PeKa332010
Početnik
- Poruka
- 28
Znaci da korigujem ishranu i mogu da nastavim sa treningom?..poceo je da se smanjuje..tj smanjio se duplo 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci da korigujem ishranu i mogu da nastavim sa treningom?..poceo je da se smanjuje..tj smanjio se duplo![]()
Ljudi pomoc
Evo nocas dok sam spavao oko 6 ujutro me je probudio bol u anusu. Kao da sam dobio neki napad.
Bol je onako bio tup i nepodnosljiv.
Citao sam na vikipediji o hemoroidima, i vidim da nije nista opasno toliko.
Ali ono ste me buni je to sto imam 25 god, i u principu imam sasvim normalnu ishranu, bavim se sportom, stvarno pazim sta radim, dosta tecnosti itd itd....
prvi put u zivotu da mi se ovako nesto dogodi.
I bol mi nije prestajao sve dok nisam seo na wc solju,
Pomislio sam da mi se mozda u snu (nesvesno) vrsila nuzda.
I nakon 1 minuta sedenja mi je polako prestajala bol...........
Da li neko ima neki savet sta bi bilo potrebno da radim?
Ljudi pomoc
Evo nocas dok sam spavao oko 6 ujutro me je probudio bol u anusu. Kao da sam dobio neki napad.
Bol je onako bio tup i nepodnosljiv.
Citao sam na vikipediji o hemoroidima, i vidim da nije nista opasno toliko.
Ali ono ste me buni je to sto imam 25 god, i u principu imam sasvim normalnu ishranu, bavim se sportom, stvarno pazim sta radim, dosta tecnosti itd itd....
prvi put u zivotu da mi se ovako nesto dogodi.
I bol mi nije prestajao sve dok nisam seo na wc solju,
Pomislio sam da mi se mozda u snu (nesvesno) vrsila nuzda.
I nakon 1 minuta sedenja mi je polako prestajala bol...........
Da li neko ima neki savet sta bi bilo potrebno da radim?
hvala na odgovorima.
koliko sam shvatio, do kontakta ipak mora da dođe...
zar ne postoji neka beskontaktna metoda, kao što je ultrazvuk ?
koliko traje sve to, i ako znate možete li detaljno opisati tu proceduru, to jest taj najnezgodniji deo procedure ?
p.s. prosto me čudi da nema "duhovitih" odgovora i upadica !?
Dobro, bude maloNIje bas da se kaze jako zgodno...Ali zaista kratko traje. Ni minut... Moras savladati strah u svakom slucaju i sve drugo.... Ako hoces da ti bude bolje pregled je prvi i neophodan korak.
Dobro ne ti nego taj koji ide da se pregleda....
već 10 godina imam muku sa hemoroidima, pa po rečima proktologa ušao sam u 4 kategoriju što znači da ne može gore. imam česta krvarenja, a upale bar jednom mesečno. sve mazalice i čepiće sam koristio, ali ništa bolje. kažu da moram pod nož a ja bih to da izbegnem po svaku cenu. ima li neko pametno rešenje i savet kako da pomognem sebi i svom d.....
Imam 18 godina..akivan sam sportista..i trenutno sam se spremao za neko takmicenje..zbog prevelikog napora mi je iskocio hemoroid..tako mi je bar hirurg rekao..vec 7 dana se mucim sa njim..poceo je polako da se smanjuje...bio je velicine nokta sad je pola toga..posto se blizi takmicenje hteo sam da pitam smem li da nastavim sa treniranjem? (sklekovi,trbusnjaci,trcanje,skokovi)...ili da cekam jos par dana..nadam se da ce se povuci..pomagajte?![]()
ovo je za mene novi podatak ! znao sam da od fizičkog naprezanja može da nastane kila , ali zar se i hemoroidi od toga mogu napraviti ?!
ili je verovatnije da je neko već imao hemoroid "u najavi" , pa se fizičkim naprezanjem on samo dokrajčio ?
molim te napiši nam koji je nivo težine i napora kod tebe bio, kada ti se od treninga pojavio hemoroid ?
zna li se da li hemoroide može da izazove neki određeni tip vežbi tj. naprezanja, čučnjevi na primer, ili trbušnjaci, ili dizanje tegova...?
Hvala na odgovoru Soki , baš bi bilo glupo da se neko (kao ja) trudi toliko da održi kondiciju i zdravlje (i super izgled), a da mu baš taj trud donese ovakav problem.У базичној медицинској литератури та ситуација није описана (мислим на искакање хемороида због вежбања тј. бављења спортом).
Основни узрок је генетика , а провоцирајући фактори су затвори и тврда столица, а код жена и трудноћа.
Onda mora da ti se nije dopala priča o Radojku sa Golije ?Ма ниси ме сморио.
Све ок.![]()
Cesto imam spoljasnje hemoroide posle nuzde. Uglavnom su prolazi brzo, ali sada me muce vec 15/ak dana. Pio sam detralex, ne pomaze. 4,5 vrsta masti, ne pomaze... Zna li neko sta jos moze biti na cmaru a da nisu hemoroidi? Mozda imam nesto drugo, a da ne znamCudno mi je, jer je pre bio jedan kruzic i znao sam da je šulj, ali sad nekako kao da postoji vise uzvisenja koja su s obe strane otvora, cak i prelaze preko njega, pa mi je bolno vrsenje nuzde. Dan kada odem u wc me boli ceo dan, pa do sledece nuzde prestane...
Ako neko ima ideju sta da radim, neka kaze,ali bez onoga da idem kod doktora![]()
Нека прва линија помоћи је да купиш у апотеци нешто од оних кремова/масти/гелова (препоручи фармацеут најбољиCesto imam spoljasnje hemoroide posle nuzde. Uglavnom su prolazi brzo, ali sada me muce vec 15/ak dana. Pio sam detralex, ne pomaze. 4,5 vrsta masti, ne pomaze... Zna li neko sta jos moze biti na cmaru a da nisu hemoroidi? Mozda imam nesto drugo, a da ne znamCudno mi je, jer je pre bio jedan kruzic i znao sam da je šulj, ali sad nekako kao da postoji vise uzvisenja koja su s obe strane otvora, cak i prelaze preko njega, pa mi je bolno vrsenje nuzde. Dan kada odem u wc me boli ceo dan, pa do sledece nuzde prestane...
Ako neko ima ideju sta da radim, neka kaze,ali bez onoga da idem kod doktora![]()