Ja sam imao strašan svrab i bol ,pečenje i sve što ide uz hemoroide jedno godinu i po dana .Kreme mi nisu pomagale ,jesu pomagale ali samo da spriječe svrab za nekih par sati .Odlazak u wc je bio pravi izazov ,znate i sami ,brisanje papirom nisam mogao ni da zamislim a najgore je bilo na poslu ako slučajno moram da idem u toalet .
Onda sam slučajno ovde na baš ovoj temi našao link gdje je neka žena ostavila recept za lijek za hemoroide .
Pravi se sa čuvarkućom (to je ona biljka što je nekad bila rasprostranjena po krovovima,barem kod nas ).
I pošto sam već bio izludio ,odlučim da probam prvih par dana i nisam bio nešto impresioniran pošto se ništa nije dešavalo .Ali na nagovor svojih kod kuće koji su već znali da imam probleme odlučim da koristim još par dana .
I tako neki 6-7 dan osjetim da više nije potrebno da se mažem kremom po dva tri puta već samo jednom

,bio sam šokiran i tako stanje se iz dana u dan popravljalo .Dok svrab i peckanje nisu potpuno nestali ,prestao sam da koristim kreme .
Da budem iskren ,osjećao sam se kao da mi je neko odvalio dobru šamarčinu ,ta mala biljka me riješila problema kojeg nijedna druga savremena krema nije uspjela .To ne znači da kreme nisu dobre ,možda jednostavno kod mene nisu djelovale ili sam preterao sa upotrebom nea'm pojma .
Zapravo Hadenza mi je pomagala ali je kod mene imala jednu gadnu nuspojavu (tvrdu stolicu ),pa bi poslije silnog napinjanja stvari bile vraćene na početak.
Što se tiče opstipacije ,teškog pražnjenja crijeva ja sam na internetu pronašao da je za to dobro laneno sjeme .Meni naprimjer suve šljive nisu pomagale,ali otkako sam počeo da koristim laneno sjeme ,situacija se naglo popravila .
Danas nemam problema evo već pola godine i više,nekad osjetim malo svrab ali to rješavam nevenovom kremom.
Jedem sve ,pijem alkohol nikakve dijete ništa što bi rekli prilično nezdrav život ,jedino izbjegavam ljute feferone i onaj kretenski čili čips poslije kojeg mi se to i upalilo .
Ne znam da li je ok da ovde stavim kako se priprema ,pa ću gledati ovamo na alternativno zdravlje .
Uh al se napisa
i još samo ovo
uvijek prvo idite kod doktora da ustanovi o čemu se radi ,nemojte se sami napamet liječiti pa tako uzmite i ovo gore šta sam napisao .ali ako već godinama mučite sa hemoroidima a koji su vam potvrđeni od doktora pokušajte sa čuvarkućom možda i vama pomogne