Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Grcka je najlepsa zemlja Evrope.Grčka je domovina vina. Najstarije vino je retsina, koja se spravljala, pouzdano se zna, pre 3.000 godina. Njen ukus potiće od smola pinije, kojim su zepečaćene amfore da bi se vino bolje čuvalo.
Halkidiki,Krit,Rodos,...

CIAO
Očemo još šta pričati o Grčki ili čemo zatvoriti to strano.Ajde da vam ispričam kako sam išao sa 18 godina sa ex djevojko i ex dyanom citroen.
Start doma oko 21 sati pa do Zadra gde smo spavali.Ujutro pokret i u 19 sati došli u Dubrovnik.Dva sata šetnje i onda svađa sa djevojko i se raspizdim i krečemo za crno goro gde spavamo u kolima .Ujutro pokret i preko Rožaja do Titograda i dalje do Thesalonika gde spavamo u hotelu.Šetnja po gradu i piči dalje za Atinu gde dolazimo uveče.Prije večera negde uz more i buteljka vina,od kojeg flaša još sada stoji u ormaru.Spavanje u hotelu.Drugi dan na prvi velik otok blizu Atine zaboravio ime neštzo na Evia.. Spavanje u avtu i na plaži i kupanje par dana i pokret polako nazad.Još jedno noč u Atini- Akropola i ogled grada.Kaos sa avtom.Drugi dan piči do Niša gde spavamo i dalje preko Beograda,Zagrebas do Čateških toplica gde spavamo0.Itako napravim 4500 km bez defekta na autu.
A zamislite ja sam išao u Grčku tražit bjele pješčane plaže a toga nisam nigde vidio osim na video od američke grupe Čikago ili Amerika i to je mene zapalilo.Mislim da je bilo snimljeno na Zakintosu zaljiv pirata.
Tako sam daljne1984godine u julu upoznau Grčku i u decembru išao u vojsku puniti šljem.
ADIJO

Ove godine nisi isao, koliko sam razumeo?
Dakle, vidimo se iduce godine negde u Grckoj :)
Ja idem februara opet do Larise, Katerini i okoline, imam neke poslove oko hotelskih programa. A u avgustu, naravno, na pravu uzivanciju od mesec dana. Ako planiras sledece godine, imamo dovoljno vremena da se dogovorimo i vidimo. na potezu Solun - Atina - Korintos - Kalamata na jugu Peloponeza, pa biraj :)

A to sa Dijanom, to sam siguran da vise ne bi mogao ponoviti. Ne mogu da zamislim da u sred leta vozim auto bez klime :( Ali, kad smo bili mladi, nista nam nije smetalo, samo da ima uzivancije :) A i druga su vremena bila - nema problema sa vizama, parama, vremenom, godinama,....

Moracemo da "razgorimo" temu Grcke, cim prodju ovi nastupajuci hladni meseci :)
Za sada da uzivamo u uspomenama i slikama sto smo ispucali. Moji su ispucali oko 1200 digitalnih, pretrpali mi maltene notebook :)

Sudeci prema nicku - ti si iz Portoroza? Secas se Majde Sepe i pesme "... moj Portoroz..." :)

Jutro stari
Opet na poslu i da ti kažem bio sam ove godine na Santoriniju julija.A pjesme se sečam jer se vrtela svaki dan na radiu.Druge godine neznam kako čemo prema Grčkoj ali ko zna možda popijemo po koji uzo zajedno.
AUFIDEZEN

Bila! Prosle godine.

Nije za lud provod, ali za opusten odmor je ok. Dosta je brdovito, po tome se bas razlikuje od onih slicnih mesta prekoputa, tipa Hanioti, Pefkohori etc. Glavne plaze su skroz levo i skroz desno od mesta, znaci nema plaze duz mesto, mora da se seta malo. Centar je sladak, ima cak i jedan club koji je kao nasi splavovi. Ima i finih kafica i restorancica. Ta plaza levo od mesta je super, velika, more je divno. Za moj ukus supermarketa nema dovoljno, tj. ja sam nasla samo jedan bas pravi, sve ostalo su bile male privatne radnje, ali bas male, znaci za sve maltene moras da pitas da ti oni dodaju. I prosle godine su odvaljivali sa cenama, a bilo je praznjikavo. Moguce da je ove godine manje dranje, jer ipak im je prosla Olimpijada. Verovatno sada nema mnogo sveta, jer je kraj sezone, ali preko vikenda dodju ljudi iz Soluna, pa se napuni. Ako te jos nesto, konkretnije, zanima, pitaj!

E, puno ti hvala. Ja vec uplatila od 16.09.,a kad kazem muzu za ovo dranje cenama, bice "bas odusevljen". Jesi li to mislila da su cene po prodavnicama visoke? Ja nesto planiram da se muvam okolo, tj. da iskoristim izlete, a i da odem do Soluna. Rekla bih, po opisu da ce mi biti prilicno dosadnjikavo 14 dana!?
Lomila sam se izmedju Nea Kalkiratie kod Soluna i ovog mesta, presudilo je sto su mi svi rekli da je more jako lepo!! Sad se plasim da sam napravila pogresan izbor!!!!

Ne verujem da sada toliko deru. Jer, bila sam pre dve nedelje u Pefkohoriju i cene su bile sasvim pristojne. Pretpostavljam da je slicno i u NM. Ne znam da li idete svojim prevozom ili busom? Preporucila bih vam rent-a-car, mi smo iznajmili kola preko iste agencije sa kojom smo i dosli, tu u centru mesta, na jedan dan je cena bila 30 evra, novi Punto sa 5 vrata. Ako uzmete na duze, sigurno imate popust. To je bas korisno, jer je Solun blizu, plus mozete da idete u ostala mesta na 2. prstu, a i na Kassandru, gde isto ima lepih plaza. Secam se da ima neko mesto pre NM, delovalo mi je bas ok, i veliko, i sa radnjama i svim, pa mozete da obidjete... Da, i iza NM ima hotelski komplex Porto Carras, besno besno, ja nisam isla ali moje drustvo jeste, kazu da je odlicna plaza, svasta ima. Eto, ako budete imali kola, nikako vam nece biti dosadno, jer svaki dan na drugu plazicu, vec je dovoljno. Iznad NM ima neko autenticno grcko selo, sa starim kafanicama, to je isto lepo. Mi smo isli i na izlet brodicem, verovatno i to jos traje. Sad mi nista drugo ne pada na pamet, ako se setim jos, napisacu.

Ja sam bila davno, pre 8-9 godina. Ta glavna plaza je OK, ali je na samom kraju pre Porto Karasa meni najlepsa. Bilo je i zelenila na plazi, sto je redak slucaj u Grckoj, a i sire.

Ako imate kola idite na male privatne plaze iza kompleksa Porto Karas. Tu inace dolaze ljudi sa jahtama, ali posto idete van sezone mislim da vas niko nece terati. E te plaze su super, male , more cisto, a vi sami na plazi. Mozete da iznajmite i motor, to je jeftinije resenje.

Meni se u NM bas bilo lepo i nakupala sam se kao nikad u zivotu.

Ehej drugari!

Vidim nisam nikako jedina koja je APSOLUTNO ODUSEVLJENA Grckom i Grcima i vrrrlo mi je drago zbog toga.
Ja sam letos bila sa sestrom i drugaricom u Pefkohoriju (ustvari tu smo samo spavale) i bilo nam je fenomenalno. Iznajmljuvale smo motorice ili smo s busevima prebacivale i obisle plaze duz obale i gradice Haniote, Kalitheu, Kassandriu (gde sam ja spicila jedno jutro jer svakog utorka lokalci naprave ogromnu pijacu i tu stvarno mozes da kupis gomilu drangulija ali i sto je zanimljivije da vidis njihove lokalce kako ispijaju kafe i tracare pa se merkaju sa komsijskim zenama,p ase dernjaju oko neke gluposti - pomalo ciganski ali ipak uzasno su mi bili zanimljivi)
Takodje sam otisla jedan dan do Thesalonikija - Soluna, uh on me apsolutno odusevio jer ima jako mnogo mladih i svi su u nekom svom fazonu, gotive nas narod prilicno a i grad i obala su prelepi samo ne za kupanje naravno. Takodje (zena sam je li??!!) goooooomila radnji sa gooooomilom fantastichnih krpica i fenomenalnim snizenjima..... STRAVA!!!
Jedan dan smo odvojile za krstarenje do drugog prsta posle nase Kasandre i tamo smo posetili Neos
Marmaras i on me nesto i nije odusevio, sta znam.....

Generalno onaj trip grcka je skupa nema veze sa mozgom.......... Nije preskupa u stvari mozda na ostrvima ali je prelepa.....

pozzzzzzzz

ja sam bila pre tri dana samo na izletu i ne svidja mi se nishta... mozda nisam dobro videla ali meni je mesto krsh... za razliku od pefkohorija iz kog sam se jutros vratila i meni je 5000 puta lepshi... prvo voda, plaza pa sve ostalo...
e a u neosu ima jedan jako lep kafitj, ali nisam stigla da odem... u centru je gleda na lukicu i do vode je...

jutros sam doshla iz pefkohorija i obozavam ga... letovanje u grchkoj je za mene boje nego u cg... sad kako se uzme...
ishla sam takodje na to krstarenje (kao i terorista) i najbolji deo mi je bio kad su nas usidrili da skachemo u neko moreeeeeee.... a ja obozavam da skachem u taaaaaaako bistro mooooore...
ma divota!!! :D :D :D :D :D

ne... neshto je na 'n'... neptun ili neshto shto (ni)je slichno... ne znam... bash je prvi kad krenesh od luke prema plazi... kao spushten ispod staze ka moru, gleda na luku... kao nehsto drveno... i tako...

Ja idem 24. do Atine, Korinta i na neke otoke.
Posto idem kolima, natenane cu razgledati, za otoke naravno ne, ali sve u svemu - siga,siga...
Javljam kako se spremaju da docekaju sledeci talas turista :)

Cesto odlazim u Atinu, ali ne znam imena predgradja :(
Inace za Sounion nisam siguran, jer znam da postoji mesto Sounio, juzno od Atine, gde se nalazi Posejdonov hram, na samoj litici. Nisam znao da postoji i predgradje Atine koje se isto zove.
U svakom slucaju, Atina mi se dopada, pa mislim da nista ne gubim sto ne znam imena predgradja :)

Back