halloween vs sv luka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kad vi mecete kupus?

45159295_2133640996877207_7262597592238784512_n.png

Ne slazem se.
Sekta odstupa od dogme ali zadrzava isti cilj.
Katolicizam,Pravoslavlje i Protestantizam su POLITICKI priznate religije, nastale iz istog korena,u kojima je Bozanstvo kao cilj zadrzan , ali je nacin tumacenja i praktikovanja vere izmenjen.

Pravoslavni tvrde da su katolici sekta ,i obrnuto.
Dakle nije utvrdjeno ko je od koga odstupio.
Za Protestante se zna.
Ali ko je zadrzao veru bozanske sustine ,to je kljucno pitanje;

Npr: Katolici su uveli nepogresivost pape sto drugi tumace kao krupnu jeres.
dalje inkvizicija je realnost koja direktno suprotstavlja Hristovom ucenju.
Kao i Jezuitstvo.
Itd itd.

Pismo crkvama u Novom Zavetu bi mogao biti dobar uvod u shvatanje tematike;

Pa znas kako, ova tematika kao i svaka druga moze da se posmatra i sire i uze.
Slazem se generalno sa ovim sto si rekao, premda imam malo drugaciji pogled na sekte posto sam o tome prilicno ucila.

koobelezava dan st partika u beogradu, srbiji? da li ga obelezavaju deca u skolama? da li na nacionalnoj televiziji u srbiji imas promociju tog praznika?

Nisam znala da je ovaj praznik imao promociju i na TV, sto je sramota.

Pa ako se vec i hoce, imamo mi svoje kostime i "maskembal" na poklade, pa neka se nauci prvo o tome i ispostuje, pa onda tudje, Ovako je presmesno i ne samo pomodarstvo, nego i glupost.

Pa ako je do maste, rekoh, imamo mi svoje kostime i obicaje na poklade i to lepe, jutarnje, ne nocu da se ostaje budan do ko zna koliko, pa eto, ne bi bilo lose nauciti nesto prvo o njima, njih praktikovati. :)

Pa lepo, sta fali da imamo i dva praznika pod maskama, jedan sa slovenskim, drugi sa keltskim elementima. A sto se tice ostajanja do kasno, jel iz istog razloga ne slavis i Novu godinu? :lol:

Back