Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
klika:
E pa o tome smo vec diskutovali ranije, kada se upustis u avanturu beskonacnih kredita nikad kraja, ja ovde pricam o samom dolasku, niko pri zdravoj pameti nece po sletanju u USA odmah uzeti novi auto na kredit, taj mora da je onda toliko zeljan i nestrpljiv da ostvari svoje decacke snove o kupovini novog auta.........

Pa koliko tebi treba novca za mesec dana za neke osnovne troskove? Nemoj mi reci da ti treba $ 10 000 za 2-3 meseca? Ako ja mogu da zivim u Kanadi sa CAD$ 2200 na mesec odlicno, pa jos da mi pretekne/ustedim nekih $ 500 , onda verovatno mozes i ti sa istom kolicinom novca u USA, razlike nisu velike u troskovima zivota.........

Gledaj ovako situaciju: nek je karta $600 po osobi, to ti je ako je 4-clana porodica u pitanju = $2,400
Racunaj kad dodjes u stan da ce biti potpuno prazan. Da ces imati sporet i frizider i to je sve. Znaci gomilu namestaja moras kupiti.
Rent i depozit, zavisno od velicine grada, ali ce te izaci barem $1,000 za prvi mesec

Eto ja sam uspeo naci $5,000+ sto ce ti biti potrebno samo da dodjes u Ameriku. Racunaj ostale racune, hrana, pa i auto se mora kupovati jer ovde nemozes nista bez auta ...

68Charger440:
Gledaj ovako situaciju: nek je karta $600 po osobi, to ti je ako je 4-clana porodica u pitanju = $2,400
Racunaj kad dodjes u stan da ce biti potpuno prazan. Da ces imati sporet i frizider i to je sve. Znaci gomilu namestaja moras kupiti.
Rent i depozit, zavisno od velicine grada, ali ce te izaci barem $1,000 za prvi mesec

Eto ja sam uspeo naci $5,000+ sto ce ti biti potrebno samo da dodjes u Ameriku. Racunaj ostale racune, hrana, pa i auto se mora kupovati jer ovde nemozes nista bez auta ...

Pa ti si udario racunicu na 4 osobe....... a gde to kaze da svi koji apliciraju za Green Card dolaze sa porodicom?

Drugo, ti bar znas da je hrana generalno u S. Americi prilicno jeftina, ta stavka je na poslednjem mestu kada su troskovi u pitanju, a kao primer ti mogu navesti da ces za auto, a tu ide osiguranje+benzin+parking+rata za kredit, dati mnogo vise novca nego za hranu.
Namestaj se moze uzeti preko oglasa , polovan u pristojnom stanju za smesne pare, bar je tako u Kanadi a ne verujem da se ista razlikuje u USA.

Kao sto rekoh, sa malo zdravog razuma bez potrebnog zaletanja u velike troskove bar u pocetku, moze se proci bez mnogo para........sve u svoje vreme, kada nadjes dobar posao onda mozes da razmisljas o novom namestaju, autu od $ 20K , itd..........

klika:
Pa ti si udario racunicu na 4 osobe....... a gde to kaze da svi koji apliciraju za Green Card dolaze sa porodicom?

Drugo, ti bar znas da je hrana generalno u S. Americi prilicno jeftina, ta stavka je na poslednjem mestu kada su troskovi u pitanju, a kao primer ti mogu navesti da ces za auto, a tu ide osiguranje+benzin+parking+rata za kredit, dati mnogo vise novca nego za hranu.
Namestaj se moze uzeti preko oglasa , polovan u pristojnom stanju za smesne pare, bar je tako u Kanadi a ne verujem da se ista razlikuje u USA.

Kao sto rekoh, sa malo zdravog razuma bez potrebnog zaletanja u velike troskove bar u pocetku, moze se proci bez mnogo para........sve u svoje vreme, kada nadjes dobar posao onda mozes da razmisljas o novom namestaju, autu od $ 20K , itd..........

Ja sam ipak mislio na 4-clanu porodicu. Zato sam stavio tu cifru ($10,000).

Ako dolazis sam onda naravno da ti treba daleko manje.

Onda sam ja super prosla: Beograd-Frankfurt-Washington-Pittsburgh za 850 jura.

Nego, Chargeru, ovih 600 baksa sam videla u tvojoj green card racunici pa sam se zainteresovala:)

Jel to samo international ili je takodje po Americi?

Jer ja sam nedavno gledao karte od Milwaukee, Wisconsin do Boise, Idaho, sa povratnom izaslo bi me $600. Bilo mi jako mnogo i naravno nisam rezervisao.

Back