GSP Novi Sad

Da li ste zadovoljni gradskim saobraćajem u Novom Sadu?

• Da

glasova: 3 42,9%
  • Ne

glasova: 3 42,9%
  • Delimično

glasova: 1 14,3%

• Ukupno glasova
    7
Odustala sam od kupovanja markice pre par meseci i moram reci da sad ustvari imam lepse noge i bogatija za neku kolicinu para. Ne znam kako cu zimi, ali ja vise para GSP-u ne dajem. Jos uvek nisam prezalila sto su penzioneri dobili besplatne markice. Samo se natovare u onu 9ku kad idu na pijacu bas u vreme kad svi idemo na faks...

Po meni 45 dinara i nije puno. Prilično su i tačni bar ovi koje ja koristim ( 7,9,12 ). Velika mana im je što većina nema klimu i što se karte kupuju samo u autobusu što mi je van svake logike.

Ostale zone Veternik 90 din ,Futog 112 din a poslednja zona 250 din pa sad ti vidi da li su skupi ili ne .NS je po povrsini mali i ravnicarski grad gde se brzo stize od jedne destinacije do druge .Verovatno je NS jedini grad u Evropi gde je isplativije ici kolima nego busom .U Bg samo dve zone postoje i prevoz do naselja udaljenih i po 50 km iznosi 80 din a 1 zona je ogromna i obuhvata i najbliza naselja a cena je 50 din . Sto se tice kasnjenja ,pa NS je grad koji se moze prepesaciti za sat vremena i nije uopste veliki po povrsini , gusto je naseljen i to je olaksavajuca okolnosti ,prigradska naselja su ili spojena ili u blizini i nemaju oni velike troskove kao u Bg .

PA nemamo, i bas zato sto nemamo ne treba GSP da nas pljacka!

Ne menja cinjenicu da je smrdljivi autobus skuplji od voznje auta.

Tacno ali javni prevoz treba da zadovolji javne interese gradjana i rastereti saobracaj, zato i dobijaju sredstva iz budzeta plus razne donacije , jeftinije gorivo medjutim oni samo gledaju da iskoriste monopolsku poziciju i sticu ekstraprofit .Gledajuci cene svih zona jeftiniji je prevoz u metropolama Evrope nego u ovako malom gradu .

U BG sam najduze cekala 5 minuta na bus a da pritom nisam uopste znala ni red voznje. U NS mi je kao "dobar dan" ako bus kasni 10 minuta... o guzvama da ni ne pricam. Mislim da mi, novosadjani, bi trebali nesto da uradimo povodom toga. Ipak smo mi "potrosaci" a kako se kaze "potrosaci uvek imaju pravo" :)

Odustala sam od kupovanja markice pre par meseci i moram reci da sad ustvari imam lepse noge i bogatija za neku kolicinu para. Ne znam kako cu zimi, ali ja vise para GSP-u ne dajem. Jos uvek nisam prezalila sto su penzioneri dobili besplatne markice. Samo se natovare u onu 9ku kad idu na pijacu bas u vreme kad svi idemo na faks...

Moje sestre stanuju u centru pa gradski skoro da i ne koristim jer mi je sve na 20-ak minuta pješke. Jedino kad idem na autobusku i kad sam u stisci sa vremenom. Ali da sam malo dalje morao bih ga koristiti. Kakav god da je još uvijek je mnooogo jeftiniji od taksija. Inače i meni nije jasno zašto 9-ka nikad nije dupla. Za razliku od recimo 8-ice.

Ostale zone Veternik 90 din ,Futog 112 din a poslednja zona 250 din pa sad ti vidi da li su skupi ili ne .NS je po povrsini mali i ravnicarski grad gde se brzo stize od jedne destinacije do druge .

Sa današnjim prenapumpanim cijenama goriva za relaciju od recimo 5 km u jednom i 5 u drugom te ogromnim gužvama i sistemom kreni stani treba ti minimum 1110 dinara.

Sa današnjim prenapumpanim cijenama goriva za relaciju od recimo 5 km u jednom i 5 u drugom te ogromnim gužvama i sistemom kreni stani treba ti minimum 1110 dinara.

NIje tacno. Ako vozis normalan auto, on ce i po gradskoj voznji da trosi recimo 7 litara benzina. To je za 10km, 0,7 l, to je 0,7*133=93 dinara. Samo u centru i kada je neka neuobicajena situacija mozes naci guzvu. Ako ides van grada samo gas i nema stajanja. ;)

Odakle ti 1110 dinata, je l mislis na taksi?

U svakom slucaju izracunali smo koliko moze da kosta 10 km voznje, pa vi vidite...

JA svaki dan na posao u Fjutog i nazad ukupno 12 km. Potrosnja 5 l/100 km, znaci 80 dinara ukupno. A koliko je bus? 112 dinara jedna karta? A ja stignem za 10 minuta. A busom 30-40. Jeftinije mi je autom...

NIje tacno. Ako vozis normalan auto, on ce i po gradskoj voznji da trosi recimo 7 litara benzina. To je za 10km, 0,7 l, to je 0,7*133=93 dinara. Samo u centru i kada je neka neuobicajena situacija mozes naci guzvu. Ako ides van grada samo gas i nema stajanja. ;)

U svakom slucaju izracunali smo koliko moze da kosta 10 km voznje, pa vi vidite...

JA svaki dan na posao u Fjutog i nazad ukupno 12 km. Potrosnja 5 l/100 km, znaci 80 dinara ukupno. A koliko je bus? 112 dinara jedna karta? A ja stignem za 10 minuta. A busom 30-40. Jeftinije mi je autom...
Eeeeee, to se zove prava ekonomika !!! :D
Jedino nisu ukalkulisane prekršajne kazne, što malo remeti bilansnu skalu !!! :lol:

Ni meni nije bilo jasno kako je dobio 1100 din. Pa za te pare u Suboticu stignes, i nazad. Sem ako vozis Hummera, ali cisto sumnjam.
Sto se tice duplih buseva, definitivno su potrebni na relaciji 9ke, pogotovo u hladnijim mesecima. Koliko sam puta samo kasnila na faks jer nisam mogla da udjem u bus od guzve o.0. I onda sam shvatila da je bolje da krenem par minuta ranije i idem 11icom.

Kako se onda isplati linijskim taksistima da voze od Futoga za cenu od 100 dinara ?
Kako je moguce da je prevoz jeftiniji u Bg kada su troskovi prevoza imajuci u vidu kilometrazu daleko veci a i jedan i drugi prevoznik imaju iste subvencije ,prevoz u Nisu takodje iako je grad po povrsini znatno veci od NS bez obzira sto ima manji broj stanovnika ,prva zona je u Nisu 40 , druga 55 a treca 65 .

80 din naspram 224 u oba pravca , dakle usteda znatna pogotovo za one koji idu cesto .Ima ljudi koji zive na Adicama ,Telepu ,Naselju i cesto idu u Veternik i to recimo kod nove skole jer deca iz Adica sada tamo idu , to je razdaljina manja od 2 km a treba platiti 180 din za oba pravca .To samo govori da je cena bus karte sramotno skupa .

Poslednja izmena:
Cula sam da je gradski prevoz u Subotici skuplji nego u NS. Tek mi to nema nikako smisla.. Mada mozda je informacija pogresna.

Nije skuplji , jeftiniji je samo je prva zona tamo 50 dinara ali obuhvata znatno vecu povrsinu nego NS ,tako da GSP tamo ima i vece troskove . Treba imati na umu da grad NS je veoma mali po povrsini svega 129km2 , za GSP je zato idealan , mali je a gusto naseljen i to im olaksava prevoz i cini racionalnijim .Pancevo je po povrsini vece od NS i obuhvata 150km2 a o Subotici ne treba ni pricati .
To sto NS ima 200 000 stn sa okolinom 350 000 je samo prednost GSP-a jer su sve linije ekonomicne a to nije slucaj sa Bg gde imas razbacana sela na sve strane ,udaljena i po 50 km od grada ,Suboticom i manjim gradovima gde na pojedinim linijama busevi su prazni i prevoze par putnika .

Poslednja izmena:
JA svaki dan na posao u Fjutog i nazad ukupno 12 km.

Kako bre do Futoga i nazad 12km, živiš prekoputa Albe a radiš na Vukoviću?
Oko 5km ima od table do table samo :)

Nego, starci dok su radili išli svaki dan iz Futoga do firme 13 km tamo i 13km nazad, drtavi šugo na gas, za ceo mesec ih izlazio gas otprilike taman koliko bi ih došle i pokazne. Pa ko je lud da čeka buseve i mrzne se u njima zimi i kuva leti kada je i najbedniji autić luksuz spram njih a gorivo košta isto ili manje.

Zašto ?!? Posle svega navedenog, ako je i pola istina ( bilo koja pola ! ), kome još i slike trebaju ?!? :D

Totalno si u pravu! :idea:

Kako bre do Futoga i nazad 12km, živiš prekoputa Albe a radiš na Vukoviću?
Oko 5km ima od table do table samo :)

Nego, starci dok su radili išli svaki dan iz Futoga do firme 13 km tamo i 13km nazad, drtavi šugo na gas, za ceo mesec ih izlazio gas otprilike taman koliko bi ih došle i pokazne. Pa ko je lud da čeka buseve i mrzne se u njima zimi i kuva leti kada je i najbedniji autić luksuz spram njih a gorivo košta isto ili manje.

Otprilike! :lol:

Zivim na kraju novog naselja, a radim na pocetku Fjutoga! :mrgreen:

Eh ja se vozila juče nekom novom šklopocijom na liniji 12. Ti boga uđem ja a ono neka prečka koja deli vozača od ostatka busa, prosto se iznenadih.
Sednem ja a ono klima. Reko jal me udarila orahovača ili stvarno klima. A nije ni smrdelo. Šok.
Imadedu čak i Stop dugmići kod vrata.
Uplaših se jadna tehnolodžije.

80 din. je gorivo, a gde je amortizacija, registracija.... ? To je jos minimum 1din/km, tako da nije puno jeftinije ici sam kolima, ali ako ide dvoje onda je vec isplativije !

80 din. je gorivo, a gde je amortizacija, registracija.... ? To je jos minimum 1din/km, tako da nije puno jeftinije ici sam kolima, ali ako ide dvoje onda je vec isplativije !

PA a racunaj koliko vremena ustedis, ako cemo bas sve da racunamo. ;)

Nekad je jeftinije, nekad nije, sve zavisi, ali je mnogo bolje. Vredi dati malo vise para, da bi ziveo mnogo bolje. ;)

Питање за све: Која је по вама најгора линија у Новом Саду (може и зашто)?

Ево, ја ћу први: ПЕТИЦА, због гужве (треба дупли аутобус), кашњења (некад је нема и по пола сата) и оних црних који „миришу“ xD

Back