Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да али свраб заиста не пролази без њих.
Наслушала сам се и начитала коментара на ту тему.
Никоме без кортико препарата тај перианални свраб није прошао.
Или можда реткима.

I to je s razlogom, zato nema razloga da se preporučuju po forumima, a i inače ;) (od toga je potekao moj prvi komentar na ovu temu)

A uzimaju ljudi svašta na svoju ruku.

Nisam mislila nista loše,doktor mi je prepisao Hidrociklin ( a znam kao i ostali da sam mazala milion drugih masti pa ne pomaze) i proslo je za par dana....a pomaze i jekoderm,za svrab i kada peku...eto,to je na prirodnoj bazi...nije za hemoroide ali pomaze :)

I to je s razlogom, zato nema razloga da se preporučuju po forumima, a i inače ;) (od toga je potekao moj prvi komentar na ovu temu)

A uzimaju ljudi svašta na svoju ruku.

Да али форуми служе да се размене искуства, најбоље да не напишу једни другима да су користили кортико препарат јер , ето, он није за коришћење на своју руку. :lol:

Aman Sofija ... tebi se baš ćaska :lol:

Moj komentar se odnosio na OVO
Za sve koji imaju hemoroide,upaljene,bolne,svrab pored higijene i pranje hladnom vodom treba da mazu Hidrociklin....jedno 5 dana...nikako da piju Detralex jer on pravi haos u organizmu...
i to sam već rekla, samo ti je promaklo, i jedno i drugo i treće.

Nisam mislila nista loše,doktor mi je prepisao Hidrociklin ( a znam kao i ostali da sam mazala milion drugih masti pa ne pomaze) i proslo je za par dana....a pomaze i jekoderm,za svrab i kada peku...eto,to je na prirodnoj bazi...nije za hemoroide ali pomaze :)
Ni ne mislim da si mislila nešto loše, niti sam ja mislila nešto loše :) nego se priča o tome bez veze rastegla na 10 postova.

Pomaže i kantarion.

Ne mislim da se tema razvukla...prosto,ko nije nikada imao taj problem moze da priča te bajke tipa voda,deciji sapun,higijena,ishrana...ma ljudi dragi,ko ne zna kako bole,peku i svrbe hemoroidi ne treba da deli savete......ja sam jedne noći prečešljala sve moguće forume gde se pisu te gluposti tipa kantarion i pijte vode....ujutru sam otisla kod proktologa koji kaze da se upala hemoroida leci hidrociklinom i da on jedino pomaze...5 dana da se maze i ne treba ga stalno koristiti zbog kortikosteroida...i zasto da ljudi ne znaju tu činjenicu nego se mažu raznim kremicama koje nemaju nikakav učinak,bacaju pare i pate se??Pa ja imam sve moguće domaće i strane kreme i nista mi nije resilo problem....nisu za operaciju,hranim se pravilno, prosto samo su buknuli...i zato sam htela da pomognem svima koji imaju taj problem...pa nisam im rekla da se drogiraju nego da olaksaju muku sebi....a nisam izmislila terapiju nego mi je doktor prepisao...a JA LIČNO savetujem da kada zaleče hidrociklinom da onda preventivno mazu jekoderm,koji pomaze kod opekotina pa tako smiruje i svrab i kada peku....eto,tu nema nista sem biljaka....

Hemoroide iritira i stolica kada prolazi a misici se grce da je izbace, a kamoli da nesto ulazi suprotnim smerom i to po 100 puta....

Zato npr pri pregledu rektoskopija, kolonoskopija mogu krvariti hemoroidi.....Znaci hemoroidima to smeta....

A ti trolujes.... :koto:

A kakvih sve zaludnih zena ima, i zovu Tarota i mazu se majonezom po glavi, ne bi me cudilo i da probaju po prvi put analni sex, misleci da ce tako zaleciti hemoroide....

Ne mislim da se tema razvukla...prosto,ko nije nikada imao taj problem moze da priča te bajke tipa voda,deciji sapun,higijena,ishrana...ma ljudi dragi,ko ne zna kako bole,peku i svrbe hemoroidi ne treba da deli savete......ja sam jedne noći prečešljala sve moguće forume gde se pisu te gluposti tipa kantarion i pijte vode....ujutru sam otisla kod proktologa koji kaze da se upala hemoroida leci hidrociklinom i da on jedino pomaze...5 dana da se maze i ne treba ga stalno koristiti zbog kortikosteroida...i zasto da ljudi ne znaju tu činjenicu nego se mažu raznim kremicama koje nemaju nikakav učinak,bacaju pare i pate se??Pa ja imam sve moguće domaće i strane kreme i nista mi nije resilo problem....nisu za operaciju,hranim se pravilno, prosto samo su buknuli...i zato sam htela da pomognem svima koji imaju taj problem...pa nisam im rekla da se drogiraju nego da olaksaju muku sebi....a nisam izmislila terapiju nego mi je doktor prepisao...a JA LIČNO savetujem da kada zaleče hidrociklinom da onda preventivno mazu jekoderm,koji pomaze kod opekotina pa tako smiruje i svrab i kada peku....eto,tu nema nista sem biljaka....

:ok:

Апсолутно!

Шалала, причамо причице, али реалност је нешто сасвим друго.
Само кортико препарат лечи хемороидални свраб.
Све остало је смејурија.

- - - - - - - - - -

ni analni sex nije loš za razmatranje...barem preventivno.
vidim to niko ne spominje... a vrhunski je lek i za psihu.

Није лек.

Једноставно, хемороид је вена која има оштећен зид крвног суда. Ти не помаже ништа сем, у неком тренутку, операције.

ovde vidim nema mnogo modova...oni su operisani od toga a sede najvise za kompom :lol:

- - - - - - - - - -

Једноставно, хемороид је вена која има оштећен зид крвног суда. Ти не помаже ништа сем, у неком тренутку, операције.

pa operise i on... samo mu malo tup skalpel :hahaha:

Da podsetim, ja sam samo napisala da kortikosteriode ne treba uzimati na svoju ruku (i to sam napisala s debelim razlogom, jer sam slušala i viđala sve i svašta na tu temu). Odakle Sofiji i tebi da sam time htela da kažem da ne treba koristiti hidrociklin, da nije potreban ili da ne deluje ili da se ja protivim tome da se iznose iskustva (??) zaista ne znam, kad u stvari jedno s drugim nema nikakve veze. Počelo je tvojim savetom šta treba uzimati (bukvalno si tako formulisala, ne kao svoje lično iskustvo) i ja sam se na to nadovezala, to u stvari nije ni bilo upućeno tebi nego drugima. Sve što ste rekle na ovu temu je OK, podrazumevalo mi se pa nisam naglašavala, naglasila sam ono što iz nekog razloga iz posta u post pogrešno tumačite.

Pa ne pričamo uzivo a kada se nesto napise,zvuči drugačije....sve u svemu,poenta je otići kod doktora a dotle samo moze da se sanira problem...ja sam osetila takvo olaksanje i radost sto postoji način da se pomogne ljudima a niko ne bi umro od toga, pa sam zelela da podelim sa ostalim sapatnicima....:)

ima onaj vic kad je homos ostisao kod doktora zbog pomenutog problema...i lekar se bacio na istrazivanje, zavukao mu rucerdu a ovaj se vrpolji kad doktor rece ovde ima neceg , napipa i izvuce, a ono...ruža :lol:

gejchina se nako sladostrasno od uzivanja okrenu i samo mu toplo prozbori... poklon za vas doktore :lol:

Pa ne pričamo uzivo a kada se nesto napise,zvuči drugačije....sve u svemu,poenta je otići kod doktora a dotle samo moze da se sanira problem...ja sam osetila takvo olaksanje i radost sto postoji način da se pomogne ljudima a niko ne bi umro od toga, pa sam zelela da podelim sa ostalim sapatnicima....:)

Kako da se pomogne? Jedina prava pomoc i pravo izlecenje je ....pa hirurgija..... Ona ti ove ostojece ukloni, a postoji i onako, srednja verovatnoca da ce bas opet pre ili kasnije da ti se stvore novi hemoroidi i da se opet patis, jer je to zapravo bolest vena, patologija vena, losa genetika krvnih sudova.

I to je vecno mucenje i jebancija... al dobro...to je ono sto nas cini homosapiensima....

Nego, ovde niko nije pominjao WC solje.... Da, da WC solje..... Ne znam da li zivotinje pate od hemoroida, ali prateci moje pse, tacno se vidi da kada trebaju imati stolicu zauzimaju odr poze, angazuju odr misice zadnjeg dela tela, a verovatno i neke misice unutar da bi se nekako debelo crevo lakse otvorilo i izguralo sadrzaj....

A mi ljudi sta radimo? Mi ne olaksavamo debelom crevu posao, vec kada vrsimo nuzdu, kao da sedimo udobno na stolici, i mislim da je to izuzetan problem, jer se tada stvara veliki pritisak na debelo crevo, samim tim i na vene, da bi se izbacio sadrzaj.... Zato je za vrsenje nuzde mnogo zdraviji cucavac a ne wc solja, jer covek mora u polucucnju da vrsi nuzdu kako bi anatomsko-fizioloski sve funkcionisalo kako treba. Tako smo radili milionima godina, a od skoro, covek pravi fensi solje, pametuje, oce da mu bude ugodno, da cita novine po 20 min i bulji u telefon dok ej na solji i nateze se da izbaci sadrzaj.... Mnogi koji su imali uopste problem sa venama, pa dobili aneurizmu u mozgu su tako i zavrsili - pucanje aneurizme u mozgu i cao, a sve zbog natezanja na wc solji...

Stvarno ne vidim zašto se diže tolika galama oko hemoroida. Mislim da je operativni zahvat nepotreban.

Ja sam ih se rešio evo ima skoro deset godina. Problem je u osnovi tesno povezan sa stanjem krvnih sudova. Na njih se treba fokusirati.

Nisi resio, samo nemas komplikaciju istih... A tu su ti oni...Ne brini... :mrgreen:

Kazi onom sto ima hemoroide IV stepoena koji krvare obilato posle svake nuzde i izlaze napolje da je hirurski zahvat nepotreban.

I je l ima neka bolest da je ti nisi imao i veoma lako izlecio sa 0% posledica, a 100% izlecenje, ruskim cajem?

:lol:

Back