Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
malinero:
Žižanj beše jedno malo ostrvo blizu otoka Pašmana gde ne vidim nikoga osim ribe i mora.To ti je na putu za Kornate.
A kaži mi kako je vreme kod tebe?Tu je ludnica 15 stepenji,kiša i to ti je ljeto od k.....Da ne pogrešiš je najbolje Grčka .Tamo nema kiše .
ciao Nema nikoga i nema ni kampa,tako da možeš biti bez svega ako očeš

'

malinero:
malinero:
Žižanj beše jedno malo ostrvo blizu otoka Pašmana gde ne vidim nikoga osim ribe i mora.To ti je na putu za Kornate.
A kaži mi kako je vreme kod tebe?Tu je ludnica 15 stepenji,kiša i to ti je ljeto od k.....Da ne pogrešiš je najbolje Grčka .Tamo nema kiše .
ciao Nema nikoga i nema ni kampa,tako da možeš biti bez svega ako očeš

'
e jeste to je to!
i kod nas je jesen. let su sve bednija :cry: ne mogu da verujem da je ovakav avgust već par godina....
na dugme nisam išla. nikada ih nisam slušala. a i videla sam pripreme za koncert...pa me nerviralo...
ciao slovenac.
u pravu si grčka!!!

Dobro si rekao :)
Upravo evo sedim u dvoristu u Sparti 2 sata ujutro, citam vase poruke i kuckam pre spavanja. ADSL samo zuji :)
Ne da je ovde lepo, nego bi se mogao ceo zivot provesti ovde, bez zaljenja.
More danas bilo kao staklo, toplo pa mi se nije izlazilo iz vode.
Vratili se sa vecere, razbili se od kojekakvih djakonija. Prepodne bili u muzeju i obilazili arheoloske lokalitete.
Vreme suncano i toplo, napici hladni, kolaci fantasticni.
Sutra idemo do Atine u soping (mora se eto).
Grcka je prelepa.
Citam temperatura 14 stepeni u BGD, brrr :)

cakanii!!!
pa ti baš uživaš :P
eh ideš li opet na santorini,interesuje me jedan mexički restoran u firi.
drže ga moji prijatelji to sam juče saznala.
jel da ti nedostajem?

:)
Nazalost, samo smo razmenili drustvo cim smo stigli do Santorinija. Neko drugo drustvo je sa Santorinija krenulo dalje, pa smo samo prakticki presli sa jednog broda na drugi i odvezli se. Pojeo samo sladololed u marini. A i nije mi se nesto ostajalo na Santoriniju, bio previse puta, vise sam voleo da provedem par dana krstareci i obilazeci otoke na kojima jos nisam bio.

Trenutno mi je baza Sparta, prekosutra idemo u drugu bazu kod Korinta.

Pa naravno da mi nedostajes :) Vidis da ne mogu bez Krstarice ni na odmoru :) Samo, vidim da ono "daleko od ociju, daleko od srca, vazi i za Krstaricu. Cim sam presao granice, oman mi smanjili broj postova skoro za hiljadu! :( A ja se toliko trudio da nabijem broj postova i budem "faca" :) :) Mora da im se nesto zbrljekalo u bazi...
Pisem ti na pp

xpajamacax:
cakanii!!!
pa ti baš uživaš :P
eh ideš li opet na santorini,interesuje me jedan mexički restoran u firi.
drže ga moji prijatelji to sam juče saznala.
jel da ti nedostajem?
E ciao ja sam onaj koji je iz Kopra išau u Atene sa DYANA CITROEN pre 20 godina.Znači uživaš u predivnoj Grčki.Ja se vračam iduče godine.

To so bili casi, kaj? :)
Bilo je dovolj, da imamo za pol struce in eno malo pasteto, eno kitaro in se punco zraven, pa dosti prijateljev :)
Naslednje leto seveda spet v Grcijo, nikoli je nimam dovolj. Tukaj bom en mesec, pa je kot bi minilo par dni :(
Pozdravljen !

Matorka ti sve slušaš ,si kao kgb.ACodemaker stvarno sada uživa.Code kaži mi ako ideš na Milos ,da mi pošalješ koje fotke ili adreso za apartmane negde pored mora.Sada uživaj dalje i popi po koji Mitos još za mene in nazdravje .
Ps Dobro ti govoriš slovensko.?1

malinero:
Matorka ti sve slušaš ,si kao kgb.ACodemaker stvarno sada uživa.Code kaži mi ako ideš na Milos ,da mi pošalješ koje fotke ili adreso za apartmane negde pored mora.Sada uživaj dalje i popi po koji Mitos još za mene in nazdravje .
Ps Dobro ti govoriš slovensko.?1
Malo sam ja slovenacki zaboravio svih ovih godina :(
Inace u Mariboru ziveo 22 godine od 0.6 godina do 22, pa sam tamo zavrsio obdaniste :), osnovnu skolu, gimnaziju, fakultet u Ljubljani, naravno sve na slovenackom, valjda sam ga nesto naucio majku mu :)
Ali, godine ucinise svoje.. :(
A jel' ona "1" na kraju znaci ocenu? Alo jeste - onda sam stvarno mnogo zaboravio :) :)

xpajamacax:
naravno,kad je slovenec :P
šalim se.
mithos...mmmm...ja bi radije eden miller :P

hi,hi...hudiči...(a zaboravila sam šta znači) :roll:
Maco, tvoj drug je cistokrvni Srbin! 8)
A Mitos i nije neko pivo, tako mi bar kazu, jer ne pijem alkohol. A problem je brate i izgovoriti kako valja, ovi moji kad ga naruce, svi se zivi ispljuju dok pravilno izgovore. Yebes pivo kad treba da pljunes da ga tacno izgovoris :)

Zavisi gde pijes expresso. Ako pijes na Santoriniju ili na nekom "fancy" mest na Kritu, drzi gace! :)
Inace u "normalnim" mestima, ja za sada pijem "frape" (yebo ih frape, samo to i mogu da pijem kad izadjemo negde, ostala kafa je boza) u rasponu od 1.10 do 9.5, pa se sad snadji :) Inace u nekim manjim mestima kuda se povremeno promuvam, expresso mozes 'ladno naci za 0.6 evra! (govorim o pravoj expresso, cika samo povuce rucicu... :)
Ako si mislio na frappe, to je druga prica, ko da ga od zlata prave. A i to zavisi da li hoces sa ili bez mleka (u drugom te slucaju progalse za ciciju i nisi omiljen kod konobara:) )

Inace kafa je uvek bila ocajna ovde, zato ponesem svake godine oko 2.5 - 3 kilograma nase, pa ondak drugari ovde polude za tom kafom, i ja pred kraj ostanem bez "srpske" kafe, treba im brod kafe, sta li? :(
Sad skoro sam bio na nekom brodu, ukupno 20 ljudi, popise mi 1.5 kila dok sam rekao "opa, opa.." :)

Ove godine sam primetio da je Grcka veoma razlicitih cena. Ranije nije bilo tako. Nikad ne znas koji kafe ce te odrati a gde nece. Uglavnom su cene podnosljive, naravno sve zavisi od dubine dzepa.
A i nisam cele godine rmbao k'o sumanut da bi morao sad da razmisljam posto sta kosta! :)

@ code  
знам да си србин бре брале! :wink:
малко сам се зекила.
а митос је лоше пиво(који ужас писати ћирилицом када немаш навику на тастатуру :roll: )
још увек те болим па шта :P

@ slovenec
jesam, slušala sam ekaterinu.
ali bre to bilo davno,sahranismo ih sve :cry:
šta kukaš na cenu kafe?
pa i kod vas će uskoro tako da bude kada se uvalite u eu
pa će da bude" hudiči prokleti " :wink:
ma grci piju frappe,to im je fancy
ili tzv grčku kafu,ako tražiš turski,reže veruj mi
a i na santoriniju je sve uvek bilo 50 % skuplje nego bilo gde u grčkoj.
sećam se prvog izlaska u grad firu da popijemo pićence sa pogledom na vulkan...prvo imala sam neku zlatnu lančinu oko vrata, pa me u onim uskim ulicama navatao neki baja za lanac i vuče jbt davi me, a moj momak ispred mene par koraka,a pošto je maj mesec,nigde nikoga...ja ne mogu ni da pisnem koliko me ovaj stisao :roll: srećom video neki čovek,pa ovaj kada ga ugledao,pobegao...imala sam omču 2 meseca,pričalo se po ostrvu da sam se besila,pa me spasili :roll: ...i posle te traume kao sednemo u neki kafić u kojem,gle radi neka riba iz bgd...i ja zveknula jednu tekilu i zalila pivom,nekin draftom,ne sećam se kojim...onaj uzeo samo pivo....to nas je koštalo tada 6000 drahmi...što je bilo moja dnevnica :shock: ili nekih 45 marona,dojče maraka,one davne '95 valjda...davno bilo, ne mogu da se setim kada sam tačno bila... :x ali to je bilo jako mnogo novca!!!
za tih par meseci sam izašla još par puta,i svaki put potrošila nedeljnu platu!
mada nisam ni mogla puno da blejim jer sam radila na recepciji do 23 a ustajala u 7 :roll:
eto.sve sam vam se ispovedila...

Ma ne kukam na cjeno kafe samo mi je smiješno,da u Trstu pijem kafu za 0.80 eur a u Piranu u cafe Teatru kojeg drže štajerci 1.40eura.N zakintosu i Santoriniju nisam dobio Illy cafe ispod 1.50 e.
Pomalo sam i ja slušao Ekaterino imam jedan cd.
Ja mislim ,da bi se mi morali odseliti negde u Grčku i otvoriti tamo jedan dobar lokal.Pola godine tamo pola godine kuči i nek ide sve u p.... m........

benices je lep.
ali je malo mnogo divlji,bar za moj ukus
tamo je žurka čim padne noć i traje do ranih jutarnjih sati.
nisam puno puta bila,tako da nmam pojma o nekim detaljima,ali znam da su plaže lepe.(obitovala sam u sredini ostrva,dassia ipsos)
samo neka iznajme motorić ili ako su sa decom auto.
jer krf bez prevoza...je bez veze
glifada je nekada bila super,ali sada je postala jako urbana.
ima plaža koja se zove imirtiotitza(valjda se tako piše) koja je na putu za glifadu kada se ide sa strane krfa . mada sa čula da je i ta NAJLEPŠA plaža syebana jer su i nju modernizovali,mada mi nije jasno kako...
tamo je bila konobica koju su držali jedni baba i deda..i služili su samo ono što je deda jutros upecao :P i krompiri i salate...

Back