Radovane, nisam stigao da budem ovde i pisem, nemoj da mislis da nemam argumente ili da si mi "zapusio usta argumentima".
Prvi deo argumentum ad hominema uopste necu komentarisati vec direktno otici na tematiku i tu izloziti gde gresis.
Mene su hemoroidi mučili godinama. Nisam im dozvoljavao da evoluiraju u neke teže oblike. Koristio sam kinesku mast, nisam siguran kako se zove, Hemor ili nešto slično. Pojavljivali su mi se "balončići" veličine zrna graška, najviše. Uglavnom ih je izbacivala tvrda stolica i sedenje. Nakon tretmana su jednostavno nestajali. Pojavljivali su se kasnije ponovo usled tvrde stolice, i postupak sam ponavljao. Shvatio sam da tvrda stolica, odnosno naprezanje izaziva ovu neprijatnu pojavu (svrab, pucanje balona i krvarenje) koju ne treba zapuštati.
Ovo sve stoji sto pises, i tako kod vecine ljudi. Nista nisam ja rekao da to nije tacno. Ali oni se nisu "izlecili i nestali" a posle se "opet pojavili". To su oni isti, mozda jos neki novi, ali nisu sigurno neki nestali a dosli neki novi.
Tebi se zapravo nestajale i nastajale komplikacije tih hemoroida a ne sami hemoroidi. Otud i tvoja zabluda da si ih izlecio i da nije potrebna hirurgija. I nije potrebna, ukoliko pacijent moze da trpi nezgode, hehe, i dokle god ne gubis toliko krvi da si hronicno bolestan i anemican.
Ja ne znam da li ti mene mozes da shvatis na sta mislim i sta govorim, ili mozes ali neces, eto radi sporta.....
Ljudi po prirodi ovako razmisljaju kada su hemoroidi u pitanju - Oseca neke bolove, nezgode - eto dosli "opet" hemoroidi. - Osoba ne oseca bolove, nema nezgode, nema svrab, nema krvarenja - IZLECIO SAM HEMOROIDE, NESTALI SU.
Ovo jednostavno nije tacno, i ljudi laici se ne mogu baviti naucnim stvarima po subjektivnom osecaju. Da to moze tako, ne bi postojali proktolozi - strucnjaci koji se bas bave tom problematikom ceo svoj zivot....
Prirodna kombinacija koju mi je čovek (diploma sedmog stepena, vezano za biljke, biologiju ili tako nešto) poslao (mlevena aronija i epilobium angustifolium) mi je stvarno pomogla. Ništa se spolja ne pojavljuje više od četiri meseca. Ako deluje na spoljašnje, deluje i na unutrašnje hemoroide, moj je zaključak.
Ok verujem ti da ti je pomoglo i da deluje. Takve stvari pomognu vecini ljudi. Ne kazem ja nista protiv toga niti to negiram....Eto cak ti i verujem napamet uopste ne sumnjam (za razliku od tebe). Ali treba razlikovati pomoc i olaksanje od IZLECENJA I NEMOGUCNOSTI RECIDIVA.
Nije ti los ni zakljucak ovde, ok delovace i na unutrasnje, sve to stoji.....
Navodis period od 4 meseca. Ok super je to, i drago mi je da nemas muke, ali taj period je smesan za nekog npr ko od njih boluje 5-10 i vise godina. Ljudi nemaju probleme ni po godinu dana pa onda opet imaju i to 20 puta gore i teze probleme....neko ima na svakih mesec dana ali ne tako velike probleme kao ovaj drugi npr.....
Hocu samo da kazem da taj period mirovanja od 4 meseca nije nikakav kriterijum da se moze zakljuciti da si se izlecio od njih. Oni su i dalje tu i cekaju tvoj trenutak nepaznje da se napravi jedno haoticno stanje. Ti i sam si uvideo kakav stil zivota i ponasanje utice na pogorsavanje simptoma, pa ti je to i vise pomoglo nego mazanje necega, veruj mi.
Uzeo sam skoro i četvrtu turu (čaj je 300 din, a aronija 800 din/pola kg.) U zadnje vreme i ne uzimam redovno, ali mi se hemoroidi ne vraćaju.
Oni su i dalje tu, nemaju sta da se vracaju. Ne vracaju ti se komplikacije hemoroida. Ti i dalje koegzistiras sa njima. Jedino se operacijom ne mogu vratiti, i to oni koji su bili, ali zbog genetskih faktora mogu nastavi opet novi. Novi a ne oni stari. I tu je razliak izmedju hirurgije i mazalica. Mazalice ne mogu da urade ono sto se tvrdi. Mogu olaksati zivot malo coveku, ali to nije to, a i rekoh vec - sam stil zivota, kretanje i pravilna i tacna ishrana, kao i higijena tela vise pomazu odrzavanju koliko-toliko dobrog stanja istih nego mazalice.
kao što tvrdi ovaj gore raspaljeni i nadobudni HEMIČAR.
Nisam ja nikakav nadobudni hemicar, niti bilo ko ovde.....Ja sapravo i zagovaram da ljudi izbegavaju "hemicare" , pogotovo one popularne "prirodne hemicare" koji su svuda oko nas i vrebaju unesrecene ljude nudeci ozdravljenje od svih bolesti pa i od side, ebole, svih vrsta rakova itd. Ne kazem ja konkretno da je tebe neko zeznuo i da ti pijes secernu vodicu, ali generalno govoreci, ljudi moraju da budu skepticni i obazrivi, i da idu kod svog lekara a ne da se samozalecuju mazalicama, jer nikada ne znas koliko i kako ce to delovati na tebe i da li ima vece primene toga od obicnog placeba. Kada covek pogleda oko nas sta sve ljudima prodaju raznorazni nadrilekari, svako ce znati na sta sam mislio kada sam kazao.
Moj ti je savet da se pre svega obratiš lekaru kako bi ti odredio pravu dijagnozu.
Ovde se slazemo. To mu je i moj savet to sam mu i ja rekao, i jos dodao da zatrazi da uradi test na okultno krvarenje, a mozda ce mu lekar predloziti i rektoskopiju/kolonoskopiju ukoliko postoji istorija bolesti debelog creva i ukoliko ima stalna obilna krvarenja. Cak i da ima krvarenje koje je iz hemoroida, moze imati i uporedno krvarenje iz debelog creva koje se ne vidi golim okom pa je zato tu taj test. A i mi svi - iako nemamo vidljiva krvarenja, to nam nista ne garantuje da nemamo krvarenja iz debelog creva koja se mogu ocitati tim testom.
Promeni način ishrane, više kretanja, sporta, izbaci što je moguće više lekove i aditive iz ishrane.
Ovo ti je vec nesto malo pametniej sto si rekao, osim lekova - ne kazem zato sto sam ja CAPS LOCK HEMICAR nego zato sto mu samo njegov lekar ili farmaceut moze reci da li ce izbaciti neki lek ili nece. Znaci moze tako neko izbaciti lek za srce i imati kao ok hemoroide i umreti od srca za 2 nedelje. Lekove pije onako kako mu je propisao njegov izabrani lekar. Nemoj ovo opet da shvatis kako "zagovaram lekove" jer sam "hemicar", ovo je jednostavno tako, i sam to znas ako zelis da budes iskren prema sebi.
Okreni se prirodi i ne slušaj puno ove forumske "savetodavce" koji pokušavaju od nas da stvore Homo hemikusa. .
Treba da se okrene nauci, instituciji i lekaru. "Priroda" je tu svuda oko njega, ne moze od nje pobeci. Ne nece slusati "forumske savetodavce" nego ce slusati "forumske savetodavce koji imaju paranoidne sklonosti i koji su opsednuti hemijama, farmakomafijama ovime onime". Verovatno verujes i u GMO, HAARP, Chemtrails, da svetom vladaju Masoni, da postoje homo reptilijanci, NLO i jos gomila cuda. Jer je korelacija u verovanju izmedju ovih pojava velika kod teoreticara zavera.
Vidim da te plaši tumorom, i posredno navodi da uzmeš " nešto za smirenje". Ne upadaj u ovu zamku
Sta bre ti vidis? Ne projektuj svoje paranoidne misli ovde na izvolte. Ti "vidis" ono sto zelis da vidis. Niko njega NE PLASI. Hajde genijalcu kako je moguce plasiti nekog ako mu se ovako obratis :
" Mozes biti spokojan, znaci ne moras da panicis i sebi smanjis kvalitet zivota, ali ne smes reci - Aha nije mi nista 100%. "
Znaci po tebi je "plasenje" a pocinjem recenicu sa "mozes biti spokojan, nemoj paranoisati ali ne smes (bez strucnog misljenja svog lekara) reci sam sebi - nije mi nista 100%, negiracu dalja krvarenja i pogorsanja, moguci gubitak tezine, povracanja, to su hemoroidi, to tako mora. "
Dalje, kako ovo moze isto biti plasenje:
pa cak i kada ne vidis krv a osecas raznorazne tegobe vezane za debelo crevo, ne bi bilo lose uraditi tzv "test na okultno krvarenje" koje ce pokazati da li ima krvarenja unutar debelog creva, i da li se radi o necemu gorem i ozbiljnijem od hemoroida.
Ovo jednostavno jeste tako. Bez dijagnostike mozemo samo da nagadjamo ovde i ti i ja i ostali i lekari modertori ovog podforuma, kao i njegov lekar. Ne moze se napamet nista sa sigurnoscu reci, jer se onda sve svoji na zakon verovatnoce a ne na jasni i nepokolebljivi empirijski dokaz.
Namerno nisam hteo da pisem po imenu sta sve ima od bolesti da uistinu ne bih plasio decka, ali zbog tebe izgleda mora. Mislis da samo patoloski hemoroidi postoje? A kronova bolest, a tumori, a iritabilni kolon, itd itd.
KO SI TI DA KAZES - NIJE NISTA OZBILJNIJE, HEMOROIDI SU ? I ja mu zelim da mu nije nista i da je to od hemoroida, niko normalan ne zeli nekom nesto gore, ali pod tom devizom "zeljenja najmanje rizicne bolesti za naseg prijatelja" mi NEMAMO PRAVO DA NEGIRAMO MOGUCNOSTI NECEGA STO AKO SE NE LECI MOZE UGROZITI NEKOM ZIVOT KRATKOROCNO ILI DUGOROCNO.
Pogledaj covece oko sebe malo, pogledaj, padaju ljudi kao bele lale, "a do juce mu nista nije bilo, imao malo nekih problema sa prolivima". A onda pao i za 2 nedelje caoooo. Metastaze, maligni karcinom debelog creva.
Zao mi je sto decko ako cita, mora da sve ovo cita, jer, opet ponavljam - najverovatnije njemu nije "nista ozbiljno i smrtno ugrozavajuce", ali to najverovatnije je rastegljiva rec i ne znaci mnogo bez empirijske potvrde.
Tako da mnoogo je bolje moje "plasenje coveka" nego tvoje "tapkanje po ramenu i "smirivanje" koje moze odvesti do komplikacije i smrti. Znas koliko ljudi su tako tapkani po ramenima od strane "prijatelja" uz reci - "ma nije ti nista, pusti lekare ne znajuoni nista, oni samo da uvale lekove, to farmakomafija, sta samo kukas kao neka seka-persa si, sta kukas nemas 80 godina bla bla"........A posle ju ju sta mu bi "odjednom" jaooo pa greota mlad je itd....
Moderatori vitez koja i bela su lekari/medicinski tehnicari, tako nesto, i ja cu im reci da sami lepo pogledaju moj post pa ako ustanove da sam ja nekog plasio i gurao im "hemiju" neka mi izbrisu post i neka me banuju.