GSP Novi Sad

Da li ste zadovoljni gradskim saobraćajem u Novom Sadu?

 • Da

  glasova: 3 42,9%
 • Ne

  glasova: 3 42,9%
 • Delimično

  glasova: 1 14,3%

 • Ukupno glasova
  7
Ne znam kako je u NS, ali u bgd su guzve jer su proredili polaske. Za vreme zutih su polasci bili na 2-3 minuta, a sad su na 10 i vise, i to je razlog
guzvi... I tad, i sad, je isto bilo na ulicama...

U NS je katastrofa jer je grad duplirao broj stanovnika u protekle dve decenije i sada su guzve nepodnosljive, ne moze se vise koristiti prevoz ako se ide na posao jer u roku od pola sata dodju tri cetiri autobusa i svi su prepuni da ni igla nema gde da stane. Ne nameravaju da pojacavaju prevoz u spicu . Tako da dok se to ne promeni jedini nacin je sopstveni prevoz i onda se pitaju zasto toliko automobila na ulicama.
 
Ne znam kako je u NS, ali u bgd su guzve jer su proredili polaske. Za vreme zutih su polasci bili na 2-3 minuta, a sad su na 10 i vise, i to je razlog
guzvi... I tad, i sad, je isto bilo na ulicama...
Ovde su sad gužve u saobraćaju veće nego ikad zato što su pametnjakovići krenuli da rekonstruišu nekoliko ključnih pravaca istovremeno.
 
Stižu nam elektroautobusi. Najlakše ćete ih prepoznati po tome što nemaju retrovizore. Inače su solaris, a od te firme imamo i dosta klasičnih. Biće na linijama 2, 4, 8, 9 i 11.
Opširnije o njima imate ovde.
 

Ovo je vreme GSP vozača: Pogledajte koliko su spretni šoferi gradskog prevoznika​


Kristijan Brsanović pobednik je takmičenja vozača JGSP "Novi Sad".

1696604303562.png


Vozači i mehaničari koji su zaposleni u JGSP "Novi Sad" takmičili su se u poznavanju saobraćajnih propisa i u veštini upravljanja vozilom.

Prijavljeni su prvo prolazili testiranje u svojim oblastima, a 16 vozača i sedam mehaničara prošlo je u drugi krug, odnosno na praktično testiranje na poligonu.
Mehaničari su se takmičili u rasklapanju i sklapanju delova sa kojima se susreću svakodnevno. Pobedio je Pavle Nišević, a drugi i treći su bili Vitomir Vasiljević i Slobodan Zarić.

Od šesnaest vozača GSP koji su se takmičili na poligonu pobedio je Kristijan Brsanović, a iza njega su bili i Milan Došlov i Dragan Jurišić.

Vozači autobusa imali su zadatak da prođu poligon koji podrazumeva prolazak kroz uzak prostor, parkiranje bočno i dubinski, vožnja u rikverc i izbegavanje prepreka i prolazak kroz kapije.

Vozači tokom poligona nemaju pravo na grešku, ali ističe da je poligon mnogo zahtevniji nego u redovnom saobraćaju.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...SgptHEEJzcvGqalptIqwa82kvrLZYoDD6cDD-tO8Rp86o

Ajd' da vidimo i taj video:

 

Novosađani, važno: Poznato kada će karta u autobusu GSP-a poskupeti na 100 dinara​


Od 5. februara 2024. godine papirna karta u autobusu GSP-a plaćaće se 100 dinara za gradsku vožnju, a 150 za prigradsku, saznaje 021.rs.

Odluku o početku primene novog cenovnika doneo je Nadzorni odbor GSP-a 30. novembra, nakon što je prethodno saglasnost na poskupljenje dalo Gradsko veće krajem oktobra, po zahtevu JGSP "Novi Sad".

U odluci koja je objavljena u Službenom listu nije navedeno zašto je primena nove cene pomerena s početka januara na prve dane februara.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...u-autobusu-GSP-a-poskupeti-na-100-dinara.html
 

Back
Top