GSP Novi Sad

Da li ste zadovoljni gradskim saobraćajem u Novom Sadu?

• Da

glasova: 3 42,9%
  • Ne

glasova: 3 42,9%
  • Delimično

glasova: 1 14,3%

• Ukupno glasova
    7
Ma da, i to, a i skupo je to sve. No dobro, bar će biti noviji i bolji autobusi. Vidljiv je napredak po tom pitanju poslednjih godina, mada još ima veoma problematičnih, kao onaj koji je meni zapao pre neki dan. Kako je to trzalo i lomilo se, ja nisam bio siguran da li je uopšte stigao do krajnje stanice. Srećom, izašao sam pre toga. Neki od onih Volvoa koji su nabavljeni pre šahovske olimpijade 1990. Oni jedino imaju garažni broj koji počinje cifrom 6, pa se po tome mogu prepoznati.

Uskoro i nove ''harmonike'', stigle u firmu, samo da se rasporede po linijama. :)

1592144588369.png

Zalosno je videti u kakvom je stanju GSP, i pored rasta broja stanovnika u NS koji rapidno raste kao i broja korisnika, oni sada u sred pandemije ukidaju zglobne buseve posle 15h sa ciljem usteda a guzva je tolika da dosta ljudi ne mogu ni uci u autobus .

Gužve svakako pogoduju razvoju pandemije.
Nažalost uprkos nabavci dosta novih autobusa još uvek se često mogu videti, a naročito čuti vozila u veoma lošem tehničkom stanju. Nedavno sam putovao jednim takvim i već pri polasku sam pomislio kako taj neće dugo. Koliko sam bio u pravu videlo se posle par kilometara. Umorni Volvo 9 je ispustio dušu, te sam morao čekati zamenski.

Nova nevolja u najavi:

Novi problemi u GSP: Vozači autobusa obustavljaju rad ukoliko ne dobiju povišice​

Veliki broj radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća jutros je na skupu u krugu preduzeća najavio da će u ponedeljak, 7. februara, obustaviti rad ukoliko im se ne uvećaju zarade.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...stavljaju-rad-ukoliko-ne-dobiju-povisice.html

Valjda će se nekako dogovoriti. Po meni i trebali bi da im dignu plate. To je težak i odgovoran posao, a sve je poskupelo.

Stigle tri povoljne ponude za prve električne autobuse u Novom Sadu, možda se proširi nabavka

Autor: 021.rs​

Na javnom tenderu za kupovinu prvih 10 električnih autobusa za gradski prevoz stigle su tri ponude, saznaje 021.rs.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E sad, čitam tamo u komentarima, u prethodnoj nabavci smo za 7 miliona dobili 29 autobusa na gas, a sad za 8 miliona 10 električnih. Bolje da smo onda za tih 8 miliona uzeli još trideset i neki gasni. Dobro kaže čovek.
Svi gledaju kao da je struje džabe. Nije, a tek će da bude skupa.

Devet GSP linija od danas ponovo saobraća Kisačkom ulicom​

AUTOR021.rs​

NOVI SAD

11.03.2022.​

14:46 > 14:47​

Autobusi na devet linija vraćaju se danas na uobičajene trase.
Linije 1, 15, 16, 17, 20, 31, 32, 33 i 35 ponovo će saobraćati Kisačkom od danas, počev od 17 časova.

Ove linije kretale su se privremenim trasama od 20. septembra do danas.

Vratio sam se sa letovanja u Alanji i moram da kazem da je gradski prevoz u Alanji izuzetan. Buseva non stop ima, nema nikada guzvi i pored toga sto je grad krcat turistima i ima 400 000 stanovnika, znacajno vece povrsine od NS, klimatizovani su svi busevi, karta je jeftina i na displeju je prikaz kretnje busa i stanica tako da je sve lako za snalazenje.

Kada to poredim sa Novim Sadom koji je manji grad a prevoz je katastrofalan vidi se koliko mi zaostajemo.

Evidentno je da su sve vece guzve kao posledica doseljavanja ljudi i gotovo je nemoguce koristiti bus kada je prava lutrija kada ce na stanicu doci bus u koji je moguce uci. Katastrofalna organizacija prevoza u NS, onaj ko ide na posao vise se ne moze uzdati u gsp prevoz vec mora koristiti sopstveni.
Misljenja sam da gradska vlast u NS svesno tezi da destimulise ljude da koriste gradski prevoz i da im je zelja da svi koriste sopstveni.
Tako da ce guzve u saobracaju biti sve vece .

A opet, upravo zato što mnogi koriste sopstveni automobil kao i zbog toga što su radovi u mnogim ključnim ulicama autobusi sve teže mogu da ispoštuju vozni red. Po meni je ključni problem organizacija celokupnog saobraćaja u gradu.

Evidentno je da su sve vece guzve kao posledica doseljavanja ljudi i gotovo je nemoguce koristiti bus kada je prava lutrija kada ce na stanicu doci bus u koji je moguce uci. Katastrofalna organizacija prevoza u NS, onaj ko ide na posao vise se ne moze uzdati u gsp prevoz vec mora koristiti sopstveni.
Misljenja sam da gradska vlast u NS svesno tezi da destimulise ljude da koriste gradski prevoz i da im je zelja da svi koriste sopstveni.
Tako da ce guzve u saobracaju biti sve vece .
Ne znam kako je u NS, ali u bgd su guzve jer su proredili polaske. Za vreme zutih su polasci bili na 2-3 minuta, a sad su na 10 i vise, i to je razlog
guzvi... I tad, i sad, je isto bilo na ulicama...

Back