halloween vs sv luka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
poslednjih godina me grebucka, ali ovih dana mi iskreno bas smeta
najava proslave halloween-a u srbiji
postujem ga kao dan koji obelezavaju amerikanci.da zivim u usa, dubila bih i ja tikvu
dok zivim u srbiji mogu da odem samo kod prijatelja na slavu tog dana
da li ste ga usvojili ili imate otpor?
da li se osecate kao da vam neko na silu, podmuklo uzima nesto sto je bilo vase, tradicionalno i na silu vam gura nesto sto vam nije blisko
da li mislite da je ta izdubljena tikva mnogo ozbiljnija od obicnog maskembala

Pogledajte prilog 515936Pogledajte prilog 515937

Slavim Sv.Luku,a slavili su i moji preci.Tako da nemam razloga da se osecam da mi je to neko ukrao.Katolici slave,kao dan vestica i dan mrtvih.Plus sam se rodio na ovaj dan,tako da je moj i svih onih u Srbiji koji ga slave,ili su rodjeni na ovaj praznik.

Slava se postuje i slavi a sa ovim bundevama se zabavlja

- - - - - - - - - -

Slavim Sv.Luku,a slavili su i moji preci.Tako da nemam razloga da se osecam da mi je to neko ukrao.Katolici slave,kao dan vestica i dan mrtvih.Plus sam se rodio na ovaj dan,tako da je moj i svih onih u Srbiji koji ga slave,ili su rodjeni na ovaj praznik.

Srecna slava....

Trazim u zivotu samo ono sto je lepo.prestala sam da se opterecujem glupostima.rado bih otisla i na slavu da neko moj slavi i na maskembal ako neko od drustva organizuje.zivot je tako kratak da se bakcem s tim sta je u redu a sta ne

I to je u redu
Ne bih zelela da me shvatis na pogresan nacin..nije mi namera da ti menjam misljenje..nemam nikakve zle namere,
ali moram da te pitam
Zaparalo mi je dusu - zivot je kratak da se bakcem s tim sta je u redu, a sta ne
Da li smo postali zaista toliko povrsni da nam je najvaznija lepota provoda bez obzira na posledice?

Trazim u zivotu samo ono sto je lepo.prestala sam da se opterecujem glupostima.rado bih otisla i na slavu da neko moj slavi i na maskembal ako neko od drustva organizuje.zivot je tako kratak da se bakcem s tim sta je u redu a sta ne

Занимљиво, Смоки, врло занимљиво. Претпостављам да то овако изгледа:

Први чин: Смоки на прослави Halloween-а

Амер: "Happy Halloween!"

Смоки: "ВАИСТИНУ Happy!"

Други чин: Смоки на слави Св. Луке

Смоки: "Happy слава домаћине!"

Домаћин: "Хвала and welcome!"

Трећи чин: Звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост:

poslednjih godina me grebucka, ali ovih dana mi iskreno bas smeta
najava proslave halloween-a u srbiji
postujem ga kao dan koji obelezavaju amerikanci.da zivim u usa, dubila bih i ja tikvu
dok zivim u srbiji mogu da odem samo kod prijatelja na slavu tog dana
da li ste ga usvojili ili imate otpor?
da li se osecate kao da vam neko na silu, podmuklo uzima nesto sto je bilo vase, tradicionalno i na silu vam gura nesto sto vam nije blisko
da li mislite da je ta izdubljena tikva mnogo ozbiljnija od obicnog maskembala

Pogledajte prilog 515936Pogledajte prilog 515937

svakako je zabavnje da se deca zezaju djuskaju idu na zurku i kostimiraju, od dosadnih slava za pijane goste koji pod parolom patriJotizma i religije olizuju tanjire po tudjim kucama fuj!

paganizam i jedan i drugi praznik...

- - - - - - - - - -

nije mi jasno kako je toj paganizam ispravniji od tudjeg?
samo zato sto je tvoj?

Mislim da je americka noc vestica mala beba u poredjenju sa kakvim sve realnim vesticarenjem se ova drzava susrela kroz vekove i vekove.

S druge strane, ne osecam da mi bilo ko namece osim ljudi koji o ovome moraju da pricaju.

ja juce saznam da mi u firmi imamo pravo na slobodan dan kad je slava
ja nisam imala pojma bre da to postoji :lol:
reko i sta mi ateisi da radimo koj moj sad
zmajko mi se kliberi kaze nista i plezi mi se :mmmm:
reko ja sam vestica u dusi i ocu onda noc vestica da dobijem
kaze ne moze samo slave moze
e jjebite se :aha:

ima da prisvojim neku slavu zinat :lol:

- - - - - - - - - -

država nam valjda postoji od 2006

koja drzava kad nemas definisane granice :lol:
bruka smo bre cuti :lol:

Ako treba da biram šta ću da obeležavam kao praznik, to je naravno slava.Cirkus sa bundevama i šminkom me ne zanima.

- - - - - - - - - -

Netačno.

a ti misliš na stefana nemanju a ovo između je kao neki tumor ali nemanjića nema više mislim

- - - - - - - - - -

halloween danas
bila veštica
ovde se to obeležava
deca idu od kuće do kuće i dobijajiu slatkiše

ali obeležavanje u srbiji, nisam ja uopšte za to

pa ovde valjda postoje detinci ili materice ili očevi ili kako već, to valjda rade oni koji se drže crkve više, to liči na tu noćč veštica koja je ne znam jel američka ili je koriste i po evropi, ne znam gde si

pa to je mislim nešto pred božića, tu se vezuje valjda tata pa mama, ne zanm tačno al mislim da liči na to, valjda i katolici imaju nešto slično
al ne znam tačno :confused:
a u americi su možda malo izmišljali te stvari jer su skroz pomešani pa da bude uniformno???
sad ja razmišljam ne zanm

- - - - - - - - - -

veže se valjda roditelj pa da slatkiše pa ga oni odvežu
mislim da to ima u knjizi o običajima il tako nekako
tako da su to sve neke reciklaže

- - - - - - - - - -

al nađite ja ne znam :(

hiro nije amercki no keltski, kelti prosirili, a gde su kelti, izmedju ostalog i u usa, al nisu samo tamo aman, cela zapadna evropa, severna amerika
ali je vezan za katolicizam, jer su kelti kasnije postali katolici
pa se slavi tam gde je katolicizam, i njegovi svi moguci izdanci kasnije priznati kao posebne religije

slicnu pricu imas sa latinoameriknacima i proslavom dana smrti

a slicnu pricu imas i kod nas sa zadusnicama

sve su to ostaci paganizma koji su kasnije preslikani na hriscanstvo, pa kako se hriscanstvo cepalo i sirilo tako su preoblikovani i svako zove i obelzava kako oce..
ali im je sustina ista - obelezavanje mrtvih i njihovih dusa bla bla

i slicne price imas i vezane za druge religije, budizam hinduizam i ostali, svaka religija ima obelezavanje mrtvih

dakle nemojte biti smesni
to sto je nesto vase ne znaci da je bolje od tujeg, niti je tudje gore od vaseg
sustinski ste isti, koren vam je isti, samo jos da vam dopre do mozga :lol:

Back