Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Taj koleno-lakat položaj je pretpostavljam kada se pacijent sagne i laktovima se nasloni na svoja kolena ?

Do kakvog fizičkog kontakta dolazi između lekara (hirurga proktologa) i pacijenta tokom tog pregleda ?
Ili se taj pregled obavlja isključivo posmatranjem, bez nekog opipavanja ?

Хирург дијагнозу поставља ректалним тушеом и ендоскопским прегледом. :) Ректалним туше је дигитални преглед завршног дела дебелог црева и аналног канала.

Taj koleno-lakat položaj je pretpostavljam kada se pacijent sagne i laktovima se nasloni na svoja kolena ?

Do kakvog fizičkog kontakta dolazi između lekara (hirurga proktologa) i pacijenta tokom tog pregleda ?
Ili se taj pregled obavlja isključivo posmatranjem, bez nekog opipavanja ?

Polozaj nije komplikovan,moracete da kleknete sa blago razmaknutim kolenima(otprilike sirina ramena ili manje) kojima se oslanjate na sto ili postelju.Takodje se laktovima oslanjate,a glavu okrenete u levu ili desnu stranu.morate da se opustite,nije toliko neprijatan pregled koliko se zapravo cini ! ;)

hvala na odgovorima.
koliko sam shvatio, do kontakta ipak mora da dođe...
zar ne postoji neka beskontaktna metoda, kao što je ultrazvuk ?

koliko traje sve to, i ako znate možete li detaljno opisati tu proceduru, to jest taj najnezgodniji deo procedure ?

p.s. prosto me čudi da nema "duhovitih" odgovora i upadica !?

hvala na odgovorima.
koliko sam shvatio, do kontakta ipak mora da dođe...
zar ne postoji neka beskontaktna metoda, kao što je ultrazvuk ?

koliko traje sve to, i ako znate možete li detaljno opisati tu proceduru, to jest taj najnezgodniji deo procedure ?

p.s. prosto me čudi da nema "duhovitih" odgovora i upadica !?

Преглед је краткотрајан и већина мушкараца на њега реагује као ти. ;)
Али тај преглед је јако добар и даје много података специјалисти, тако да га не треба заобилазити ако већ постоји потреба за истим.

Преглед је краткотрајан и већина мушкараца на њега реагује као ти. ;)
Али тај преглед је јако добар и даје много података специјалисти, тако да га не треба заобилазити ако већ постоји потреба за истим.

Naravno da većina muškaraca ovako reaguje ! ponovo bih istakao da se ne radi o meni :roll:

Da li to izgleda kao ovo na snimku ?

Ovde se radi o nekoliko nivoa neprijatnosti: prvo treba stisnuti petlju da se uopšte požali na ovakav problem, mada kad zaboli, blam se brzo zaboravi.
Pa onda se treba skinuti go i prihvatiti da će vam muškarac (nisam nikada čuo za ženu koja se opredelila za tu specijlnost, da li ste vi čuli ?)
videti dlakavu zadnjicu, i najzad da će nešto (prst ili neka gnusna alatka) da bude ugurano tamo gde ne treba.
Kao šlag na ovu gadnu tortu jedino može da vam se dogodi da u ordinaciju uđe grupa studenata sa fotoaparatima.

Da li sada razumete zašto pitam o svemu ovome detaljno: koliko traje i šta će da se radi tamo pozadi ?!

imam 30 god i mucim muku sa hemoroidima vec 15 god. Do sada sam probao svasta, od podvezivanja gumenim ligaturama sa sklerozacijom i ono sto sad rade a kazu da je najsavremenije mislim da se zove dg-hal metoda navodno nekim laserom se radi.Medjutim to nije dalo ama bas nikakve rezultalte mozda nekih mesec ipo je bilo primetio neko olaksanje i to je to. Na kraju sam ipak morao na operaciju i to sam uradio sa onom miligan morgan metodom na KCSu.Zamolio bi nekoga ko je imao istu ovu operaciju da mi kaze koliko dugo posle nje treba da bude krvi na wc papiru i osecaj bola i li nekakvog blazeg peckanja posle stolice.ja npr.ako imam stolicu u toku dana posle nje vise nemogu nista da radim taj ceo dan osecam bol nekih 5 -6 sati??.bio sam na kontrolu kada je bilo 3 nedelje i dr mi je rekao da je do tada sve bilo ok.Od operacije je sada proslo 5 nedelja da li je to normalno?

Posle godinu i po dana ponovo da se javim.
Imao sam takve probleme sa hemoroidima, na koje kako sma rekao nisam puno obracao paznju jer me nisu boleli, da mi se dogodilo da sam se na sred ulice srusio od bolova u grudima.
Hitno me odvleli na kardiologiju, bio sedam dana tamo na svim ispitivanjima, i zakljucak je da je bol dosao zbog velikog krvarenja hemoroida, koji je toliko spustio hemoglobin u mom organizmu da je to postalo opasno.
Resio sam onda da strogo povedem racuna o ishrani(godinu i po vec ne pusim), ne pijem gazirana pica, ne jedem zacinjena jela,..i doveo sam se dotle da probleme sa hemoroidima imam jednom u 2,3 meseca i to obicno traje jedan ili dva dana, sto je za ranije prilike fantastican rezultat.

prethodnu dvojicu učesnika u temi bih da pitam kako su im nastali problemi ?

jedan je napisao da ima hemoroide od 15. godine ?! kako su nastali tako rano ?

a drugi je napisao da je imao probleme ali ga nisu mučili bolovi, pa je onda doživeo preveliko krvarenje.
kako to ? da li je krvarenje bilo naglo i veliko pa se onesvestio, ili se onesvestio zbog iscrpljenosti
od dugotrajnog krvarenja ?

prethodnu dvojicu učesnika u temi bih da pitam kako su im nastali problemi ?

jedan je napisao da ima hemoroide od 15. godine ?! kako su nastali tako rano ?

a drugi je napisao da je imao probleme ali ga nisu mučili bolovi, pa je onda doživeo preveliko krvarenje.
kako to ? da li je krvarenje bilo naglo i veliko pa se onesvestio, ili se onesvestio zbog iscrpljenosti
od dugotrajnog krvarenja ?

Ma ja imam hemoroide dugo, nastale valjda zbog lose ishrane, cigareta, stresa...........Dosli su u taj stadijum da krvare ali me uopste ne bole.......
I kad te nesto ne boli, onda se vremenom naviknes na to.
I obicno krvarenje zbog hemoroida traje 2,3, dana, pa prestane, medjutim, meni je izgleda trajalo mnogo duze, a posot me nije bolelo ja se manje vise navikao na to.
I onda sam na sred ulice pao koliko me presekao bol u grudima.............ostatak sam price vec ispricao.

Naravno da većina muškaraca ovako reaguje ! ponovo bih istakao da se ne radi o meni :roll:

Da li to izgleda kao ovo na snimku ?

Ovde se radi o nekoliko nivoa neprijatnosti: prvo treba stisnuti petlju da se uopšte požali na ovakav problem, mada kad zaboli, blam se brzo zaboravi.
Pa onda se treba skinuti go i prihvatiti da će vam muškarac (nisam nikada čuo za ženu koja se opredelila za tu specijlnost, da li ste vi čuli ?)
videti dlakavu zadnjicu, i najzad da će nešto (prst ili neka gnusna alatka) da bude ugurano tamo gde ne treba.
Kao šlag na ovu gadnu tortu jedino može da vam se dogodi da u ordinaciju uđe grupa studenata sa fotoaparatima.

Da li sada razumete zašto pitam o svemu ovome detaljno: koliko traje i šta će da se radi tamo pozadi ?!

Све стоји али то је брза и поуздана метода за дијагностиковање тумора аналног канала и завршног дела дебелог црева. ;)

Ja sam imao strašan svrab i bol ,pečenje i sve što ide uz hemoroide jedno godinu i po dana .Kreme mi nisu pomagale ,jesu pomagale ali samo da spriječe svrab za nekih par sati .Odlazak u wc je bio pravi izazov ,znate i sami ,brisanje papirom nisam mogao ni da zamislim a najgore je bilo na poslu ako slučajno moram da idem u toalet .
Onda sam slučajno ovde na baš ovoj temi našao link gdje je neka žena ostavila recept za lijek za hemoroide .

Pravi se sa čuvarkućom (to je ona biljka što je nekad bila rasprostranjena po krovovima,barem kod nas ).
I pošto sam već bio izludio ,odlučim da probam prvih par dana i nisam bio nešto impresioniran pošto se ništa nije dešavalo .Ali na nagovor svojih kod kuće koji su već znali da imam probleme odlučim da koristim još par dana .
I tako neki 6-7 dan osjetim da više nije potrebno da se mažem kremom po dva tri puta već samo jednom :eek: ,bio sam šokiran i tako stanje se iz dana u dan popravljalo .Dok svrab i peckanje nisu potpuno nestali ,prestao sam da koristim kreme .
Da budem iskren ,osjećao sam se kao da mi je neko odvalio dobru šamarčinu ,ta mala biljka me riješila problema kojeg nijedna druga savremena krema nije uspjela .To ne znači da kreme nisu dobre ,možda jednostavno kod mene nisu djelovale ili sam preterao sa upotrebom nea'm pojma .
Zapravo Hadenza mi je pomagala ali je kod mene imala jednu gadnu nuspojavu (tvrdu stolicu ),pa bi poslije silnog napinjanja stvari bile vraćene na početak.

Što se tiče opstipacije ,teškog pražnjenja crijeva ja sam na internetu pronašao da je za to dobro laneno sjeme .Meni naprimjer suve šljive nisu pomagale,ali otkako sam počeo da koristim laneno sjeme ,situacija se naglo popravila .
Danas nemam problema evo već pola godine i više,nekad osjetim malo svrab ali to rješavam nevenovom kremom.

Jedem sve ,pijem alkohol nikakve dijete ništa što bi rekli prilično nezdrav život ,jedino izbjegavam ljute feferone i onaj kretenski čili čips poslije kojeg mi se to i upalilo .
Ne znam da li je ok da ovde stavim kako se priprema ,pa ću gledati ovamo na alternativno zdravlje .
Uh al se napisa

i još samo ovo uvijek prvo idite kod doktora da ustanovi o čemu se radi ,nemojte se sami napamet liječiti pa tako uzmite i ovo gore šta sam napisao .ali ako već godinama mučite sa hemoroidima a koji su vam potvrđeni od doktora pokušajte sa čuvarkućom možda i vama pomogne

Imam 18 godina..akivan sam sportista..i trenutno sam se spremao za neko takmicenje..zbog prevelikog napora mi je iskocio hemoroid..tako mi je bar hirurg rekao..vec 7 dana se mucim sa njim..poceo je polako da se smanjuje...bio je velicine nokta sad je pola toga..posto se blizi takmicenje hteo sam da pitam smem li da nastavim sa treniranjem? (sklekovi,trbusnjaci,trcanje,skokovi)...ili da cekam jos par dana..nadam se da ce se povuci..pomagajte? :(

Poslednja izmena:
ako je ona vrsta sporta koju si naveo mozes , ali ako je dizanje nekih tegova i teskih stvari to zaobidji

ali...
ako se jednom pojavio ... uvek ce
znaci mirno stanje -aktivno stanje
taj venski sistem ti je jednostavno popustio i to je sad to

a sta si ti radio ,jeo , pio ....... to samo ti znas

Imam 18 godina..akivan sam sportista..i trenutno sam se spremao za neko takmicenje..zbog prevelikog napora mi je iskocio hemoroid..tako mi je bar hirurg rekao..vec 7 dana se mucim sa njim..poceo je polako da se smanjuje...bio je velicine nokta sad je pola toga..posto se blizi takmicenje hteo sam da pitam smem li da nastavim sa treniranjem? (sklekovi,trbusnjaci,trcanje,skokovi)...ili da cekam jos par dana..nadam se da ce se povuci..pomagajte? :(

Да једеш што више воћа и поврћа, кувану храну, а да избегаваш сухомеснато, превише слаткиша (по могућству да их не једеш уопште ;) ).
Столицу мораш да одржаваш меком да не би имао проблема са хемороидима.

Да једеш што више воћа и поврћа, кувану храну, а да избегаваш сухомеснато, превише слаткиша (по могућству да их не једеш уопште ;) ).
Столицу мораш да одржаваш меком да не би имао проблема са хемороидима.

Da mi zabranis slatkise?
Oma ja tebi zabranjujem sex,pa kome se smuci. :whistling::whistling::whistling:

Back