Челични:Здраво свима! Ја сам Горан Обрадовић, аутор сајта Српски Грбови (grb.zbrka.net). Док ме нисте контактирали, нисам био свестан постојања овог места за окупљање заљубљеника у хералдику. Били сте исувише љубазни по питању мог скромног сајта.. и сам сам свестан његових многих недостатака, рупа и проблема. На жалост, већ доста дуго није унапређиван, тако да је постао чак и неажуран (државе у којима живимо се мењају брже него што ја стижем то да покријем на сајту :-( ).
У последње време сам веома заузет студијама, а највећи део свог слободног времена посвећујем раду на српској Википедији, тако да је то још један од разлога недоречености мог сајта. Тек сам добио писмо са линком на ову тему, тако да још нисам стигао да ишчитам целу (позамашну) архиву разговора, али видим да сте почели да расправљате о прављењу сајта. Ово је сјајна идеја, и ја је најискреније поздрављам.
Поменута су и питања ауторских права. На разним местима, и често сам слушао о ауторским правима над грбовима, и неки најчешћи и најлогичнији закључак би био следећи: блазон грба није заштићен ауторским правима - ауторским правима могу да буду заштићени само конкретни цртежи грбова. Графички приказ великог броја грбова, међутим, сигуран сам, се може наћи у прихватљивој лиценци. Ако међу вама пак има сарадника који су уметнички надарени, и који би могли да нацртају/прецртају грбове, онда никаквих проблема неће бити.
Čelični dobrodošao javljao sam ti se neđe davno taman kad si otvorio sajt. i dalje mislim da si uradio izvrsnu stvar. Mene a i druge interesuje autorsko pravo u nezi knjiga. A u pravu si da ako nacrtaš grb možeš ga postaviti kad i koliko hoćeš.