Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvini sto si dugo cekao na odgovor

Za mene su bile u vise nego kriticnom stanju ...za njih ne .....u stvari radilo se o novcu
Kad sam shvatila sta se radi i u cemu je stos ...otisla sam u privatnu hirursku bolnicu u Novom Sadu i sve komplet zavrsila za 3 dana
Operacija pod anestezijom ( pre mislim 12 godina ) , bolovi par sati sledeceg dana umireni analgeticima i od tada ko nova .
Nikad vise problem . Ni hemoroidi ni fisure :D

Javljam Vam se u nameri da regulisem problem opstipacije,naneo sam sebi I problem hemeroida(uglavnom naprezanjem organizma prilikom praznjenja istog).Hemeroidi se poveca pri naponu a kasnije se povuce.U predelu analnog otvora osecam pecenje,kod akta izbacivanja izmeta se pojaca to pecenje.Ispupceni deo je sa desne strane analnog otvora u obliku mehura manjeg oraha.Upotrebljavao sam mast HEMOR-M koji prija-hladi namazano mesto.Takodje sam koristio I flogocid(mast) I aloe-u first kao I biljne cajeve (josif pancic 23) za suljeve I caj “herba” protiv upale debelog creva sa zatvorom.To sve mi nije mnogo pomoglo pa vas molim da li postoji drugo resenje ili lek?!

Javljam Vam se u nameri da regulisem problem opstipacije,naneo sam sebi I problem hemeroida(uglavnom naprezanjem organizma prilikom praznjenja istog).Hemeroidi se poveca pri naponu a kasnije se povuce.U predelu analnog otvora osecam pecenje,kod akta izbacivanja izmeta se pojaca to pecenje.Ispupceni deo je sa desne strane analnog otvora u obliku mehura manjeg oraha.Upotrebljavao sam mast HEMOR-M koji prija-hladi namazano mesto.Takodje sam koristio I flogocid(mast) I aloe-u first kao I biljne cajeve (josif pancic 23) za suljeve I caj “herba” protiv upale debelog creva sa zatvorom.To sve mi nije mnogo pomoglo pa vas molim da li postoji drugo resenje ili lek?!
Тек сад видех ову поруку, одговорићу па ћеш ваљда видети одговор. :)
Елем, ако имаш тегобе које више не може да реши мазање и исхрана (више влакнасте хране, мање хране која изазива стврдњавање столице), мораш отићи код абдоминалног хирурга на преглед.

Da li osoba koja je alergicna na penicilin i ima hemoroide sme da koristi kremu koja se zove faktu(aktivne supstance: 1gr masti sadrzi cinhokain-hidrohlorid 10mg + polikrezulen 50mg)?
Сме. ;)

Мој велики поздрав свима и молим за неки савет. Наиме веќ 10-15 година имам не тако великих проблема са хемороидима (бар тако мислим јер нисам био код лекара у вези овог) јер после неке тврде столице зна да се појави бол око ануса који сам решава употребе Модолекс плус и после 5-6 дана све би било по старом.У посљедње време користим Факту кад се јави исти проблем. Пошто пре месец дана сам добио бол у леѓима и много мало сам се кретао добио сам тврду столицу и опет сам добио упалу око ануса са малим крварењем које је одма престало. Али сада кад ставим Факту чепиќе осетим са десне стране код улаза у анус нешто како задебљење(отеклину) око пола сантиметара величине (како набрекнута вена).Од јуче сам почео да стављам и Факту маст на то место. Моје питање је дали би се то повукло јер досад сам ставио 8 чепича док маст само једном. Напомињем да немам болове имам редовну нормалну столицу ових дана док користим Факту а и исхрану сам побољшао по упутству са овог сајта. Молим вас за одговор око ове отеклине и останите сви у здрављу

Мој велики поздрав свима и молим за неки савет. Наиме веќ 10-15 година имам не тако великих проблема са хемороидима (бар тако мислим јер нисам био код лекара у вези овог) јер после неке тврде столице зна да се појави бол око ануса који сам решава употребе Модолекс плус и после 5-6 дана све би било по старом.У посљедње време користим Факту кад се јави исти проблем. Пошто пре месец дана сам добио бол у леѓима и много мало сам се кретао добио сам тврду столицу и опет сам добио упалу око ануса са малим крварењем које је одма престало. Али сада кад ставим Факту чепиќе осетим са десне стране код улаза у анус нешто како задебљење(отеклину) око пола сантиметара величине (како набрекнута вена).Од јуче сам почео да стављам и Факту маст на то место. Моје питање је дали би се то повукло јер досад сам ставио 8 чепича док маст само једном. Напомињем да немам болове имам редовну нормалну столицу ових дана док користим Факту а и исхрану сам побољшао по упутству са овог сајта. Молим вас за одговор око ове отеклине и останите сви у здрављу

Отеклина коју помињеш је проширена вена и за то, на жалост, нема посебног решења.
Као што си и сам написао, мораш да се храниш са доста влакана (значи биљке) и да користиш наведене препарате.
Стање може и не мора да прогредира. То је већ ствар грађе твојих крвних судова.

Има у свом саставу кортикостероид и зато морају да се праве паузе .
Правилно је правити паузу три недеље да не би изазвао фоликулитис или атрофију коже.

Има у свом саставу кортикостероид и зато морају да се праве паузе .
Правилно је правити паузу три недеље да не би изазвао фоликулитис или атрофију коже.

A sta koristiti kao zamenu (vec sam koristio faktu mast i hepatrombin h, ali je delmeson mast dala najbolje rezultate) Da li i za faktu i hematrombin h vazi to pravilo o koriscenju 7 dana?

A sta koristiti kao zamenu (vec sam koristio faktu mast i hepatrombin h, ali je delmeson mast dala najbolje rezultate) Da li i za faktu i hematrombin h vazi to pravilo o koriscenju 7 dana?

Не, није им састав исти. Једино да се вратиш на неки препарат који није кортикостероидни. То ти је та факту маст. Али ако немаш тегобе, мируј мало.

Bio sam vec kod hirurga, reko mi da koristim hidrociklin i lidokain hlorid, ali sam par dana kasnije probao i sa delmeson masti, i tegobe(bol pri defekciji i par kapljica krvi na kraju stolice) su se znatno smanjile,ali nisu prestale. Ishranu sam prilicno redukovao, nema beli hleb nego polucrni, dosta voca i povrca, i jela na kasiku, nema suhomesnato, zacinjeno, kafa, alkohol, cigarete nikada nisam ni koristio, ...
Ako sam dobro shvatio faktu mast onda moz se koristio neograniceno, tako?

Факту гел, маст нема у себи кортикостероиде. ;)
Али не треба ништа користити неограничено јер престане да делује. Организам малтене развије резистенцију.
Исхрана треба да буде максимално биљна. Да не седиш превише, да се чуваш прехладе посебно доњег дела тела.
А ти шуљеви напредују, колико се год чувао. :(

ja mogu samo da vam kazem da za hemoroide je potrebna higijena posle svakog odlaska u wc samo pranje i cistoca a ako nastupe bolovi mast DEMASON i nema problema naravno ljuto izbegavajte maksimalno

Uvijek prvo treba otići doktoru ,i što se tiče hemoroida i opstipacije nema tu sramote .
A ne pokušavati sam na svoju ruku da se čovjek liječi tu su doktori koji su išli u školu za te stvari .

Problem opstipacije sam ja riješio sa lanenim sjemenom,to je ono što je kod mene djelovalo .
Nakon par dana ma nema šta sve se vratilo u normalu znači dnevna stolica bez naprezanja .Sad više i ne koristim ,neko preporučuje i suve šljive kod mene to nije djelovalo ali laneno sjeme da .
Uzimao sam mislim po pola supene kašike dnevno sažvaćem, malo čudno ali se čovjek navikne .

znam da se bave ab.hirurzi time, samo sam hteo jos jedno misljenje lekara. Na zadnjem pregledu su mi ustanovili da su se hemoroidi povukli, ali sad imam fisuru 10 x 8 mm, i preporucili su mi fisuron za zarastanje. Hteo sam da pitam da li postoji jos nesto za ubrzano zarastanje.

Pozdrav! Evo i ja da se pozalim na nesto sto mi se desava. Citam vase postove i ni u jednom se ne nalazim..ogledalo i gledanje samog sebe ne praktikujem :D jer ne znam sta cu videti, a i ne razumem se uostalom..a i dlakava je zona hahaha.. Naime, vec izvesno vreme ponekad imam taj nepodnosljiv osecaj svraba u analnoj zoni..a onda sam primetio da na toalet papiru ima nekih tragica krvi..vrlo malo ali ima.. I onda se desi, posle praznjenja da me anus nekako pece..nekako mi prija da sednem na stolicu i da to polako prolazi.. Eto, i to su jedini simptomi, i to je jedino pokazalo da mi se nesto kao desava. Ne znam ni sta su spoljni ni unutrasnji hemoroidi da bih znao da ovo stanje definisem..doduse napipao sam i ja kao neku kuglicu potkoznu na relativno ulazu u analni otvor..da li je to TO? Izvinjavam se na preobilnom postu. Cime me savetujete da se prvo mazem? I kako to hemoroidi ispadaju? Kako znate da su ispali (izasli)? Kako se to manifestuje, da znam?

Обично је тако-напипа се ''куглица'' тј. проширен венски суд. Па још ако је плавкаста, сто посто је хемороид.
Пошто си почетник ;) теби се саветује исхрана богата влакнима(поврће, воће, житарице), да , да што мање седиш, да по потреби користиш неко од лековитих средстава типа факту-гела који се овде доста помиње.
И наравно, хигијена је веома важна.

Како испадају хемороиди?
Баш јасно, као висуљци из аналног отвора. Не може да се омаши.

Ево, овако : http://www.dodaj.rs/f/3S/Mf/45l72s0y/thumbnailaspx.jpg

Poslednja izmena:
Da li Delmeson sme da se koristi u trudnoći??? Juče mi je lekar prepisao njega, ja kupim i u uputstvu pročitam da nije ispitan i da se ne preporučuje u trudnoći sem ako lekar ne proceni da je korist veća od mogućeg rizika. Ranije, pre trudnoće sam koristila Faktu i njega sad nisam htela da mažem jer je isto to pisalo u uputstvu. U poslednjih nedelju dana sam probala svašta, nekoliko biljnih krema, flogocid i ništa...ubija koliko boli...upaljeni su stalno i nikakvog boljitka nema... Sad ne znam da li smem da koristim Delmeson??? Uz to mi je lekar prepisao i Phlebodiu i počela sam da je pijem.

Back