Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa,pazi,ja sam tako gadno drmnula lakat :? da me jos uvek bolucka...
letis ko bundeva po onom toboganu i molis boga da te pusti samo jos ovaj put 8)
mislim da je to neko ozbiljno proracunao da visina x tezina....i da sve ide ok.

xpajamacax:
pa,pazi,ja sam tako gadno drmnula lakat :? da me jos uvek bolucka...
letis ko bundeva po onom toboganu i molis boga da te pusti samo jos ovaj put 8)
mislim da je to neko ozbiljno proracunao da visina x tezina....i da sve ide ok.
....gde je visina konstanta, a masa varijabila..... :D

Ne znam tacno za cene, prosle godine hrana i to nije bilo mnogo skupo, ali su za izlaske drali. Inace je plaza super, duz celog mesta, a blizu su i jos neka slicna sela pa mozes i tamo na kupanje. Za izlaske, tu je ona diskoteka NONO, ona je bila ok, ne znam da li ima nesto novo. Sve u svemu, slatko mesto, skroz ok.

Ne znam tacno za cene, prosle godine hrana i to nije bilo mnogo skupo, ali su za izlaske drali. Inace je plaza super, duz celog mesta, a blizu su i jos neka slicna sela pa mozes i tamo na kupanje. Za izlaske, tu je ona diskoteka NONO, ona je bila ok, ne znam da li ima nesto novo. Sve u svemu, slatko mesto, skroz ok.

WOO WOO:
Ovog leta idem prvi put u pefkohori u avgustu.
Interesuju me cene osnovnih zivotnih namernica
vecernji izlasci,plaza i ima li meduza i komaraca.
Ja sam skoro bila, nema ni meduza ni komaraca! Hleb-0,60c, sladoledi od o.50c pa navise, nes u kaficima 2e-3e,giros, suvlaki i sl. - 2-2,5e...Ako se sami hranite kupujte klopu u 2 velika hipermarketa koja su na samom ulazu u Pefkohori.Mi smo tu kupovali npr. vodu za pice ali u pakovanjima od 6 flasa od 1,5l i dzaba je.Voce i povrce je tu takodje najjeftinije....Plaza je super samo sto ima jednu manu - nigde toaleta ni kabina za presvlacenje - prosto neverovatno! Inace sve ostalo je stvarno ok! Voda je divna tirkizna sa belim peskom - carobno! Lep provod i odmor! :wink:

Pochetkom avgusta cu ici da letujem u Olympic Beachu... pa me zanima, da li se plaze naplacuju, i koliko,... zatim, da li je obavezno iznajmljivanje lezaljki i suncobrana... itd...
Nisam videla da ste ovo spomenuli negde...
I da... one informacije o cenama mi nash dosta znache, da stvorim uvid u cene...hvala :)

E da... zanima me josh koliko koshtaju hleb, kifle..?
I da li znate, hoce li cene biti vishe u avgustu..?

Pozdrav i Hvala puno..

Anonymous:
Pochetkom avgusta cu ici da letujem u Olympic Beachu... pa me zanima, da li se plaze naplacuju, i koliko,... zatim, da li je obavezno iznajmljivanje lezaljki i suncobrana... itd...
I da... one informacije o cenama mi nash dosta znache, da stvorim uvid u cene...hvala :)

Pozdrav i Hvala puno..
Da ponovo spomenemo "WILD BEAUTY", dakle za razliku od Montenegro, plaže se ne naplaćuju (bar ne koliko ja znam), a i suncobrani i ležaljke nisu obavezni, pa ako letuješ na "budget" varijantu, mislim da bi ti jeftinije bilo da kupiš suncobran kad stigneš tamo (ako se dobro sećam oko 10-15 eur), nabodeš ga gde oćeš, i ladovina.... U pekari je sve oko 1eur, a cene su visoke tokom cele sezone, jedini jeftiniji periodi su maj, početak juna, i septembar.....

Poslednja izmena od moderatora:
Anonymous:

Pozdrav i Hvala puno..

Sto se cena tice, ja letujem u Grckoj svakog leta u sred sezone (juli ili avgust), pa znam cene na primer u samoposlugama. Generalno, cene su jednake nasima, neke stvari i jeftinije.
Sto se tice lezaljki, ne naplacuju se kao ni suncobrani. Ali kad se zavalis, uvek naidje ljubazno devojce, kome ne mozes odbiti a da nesto ne narucis :)
Sokovi, kafa i kolaci su otprilike kao i kod nas, zavisi gde svratis, ali generalno je isto.

E sad, ako ces ici na najmondenskija mesta, spremi budjelar :)

Anonymous:
PO MENI NAJLEPSA ZEMLJA U EVROPI

PO VAMA?

VOLELA BIH CUTI O SVAKOM MESTU KOJE STE POSETILI U OVOJ ZEMLJI?

GDE OTICI NA LETOVANJE, GDE JE NAJOPTIMALNIJA KOMBINACIJA, NAJLEPSE PLAZE I NAJLEPSI I NAJAKTIVNIJI NICNI ZIVOT

dosao sam iz grcke pre neki dan i zadovoljan sam.
lokacija halkidiki-perhokorio, to je manje mesto ali podmiruje razne zelje - kolko tolko ili naravno sve zavisi od osobe. po meni jeste malo vasar fazon, tipa uvece korzo je prepun raznih- deca, mladi, stari. salata ekipa! medjutim ima raznih kafica ili kako vec... cak ima i jedan sa "nasom" muzikom-ako mogu to da nazovem muzikom. tu sam najbrze prolazio, naravno ima i cool mesta. na plazi uvece ume da se upali vatra da se cuje gitara... nije lose, cak...
grci dosta gotive srbe tako da sam upoznao par stvarno dobrih likova. naravo i grkinja...
sto se tice nocnog zivota uopste u grckoj ostrva su najbolja tipa ios, mikonos...
sve u svemu preporucujem grcku, i da kazu da je preskupa sto i jeste za one koji ne umeju malo da se promuvaju...
tipa super market je pravo mesto cene su skoro kao kod nas npr hajneken 1.20evra.
klopa preporucujem ove njihove girose itd. iako na prvi pogled izgleda malo siromasno klopa je ok.
to je to.
nikola

Anonymous:
PO MENI NAJLEPSA ZEMLJA U EVROPI

PO VAMA?

VOLELA BIH CUTI O SVAKOM MESTU KOJE STE POSETILI U OVOJ ZEMLJI?

GDE OTICI NA LETOVANJE, GDE JE NAJOPTIMALNIJA KOMBINACIJA, NAJLEPSE PLAZE I NAJLEPSI I NAJAKTIVNIJI NICNI ZIVOT

dosao sam iz grcke pre neki dan i zadovoljan sam.
lokacija halkidiki-perhokorio, to je manje mesto ali podmiruje razne zelje - kolko tolko ili naravno sve zavisi od osobe. po meni jeste malo vasar fazon, tipa uvece korzo je prepun raznih- deca, mladi, stari. salata ekipa! medjutim ima raznih kafica ili kako vec... cak ima i jedan sa "nasom" muzikom-ako mogu to da nazovem muzikom. tu sam najbrze prolazio, naravno ima i cool mesta. na plazi uvece ume da se upali vatra da se cuje gitara... nije lose, cak...
grci dosta gotive srbe tako da sam upoznao par stvarno dobrih likova. naravo i grkinja...
sto se tice nocnog zivota uopste u grckoj ostrva su najbolja tipa ios, mikonos...
sve u svemu preporucujem grcku, i da kazu da je preskupa sto i jeste za one koji ne umeju malo da se promuvaju...
tipa super market je pravo mesto cene su skoro kao kod nas npr hajneken 1.20evra.njivovo pice ricina je isto dobra.
klopa preporucujem ove njihove girose itd. iako na prvi pogled izgleda malo siromasno klopa je ok.
to je to.
nikola

WOO WOO:
Ovog leta idem prvi put u pefkohori u avgustu.
Interesuju me cene osnovnih zivotnih namernica
vecernji izlasci,plaza i ima li meduza i komaraca.
preneki dan sam dosao iz vec pomenutog.
klopa-giros-1.50 evra dovoljan da te podmiri nekoliko sati. (barem mene)
predlazem da ides preko puta nekog koliko se secam kafica kukuriku, to je jedno naizgled prostije mesto ali sasvim ok i vrlo povoljno ako odes tamo pozdravi nikolu konobara.
izlasci ima raznih mesta, barakuda je ok. to je sve kod tog korzoa, sve je nacickano tu...
plaza je super nema komaraca i meduza, voda je super...
to je to nikola

ja idem u pefkohori u septembru, a bila sam pre 2 godine i mogu da ti kazem da je to najlepshe more koje sam ikada videla, tako bistro - kao u onim emisijama na diskaveriju o zivotu pod morem, toplo - neverovatno, mesto je manje (sitno ali dinamitno) i po mom mishljenju je vishe mesto za odmor nego za izlaske, ali nije da nema gde da se izadje... i josh nehsto - nema previshe srba kao npr u apraliji pa (hvala bogu!!!) ne pushtaju srpsku muziku chim primete da si iz srbije, ali i ne znaju bash srpski - chisto da znash... to je po meni vrlina mesta, ali stvar mishljenja...
pozz pa prichaj kako ti je bilo jer ja idem posle tebe... mozda ima neshto novo a shto bih trebalo da znam...

Anonymous:

Pozdrav i Hvala puno..
evo ja da ti odgovorim,pošto sam se vratila iz OB pre desetak dana...
plaže se ne naplaćuju,nigde u grčkoj,pa nije to crna gora :P
nije obavezno iznajmljivamke ležaljki,već je to tvoj izbor,a ako popiješ kafu u kafiću čije su ležaljke,onda te one koštaju koliko piće(2 kafe frappea 5 evra)
ili po ležaljci 3 evra...naravno dobiješ i suncobran!
ali nije neophodno imati ležaljke,jer je pesak,pa ne smeta ni na njemu da se uživa.ja sam imala dušek...i lepše je nego na ležaljci,koju je konzumirao moj muž.
kifle sam kupovala po 6 kom u pakovanju za 1,5 evra.
i hleb je tu negde.
i nije ništa skuplje u avgustu,jer ne dolaze italijani :P cene se dižu u grčkoj za vreme ferroagosta zbog njih, zbog čega,to samo grci znaju,baš kao i hrvati :P
ali to važi samo za ostrva,koja opsednu italijani,pa ovi gledaju kako da im otmu što više love,jer su italijani najštedljivi turisti na planeti zemlji,te ne troše lovu na vanpansionske tričarije,pa eto,a srbi su najžešći rasipnici!nas obožavaju,jer znaju da mi voooolimo da trošimo te podle,zapadnjačke novce :P a i kako ne bi,kada je pivo samo 2.novčica,a ovde je i 200.... :P :P :P

i zaboravila sam da kažem da ima super parkić zaklince,da ih dokrajčite pred spavanje :P

bigsister:
ja idem u pefkohori u septembru, a bila sam pre 2 godine i mogu da ti kazem da je to najlepshe more koje sam ikada videla, tako bistro - kao u onim emisijama na diskaveriju o zivotu pod morem, toplo - neverovatno, mesto je manje (sitno ali dinamitno) i po mom mishljenju je vishe mesto za odmor nego za izlaske, ali nije da nema gde da se izadje... i josh nehsto - nema previshe srba kao npr u apraliji pa (hvala bogu!!!) ne pushtaju srpsku muziku chim primete da si iz srbije, ali i ne znaju bash srpski - chisto da znash... to je po meni vrlina mesta, ali stvar mishljenja...
pozz pa prichaj kako ti je bilo jer ja idem posle tebe... mozda ima neshto novo a shto bih trebalo da znam...
Moram da te demantujem, ovog juna se na plazama Pefkohorija najvise cuo srpski jezik...Puuuuno, puno nasih turista ovog leta....

Grčka je fantastična.Bio sam več na Kreti,Rodosu,Karpatosu,Zakintosu i ove godine na Santoriniju gde i nije bilo tako skupo kako se priča.Najlepše mi je do sada bilo na Karpatosu i Zakintosu.
Još se vračam tamo i to drugi put za 20 dana.Samo moram prvo promjeniti posao.
ciao

kalimera slovenec!
kako si bre?
rekoh ja tebi za santorini,i nije baš da oduzme dah :wink: kao na slikama.malo je spuki.gde si bio smešten?
a perissa crna plaža :roll: i kada ulaziž u vodu može i vrat da se plomi od mahovine na kamenju.....loodilo.
a gde ideš u drugoj rundi odmora?

blago tebi slovenec,baš ti zavidim!
a klinja,jel uživao?
pozdrav :P

Pa i ti si mala uživala A drugo rundo idem u početku sedmog 2006 opet na star dobar robinzon turizam.Otok Žižanj negde u vukojebini pored kornata gde nema nikoga osim mene i još nekih naših a na mizi refošk,pršut i sunčani zahod na jugu.
byby

čekaj žižanj beše nudistički kamp?
ili se varam...
nešto mi zvuči poznato...moji keva i ćale su nudisti :roll: pa sam se vodala kao klinka po raznim ostrvcima....

Žižanj beše jedno malo ostrvo blizu otoka Pašmana gde ne vidim nikoga osim ribe i mora.To ti je na putu za Kornate.
A kaži mi kako je vreme kod tebe?Tu je ludnica 15 stepenji,kiša i to ti je ljeto od k.....Da ne pogrešiš je najbolje Grčka .Tamo nema kiše .
ciao

'

Back