Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da gore pomenuti nije kompetentan.

A da pokušamo da definišemo pojmove?
Šta je bolest, a šta poremećaj?

Epigenetika kaže da je za homosexualizam odgovoran aktivator gena koji je pak odgovoran za sexualni afinitet. Još u vreme mejoze taj aktivator "zakaže", ne odradi svoj posao i samim tim nastaje poremećaj. Ali, da li je poremećaj kao takav i uzročnik bolesti? Mislim da nije jer su homosexualci, kao i hetero zdravi ili bolesni ako primenimo definiciju zdravlja SZO.
Ne bih se bavila "sexualnom orijentacijom" jer mislim da je taj termin skovan upravo da bi se maskirao poremećaj kao takav. Za mene ne postoji sexualna orijentacija, već polni nagon. Sam sexualni čin je akcija koju izaziva nagon za razmnožavanjem, a manifestuje se kroz sexualnu želju prema suprotnom polu.
Dakle, homosexualizam nije prirodna pojava, on je greška, poremećaj i kao takav treba i da se tretira. Pod tretmanom smatram pronalaženje načina da se spreči da do ovakve genetske greške dodje. To ne znači da homosexualce treba diskriminisati, ulaziti u njihovu intimu dok je ona intima i ne utiče na javni život.

Bravo Nancy odlican post.
I ja tako mislim, neki misle da ih mrzim ali ja ih ne mrzim pa nisu oni krivi sto su bolesni!
Kao sto i imbecil nije kriv jer mu je toliki IQ, sta sad treba da ga bijemo?
Ili ako neko nema nogu i ne moze da igra fudbal....

Treba naci lek!

E sad fora je sto oni nece ni da priznaju da su bolesni a kad bolesnik nece da prizna da je bolestan ond amu i nema pomoci pogotovo u psihopatologiji!

E zato oni mene iritiraju i mozda bih nekog isibao!

On za sebe misli da je zdrav a tebe nabedjuje da si bolestan i da patis tamo od neke fobije.....dalje uvek te neizbezno vredja da nisi moderan da si zaostao da si ovakav onakav! Jos te gleda provokativno pa se oblizuje pa se nesto vrti.....Ma to je odvratno to je ruzno i kad muskarac seljacina tako gleda devojku i psihicki je sexualno napada a kamoli kad ****** to rade......

I previse su promiskuitetni....

I oni su doneli i razmnozili sidu!

Znaci jos jednom, nisu oni krivi sto su bolesni ali su krivi jer nas vredjaju omalovazavaju pricaju da smo mi bolesni i nece da prihvate da se lece....

Sto reko jedan moj drugar Ma ja bi to sve pustio u jedan obor sa svinjama pa bi mu roknuo testosteron u doope pa da vidis za pola sata kad mu se digne taj bi skakao i na svinje a kamoli da se u obor pusti jedna lepa utegnuta zenska......Pa pocepao bi je kao svinja masan dzak!

I eto od sutra vise nije gay!:super:

Ja sam izrazi svoj stav i niko nece da me natera nekim banovanjima i zakljucavanjima da kazem sta mislim!

Bravo Nancy odlican post.
I ja tako mislim, neki misle da ih mrzim ali ja ih ne mrzim pa nisu oni krivi sto su bolesni!
Kao sto i imbecil nije kriv jer mu je toliki IQ, sta sad treba da ga bijemo?
Ili ako neko nema nogu i ne moze da igra fudbal....

Treba naci lek!

E sad fora je sto oni nece ni da priznaju da su bolesni a kad bolesnik nece da prizna da je bolestan ond amu i nema pomoci pogotovo u psihopatologiji!

E zato oni mene iritiraju i mozda bih nekog isibao!

On za sebe misli da je zdrav a tebe nabedjuje da si bolestan i da patis tamo od neke fobije.....dalje uvek te neizbezno vredja da nisi moderan da si zaostao da si ovakav onakav! Jos te gleda provokativno pa se oblizuje pa se nesto vrti.....Ma to je odvratno to je ruzno i kad muskarac seljacina tako gleda devojku i psihicki je sexualno napada a kamoli kad ****** to rade......

I previse su promiskuitetni....

I oni su doneli i razmnozili sidu!

Znaci jos jednom, nisu oni krivi sto su bolesni ali su krivi jer nas vredjaju omalovazavaju pricaju da smo mi bolesni i nece da prihvate da se lece....

Sto reko jedan moj drugar Ma ja bi to sve pustio u jedan obor sa svinjama pa bi mu roknuo testosteron u doope pa da vidis za pola sata kad mu se digne taj bi skakao i na svinje a kamoli da se u obor pusti jedna lepa utegnuta zenska......Pa pocepao bi je kao svinja masan dzak!

I eto od sutra vise nije gay!:super:

Ja sam izrazi svoj stav i niko nece da me natera nekim banovanjima i zakljucavanjima da kazem sta mislim!

Danas se svasta moze nazvati stavom... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

dr. Miroljub Petrović, direktor instituta za prirodnu medicinu, "liječi" homoseksualizam u centru za liječenje homoseksualizma koji je u Srbiji otvorio prošle godine. Petrović je kazao za srpski Alo! da mu se u godinu dana za pomoć obratilo 20-ak ljudi. Po njemu, homoseksualizam je težak psihijatrijski poremećaj koji se javlja kao posljedica lošge odgoja, nezdravog života i upotrebe narkotika!

"Postoji više nivoa u liječenju homoseksualizma. Prvi je informativni. Pokušavamo objasniti pacijentima da se spolni nagon svjesno potiče ili ne potiče u mozgu i da spolni odnos nije fiziološka potreba. Jak gay lobi i nezdravo okruženje uče nas da je birati partnere istog spola prirodno, a pojedinci gladni ljubavi i zbunjeni pogrešnim vrijednostima, ne znajući za nešto bolje, upuštaju se u takve odnose", kazao je Petrović.

A njegov "lijek" protiv homoseksualizma je vrlo jednostavan. Naime, valja uvesti zdravu prehranu, prestati pušiti i izbaciti alkohol. Doktor savjetuje i gledanje emisija i čitanje knjiga u kojima nema nasilja i drugog destruktivnog sadržaja. Objasnio je kako je za izlječenje potrebno promijeniti način života i razmišljanja, "cijeli sustav vrijednosti". "Činjenica je da je gay populacija postala žrtva jednog globalnog sistema koji uništava ljudsku vrstu", zaključio je. Ovaj doktor gradi i kliniku za takve pacijente na Fruškoj gori. Predrag Azdejković, predsjednik gay-lezbijskog info centra kazao je kako stručnjaci poput dr. Petrovića spadaju u istu grupu s vračarama i nadriliječnicima.

Neki komentari na ovaj tekst na sajtu od strane citalaca:

Mene interesira koji su se novi znanstveni momenti pojavili 1973. pa je homoseksualnost skinuta sa liste bolesti?

nema to veze sa znanošću. to je bila politička odluka, isto kao i prije.

Da, bolest je. Poremećaj u fetalnom razvoju mozga. Kaj se praviš bedasta? Ako ti činjenice ne odgovaraju, to je tvoj problem. To što je gay lobi uspio isposlovati da se homoseksualnost briše s popisa bolesti ima jednaku težinu kao i rupa u zraku. Za mnoge bolesti i sindrome također još nije nađen lijek, prema tome -strpi se.

Ovisi od terapije, liječnici kao dr. Anna Freud ili dr. Ch. Sociarides su liječili 2/3 pacijenata, ali prosječno se samo oko 25 posto njih uspije izliječiti. Što je neko duže živio tim životom, manja je šansa za izliječenje.Usput, dr. Vladimir Gruden, naš najveći psihijatar također kaže da je homoseksualnost bolest.

Čuj, kolega, uz dužno poštovanje, al Gruden je uvjerljivo jedan od najvećih šarlatana među psihijatrima. Probaj nać njegove znanstvene radove. Ja se samo sjećam da je nekada davno izdao seriju trivijalnih knjižica za samopomoć -Put do uspjeha ili tako nekako. Mislim... kajgod.

Ovisi od terapije, liječnici kao dr. Anna Freud ili dr. Ch. Sociarides su liječili 2/3 pacijenata, ali prosječno se samo oko 25 posto njih uspije izliječiti. Što je neko duže živio tim životom, manja je šansa za izliječenje.Usput, dr. Vladimir Gruden, naš najveći psihijatar također kaže da je homoseksualnost bolest.

Taj Miroljub Petrović je moj stari poznanik još iz studenskih dana. Čovjek je u Zagrebu studirao elektrotehniku, držao najbolji video (na Srednjacima ako se ne varam) jer je uvijek imao kasete iz Srbije (tada se tamo gotovo sve titlovalo). Živio je u stanu Zrinka Tutića, čak se i pričalo da hoda sa Tajči. Kao apsolovent elektrotehnike se obratio i postao vjernik. Tada upisuje geologiju iz inata nekom tamošnjem geologu, evolucionistu i završava kao prvi u generaciji i najbolji u klasi. Nakon toga je u SAD-u završio najbolji fakultet prirodne medicine. Predavao je na svim kontinentima, vodio geološke i arheološke ekspedicije po njima. Objavio je nekoliko tiražnih knjiga, držao predavanja predvelikim auditorijem i u mnogim javnim debata sramotio svoje protivnike. Po meni, možda najjači mladi intelektualac na ovim prostorima.

STA MISLITE?

Homoseksualizam totalno odobravam, kao prvo druzim se sa homoseksualcima i biseksualcima, to mi je nesto sasvim normalno.

Ranije sam bio dugo vremena u ekipi sa par ljudi iz grada u kojem sam odrastao, jedan je gay, drugi bi... Zivot nas je razdvojio.

Moje trenutno najprisnije heteroseksualno drustvo ponekad zna otici do gay cluba, pa se svi zezamo, pijemo, djuskamo... Ne mislim da je bolest, niti bilo kakav genetski ili psihicki poremecaj, naprotiv mislim da heteroseksualci pokazuju krajnje licemjerje i nemoc u svom odnosu prema homoseksualcima. Prvo ga rodis, pa ga pljujes, kazes da je lud, onda nakon par godina da mu nije nista. Ne moze to tako.

Ne mislim niti da je nesto napadno, pa od svih reklama sto mozak dnevno registruje homoseksualnost je na dnu ljestvice. Ne mislim da prenose bolesti najvise, to statisticki rade vise heteroseksualci.
Onda, kad se vec trazi tretman odnosno lijecenje, prvo krenuti od Prirode pa onda prodavati mooda za bubrege. Ima preko 400 vrsta zivotinja kod kojih je homoseksualnost dokumentovana, prvo treba njih izlijeciti, pa onda ljude... Nauka je popushila pimpek, barem kad je u pitanju lijecenje homoseksualnosti.

Ona je nemocna pred time, a kad se vec prica o poremecaju, bas me zanima kakva je definicija biseksualnosti... Homoseksualnost je stopostotan dokaz heteroseksualnog licemjerja, ludosti i nemoci. Iza ovog cvrsto stojim... ****** ce od mene imati moralnu, ako treba i fizicku podrsku.

Svi ti macho tipovi sto kenyaju protiv pedera, vidio sam ih svojim ocima, odvedes ih iz zeza u gay club, pa onda se useru kao ******, preznojavaju se, drhte kao prutic, cijucu od panike, ni pisnuti ne smiju. Tako da fobija postoji...

Ja ne kontam sta je tu lose?...Ja sam se nagledao takvih FRAJERA koji su ozenjeni,imaju decu,savrsenu karijeru pa se negde sa strane kresu sa muskarcem..I to kakvim muskarcem-KLINCEM..Pustite ljude da zive svoj zivot i pozabavite se malo svojim zivotima a frustracije lecite negde drugde (posto ih sigurno imate) a ne na homoseksualcima..Svi smo mi biseksualni samo sto to nece niko da prizna..Znaci svako se barem jednom u zivotu napali na osobu istog pola,na njemu je dal ce biti sa tom osobom ili ce ostati strejt

Poslednja izmena:
Meni je, kao i Borcici, fascinantno to koliko su ljudi opsednuti tudjim seksualnim afinitetima.
A sto se same parade tice, jos mi je fascinantnije kako ce 90% Srbije da se najstrasnije pobuni protiv parada, da se samoorganizuje i izadje da prebija homoseksualce na ulici, ali ce poslusno kao prebijen pas, sa sve onako podvijenim repom, da cuti i trpi dok ga pljackaju, krse mu elementarna prava na radu, nabijaju namete svaki dan, zamrzavaju primanja a dopustaju nenormalan skok vrednosti evra u odnosu na dinar, i generalno ga osiromasuje i gura u najveca g...na. To sve ima da prodje u trpnom stanju, al zato ***** ulicom proci nece.
U normalnim zemljama za svaki aneks zakona koji se tice socijalnih davanja, penzija, plata i uopste pitanja koja su finansijski i ekonomski veoma vazna za kvalitet zivota pojedinca, ljudi ce u milionskim brojevima izaci na ulice, dok ih gej parada ili ich ne zanima ili joj se pridruze pa se zezaju i smeju. Ovde je obrnuto.
Ja se u ovoj zemlji sve vise osecam kao Alisa u zemlji cuda...

Meni je, kao i Borcici, fascinantno to koliko su ljudi opsednuti tudjim seksualnim afinitetima.
A sto se same parade tice, jos mi je fascinantnije kako ce 90% Srbije da se najstrasnije pobuni protiv parada, da se samoorganizuje i izadje da prebija homoseksualce na ulici, ali ce poslusno kao prebijen pas, sa sve onako podvijenim repom, da cuti i trpi dok ga pljackaju, krse mu elementarna prava na radu, nabijaju namete svaki dan, zamrzavaju primanja a dopustaju nenormalan skok vrednosti evra u odnosu na dinar, i generalno ga osiromasuje i gura u najveca g...na. To sve ima da prodje u trpnom stanju, al zato ***** ulicom proci nece.
U normalnim zemljama za svaki aneks zakona koji se tice socijalnih davanja, penzija, plata i uopste pitanja koja su finansijski i ekonomski veoma vazna za kvalitet zivota pojedinca, ljudi ce u milionskim brojevima izaci na ulice, dok ih gej parada ili ich ne zanima ili joj se pridruze pa se zezaju i smeju. Ovde je obrnuto.
Ja se u ovoj zemlji sve vise osecam kao Alisa u zemlji cuda...

Србину можеш да удариш на новчаник, али не и на образ...

Jeste, svi Srbi su posteni, tj. visoko moralni. Nema uopste kriminala. Korupcija, nepotizam, i sve ostalo sto se tice obraza - sve nam je to potpuno nepoznato. :think:
Има, али је у питању мањина.
А у свакој, па и најразвијенијој држави, мањина покушава да преигра систем криминалом, непотизмом и корупцијом.
С тим што у тим развјеним државама нису у власти такви. За разлику од Србије.

Кад је хомосексуализам у питању, ја сам сагласна са Ненси011.
Знам историјат измена у психијатријским уџбеницима на тему поремећаја сексуалне оријентације и знам како је донета одлука да се прекину истраживања на тему хомосексуализма.

Самим тим, мислим да је то тема која никад неће бити занемарена, не само од стране ''обичних људи'', већ и од једног дела стручњака.
Јер сви који хоће да погледају истини у очи, знају да је одлука донета пуким гласањем, а не на бази научних доказа.

А СЗО је машинерија у рукама моћних и разних лобија. Најбољи доказ за то је била бламажа од зимус у вези свињског грипа.

Званичној науци мало који мислећи човек данас верује.

Мислећи човек се придржава дефиниције науке : ''трагање за истином''.
Зато се многа питања изнова и изнова отварају.

He....
Obrazovani ljudi koji imaju predrasude su gori od nepismenih, jer onaj nepismeni, ako je iole inteligentan, shvata da mnoge stvari ne zna, pa će se makar u tom smislu ograditi. Obrazovani se kriju iza svojih diploma i titula i za svaku svoju predrasudu i fobiju će pokušati da nađu "naučnu" potvrdu. Prosvetni radnici i lekari su tu možda najgori (naravno ne svi, nego oni zadrti), jer su navikli da nastupaju sa pozicije superiornijeg, neprikosnovenog autoriteta, pa valjda uobraze da su zaista sveznajući...

Da li se sećate (ili su vam pričali vaši roditelji, bake, deke) kako se nekada javnost zgražavala nad zaljubljenim (hetero) parom koji se ljubi na ulici? Grljenje i ljubljenje je bilo mimo svih pravila lepog ponašanja; štaviše, tretiralo se kao "širenje bluda i nemorala". Skoro sam gledala neki domaći film u kome milicioneri privode takav par, i mladiću drže lekciju o moralnosti.
Govorim o sredini XX veka .... Nisu prošli milenijumi od tada.
Ko je onda mogao znati da će se to, par decenija kasnije, smatrati normalnim?

Samo hint ...

Da li se sećate (ili su vam pričali vaši roditelji, bake, deke) kako se nekada javnost zgražavala nad zaljubljenim (hetero) parom koji se ljubi na ulici? Grljenje i ljubljenje je bilo mimo svih pravila lepog ponašanja; štaviše, tretiralo se kao "širenje bluda i nemorala". Skoro sam gledala neki domaći film u kome milicioneri privode takav par, i mladiću drže lekciju o moralnosti.

Samo hint ...
Хајде на твоје питање да ти одговорим питањима. ;)

Да ли човек има потребу да испитује и истражује ствари које су већ испитане и доказане?

Да ли човек нпр. има потребу да изнова и изнова доказује да је Земља округла?
Сви знамо да нема.;)

Није поента приче о хомосексуализму да ставимо до знања масама да је то , данас, једна од вредности која се уважава. (Ја их уважавам.)Већ да им објаснимо ЗАШТО треба да их уважавамо.

Из аспекта који подржавам,одбацивање хомосексуалаца би било исто као кад бих сматрала нижом врстом људе који имају било коју другу генетску фалинку.

Поента је ставити до знања људима чињенице. Па им онда објаснити да за то чињенично стање није нико крив. Као што тамо неки албино није крив за генску грешку, не може се кривити ни хомосексуалац.
Па онда на бази тог сазнања, да хомосексуалац није крив, код људи развијати емпатију, симпатију, прихватање, љубав према њима.

Насилним наметањем ставова и неистина се постиже само супротан ефекат.

Зар св ви који Србе оптужујете за нетрпељивост и нетолеранцију сматрате да су нпр. Немци другачији по том пиитању од нас?
Нису, уверавам вас!
Била сам посматрач две геј параде у Немачкој. Толико јединица интервентне нисам видела на улицама ни у време највећих сукоба у Србији.;)

И престаните више с тим ''Срби овакви, Срби неандерталц, Срби нетолерантни..''...јер напросто, то није истина.

Poslednja izmena:
***, Sofija, vecina Srba jeste prilicno primitivna a nadasve netolerantna. Da batalimo gej paradu - uzmi samo recimo Farmu kao primer - pa ta Farma na kojoj se prikazivao najnizi moguci nivo na koji pripadnik ljudskog roda moze spasti - izazvala je takvo interesovanje, takvo ludilo da to nije normalno. U Blicu je bilo vise komentara ne temu Farme i onog kakolisezove "pevaca" nego na bilo koju zivotnu temu tipa skok cena, vestacka nestasica mleka, nezaposlenost...To je katastrofa. Niko ne spori da ima prostaka i netolerantnih medju Nemcima, ali u mnogo, mnogo manjem broju. Ja bas nisam bila na gej paradi u Nemackoj, ali sam zivela skoro godinu dana u Cirihu, bila u vise nemackih gradova i ne, tamo takve masovne netolerancije nema. Ja zaista mislim da bi i Srbi bili mnogo tolerantniji da bolje zive. A ne zive jer nemaju..dobar osecaj za prioritete, sta je vazno, sta nije vazno. I kukavice su, samo smeju da udare na slabije (gejeve npr.) dok pred onom relativno malobrojnom skupinom koja drzi poluge moci u rukama ne sme ni da bekne. S moje tacke gledista to je bedno. To nema veze s obrazom, ni moralom. Prosto je - bedno i kukavno.

***, Sofija, vecina Srba jeste prilicno primitivna a nadasve netolerantna. Da batalimo gej paradu - uzmi samo recimo Farmu kao primer - pa ta Farma na kojoj se prikazivao najnizi moguci nivo na koji pripadnik ljudskog roda moze spasti - izazvala je takvo interesovanje, takvo ludilo da to nije normalno. U Blicu je bilo vise komentara ne temu Farme i onog kakolisezove "pevaca" nego na bilo koju zivotnu temu tipa skok cena, vestacka nestasica mleka, nezaposlenost...To je katastrofa. Niko ne spori da ima prostaka i netolerantnih medju Nemcima, ali u mnogo, mnogo manjem broju. Ja bas nisam bila na gej paradi u Nemackoj, ali sam zivela skoro godinu dana u Cirihu, bila u vise nemackih gradova i ne, tamo takve masovne netolerancije nema. Ja zaista mislim da bi i Srbi bili mnogo tolerantniji da bolje zive. A ne zive jer nemaju..dobar osecaj za prioritete, sta je vazno, sta nije vazno. I kukavice su, samo smeju da udare na slabije (gejeve npr.) dok pred onom relativno malobrojnom skupinom koja drzi poluge moci u rukama ne sme ni da bekne. S moje tacke gledista to je bedno. To nema veze s obrazom, ni moralom. Prosto je - bedno i kukavno.

можеш да доказујеш да је ваздух настао кад је откривен, можеш и закон да изгласаш да су твоји истомишљеници у праву...
никад ти неће бити јасно зашто немаш среће и ако све радиш по прописима.

Samo hint ...

прибери се, морал је глупост а сврха и смисао истина.

можеш да доказујеш да је ваздух настао кад је откривен, можеш и закон да изгласаш да су твоји истомишљеници у праву...
никад ти неће бити јасно зашто немаш среће и ако све радиш по прописима.

E? :dontunderstand:

Jesmo nazadni!
Dokle vise s tim "to nije normalno"? Nije normalno jer ne razmisljate, vec se vodite samo onim sto vidite, bez da o tome zaista i razmisljate! Ok, slazem se da nije standarno gledajuci biologiju, evoluciju.Pa sta? Koliko je samo primera da ljudsko telo, fizionomija ili psiha odstupe od onog sto je standardno! Milioni primera, pocesvsi od urodjenih mana, retkih bolesti.Postoje ljudi koji su alergicni na svetlost.Ajmo da osudimo njihov trud da zive normalno uprkos tome sto su drugaciji.Primer jeste ekstreman, ali verujem da je to potrebno da bi shvatili!
Oni koji idu na paradu da bi tukli ucesnike, rade to pod opravdanjem da nece zele da dozvole da se bolest siri po Beogradu i Srbiji! Evo razmisljanja za vas: kako to jedan gej ili citava grupa moze da "zarazi" pojedinca? Nemojte da ste smesni.Ako je neko hetero, nema sile da ga neko ubedi i nagovori da promeni orijentaciju! Ali zato sledeca grupa ljudi moze svakako da "zavede" vasu decu i prijatelje. Kriminalci. Sitni, krupni, poslovi s drogom, iznudjivanjem i ostali sarenis. U uslovima siromastva mlada osoba sanja o novcu, a ne o eventualnom eksperimentisanju sa suprotnim polom.Veca je verovatnoca da vase dete zavrsi kao sitan kriminalac nego kao homoseksualac.Pa onda ajde da vidim da li cete krenuti organizovano da prebijate kriminalce? U svakom kraju postoji mesto za koje svi znaju da tu dolazi taj i taj i da se on bavi kojekakvim mutniom radnjama..ali ne idu vam misli dalje od ociju.Vise vam smetaju ljudi koji nemaju apsolutno nikakvu zelju da se okome na vas ili vasu decu od onih koji ce mozda bas vaseg sina pikirati da obavlja poslice za njih ili gledati kada vasa porodica ide na odmor, da vam malo obidje stan.

Госпођице, одакле су дошле емисије попут ''Фарме'', ''Великог брата'' и сл. ?
Нису их Срби смислили, побогу.:lol:
Ми смо једна јадна и мала државица која само прати трендове које велики смисле и протежирају.

Развијне државе тј. њихови телевизијски програми су препуни огавних емисија попут ВБ, Фарме.
Ево, у Немачкој (хватам се за њу јер тренутно боравим у њој, па сам у центру збивања), свакодневно можеш гледати јавна суђења тј. разводе бракова на којима људи износе своју интиму (и то какву интиму!!!), пред милионима гледалаца. Па јавне емисије о варању у браку/вези где један јавно призна с ким-кад-где те је варао, а ти о томе појма ниси имала...па се чека твоја прва реакција...а сви буље....могла бих есеј о тим бљувотинама да напишем.:roll:

Покушај да одеш на неку геј параду.;) Било где на западу где постоји дубоко усађена национална свест, другим речима где је традција јака.
Вараш се ако мислиш да они седе скрштених руку.
Увек кад се одржава парада, разне организације истовремено праве контра митинге- против параде. И раздваја их полиција на сваком ћошку.;)
Само, те слике они не пуштају у свет.:confused:
Лицемерје, шта ћеш.:neutral:

Веруј ми, ништа ми нисмо већи варвари од њих по том питању.:)

Мада, мора се признати да као нација имамо неке друге недостатке, али није то тема.

(А то што народ у Србији не диже глас против неправде која нам се дешава, то је због тога што нема ко да их организује. А то што не постоји реална опозиција је само доказ тоталитаризма који се спроводи под велом демократије.

Дизање гласа против геј параде се још увек не спречава само зато што у тој полузи власти седе ликови којима је хомосексуализам одбојна појава...али ето, уништавање рођене им државе им није огавна појава. (о овој патологији бисмо могли на дугачко и на широко).)

Aman!!!
Nije tema "Srbi i njihov odnos prema homosexualcima" već homosexualizam kao pojava. Da li je ta pojava zdravo stanje organizma,psihofizičko, genetsko, socijalno, jednom rečju biopsihosocijalno, a ne društveno prihvaćeno. Društveno prihvaćeno je da se deca radjaju sa Daunovim sindromom, albinizmom, sa 11 prstiju, ..... e, tako se radjaju i homosexualci. To je poremećaj. Sa mnogim ljudima koji imaju neki defekt, "kvar", živimo, radimo, družimo se, etc....

Elem, znamo da su homosexualci postojali i u antičkoj Grčkoj, Rimu, .... starim kulturama, ALI, oni ih NISU IZGRADILI. Oni su i tada bili POJAVA kao i sada.
Sada nam jedna mlada nauka pojašnjava tu pojavu i kaže da je nastala kao KVAR, GREŠKa, DEFEKT, još pri mejozi.

Pokušavam da dočaram razliku izmedju bolesnog stanja organizma i GENETSKOG POREMEĆAJA, kako reče Sofija, kao albino.
Moje mišljenje je da SZO nije smela da zanemari činjenicu da ti ljudi imaju POREMEĆAJ, i da ih samim tim izbrišu iz MKB.
Primera radi, MKB tretira kao poremećaje u polnom odnosu, od šifre F52 do F52.9 i svi poremećaji su vezani za polno uživanje, odnosno odsustvo istih. Pa, gde je tu priroda? Gde je produžetak vrste?
Zato se ne mogu složiti sa mišljenjima da je homosexualizam "normalno stanje organizma"

Aman!!!
Nije tema "Srbi i njihov odnos prema homosexualcima" već homosexualizam kao pojava. Da li je ta pojava zdravo stanje organizma,psihofizičko, genetsko, socijalno, jednom rečju biopsihosocijalno, a ne društveno prihvaćeno. Društveno prihvaćeno je da se deca radjaju sa Daunovim sindromom, albinizmom, sa 11 prstiju, ..... e, tako se radjaju i homosexualci. To je poremećaj. Sa mnogim ljudima koji imaju neki defekt, "kvar", živimo, radimo, družimo se, etc....

Elem, znamo da su homosexualci postojali i u antičkoj Grčkoj, Rimu, .... starim kulturama, ALI, oni ih NISU IZGRADILI. Oni su i tada bili POJAVA kao i sada.
Sada nam jedna mlada nauka pojašnjava tu pojavu i kaže da je nastala kao KVAR, GREŠKa, DEFEKT, još pri mejozi.

Pokušavam da dočaram razliku izmedju bolesnog stanja organizma i GENETSKOG POREMEĆAJA, kako reče Sofija, kao albino.
Moje mišljenje je da SZO nije smela da zanemari činjenicu da ti ljudi imaju POREMEĆAJ, i da ih samim tim izbrišu iz MKB.
Primera radi, MKB tretira kao poremećaje u polnom odnosu, od šifre F52 do F52.9 i svi poremećaji su vezani za polno uživanje, odnosno odsustvo istih. Pa, gde je tu priroda? Gde je produžetak vrste?
Zato se ne mogu složiti sa mišljenjima da je homosexualizam "normalno stanje organizma"

Bravo Nancy......:cmok:
Prosto ne mogu da verujem da ima nekog ovde sa zdravim logickim misljenjem bez sujete i bez subjektivnosti i pristrasnosti!

Tako je.....Ti si jedna od retkih cije reci imaju neku tezinu za ovu diskusiju!
E to to.....I ja bih to pitao gde je tu produzetak vrste???

Zato se ne mogu složiti sa mišljenjima da je homosexualizam "normalno stanje organizma

Bas tako! Nije normalno stanje kao sto i Albino nije normalno stanje ali nije bolestan tj ne fali mu drugo nista i ne treba ga streljati ili prebiti!

Ali ako se Albino skupe pa pocnu da pricaju i drze tribine i pocasne setnje i ako pocnu da nas vredjaju kako smo mi bolesni jer nemamo belu kozu i kako smo zaostali i kako nismo normalni, E ONDA PRIKE ASOV PA U GLAVU PA DA TI JA POKAZEM KO IMA FOBIJU A KO JE NORMALAN! Ja sam tebe prihvatio tako belog koji si 1 u milion a ti za mene normalnoga pricas da dsam bolestan i da imam tamo neku fobiju ili sta ti ja znam!

Eeee, homofobija je obična podmetačina za neuke kada je u pitanju homosexualizam ili neki drugi poremećaji. Ne mogu da negiram da stigma postoji, zato što postoji, ali stigmatizovati osobu kaoja je svesna svog poremećaja i pati zbog toga i stigmatizovati osobe (mora da ih bude bar dvaoje za taj čin) koji negiraju da imaju poremećaj zaista nije isto, pa još traže da im se zakonski omogući institucija braka, "porodice" (oni ne mogu da radjaju, produžavaju vrstu), e to je već teror manjine nad većinom, teror poremećaja nad prirodom.

Kako i zašto nisu našli način da kod većine pobude empatiju za svoj poremećaj?!
Zaista se to pitam i čini mi se da im nije ni potrebna empatija heterosexualaca. A to može da ukaže i na neke psihološke poremećaje.

Svaki, ali bukvalno svaki POREMEĆAJ, po mom pišljenju, ima biološku osnovu. Simptomi se različiti.

Ona je nemocna pred time, a kad se vec prica o poremecaju, bas me zanima kakva je definicija biseksualnosti... Homoseksualnost je stopostotan dokaz heteroseksualnog licemjerja, ludosti i nemoci. Iza ovog cvrsto stojim... ****** ce od mene imati moralnu, ako treba i fizicku podrsku.

Licemerno je sklapati brak sa suprotnim polom, stvarati porodicu kao paravan za svoj poremećaj za koji nije odgovoran.

A zašto misliš da su heterosexualci ludi i nemoćni (ovo nemoćni mi nije jasno)?
MKB ih nije svrstala kao takve.

Licemerno je sklapati brak sa suprotnim polom, stvarati porodicu kao paravan za svoj poremećaj za koji nije odgovoran.

A zašto misliš da su heterosexualci ludi i nemoćni (ovo nemoćni mi nije jasno)?
MKB ih nije svrstala kao takve.

Licemjerje jeste jer sklapaju brakove radi onih u heteroseksualnom svijetu sto ih proganjaju i uskracuju im pravo na samobitnost i seksualnu orijentaciju, pa ne mogu slobodno prosetati ulicom sa svojim partnerom kao i svako drugi. Nema goreg licemjerja.

Licemjerje je sto nisu ****** proganjali heteroseksualce nego obrnuto, tako da ne mogu da vjerujem da si napisala da je homofobija nesto imaginarno...

Licemjerje se vidi posebno u cinjenici sto heteroseksualci radjaju te iste pedere... pa onda seru po njima...

Licemjerno je od tebe sto se pozivas na epigenetiku a ne nudis reference ( autora, naziv rada, tacnu stranicu). Pogotovo je licemjerno sto je u pitanju jos uvijek klizav teren i nema konacnih odgovora...

Licemjerno je sto nisi uzela biseksualnost u obzir, a mantras non-stop velikim slovima, defekt, poremecaj, defekt, poremecaj, defekt, poremecaj, nije prirodno...

Licemjerno je sto pises povise da je homoseksualnost postojala u Staroj Grckoj i Rimu, starim kulturama, ali oni ih nisu izgradili... Sto imas reci o nasoj ovoj kulturi, civilizaciji? Imas listu na netu. Kakva glupost.

Licemjerno je sto govoris da su moji ortaci poremecen, onaj gore biseksualac ima cerku, de pogledaj sto kaze taj tvoj Prirucnik za njega kakav je defekt u pitanju?

Licemjerno je sto se ovdje od nauke i razumijevanja za samo jedan dan prebaci na lopatu i asov kao metode lijecenja odnosno terapiju... Crna Reka, here we go...

Licemjerno je sto se uporno izbjegava cinjenica da postoje zivotinjske homoseksualne vrste koje su na pragu izumiranja pa hitnije je da njih izlijecimo da se pocnu razmozhavati, iako homoseksualnost nije stvarno uzrok tog njihovog izumiranja, pardon poremecaja... ****** mogu sacekati...

Licemjerno je sto nije poremecaj kad heteroseksualac ne odluci da se zheni ili pravi djecu iz nekog desetog razloga (sem ekonomskog ili ako spermogram zeza)

Licemjerno je sto nemas pojma o homoseksualnosti i njenim emanacijama...

Poslednja izmena od moderatora:
Nensi, po ovom pitanju se ne slazem uopste sa tobom, ali nimalo. Ja homseksualnost uopste ne dozivljavam kao poremecaj nego kao osobenost. Uostalom http://sh.wikipedia.org/wiki/Homoseksualnost
Pa ko ima zelje neka cita.
Iako tema nije Srbi i homoseksualnost, odnos naseg naroda prema RAZLICITIM ljudima jeste relevantan i za ovu, kao i za mnoge druge teme. I ako nesto znam to je da je drustvo u Srbiji ozbiljno bolesno (ubistva, incesti, zlostavljanja u porodici, nepostojanje sistema vrednosti, nesposobnost da se cuje i saslusa sagovornik ako ne misli kao mi...). I to nema nikakve veze sa 4-10% homoseksualaca koji su uvek bili i bice u svakoj populaciji. Agresija kao odgovor legalna je i legitimna, odnosno opravdana, samo onda kada se radi o ugrožavanju osnovnih prava i sloboda pojedinaca i pojedinki. Diskriminacija po osnovu seksualnog opredeljenja predstavlja svojevrsno nasilje i oni koji bivaju diskriminisani imaju pravo na nasilnu odbrambenu reakciju. Da je civilizovan i normalan svet miroljubivo i tolerantno odgovorio na fašizam, plašim se da bi to bila kobna pogreška.

Licemerno je sklapati brak sa suprotnim polom, stvarati porodicu kao paravan za svoj poremećaj za koji nije odgovoran

Nensi, izvini, ali ovo je :lol:
Ne znam da li spadas u one koji smatraju da se brak sklapa samo radi stvaranja potomstva, ali prva i osnovna stvar zbog kojih ljudi uopste stupaju u brak je ljubav, zar ne? Ja znam da je ljubav koju gej osoba oseca za svog partnera potpuno jednaka ljubavi koju oseca bilo koji hetero par. Cak ponekad i jaca, jer se oni na zalost stalno bore protiv drustvene stigmatizacije i to ih cini mnogo upucenijim jedne na druge, mnogo cvrscim. A porodicni zakon, izmedju ostalog regulise i imovinske odnose...i ne vidim sta je tu licemerno. To je pravo kao i svako drugo, i svakome treba da bude omoguceno. Moje misljenje je takvo...i prilicno usamljeno. Za sad :)
I konacno nije mi jasno sta za ogromnu anti-gej populaciju znaci normalno? Prirodno, najcesce,urodjeno? Za mene je normalno je sve ono sto nekom pojedincu cini zadovoljstvo, a pri tom nikoga ne ugrozava. Ende.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back