Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ti opet kazem, nikad se ne zna, da li ces dobiti vizu to je manje-vise diskreciono pravo officera.
Cak i kad dobijs vizu ne mora da znaci da ce te pustiti na port-u. Moj kolega iz grupe je imao problema sto nije poneo neki obrazac (mislim DS-019) sto je neophodan ako dobijas exchange vizu (J-1) kakve su bile nase. Odveli ga u neku kancelariju, ja mislila bica cavity search, ali su ga ipak pustili, jer je vec jednom bio u Americi i vratio se.

draga moja, nisam ja jedina....

Green Days- American Idiot

"American Idiot"

Don't want to be an American idiot.
Don't want a nation under the new media
And can you hear the sound of hysteria?
The subliminal mind **** America.

Welcome to a new kind of tension.
All across the alien nation.
Where everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones who're meant to follow.
For that's enough to argue.

Well maybe I'm the faggot America.
I'm not a part of a redneck agenda.
Now everybody do the propaganda.
And sing along to the age of paranoia.

Don't want to be an American idiot.
One nation controlled by the media.
Information age of hysteria.
It's calling out to idiot America.

inace ne volim tu grupu ali se slazem s njom...

rnixon:
Ja obozavam tu grupu i ima dosta istine u pesmi.

Ali, zar ti nije malo glupo da pricas o zemlji u kojoj nikad nisi bila?
To vec govori o tvojoj inteligenciji.

ma sta mi pricas o intelegenciji. tvoja cak nije ni veca od IQ jedne glupave ribe!
moj odgovor ti je kod "one questio for you....." (ako charger nije izbrisao!)

...gluposti....
dobar posao, posao koji obavljas sa fakultetom...trazenim ili ne nema sanse da dobijes bez radne dozvole...a radnu dozvolu neces dobiti sa turistickom vizom....to je samo gomila rekla-kazala....ko zna kakva je bila originalna prica....bilo lika sramota da kaze zasto su ga odbili, pa malo izmislio ili tako nesto

Sport_Billy:
...inace, svi koji imaju zavrsenih 12 godina osnovnog i srednjeg obrazovanja ili makar osnovnu skolu i radno iskustvo u zanimanju za koje je potrebno najmanje 2 godine obuke, ravnopravni su u izvlacenju za green card....
...te od 100.000 izvucenih samo 50.000 se zaista posreci, nadam se da sam jedan od njih buduci da sam vec odgovorio KCC poslavsi nazad po par formulara i slike, te sad cekam poziv za intervju...
sta mislim o gc? svidja mi se osnovna odrednica usa kao zemlje mogucnosti, sirine, pa bih trebao da budem zadovoljan sa gc u buducnosti koji bi mi dala najsiri dijapazon mogucnosti, ne samo materijalnog obezbedjenja ako se snadjem/o, moja porodica i ja, vec i nekih drugih...

Po cemu dolazis do zakljucka da je California najlepsa za zivot?

Sto se tice klime, od prvih 9 gradova sa najgorom klimom cak 5 je iz Californije (Oakland, San Francisco, San Jose, Los Angeles i Long Beach), a na listi su jos i San Diego, Sacramento i Fresno.

Back