Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Факту смеш да користиш, а смеш и делмезон 7 дана, па паузу 21 дан.
Ни једна ни друга маст немају као контраиндикацију трудноћу.

А што се Флебодиа-е тиче, с тим се мора бити опрезан у трудноћи !

Зна ли тај твој лекар да си трудна?

Hvala puno na odgovoru! Ja sam juče i danas mazala delmezon al sam baš bila u strahu sve vreme. Sad mi je laknulo :-)
Tu terapiju mi je odredio ginekolog. A za flebodiu mi je rekao da smem da pijem,sem u 9-om mesecu, tad nikako zbog opasnosti od većeg krvarenja tokom porođaja. Ja sam sad u 6-om.

Da li moze neko da mi pomogne,mislim da imam hemoroide,to jest jedan koji mi pravi problem a i krvari,ne znam da li on ili nesto drugo,ali na papiru vidim tragove krvi.. Kako mogu da zaustavim krvarenjei sta mi moze pomoci oko toga? Kod kog doktora treba da odem i kako sve to izgleda? hvala

Da li moze neko da mi pomogne,mislim da imam hemoroide,to jest jedan koji mi pravi problem a i krvari,ne znam da li on ili nesto drugo,ali na papiru vidim tragove krvi.. Kako mogu da zaustavim krvarenjei sta mi moze pomoci oko toga? Kod kog doktora treba da odem i kako sve to izgleda? hvala

Imas iznad odgovoe od Doktora a mozes da probas Propolis mast iz aopteke ,pitaj(nije reklama) mnogo je dobra stvar.inace svoj lekar pa pregled kod hirurga.

Daya,
Imao sam isti problem koji se češće ponavljao. Onda jednoga dana moj dugogodišnji prijatelj mi reče o svojim iskustvima kao i o iskustvina svojih prijatelja sa Amer čajem. Kupih pakovanje od 6 kesica, popih i za par dana presta upala ali i krvarenje. Za par meseci sam ponovio terapiju i sada se nosim odlično. Nema upala, nema krvarenja... Svakako da treba voditi računa o ishrani, napicima i drugim navikama ako ih neko ima te o neophodnom kretanju na dnevnoj osnovi...
Ako niko do sada ovde na forumu nije dotakao ovaj čaj ponoviću - AMER čaj za hemoroide, kojeg ima u apotekama u pakovanju od 6 kesica.
U razgovoru sa poznanicom apotekarkom ineče početnicom, pitah je šta zna o Amer čaju. Odgovorila mi je da nezna ništa posebno osim da je za hemoroide ali je zato rekla da su pojedini pacijenti kupovali Vendoksil kapi za vene, gde im nisu pomogle, ali su zato izlečili hemoroide.

Poslednja izmena:
@Daya
Dobro procitaj i prati uputstvo za Amer caj i koristi ga bas kako pise u minuti ... tako pomaze
U medjuvremenu koristi Faktu mast ili kremu
Higijenaaaa ... znaci pranje posle svake stolice svaki put i kad ih imas i kad ih nemas , jer jednom kad krenu ostaju samo zaleceni do neke sledece prilike

Odes do svog doktora opste prakse koji ce ti dati uput za hirurga

Какав је столица? Тврда?
Ако је тврда не мора бити хемороид. Може бити загребан анус. ;)
За остало су ти написали ...општа пракса па абдоминални хирург. ;)

Mene nesto zanima,....ako se javlja svrab oko anusa, samo svrab i to uglavnom nocu, nema nikakvog krvarenja, izraslina, niti bilo kakvog znaka hemoroidima, stolica je da kazem normalna, zbog cega moze biti taj svrab,
jedino sto se primeti je promena boje, blago crvenilo od cesanja u tom predelu izmedju vagine i anusa na tom nekom
predelu izmedju?

moja mama ima problem sa hemoroidima..
kada je uhvati problematican period, dok ne prokrvare trpi uzasne bolove..
po savetu apotekara, jer smo probali pre toga sve kreme i cajeve koji su na trzistu, kupila sam joj phlebodiu..
za bukvalno dva dana resila se bolnog i naprijatnog osecaja..preporucila sam isto i nekolicini prijatelja koji su imali isti problem i svi su na isti nacin pozitivno reagovali..
lek radi na principu poboljsanja periferne venske cirkulacije cime se smanjuje i pritisak u hemorodima, a time nestaje i bol..

Jedan savet za one koji imaju probleme sa hemoroidima, smanjite konzumaciju mesa jer mesno nema vlakana i otezava varenje i izbacivanje varene hrane. Vise jedite voca i povrca.

И више се крећите...
Трчите ,ходајте, пешачите...
Само немојте седети...
То врши притисак и ствара стазу у циркулацији....

Mene nesto zanima,....ako se javlja svrab oko anusa, samo svrab i to uglavnom nocu, nema nikakvog krvarenja, izraslina, niti bilo kakvog znaka hemoroidima, stolica je da kazem normalna, zbog cega moze biti taj svrab,
jedino sto se primeti je promena boje, blago crvenilo od cesanja u tom predelu izmedju vagine i anusa na tom nekom
predelu izmedju?

Саманта, у највећем броју случајева, свраб ануса и око ануса је последица наглашене хигијене и претеране употребе гелова за туширање и сапуна.
Они у ту сврху заиста треба да се избегавају.
Тачније, користи сапун али купи неки који је pH неутралан- имаш широку палету медицинске козметике- Себа Мед, Еуцерин- обе линије имају неутрални сапун. ;)
Остале могућности, поред хемороида су углавном инфективне природе- рецимо, паразитарне инфекције.

Саманта, у највећем броју случајева, свраб ануса и око ануса је последица наглашене хигијене и претеране употребе гелова за туширање и сапуна.
Они у ту сврху заиста треба да се избегавају.
Тачније, користи сапун али купи неки који је pH неутралан- имаш широку палету медицинске козметике- Себа Мед, Еуцерин- обе линије имају неутрални сапун. ;)
Остале могућности, поред хемороида су углавном инфективне природе- рецимо, паразитарне инфекције.

Pa jbmmu misa, sad sam dosla sa medicine rada sa sve komplet
urednim rezultatima i sa svu su mre pregledali od glave do pete i kazu sve u redu...
valjda da nesto nije u redu valjda bi mi rekli ili bi se videlo negde...ne :confused:

Pa jbmmu misa, sad sam dosla sa medicine rada sa sve komplet
urednim rezultatima i sa svu su mre pregledali od glave do pete i kazu sve u redu...
valjda da nesto nije u redu valjda bi mi rekli ili bi se videlo negde...ne :confused:

Једноставно, испости се кожа па сврби.

E ovako,ja sam duze vreme patila od hemoroida. Stalno su mi krvarili i bili upaljeni,sve sam kreme iz apoteke koristila i nista mi nije pomagalo dugotrajno,prestanu nekih 5 dana i sve opet iz pocetka. Imala sam i unutrasnje i spoljasnje hemoroide i jedan mi je bio ispao napolje,haos. Non stop sam po netu trazila ima li ista sto ce da mi pomogne ali bez uspeha,onda je moj tata na tv video rekla mu za jednu kremu koja se zove pxd queen,odlucila sam jos i to da probam i ako ne pomogne moram kod dr i verovatno na operaciju. Hvala Bogu prosla sam bez toga,krema mi je pomogla,nemam vise bolova nema krvarenja a onaj sto je bio ispao se povukao nema ga vise :klap:. Svima koji pate od hemoroida preporucila bih tu kremu,jeste da je malo skuplja al bar cete se resiti muka vise. Ja sad jedem sve i ljuto i masno,pijem gazirano ma sve i hvala Bogu sve je super kao i dok ih nisam dobila. Puno srece svima,i zelim vam da se izlecite sto pre.

Poslednja izmena od moderatora:
Pozdrav svima... :)

Ne bih da sirim pricu nego konkretno da pitam:

Da li je neko imao iskustva da hirurskim metodama.

Posto sam proveo 3 godine lececi se u drzavnoj bolnici gde su me slali od jednog do drugog, bez nekog vece napretka, ne mogu vise da trpim idem kod privatnog dr.

Dakle koje su mi opcije?

1 - Podvezivanje otpada, posto ja imam spoljasnje a ne unutrasnje hemoroide.

2 - Video sam da ljudi spominju klasicnu operaciju kao ne bas najsretnije resenje, jer je komplikovana, dugo traje oporavak i donosi i neke lose posledice… Kakve?

3 - Zatim sam video da postoji neka THD metoda, ili DGHAL, i malo sam istrazivao po netu i video da je to ustvari jedno isto... Pa me interesuje da li neko jos ima konktrena iskustva sa ovim, vidim da si hvale… I da li neko zna da se to negde radi u Novom Sadu? Ja sam na netu nasao 2 bolnice, jedna je u Bg, a cini mi se i druga…

Da li neko zna za jos neku metodu? Cuo sam da postoji nesto da se spricem i iglom ubrizga u hemoroid nesto i onda se on osusi, sta li…

Ajmo ljudi, pomagajte, ako znate nesto vise...

Inace imam 32 godine, i imam problema sa hemoroidima vec 13 godina. U pocetku sam mazao sa Hepatrombin H, pa posle par dana (manje ili vise) prodje. Posle negog vremena sam otkrio Faktu, i cinilo mi se da on deluje intenzivinije pa sam ga kasnije vise koristio. Vremenom sam poceo da koristim i Faktu cepice, sto je jos bolje jer deluje mnogo direktinje, a ne kao mast… Sve u svemu, to je sve prolazno resenje, jer se meni upala hemoroida ponavljala svakih 3, ili 5 ili vise meseci… A u sve vecim razmerama. Ne moram da vam svima pricam kako to moze da smeta, poslu ili privatnom zivotu. Recimo planirate letovanje ili neki put, uplatite, sve isplanirate i desi se to i sta onda? A to mi se nije desilo samo jednom… A nikad ne znam kada ce opet. Sve drugo nije pomoglo i tesko da ce, tako da nema mi druge nego malo radikalniji pristup....

Dakle??

Pozdrav svima... :)

Ne bih da sirim pricu nego konkretno da pitam:

Da li je neko imao iskustva da hirurskim metodama.

Posto sam proveo 3 godine lececi se u drzavnoj bolnici gde su me slali od jednog do drugog, bez nekog vece napretka, ne mogu vise da trpim idem kod privatnog dr.

Dakle koje su mi opcije?

1 - Podvezivanje otpada, posto ja imam spoljasnje a ne unutrasnje hemoroide.

2 - Video sam da ljudi spominju klasicnu operaciju kao ne bas najsretnije resenje, jer je komplikovana, dugo traje oporavak i donosi i neke lose posledice… Kakve?

3 - Zatim sam video da postoji neka THD metoda, ili DGHAL, i malo sam istrazivao po netu i video da je to ustvari jedno isto... Pa me interesuje da li neko jos ima konktrena iskustva sa ovim, vidim da si hvale… I da li neko zna da se to negde radi u Novom Sadu? Ja sam na netu nasao 2 bolnice, jedna je u Bg, a cini mi se i druga…

Da li neko zna za jos neku metodu? Cuo sam da postoji nesto da se spricem i iglom ubrizga u hemoroid nesto i onda se on osusi, sta li…

Ajmo ljudi, pomagajte, ako znate nesto vise...

Inace imam 32 godine, i imam problema sa hemoroidima vec 13 godina. U pocetku sam mazao sa Hepatrombin H, pa posle par dana (manje ili vise) prodje. Posle negog vremena sam otkrio Faktu, i cinilo mi se da on deluje intenzivinije pa sam ga kasnije vise koristio. Vremenom sam poceo da koristim i Faktu cepice, sto je jos bolje jer deluje mnogo direktinje, a ne kao mast… Sve u svemu, to je sve prolazno resenje, jer se meni upala hemoroida ponavljala svakih 3, ili 5 ili vise meseci… A u sve vecim razmerama. Ne moram da vam svima pricam kako to moze da smeta, poslu ili privatnom zivotu. Recimo planirate letovanje ili neki put, uplatite, sve isplanirate i desi se to i sta onda? A to mi se nije desilo samo jednom… A nikad ne znam kada ce opet. Sve drugo nije pomoglo i tesko da ce, tako da nema mi druge nego malo radikalniji pristup....

Dakle??

pomaze phlebodia..
uzima se oralno i regulise vensku cirkulaciju..
niko ti ne garantuje da se posle intervencije problem nece ponoviti..
ako se sve kod tebe ponavlja na pola godine, nisi sredio rezim zivota..
pravilna ishrana puna biljnih vlakana, obavezno svakodnevno kretanje i resices problem..
u stvari, treba da budes srecan sto ti hemoroidi signaliziraju da nesto jako lose radis svom telu i da to treba da promenis pod hitno.

pomaze phlebodia..
uzima se oralno i regulise vensku cirkulaciju..
niko ti ne garantuje da se posle intervencije problem nece ponoviti..
ako se sve kod tebe ponavlja na pola godine, nisi sredio rezim zivota..
pravilna ishrana puna biljnih vlakana, obavezno svakodnevno kretanje i resices problem..
u stvari, treba da budes srecan sto ti hemoroidi signaliziraju da nesto jako lose radis svom telu i da to treba da promenis pod hitno.

Da da ishrana... ;) Moguce je, jer sam gurman i volim da pojedem rostilj i popijem pivo... :rumenko: Naravno ne svaki dan! :mrgreen:

Ali mislim da meni ne bi mnogo pomogla ni tako opisana zdrava ishrana, jer moji problemi ne poticu od zatvora i slicnih problema, naprotiv, to je sve super. Naravno uglavnom jedem kuvano, sto se kaze kasikom itd i prilicno zdravu hranu. I krecem se koliko toliko (treniram aikido godinama). Ali u jednom periodu zivota sam malo ziveo opustenijim zivotom... :) Nije bilo dana kada nisam pojeo pljeskavicu ili burek ili indeks sendvic, dakle nezdrava hrana, a svaki, ali bukvalno svaki petak i subotu sam izlazio i popio piva da se ne zna... I nisam imao problema sa hemoroidima citavih godinu dana! Najduzi period ikada. Ali bitna je bila jedna druga stavka, u tom periodu nisam imao uopste stresa. Radio sam dobar posao, kupio dobar auto, imao para, zato sam tako i ziveo! :)

Zato sam odmah presao na stvar i pitao konkretno...

bojim se da opetacija nece da ti donese trajno resenje sve dok ne resis uzrok..
s druge strane, kad pojedes jednu pljeskavicu nece ti hemoroid odreagovati, ali ako to radis godinu dana cak i bez stresa - suocices se u jednom trenutku sa posledicama..
ljudski organizam je prilicno izdrzljiv, a mi smo ti koji pravimo greske pa ispitujemo koje su krajnje granice..
u tvojoj prici - najmanje stete je pravilo pivo ;)

Pa dobro nije ni to lose znati! :mrgreen:

Samo sam hteo da kazem da u trenucima kada je bilo najvise za ocekivati, najmanje sam imao problema. Sve u svemu mislim da je kod mene najveci faktor stres i genetske predispozicije... :(

Ne pitam zbog sebe, jer stvarno nisam ja u pitanju , ali me zanima,

kada osoba iz nekih razloga posumnja da ima hemoroid, i oseti potrebu da se požali doktoru,

kod kojeg specijaliste treba da ide, koji pregled treba da traži, i kako taj pregled izgleda, kako se obavlja ?

Ne pitam zbog sebe, jer stvarno nisam ja u pitanju , ali me zanima,

kada osoba iz nekih razloga posumnja da ima hemoroid, i oseti potrebu da se požali doktoru,

kod kojeg specijaliste treba da ide, koji pregled treba da traži, i kako taj pregled izgleda, kako se obavlja ?

Pregled obavlja hirurg/proktolog,pregled se obavlja pregledom kroz anus(u slucaju dijagnostikovanja unutrasnjih hemoroida) u koleno/lakatnom polozaju.
Uzima se uput od lekara opste prakse u domu zdravlja za ustanovu u kojoj zelite da obavite pregled kao sto rekoh za hirurga_proktologa.

Poslednja izmena:

Back