Homoseksualnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@cvele
Možeš da imaš decu i pre braka, ali da te vidim kako ćeš da odgajaš tu decu dok studiraš i nemaš posao.
kinici u staroj grchkoj su zhiveli na ulici bez posle, pa su opet pravili decu i odgajali ih. i ostali ljudi do danas upamcjeni kao filosofska shkola.

Ne znam kako ide procedura usvajanja deteta, ali je velika greška ne vrštiti takve provere kada neko zatraži da usvoji dete. Dete koje čeka na usvajanje je već prošlo kroz određene psihičke poteškoće (loša porodica u kojoj je rođeno, loša majka, drugi razlozi) i svakako mu nije potrebna nova porodica u kojoj će takođe imati nekih problema. Na ovaj način bi se znalo da li dete odlazi u gay porodicu ili ne.
vrshi se provera da li chovek koji hocje da usvoji dete mozhe da se brine o njemu. da li ima finansije mogucjnosti, vremena da posveti detetu i slichno. ali niko choveka koji hocje da usvoji dete necje pitati da li je gej ili ne.

****** koji danas žive u Srbiji, a odgajani su u heteroseksualnim porodicama, su jednostavno osobe koje su vremenom stekle taj psihološki poremećaj (poznat pod nazivom "homoseksualizam"),
to nije psiholoshki poremecjaj, to je jednostavno seksualna preferencija. kao shto imash ljudi koji se lozhe na abnormalno debele pripadnike suprotnog pola, ili na pripadnike suprotnog pola koji su patuljastog rasta. takvih ljudi ima, i to nije psiholoshki poremecjaj, vecj izbor. isto kao shto je tvoj izbor da masturbirash, dok neko to mozhda smatra psiholoshkim poremecjajem, a ima i takvih ljudi.

Ja sam samo hteo da istaknem da bi dete odgajano u gay porodici imalo mnogo veće šanse da i ono samo postane gay, nego ako je odgajano u normalnoj sredini.
zapravo, u srbiji, dete odgajano u homoseksualnoj porodici bi imalo chak manje shanse da postane homoseksualno. jer cje samo biti shikanirano i bicje svedok shikaniranja svojih roditelja, i htecje to da izbegne, tako da zapravo mnogo izvesnije necje postati gej.

@borac za prava zhivotinja
Nikakva poređenja sa pedofilijom, nekrofilijom itd, inače ode pod katanac.
mogu da razumem za pedofiliju, jer se pedofilija i homeksualnost kvalitativno razlikuju na ravni nasilja, jer se prilikom pedofilije neko fizichki povredjuje, shto nije sluchaj sa homoseksualnoshcju, ali shto ne sa nekrofilijom? najozbiljnije pitam, zanima me zashto mislish da to ne treba raditi, jer ja nevidim nijedan razuman razlog...

I zašto ljudi imaju potrebu da raspredaju o tuđoj sksualnoj orijentaciji?

Ovo pitanje sam ostavio kao posebno da pokusam da odgovorim jer se cesto ljudi pitaju i potavljaju ova besmislena pitanja....

Da pocnemo.......
Pa kako zasto??
Prvi i najprostiji odgovor je - PA ETO ZATO!
Zato sto su LJUDI. Zato sto su homosapiensi,zato sto nam je takva priroda - istrazivacka.....
Zato sto zelimo sve da odgonetnemo u celom univerzumu inace jos ne bi sisli sa drveta ili izasli iz pecine....
Zato sto je to sposobnost inteligentne vrste!
Zato sto zelimo da definisemo sve ono sto nismo dosada.
Zato sto zelimo bolje da razumemo sami sebe i nasu okolinu!
Zato sto zelimo da unapredimo nase zivote i da olaksamo sam zivot.
Zato sto zelimo da sprecimo bilo kakve probleme i da samim tim poboljsamo kvalitet zivota
Zato sto evolutivno imamo eros - nagon za zivotom i samoodrzanjem samih sebe a i cele nase vrste

I ima jos milion razloga....

E sad zasto konkretno zašto ljudi imaju potrebu da raspredaju o tuđoj sksualnoj orijentaciji?

Hahaha a zasto ljudi gledaju fudbal? A zasto zene gledaju spanske serije? A zasto SETI trazi vanzemaljce? A zaso Stiven Hoking i ostali fizicari raspredaju o crnim rupama?

ETO ZATO......To im je posao....Nekom profesija nekom hobi, nekom interesovanje a nekog eto cisto zanima jer nije na nekom naucnom nivou da se konkretno bavi time....

.....mozda zato jer im je to posao? -Psiholozi i psihijatri?

Stalno postavljete ovakva pitanja....
Sta bre vi tu raspravljate, i zasto imate potrebu da znate sta zene zele, zasto imate potrebu da znate o tudjoj sexualnosti....Zasto imate potrebu da pricate ovv ono....

Pa time se bre bavi psihologija.......To nam je posao.....Ja nisam ucio da popravljam zube.....Ne znam ni da operisem vene.....Ne znam ni da mesim leba....ne znam da popravljam bojlere..........

Svako raspravlja o onome sto mu e profesija i o cemu je ucio....

Ja sam vec govorio - u psiho postoje jos uvek neke tabu teme, nekog zadesi da priucava pedagosku psihologiju - proces ucenja, nekog socijalnu, nekog bihejvioralnu, neko proucava psihopatologiju, neko klinicku, neko razvojnu psihologiju, a ETO NEKOM SE ZADESI DA PROUCAVA I PEDERE....i ostale tabu teme.....Sta je sad tu problem,sta se iscudjavate/???

Pa i kod fizicara je antimaterija tabu teba, pa sta sad ne pricaju jedan drugom na forumu ma sta bre vi imate potrebu da zavirujete u nebo, na oblaku sedi Bog a zemlja je jedna ploca i kad dodjes na kraju te ploce ti padnes i gotovo.....

Eto sad znate zašto ljudi imaju potrebu da raspredaju o tuđoj sksualnoj orijentaciji.......
A nemaju nikakve pomodarne termine tipa komplexe i frustracije koje je neko rekao a nikad u zivotu nije procitao knjigu iz psihologije osim "Snaga psihicke moci i verovanja u sebe - zamislite ferari i on ce sutra biti u vasem dvoristu a vi cete progledati na levom oku i nestace vam tumor"

Zašto su ovakve teme uvek problematične?
Zato što su diskutanti mahom isključivi.

Kakva je to potreba da ljudi analiziraju tuđe seksualne potrebe koje se, ako nisu nametnute i prisilne, u krajnjem slučaju - nas ne tiču? Je l nekom bitno što su Safo, Mikelanđelo, Rembo, Čajkovski, Virdžinija Vulf ... itd.itd. itd, bili homoseksualno orijentisani? Ili je bitno da su bili veliki ljudi, koji su ostavili trag u istoriji/kulturi?

Meni je posebno interesantna jedna pojava:
kad god se govori o muškarcima homoseksualne orijentacije, ispoljava se neko gađenje i čuđenje, a kada je reč o lezbejkama, onda muškoj populaciji užagre oči na samu pomisao o nekim delikatnim momentima iz takvog odnosa ... :roll:

Auuu bre ljudi, tema tek otvorena a već je na ivici opstanka.

Ne vredi, ovo je jedna od onih "osetljivih" tema kod kojih imaš uvek dve strane (treća neutralna se ne računa) i, ma kolko god se obe strane trudile da ostanu profesionalne i sve svoje stavove obrazlažu valjanim argumentima, na kraju će se sve svesti na obično prepucavanje. U prirodi čoveka je da teži ka tome da svima nametne svoj stav i mišljenje, iako mnogi to poriču (jer se ta osobina vodi kao negativna). Tako da, ja sam rekao moje mišljenje, odgovorio na nekoliko tuđih i smatram da je dosta od mene. Vi ostali nadalje kako vam se ćefi. :)

mogu da razumem za pedofiliju, jer se pedofilija i homeksualnost kvalitativno razlikuju na ravni nasilja, jer se prilikom pedofilije neko fizichki povredjuje, shto nije sluchaj sa homoseksualnoshcju, ali shto ne sa nekrofilijom? najozbiljnije pitam, zanima me zashto mislish da to ne treba raditi, jer ja nevidim nijedan razuman razlog...

Zato što je tema HOMOSEKSUALIZAM. Ne tretira se kao bolest/poremećaj ... dok nekrofilija jeste poremećaj. Poređenje je krajnje neumesno .. i - off.

Auuu bre ljudi, tema tek otvorena a već je na ivici opstanka.

A zasto?

Pa to su sve devijacije sexualnih nagona?

A gde ce o nekrofiliji da se prica nego na psihologiji i eventualno da pdf zdravlju u okviru psihijatrije?

Ni jedan drugi pdf nije pogodan za to....

Nista nije strasno da se prica o tome......To studenti medicine idu da gledaju i uce za ispit npr.....

Pedofilija isto - to je ozbiljan problem i ne treba se cutati....

A i glupo bi bilo da se zakljuca tema ZBOG NEKOG!

JEL VIDIS KAKO RADIS MOZDA I PODSVESNO U KORIST PEDERA!

TO JE DISKRIMINACIJA PREMA HETEROSEXUALCIMA!

Homosexualcima ne odgovara ova tema ONI BI NAJRADIJE DA KAZU MA MI SMO NORMALNI I TACKA I DA SE NE RASPREDA NISTA O TOME.....Sto se manje prica o tome za njih je bolje.....

E sad neki ***** moze namerno ovde da dodje i da namerno forsira pricu o nekrofiliji i pedofiliji kao sto je poceo ovaj sto se zalaze za nekrofiliju!

I sta sad ti trebas da ugasis temu zbog njega!

Pa dokle ce vise u 2010 god da se gase ovakve teme! Ja sam stava da se o svemu moze pricati

Tvoja duznost kao moda je da brises spam poruke i da cistis temu kako bi bila kvalitetnija a ne da je zakljucavas i da nam oduzimas mogucnost komunikacije!

Ti njima zapravo cinis uslugu! A nas ostale koji hocemo da diskutujemo kaznjavas!...
To nije fer....Kome se ne svidja tema i pogadja ga jer je prikriveni ***** koji ima sujetu i ne voli da cuje nesto pogrdno o svojoj grupi pripadanja neka ne ulazi na temu!

Zašto su ovakve teme uvek problematične?
Zato što su diskutanti mahom isključivi.

Kakva je to potreba da ljudi analiziraju tuđe seksualne potrebe koje se, ako nisu nametnute i prisilne, u krajnjem slučaju - nas ne tiču? Je l nekom bitno što su Safo, Mikelanđelo, Rembo, Čajkovski, Virdžinija Vulf ... itd.itd. itd, bili homoseksualno orijentisani? Ili je bitno da su bili veliki ljudi, koji su ostavili trag u istoriji/kulturi?

kad god se govori o muškarcima homoseksualne orijentacije, ispoljava se neko gađenje i čuđenje, a kada je reč o lezbejkama, onda muškoj populaciji užagre oči na samu pomisao o nekim delikatnim momentima iz takvog odnosa
... :roll:

I meni je ovo interesantno za proucavanje!
Mada ima i muskaraca kojima je i ovo grozno!
E sada je jos zanimljivije da se otkriju mehanizmi gadjenja kod jednih muskaraca i mehanizmi svidjanja kod drugih muskaraca......
A sta je sa devojkom koja vidi 2 muskarca gay-a....Da li e njoj to ono sexi tj da li se zamislja u sendvicu?

Da li mozda devojke imaju vecu predispoziciju da postanu gay nego muskarci?
Jer muskarci se nekako....hm drze dalje jedan od drugog a devojcice se odmalena drze za ruke,miluju ljubakaju, kasnije vataju za guzu tj sljepkaju se sve kao fora zajebancija.....A hetero muskarac da to uradi odsekao bi ruku....

Nesto najodvratnije sto danas vidim kod klinaca muskih je E de si brate vrh brate i cmok poljube se ......A hetero su a koriste te neke gay pomodarne fore......Samo jednog dana da pocnu da se ljube u usta kao pozdrav kao sto rade seljaci u zapustenim ruralnim sredinama

Totalno odvratno i nehigijenski!

No, no, no ... Nismo se razumeli.
Objasnila sam u jednom od prethodnih postova:
Zato što je tema HOMOSEKSUALIZAM. Ne tretira se kao bolest/poremećaj ... dok nekrofilija jeste poremećaj. Poređenje je krajnje neumesno .. i - off.
(Eventualno može da se pripoji postojećoj temi o psihologiji seksualnosti.)

Da vas podsetim na vreme: u daljoj diskusiji vodite računa o tome šta kaže Ustav Republike Srbije:

član 21. stav 2
Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihičkog ili fizičkog invaliditeta
,
zatim, član 38. Zakona o javnom informisanju
Zabranjeno je objavljivanje ideja,informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti

P i homosex. je tretiran kao bolest sve do 1973.....A posle dosao neki gay i uz pomoc politike i ko zna kakvog lobiranja rekao e sad vise nije......Mi naucnici smo do sad od vas pravili ovce sad kazemo da to nije tako...1+1=8!

Jel bi verovali da sad dodju i da kazu da je ipak zemlja ravna ploca a ne lopta, i da iznad neba i oblaka nema nista tj tamo gore sedi Bog??

Skupim ja veiku kintu podrzi me Barak Obama i svi ostali,podrze me masoni i tajna drustva zakupim reklamni termin na pinku u sred farme i eto ti vec 80% Srbije tj seljaka koji gledaju farmu ima da mi veruje!

Do 2020 god niko vise nece da veruje da je zemlja okrugla a ko kaze da je okrugla i da se okrece oko sunca opet ima da ga zapale na lomaci ups tj da ga optuze za "diskriminizaciju" i da ga nabiju u zatvor!

Brlu Zli je genije. Materiju poznaje mnogo dobro. =)

Jel ovo ozbiljno ili ???

Ako ozbiljno mislis onda ti dajem reputaciju

Ako mislis ironicno ONDA TE PRIJAVLJUJEM KOD SUPERMODERATORA ZBOG SEXUALNE DISKRIMINACIJE jer sam hetero a ti mi pripisujes druga neka svojstva!I ima da ti skinu "moderator" cin

Sinoc mi rekao Gibica supermod ako moderator napravi samo jednu greskicu u prozivanju vredjanju ili diskriminaciji odmah ga skidaju

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Jel ovo ozbiljno ili ???

Ako ozbiljno mislis onda ti dajem reputaciju

Ako mislis ironicno ONDA TE PRIJAVLJUJEM KOD SUPERMODERATORA ZBOG SEXUALNE DISKRIMINACIJE jer sam hetero a ti mi pripisujes druga neka svojstva!I ima da ti skinu "moderator" cin

Sinoc mi rekao Gibica supermod ako moderator napravi samo jednu greskicu u prozivanju vredjanju ili diskriminaciji odmah ga skidaju

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pa napisao si citav elaborat.
Takvim stilom pisanja i znanja se mogu pohvaliti samo strucnjaci i genijalne osobe.

Jeste, studiras psihologiju, druga si godina ako me intuicija ne vara...

P i homosex. je tretiran kao bolest sve do 1973.....A posle dosao neki gay i uz pomoc politike i ko zna kakvog lobiranja rekao e sad vise nije......Mi naucnici smo do sad od vas pravili ovce sad kazemo da to nije tako...1+1=8!

Jel bi verovali da sad dodju i da kazu da je ipak zemlja ravna ploca a ne lopta, i da iznad neba i oblaka nema nista tj tamo gore sedi Bog??

Skupim ja veiku kintu podrzi me Barak Obama i svi ostali,podrze me masoni i tajna drustva zakupim reklamni termin na pinku u sred farme i eto ti vec 80% Srbije tj seljaka koji gledaju farmu ima da mi veruje!

Do 2020 god niko vise nece da veruje da je zemlja okrugla a ko kaze da je okrugla i da se okrece oko sunca opet ima da ga zapale na lomaci ups tj da ga optuze za "diskriminizaciju" i da ga nabiju u zatvor!

Davno je bila 1973 ... :lol: Vreme disko muzike, rok opera i mog detinjstva. :sad2:
Činjenica je da je od tada prošlo skoro četiri decenije, i da su uspostavljeni neki drugi kriterijumi, i ustoličena drugačija pravila i definicije koji su SAD, JOŠ UVEK važeći.
Dakle, homoseksualizam se ne tretira kao bolest/poremećaj.
Možemo pričati o tome (i to samo pretpostavljajući) zbog čega je neko privučen istim polom, ali ne možemo o homoseksualcima pričati kao o poremećenim, tj. bolesnim osobama. No way.
A možemo i o ljubavi. ;) Pravo na ljubav je neprikosnoveno pravo svakog čoveka.

Ne možeš porediti psihologiju čoveka sa, recimo, astronomijom ili geodezijom.

kad god se govori o muškarcima homoseksualne orijentacije, ispoljava se neko gađenje i čuđenje, a kada je reč o lezbejkama, onda muškoj populaciji užagre oči na samu pomisao o nekim delikatnim momentima iz takvog odnosa ...

generalizacija. meni je lezbejstvo odbojno koliko i pederastija, a oba isto koliko i masturbacija, npr.

ovo je uvreda za nekrofile. nekrofili nesmatraju sebe mentalno poremecjim. nikog ne povredjuju. nikog ne sile na seksualne odnose. nekrofil mozhe da nadje osobu koja cje da mu da dozvolu da sa njom ima seksualne odnose kada bude mrtva. shta je tu loshe? ili loshije od homoseksualnih odnosa? jednostavno odnos koji neko voli i pritom niko ne povredjuje.

kad god se govori o muškarcima homoseksualne orijentacije, ispoljava se neko gađenje i čuđenje, a kada je reč o lezbejkama, onda muškoj populaciji užagre oči na samu pomisao o nekim delikatnim momentima iz takvog odnosa ...

generalizacija. meni je lezbejstvo odbojno koliko i pederastija, a oba isto koliko i masturbacija, npr.

ovo je uvreda za nekrofile. nekrofili nesmatraju sebe mentalno poremecjim. nikog ne povredjuju. nikog ne sile na seksualne odnose. nekrofil mozhe da nadje osobu koja cje da mu da dozvolu da sa njom ima seksualne odnose kada bude mrtva. shta je tu loshe? ili loshije od homoseksualnih odnosa? jednostavno odnos koji neko voli i pritom niko ne povredjuje.

I dalje bi bilo off. Nekrofilija nije tema.
-----------------------------------------------------------
Otvorite temu o nekrofiliji, niko vam ne brani.

Obrisano.
Ajmo polako ... bez prepucavanja. :)

p.s.Samo ti brisi Fajterka a mi cemo da otvorimo temu o nekrofiliji a ovu ne diraj..

Ali u pravu je decko....NEkrofilija nista nije vise bolesnija od homosexuanosti.....CAk je i manje bolesnija kad se dublje zagleda....

E sad ovo je bolest a ovo nije....A ko to kaze? Pa politika, lobi, masoni i sl........A i jedno i drugo je isto....

Najgore je sto npr ti kao autoritet koji zavodi i odrzava neki red moras da igras kako oni igraju a ne mozes da das svoje misljenje i da ga zastupas jer ima da te smene! Nego moras nesto da dozvoljavas iako se mozda ne slazes sa tim

Poslednja izmena od moderatora:
I dalje bi bilo off. Nekrofilija nije tema.
-----------------------------------------------------------
Otvorite temu o nekrofiliji, niko vam ne brani.
znachi poshto je ovo tema o homoseksualnosti, nesmemo da je uporedjujemo sa autoseksualnoshcju ili heteroseksualnoshcju, jer bi to bilo off. [/irony]
nisam znao da je politichka korektnost obavezna na forumu.

O ne, mogu da dam svoje mišljenje, naravno ...
Recimo da bih mogla da se potpišem ispod posta Stroncijuma. On je rekao tačno ono što bih i ja.

Rogozube, nije reč o političkoj korektnosti. Reč je o (mogućoj) diskriminaciji.
Svako ima pravo na mišljenje, ali sloboda mišljenja i reči ne podrazumevaju tvrdnju da je bolesno nešto što se ne smatra bolesnim. ;)

Bilo je to vrlo interesantno glasanje i većina članova nije bila prisutna. Manjina je odlučila da homosexualizam nije više bolest.

dr. Miroljub Petrović, direktor instituta za prirodnu medicinu, "liječi" homoseksualizam u centru za liječenje homoseksualizma koji je u Srbiji otvorio prošle godine. Petrović je kazao za srpski Alo! da mu se u godinu dana za pomoć obratilo 20-ak ljudi. Po njemu, homoseksualizam je težak psihijatrijski poremećaj koji se javlja kao posljedica lošge odgoja, nezdravog života i upotrebe narkotika!

STA MISLITE?

Mislim da gore pomenuti nije kompetentan.

A da pokušamo da definišemo pojmove?
Šta je bolest, a šta poremećaj?

Epigenetika kaže da je za homosexualizam odgovoran aktivator gena koji je pak odgovoran za sexualni afinitet. Još u vreme mejoze taj aktivator "zakaže", ne odradi svoj posao i samim tim nastaje poremećaj. Ali, da li je poremećaj kao takav i uzročnik bolesti? Mislim da nije jer su homosexualci, kao i hetero zdravi ili bolesni ako primenimo definiciju zdravlja SZO.
Ne bih se bavila "sexualnom orijentacijom" jer mislim da je taj termin skovan upravo da bi se maskirao poremećaj kao takav. Za mene ne postoji sexualna orijentacija, već polni nagon. Sam sexualni čin je akcija koju izaziva nagon za razmnožavanjem, a manifestuje se kroz sexualnu želju prema suprotnom polu.
Dakle, homosexualizam nije prirodna pojava, on je greška, poremećaj i kao takav treba i da se tretira. Pod tretmanom smatram pronalaženje načina da se spreči da do ovakve genetske greške dodje. To ne znači da homosexualce treba diskriminisati, ulaziti u njihovu intimu dok je ona intima i ne utiče na javni život.

Postoji li bilo kakva statistika koja pokazuje da su deca iz homoseksualnih brakova/veza psihički ugrožena?

Koliko homoseksualno orijentisanih osoba ima među vaspitačima i učiteljima a da deca i njihovi roditelji to nikad ne saznaju, niti se to odrazi na seksualnu orijentaciju te dece?
Koliko biseksualno orijentisanih ima među roditeljima, a da za to deca nikad ne saznaju, niti se to odrazi na njihovu seksualnu orijentaciju?

да.

све се одрази на децу.

и зашто ико привлачи пажњу?

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back