Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 43.256
ништа не сме преко штита.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ево, рецимо грб Факултета безбедности одступа од хералдичких правила:
![]()
Колико ја знам, штит мора да буде у првом плану, тако да мото не сме да иде преко штита.
Да и тај орао је проблем, али шарже на грбу митрополије црногорско-приморске које користи и непризната ЦПЦ има шарже које иду преко штита.
Није ми то баш најјасније.![]()

Чекајте, али грб митрополије ц-п и ЦПЦ је хералдички исправан, без обзира на то што шарже иду преко штита?
Имам једну недоумицу. Наиме, у време живе хералдике, када би долазило до рата, није ми јасно ко је све могао да носи један грб, да ли само витез коме је грб припадао, или је његов грб могао да буде и на шитиовима његових поданика?

Јел’ Дикић ради и блазонирање или само емблазон и дигиталну обраду?
Ова двојица стварно знају да направе грб:
.![]()
http://www.czipm.org/ljubisha_stevanovich.html
само ми није јасно што не напишу и симболику грба, мада реално нису у обавези.
Да погађамо шта значе ови симболи за грбоносца?
Pa što očekivati od gospode Dikića i Jovanovića nego besprijekorni rad. Pratio sam evoluciju grba i zaista je ispao izvanredan. Čestitke pregaocima i grbonoscu.

Da Armiger se javio sa jednom idejom pa su sagovornici na forumu davali primjedbe i na kraju se dobio ovaj grb. Neke su šarže uklonjene neke su se pojavile neke sus e transformisale, boje i podjela su uglavnom ostale iste. Po pravilu se od prvog prijedloga dobije poprilično različit prtoizvod.
U tom slučaju se ima izbor ili zadržati novi ili preuzeti stari, pa čak izmjeniti novi dodajući elemente starog. Svaka od tih intervencija mora biti i ozvaničena.
Није баш, косовски има унутрашње ивице равне док су код рупертовог конкавне, спољње ивице су и код једног и код другог конвексне.Значи рупертов крст је уствари косовски крст?
Значи рупертов крст је уствари косовски крст?
Cek, mozes samo da mi odvojis sta u kom slucaju si mislio ? Odnosno sta se odnosi na menjanje registrovanog, oficialnog grba, a sta na slucaj gde armiger otkriva pravo na koriscenje nekog starog grba svog direktnog pretka.
Na primer sad Vlajko ima grb, al otkrio pra pra dedu armigera ? Sto me ustvari i delom navela njegova situacija na pitanje.![]()
Najprije treba dokumentovano dokazati, zatim ili preuzeti predački grb ili zadržati svoj novi po volji. Mislim da se može konstruisati sasvim novi grb od elemenata oba grba. Najbolje je konsultovati heraldičare po tom pitanju.