halloween vs sv luka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Otac mog deteta je katolik i uvek sam obelezavala i njihove praznike uz nase pravoslavne iz postovanja..danas mu ih samo cestitam..nikad nismo obelezavali taj dan, jer ga nikad na takav nacin nisu obelezavali ni u njegovoj kuci..
Mi zivimo u pravoslavnoj zemlji i uvek bi smo preko nacionalne tv cestitali komsijama njihove muslimanske i katolicke praznike..ali nikad u nasoj zemlji ti praznici nisu bili promovisani i deca pozivana na proslavu preko nacionalne zvamicne televizije, za ciji rad svako od svakog meseca odvaja iz svog budzeta..
Ako me razumete..
Nije u pitanju izdubljena tikva, nego podrivanje nacionalnog identiteta..

Halloween nema veze sa kataločanstvom. Maskenbal ko maskenbal u znak Keltske nove godine. Pa kad može da se obeležava onaj Irski praznik Dan Sv.Patrika u Beogradu sto se neko ko voli ne bi maskirao na ovaj dan kako god se on zvao...

To jeste diskriminatorski ako je tako u zakonu. Šta je sa drugim religijama koje nemaju slavu, šta je sa ljudima koji nisu vjernici?

U RS je po zakonu bilo plaćeno dva dana godišnje za religijske potrebe. Katolici su najčešće uzimali za njihov Božić jer su nama to bili radni dani. Ja sam svake godine uzimala druga dva dana koja meni odgovaraju i koja najčešće nisu ni bila spojena i rekla moje religijske potrebe su takve. Menadžer jednog odjeljenja je svojim radnicima tražio da napišu koja im je slava i svake godine su mogli dobiti ista dva dana što je bilo protiv zakona, ali ljudi se nisu bunili. Te godine kad sam otišla zakon se mijenjao, pa ne znam kako je sad.

Pa cela ta prica, ko i ova tema uostalom, je smesna i diskriminatorska

Nisam imala pojma da je po zakonu to i da imas pravo i na poslu

Koleginica ateista uzima pod izgovorom muzevljeva slava bla bla
Mrtva ladna mi kaze pa budalo cuti i uzmi neku samo pazi drzi se iste svake godine :lol:
Mislim meni je to cirkus

Ja kad ocu slobodan dan uzecu ga, ne treba mi izgovor u vidu laznog religiskog prosvetljenja :lol:
Cirkus hbt

Evo recimo imamo situaciju... moji roditelji slave Sv.Luku i u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu može se pronaći da moja porodica slavi tu slavu, krstava se i osveštava kolač ravno 320 i nešto još malo godina pride, ali škola mog deteta i ne smo ona već i sve naše škole obeležavaju Halloween.
Slažem se sa Smokvom, jedno sa drugim nema veze, mi smo sinoc vecerali, proslavili slavu kod mojih a onda otišli da je odvedemo na hw party i evo i slike o kreativnosti našoj jučerašnjoj
Pogledajte prilog 516041

super se maskirala :D
moj junior nije isao, razboleo se juce. al on i nije nesto kreativan :aha:

Otac mog deteta je katolik i uvek sam obelezavala i njihove praznike uz nase pravoslavne iz postovanja..danas mu ih samo cestitam..nikad nismo obelezavali taj dan, jer ga nikad na takav nacin nisu obelezavali ni u njegovoj kuci..
Mi zivimo u pravoslavnoj zemlji i uvek bi smo preko nacionalne tv cestitali komsijama njihove muslimanske i katolicke praznike..ali nikad u nasoj zemlji ti praznici nisu bili promovisani i deca pozivana na proslavu preko nacionalne zvamicne televizije, za ciji rad svako od svakog meseca odvaja iz svog budzeta..
Ako me razumete..
Nije u pitanju izdubljena tikva, nego podrivanje nacionalnog identiteta..

Ti sama sebi tim stavom o "podrivanju nacionalnog identiteta" pravis problem
Takvim stavom stavljate sebe u negativno razmisljanje i ides poplocanim putem ka krajnostima,ka radikalizmu
Cemu takav osecaj
Cemu trip da vam bilo ko nesto podriva
Niste toliko bitni za takve akcije, nema potrebe za time

Mene boli repic, praznik ko svaki drugi koji me ne dotice, samo mi je simpa prica sa maskembalima, neka se ljudi igraju i vesele, da je vise toga a manje negativnisto i kompleksa o nekom podrivanju mnogo bi nam bolje bilo

Cemu toliki negativan stav o necemu tako trivijalnom

Kad je dan zaljubljenih povilenite ko guske u magli, pljuste teme o tom kicu, ko i ovom, al nema tad podrivanja, tad imate poklone
Kad je nova godina uplacujete kafane, niko vam ne podriva identitet tad
Zanimljivo :lol:

poslednjih godina me grebucka, ali ovih dana mi iskreno bas smeta
najava proslave halloween-a u srbiji
postujem ga kao dan koji obelezavaju amerikanci.da zivim u usa, dubila bih i ja tikvu
dok zivim u srbiji mogu da odem samo kod prijatelja na slavu tog dana
da li ste ga usvojili ili imate otpor?
da li se osecate kao da vam neko na silu, podmuklo uzima nesto sto je bilo vase, tradicionalno i na silu vam gura nesto sto vam nije blisko
da li mislite da je ta izdubljena tikva mnogo ozbiljnija od obicnog maskembala

Pogledajte prilog 515936Pogledajte prilog 515937
BG-ski „meinstrimeri“ laganica uklizavaju i namecu
srpskom drustvu vrednosti koje nisu njemu primerene.
To traje vec dugo, pocevsi sa danom zaljubljenih i
ostalim zayebancijama i laganica bacaju u zaborav
i bezvrednost neka iskonska obiljezja srpskog drustva.
Ustvari ti "meinstrimeri" uglavnom i nisu iz Srbije i oni
se iste srame ali se ne srame dok su na njezinim jaslama.!!!

Metlo moras nauciti da drzis jezik za zubima.kaze ti da imas prava na slavu.super ,hvala.i uzmes jedan dan.a ne jao ja ne slavim,sta cu ja.....briga njega dal ces taj dan da mesis kolac i palis svecu

Ja svojim radom zaradim mogucnost da uzmem slobodan dan kad ocu
Lencugama ostavljam lazne izgovore
Moj sef zna da sam ateista od prvog dana, dakle da mu trazim slavljenje slave ne ide nikako
Ja da se posiram po sebi i po drugma foliranjima nemam nameru
I on to zna vrlo dobro i fala sv kravi ceni to
Kao sto odlicno zna da ga doticna folira pa za uzvrat ima gori tretman
Da nije tako normalan ne bih i dalje bila u toj firmi
Opusteno smokvo,kapiram sta hoces reci,ali na srecu nema potrebe za takvim ponasanjem u ovom slucaju

pagansko nasleđe upakovano u katoličanstveni praznik, kao što su pravoslavlju to slave, poklade i sl
generalno, ne osećam se ugroženo ljudskim performansima, mada ne kapiram te likove koji uživaju da se maskiraju u leševe, zombije, a naročito ne kapiram momenat kada ih to čini srećnim da klince maskiraju u sve te mrtvake i leševe, pa još kažu: ,,lepa maska" ne znam šta je lepo u tim zavojima i takvim tripovima.

- - - - - - - - - -

hbt metlo, ja ne znam kako je tvoj gazda funkcionisao i čitav njegov tim, firma, dok se ti nisi pojavila kao najvrednija, najpametnija, najbolja..mora da su bili na ivici egzistencije dok tebe nisu čekirali :rotf:

Zaista mi je bitnija sreca od toga dal cu se zvati povrsna il velikosrpkinja.
Mislim da preterujes kad govoris o tome da se kod nas "slavi" noc vestica.niko ne slavi.ni jedna kuca ne priredjuje nikakav rucak,veceru u cast toga,ne zovu se gosti,ne pridrzava se nikakvim obicajima.mladi i to mali broj koji voli maskenbale se maskira i ide na zurku.ne slave,oni samo idu na zurku.da je obicaj da se maskira na dan zena,ti isti bi se maskirali i pravili zurke i na taj dan
Ne mislim da nam iko ista oduzima ili namece
Po meni veca steta je polemisati o tome jer produbljujete svoje nezadovoljstvo i trazite razlog vise da budete nesretni
Ja rekoh sta sam imala,nemam volje da polemisem

forum je smokvo mesto za polemisanje
dok se u srbiji spominjao u tragu, nije mi smetalo
kad sam juce videla na rts prvi kanal onda mi se smucilo
isto kao sto su mi se smucile kladionice svuda po gradu, a o onima koje otvaraju tik pored srednjih i osnovnih skola necu ni da pricam
neko reaguje sa - ma daj, to je samo zabava sa malo para, nema tu niceg strasnog
a ja znam da ima, i da je najmanje u pitanu zabava

Ma ne marim ja da se polemise,nego ja nemam volje da pricam duze od onog sto sam vec rekla
A o kladionicama.... oko mene 4. Sad otvorena nova,moram nocu da snimim da vidite svetleca zuta,blicajuca svetla i reklame koje pozivaju...

Halloween nema veze sa kataločanstvom. Maskenbal ko maskenbal u znak Keltske nove godine. Pa kad može da se obeležava onaj Irski praznik Dan Sv.Patrika u Beogradu sto se neko ko voli ne bi maskirao na ovaj dan kako god se on zvao...

koobelezava dan st partika u beogradu, srbiji? da li ga obelezavaju deca u skolama? da li na nacionalnoj televiziji u srbiji imas promociju tog praznika?

Ovako se trudim i ja

To je pogubno razmišljanje.

- - - - - - - - - -

Pa dobro, ni mi ne žrtvujemo ritualno prasiće, ili još gore ne ukopavamo žive ljude u temelje, već napravimo ručak kad završimo temelje, da ide na radost. :mrgreen: Ali ne s nekom namerom da budemo savremeni, već kao konzumenti svega površnog, lakog i zabavnog, kao i oni. Nikakve naročite filozofije u tome.
Ali komično je to usvajanje nekih praznika iz drugih kultura, tačnije nekih rituala ili obeležja, onoga što nam deluje zabavno i do mere do koje nam je to zabavno.

Pomodarstvo klasično.

Nije pogubno kolega. Zašto sebe trovati mislima o zlim osobama?

Prekjuče sam na tviteru video da je neki sns bot okačio javno sliku jednog do tad anonimnog dečka koja je fotografisana u procesu izdavanja njegove lične karte. Ta slika se dakle nalazi u MUP-ovoj bazi ličnih podataka svih građana koji imaju ličnu kartu, koji su zaštićeni. Ergo, tu sliku je bot mogao da dobije samo ako mu je neko ko ima pristup toj bazi podataka da. Bot je to uradio samo zato što je taj dečko opozicionar.

Ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Lične podatke ljudi, njihove brojeve telefona, adrese, podatke iz zdravstvenih kartona... blatoidi su nebrojeno puta do sad objavljivali i nastavljaju da to rade, bez ikakve bojazni. A rade, jer se previše ljudi fokusira na lepo i hvali samo pozitivno, a ne voli ni da spomene negativno, da ne bi eventualno produbili svoje nezadovoljstvo.

Prekjuče sam na tviteru video da je neki sns bot okačio javno sliku jednog do tad anonimnog dečka koja je fotografisana u procesu izdavanja njegove lične karte. Ta slika se dakle nalazi u MUP-ovoj bazi ličnih podataka svih građana koji imaju ličnu kartu, koji su zaštićeni. Ergo, tu sliku je bot mogao da dobije samo ako mu je neko ko ima pristup toj bazi podataka da. Bot je to uradio samo zato što je taj dečko opozicionar.

Ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Lične podatke ljudi, njihove brojeve telefona, adrese, podatke iz zdravstvenih kartona... blatoidi su nebrojeno puta do sad objavljivali i nastavljaju da to rade, bez ikakve bojazni. A rade, jer se previše ljudi fokusira na lepo i hvali samo pozitivno, a ne voli ni da spomene negativno, da ne bi eventualno produbili svoje nezadovoljstvo.

Vidiš, taj opozicionar je njima nešto nažao učinio. Dokaz da je u ovom trenutku bavljenje politikom jednako skoku u jamu sa strvinama. Ja kao što već rekoh, čekam tarapanu, jer je to ono što nas čeka kada nesoj padne. To nije linija manjeg otpora, to je prihvatanje realnosti.

Evo recimo imamo situaciju... moji roditelji slave Sv.Luku i u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu može se pronaći da moja porodica slavi tu slavu, krstava se i osveštava kolač ravno 320 i nešto još malo godina pride, ali škola mog deteta i ne smo ona već i sve naše škole obeležavaju Halloween.
Slažem se sa Smokvom, jedno sa drugim nema veze, mi smo sinoc vecerali, proslavili slavu kod mojih a onda otišli da je odvedemo na hw party i evo i slike o kreativnosti našoj jučerašnjoj
Pogledajte prilog 516041

Promenila je boju očiju, sočivima? Ja je se sećam kao brinete, sa tamnijim očima. Ili pogrešno razumem post, pa ti ovo nije ćera. Možda si ovo ti? Ništa mi nije jasno, pa sam morala da se oglasim :lol:

Back