Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, nemoj sad da mi kvaris sliku o ameriki!
U stvari, mozda sam gledao pola jedne epizode ukupno(ali je i to bilo dovoljno da steknem pravu sliku :D ), TV odavno ne gledam, osim utakmica reprezentacije i jos ponekog sport-a.

Da ti docaram ovako: vecina gradova koja se nalaze blizu okeana ili jezera imaju losu klimu.

Uzmi MIlwaukee na primer koji se nalazi pored jezera Michigan. Ovde mozes ocekivati sunce, kisu i sneg u jednom danu. Evo da kucnem u drvo zadnju sedmicu nije bilo kise, ali pre toga jedno dva meseca svaki dan smo imali kisu i grmljavinu. Smucila mi se klima ovde.

@charger,
nemoj da mi plasis ljude sa floridom ;)
my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

samo preko leta,
pada kisa 30 minuta i posle sunce ceo dan
mozda jos jedan pljusak popodne,isto pola sata
ali zimi :D
nema kise ,a temperatura od 18-25c

a sneg gledamo na filmu :D

Ovde kod mene znas kako je, ziveo si u Chicagu.

Celo leto kisa svako popodne. Moram brate zavrsiti ovu skolu i bezati odavde sto je pre moguce. Kad se samo setim kako je super vreme na zapadnoj Americi ... Prodjes celi ogromni Wyoming, a ne vidis jednog oblaka.

Ali zar ne postoje odredjen kvote za svaku zemlju, nisam siguran ali mi se cini, tako je bar bilo pre 10-tak godina, da je za Srbiju, tj. tadasnju Yu kvota bila samo 500 na godinu, tako da u tom slucaju sanse i nisu bas velike da se neko dokopa Green Card.
Da li je kvota mozda promenjena u medjuvremenu?

Total je oko 50 000 na godinu za Green Card ako se ne varam..........

Kad sam pre 10-tak godina prvi put cuo za tu lutriju, bio je text u nekim novinama gde kaze da prvo moras zadovoljiti neke kriterijume da bi se nasao u bubnju za tih 50K srecnika. Pa nisu ni oni blesavi da primaju svakog!

Garwor:
Kad sam pre 10-tak godina prvi put cuo za tu lutriju, bio je text u nekim novinama gde kaze da prvo moras zadovoljiti neke kriterijume da bi se nasao u bubnju za tih 50K srecnika. Pa nisu ni oni blesavi da primaju svakog!

Ne secam se tih kriterijuma, samo znam da mi nismo kao drzava svake godine bili u bubnju, nisu sve drzave uvek na listi za dobijanje Green Card. Koji su kriterijumi za to , ne znam.

Izgleda da se nesto u poslednje vrme promenilo po tom pitanju. Nisam bas nesto pratio celu ovu pricu, ali mi se cini da je neko napomenuo da je online prijava sada za dzabe, nekada se to placalo nekih $US 30-tak.............

klika:
Nisam bas nesto pratio celu ovu pricu, ali mi se cini da je neko napomenuo da je online prijava sada za dzabe, nekada se to placalo nekih $US 30-tak.............

To je zato sto si nekada morao popunjavati aplikaciju i slati je postom, a danas sve ide preko neta.

Znam to jer moja tetka vec nekoliko godina igra tu lutriju.

68Charger440:
To je zato sto si nekada morao popunjavati aplikaciju i slati je postom, a danas sve ide preko neta.

Znam to jer moja tetka vec nekoliko godina igra tu lutriju.

Ja sam pre izvesnog vremena, se secam se tacno kad je to bilo, posetio jedan od zvanicnih sajtova za Green Card i online prijava je , cini mi se, bila US$ 35 za godinu, ili US$ 55 za dve godine, ako te ne izvuku prve godine, vazi ti u tom slucaju prijava i za sledecu, tako nesto. Placanje naravno kreditnom karticom.
Sve mi je to bilo pomalo cudno, prvo, vecina stanovnika siromasnijih zemalja nema kreditne kartice pa samim tim su i hendikepirani sto se tice online nacina apliciranja, a sa druge strane mi je opet palo na pamet da USA vlada zaradjuje neverovane pare na ko zna koliko miliona aplikacija sirom sveta. Kakav biznis!

Znaci sada nista ne kosta.............pa u svakom slucaju nema sta da se izgubi mada, ako nam je i dalje kvota onako malatu i nisu nekakve velike sanse, kao i u svakoj lutriji.

klika:
Znaci sada nista ne kosta.............pa u svakom slucaju nema sta da se izgubi mada, ako nam je i dalje kvota onako malatu i nisu nekakve velike sanse, kao i u svakoj lutriji.

Da, ne kosta te nista da igras lutriju, ali ako nemas barem $10,000+ ne vredi igrati. Jer ako te izvuku sve troskove sam snosis, a treba ti poprilicna suma da platis kartu i racune prvi mesec (dok ne nadjes posao).

68Charger440:
Da, ne kosta te nista da igras lutriju, ali ako nemas barem $10,000+ ne vredi igrati. Jer ako te izvuku sve troskove sam snosis, a treba ti poprilicna suma da platis kartu i racune prvi mesec (dok ne nadjes posao).

To je vec druga prica, mada ne treba ti bas toliko novca..........

Toliko u CAD $ traze i kanadjani kada imigriras, karrta u jednom pravcu nije vise od 400-500 eura..........za prvih par meseci ti ne treba vise od $ 3000 , a ako za dva meseca ne mozes da nadjes bilo sta za pocetak , onda bolje i da ne ides tamo..........

Neznam brate, ja sam 2002 godine preselio iz Idaha u Wisconsin i secam se da smo bas mnogo potrosili. Doduse mi smo imali dva auta na kredit tada, ali i pored toga ako se ne nadje posao posle mesec dana poprilicno mnogo se potrosi. Stan, racuni, hrana ...

68Charger440:
Neznam brate, ja sam 2002 godine preselio iz Idaha u Wisconsin i secam se da smo bas mnogo potrosili. Doduse mi smo imali dva auta na kredit tada, ali i pored toga ako se ne nadje posao posle mesec dana poprilicno mnogo se potrosi. Stan, racuni, hrana ...

E pa o tome smo vec diskutovali ranije, kada se upustis u avanturu beskonacnih kredita nikad kraja, ja ovde pricam o samom dolasku, niko pri zdravoj pameti nece po sletanju u USA odmah uzeti novi auto na kredit, taj mora da je onda toliko zeljan i nestrpljiv da ostvari svoje decacke snove o kupovini novog auta.........

Pa koliko tebi treba novca za mesec dana za neke osnovne troskove? Nemoj mi reci da ti treba $ 10 000 za 2-3 meseca? Ako ja mogu da zivim u Kanadi sa CAD$ 2200 na mesec odlicno, pa jos da mi pretekne/ustedim nekih $ 500 , onda verovatno mozes i ti sa istom kolicinom novca u USA, razlike nisu velike u troskovima zivota.........

evo i mene pa da raspalimo po kapitalizmu americkom, opet
salim se :D

kriterijumi za g.card su da nisi osudjivan,a ostale pustaju bez problema,
nema nikakvog kriterijuma i oni imaju kvote za evropu,afriku....
a ne za zemlje... i zato stavljas kontinent sa brojem odakle dolazis
onih kojih ima puno ovde kao poljaka,indijaca....za njih ne vazi

treba ti pare za kartu i nesto malo(pozajmi ,ides u ameriku,bre)
jer vecina se prijavi na socijalu za pocetak, nije nesto,
ali dok ne nadjes posao i ne vidis gde si

ps. klika , mi treba da otvorimo temu ' 'sjaj i beda holywood-a''

Back