Pa ne pričamo uzivo a kada se nesto napise,zvuči drugačije....sve u svemu,poenta je otići kod doktora a dotle samo moze da se sanira problem...ja sam osetila takvo olaksanje i radost sto postoji način da se pomogne ljudima a niko ne bi umro od toga, pa sam zelela da podelim sa ostalim sapatnicima....
Kako da se pomogne? Jedina prava pomoc i pravo izlecenje je ....pa hirurgija..... Ona ti ove ostojece ukloni, a postoji i onako, srednja verovatnoca da ce bas opet pre ili kasnije da ti se stvore novi hemoroidi i da se opet patis, jer je to zapravo bolest vena, patologija vena, losa genetika krvnih sudova.
I to je vecno mucenje i jebancija... al dobro...to je ono sto nas cini homosapiensima....
Nego, ovde niko nije pominjao WC solje.... Da, da WC solje..... Ne znam da li zivotinje pate od hemoroida, ali prateci moje pse, tacno se vidi da kada trebaju imati stolicu zauzimaju odr poze, angazuju odr misice zadnjeg dela tela, a verovatno i neke misice unutar da bi se nekako debelo crevo lakse otvorilo i izguralo sadrzaj....
A mi ljudi sta radimo? Mi ne olaksavamo debelom crevu posao, vec kada vrsimo nuzdu, kao da sedimo udobno na stolici, i mislim da je to izuzetan problem, jer se tada stvara veliki pritisak na debelo crevo, samim tim i na vene, da bi se izbacio sadrzaj.... Zato je za vrsenje nuzde mnogo zdraviji cucavac a ne wc solja, jer covek mora u polucucnju da vrsi nuzdu kako bi anatomsko-fizioloski sve funkcionisalo kako treba. Tako smo radili milionima godina, a od skoro, covek pravi fensi solje, pametuje, oce da mu bude ugodno, da cita novine po 20 min i bulji u telefon dok ej na solji i nateze se da izbaci sadrzaj.... Mnogi koji su imali uopste problem sa venama, pa dobili aneurizmu u mozgu su tako i zavrsili - pucanje aneurizme u mozgu i cao, a sve zbog natezanja na wc solji...