu. „Žao mi je što će ovaj incident uticati na one koji me podržavaju i veruju mi", naglasio je Ashburn.
Nedelju dana posle hapšenja javno je saopštio da je homoseksualac. On smatra da činjenica da je homoseksualac ne utiče na to kako on obavlja svoj posao. Za 14 godina koliko je senator, on je nekoliko puta glasao protiv mera koje su bile usmerene ka poboljšanju položaja homoseksualaca. Ashbourn je izjavio da je tako radio zato što glasači koji su ga birali smatraju da bi trebalo tako da glasa. Najavio je da se više nikada neće kandidovati na izborima.
Samo nekoliko nedelja posle ovog slučaja, Ameriku je potresao još jedan skandal. Antigej psiholog George A. Rekers putovao je u Evropu u pratnji mladog gej žigola. Mladić je ispričao za medije da mu je psiholog plaćao 75 dolara po danu i sve troškove puta da s njim provede dve nedelje u Londonu i Madridu. Za taj novac ovaj dvadesetogodišnji mladić pružao je svakodnevne „seksualne" masaže Rekersu (61).
Rekers radi za Nacionalnu asocijaciju za proučavanje i lečenje homoseksualnosti i penzionisani je profesor Univerziteta Južna Karolina. On je, takođe, svedočio u korist države da zabrani gej usvajanja, za šta je dobio honorar od 120.000 dolara.
Rekers je potvrdio da je putovao s mladićem, ali da nisu imali seks. On je rekao da je unajmio mladića da mu nosi prtljag tokom puta.
ceo tekst na:
http://www.yellowcab.rs/sr/sta/lgbt/artwork/5479/Homofobi+vole+gej+seks.html
i da izmeni kao sto je i bilo - "da su zdravi" i da homofobija "postoji"
..mislila sam da mislish na nasilje uopshte.. 
) ne moze da zaveshta testamentom svoje telo nikome lichno,