Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav od "srbijanca" pametnjakovicu montenegrinu. Ideja je stvarno fenomenalna!
Otkuda znas da ce krenuti iz CG? Mozda je covek "srbijanac" pa mu je mnogo lakse da ide preko Nisa na jug? Ili ce da se lomata 10 sati do Podgorice da bi na kraju zasao u ALBANIJU? :shock:

Pa jesi li ti pri sebi, da ce neko iz Srbije da zapuca preko Crne Gore, Albanije :shock: pa za Atinu? Kad moze lepo autoputem do granice sa Makedonijom se stize iz Beograda za 4 sata. Makedonija se presece za 2.5 sata, do Atine jos 6 sati. Ukupno 13-14 najvise (ako mnogo stajes). I jos te niko nista uz put ne pita, ni zaustavlja...
Iz Beograda samo do Podgorice treba da se okozis putevima kakvi su sada...
A i cisto sumnjam da ce neko iz Podgorice sipciti u siptariju, pa odande u Grcku...

Putuj igumane, za tebe je izgleda najbolje preko arbanasa... preko prelepe siptarije.
Ccccc

Simpatično mjesto, može se doboro provesti, a i odmoriti zavisno gdje se taj hotel nalazi i bitno je da ima bazen jer je more jako prljavo od silnih brodića koji stalno dolaze i odlaze, a i plaže su loše (gradske).
Ja sam bila prije dvije godine i bilo mi je ok. Ako ideš obavezno posjeti Efes.
Poz,

morsko dno je prekriveno nekakvim crnim ili tamno sivim kamencicima, pa je opsti utsak jaako ruzna boja vode cak i po suncanom danu. ipak svi nekako ocekujemo azurno plavu.. kad ono :?
a ona velika luka sa mnogo brodova je prilicno blizu.. pa je sve nekako bjak
a plaza je podeljena na sitne parcelice i svaki hotelcic ili kafic je za sebe uzeo po parce i nadzudzili su tonu ligestula i suncobrana nema gde igla da padne
sve ostalo je manje-vise ok.. nista mi jos ne pada na pamet...

Bila sam prosle godine i bilo je grozno.Sva sreca sto smo imali hotel sa bazenom.Plaza je ocajna i puna camaca.Podseca na Budvu zbog velikog broja kafica na samoj plazi.Inace,ako bas zelis da ides nikako ne uzimaj hotel na plazi,jer tresti muzika iz svakog kafica,tj.restorana.Ne znam kako je bilo u drugim letovalistima,ali ovde su nam trazili 200 din.za 100gr.pistaca!

Nije bolje nego u Kusadsiju..
I tamo je super provod, ali je u Marmarisu bolji, a i plaze su lepse.. Citam ove postove iznad, i bas me cude takva iskustva.. Plaza u Icmeleru je super, uzmes dolmus i tamo ste za 10 min. a uvece ste tu u gradu i ne treba vam prevoz.. Ima mnogo vise mesta za izlazak nego u Kusadasjiu, grad je mnoogo veci i lepsi ( ali malo i skuplji ).
Nas je bilo 10 i fenomenalno smo se proveli...

Nemoguce... :shock:

Bila sam u Marmarisu (2000 god), bilo je fantasticno i lepo, plaze su ciste. Bio je nezaboravan i najlepsi dogadjaj za mene 8) . Moj hotel se nalazio 1,5km od centra(dovde do icmelera).

A sad mi kazete da je katastrofa i prljavo. Mislim da je Marmaris nije vise kao nekad, stvarno se promenio.

Apsolutno se slazem sa tobom codemaker, kroz siptariju samo dobro, ali DOBRO oklopljenim tenkom, koji moze da leti na 5000m i vise.
Pa znas li ti dragi Goste ( i molim te ne zovi me brate ) da se ta drzava ne pita sa svojim bandama koje haraju putevima? Nije se jednom desilo da je autobus zaustavljen i opljackan, a putnici jedva izvukli zive glave, a o policiji i da ne pricam.
I na kraju preporucujem svima krajnje prijateljski ( a ne bratski, brate ) da obidju i Crnu Goru a pogotovo Albaniju, ako zele da im tockovi ostanu na kolima gde su fabricki ugradjeni.
Dakle, putuj igumane!

....bilo je to neke '91 ili '92...kazu ima put preko bitolja za igumenicu,super skracuje put za 300 km,sto je super! ne zbog km,vec zbog puta ka igumenici koji je zaista grozan...neklih 250 km strmog,uskog puta maltene kao sa lovcena :roll:
ajd' malo sam preterala,ali ja to zbog drame....dakle seli nas 3.oje u juga BG registracije,krenuli na arbajt kao i svake godine,cini mi se maj mesec...nemam pasos iz tog peroda da vidim tacne datume,zabranili mi ulazak,pa sam ga kuvala u masini,a onda se i raspao :roll: ...dakle,super smo putovali,tada je sve bila juga,i nije bilo granica uopste,tako da smo u makedoniji bili kao kod svoje kuce izasli u neki disko,kao da se malo odmorimo,vec smo dugo putovali...i krenemo neko praskozorje...i vozimo se,rekli nam za pola sata smo u grckoj...mi se vozimo vec sat,ali znate da ljudi cesto nemaju pojma o vremenskim distancama x kilometri...
e...planine,a makedonija i jeste sva u planionama i onako siva hladna...suzava se put,mi malo cirkali pa veseli,nista ne kapiramo...put je toliko suzen,da mi pocinjemo da vristimo od smeha,jer ako nam neko krene u susret...ko dva ovna na brvnu,neko ce da zagina u prokop...KAD odjednom istrcase albanci :shock:
bem ti zivot,kao iz bajke,sa gunjevima i onim kecetima sa brcima,i puskama ko nas jugo :? i pocese nesto da stekcu,mi se ukakili. sve nam je bilo jasno...
ali moram priznati i njima! mi smo kako su nam prosiktali usli u albaniju 50 km :? i sada smo morali da se teleportujemo ka makedoniji sad i odma!
a put uzan da ni jugo ne moze da se okrene!
qq..
vozili smo dugo u rikverc,pritom vrlo deranged jer su oni i pucali kao za opomenu...
e,ljudi sto je bila dobra pita u solunu kod stajge :P
dakle za ye bi te te varijante kracih puteva ka krfu,cisto vam kazem iz iskustva :P mada je danas,valjda,iskristalisano kuda,odnosno valjda ima neki putokaz?
a onog BRATA da pozdravim!
stvarno vece nebuloze ne cuh ima tome davno :roll:

eto...draga saveta

Stvarno najrazlicitija iskustva...i ja planiram u Marmaris ove godine, i cula sam da je lepo...
A da li je neko bio u hotelu Hale u Marmarisu i ako je bio da mi kaze kako je :)
hvala

Poslednja izmena od moderatora:
@esperanca137

I da obidjete nekoliko izleta (bliza:ostrvo Kleopatra, Daylan-plaza kornjaca, kraljevska grobnica, krstarenja oko Marmarisa, Fetija, blato-kupatilo... ; dalja: Efes, Pamukale)

ako ne mozete sve, izaberi kako ti odgovara. :)

@jelenabg77
ne secam ga, to je bilo pre 5 god. moj hotel je bio Pasha Beach(komsija Pasha Bey)

Ja bih KRIT postavio na prvo mesto... pogotovu jer sam kao mlad covek sklon djuskanju. Na Kritu toga ima puuuuno, pogotovu jer u danima odmaranja od tih djuskanja moze I da se vidi svasta, poseti.....Juzni je deo ostrva zastiten od komercializacije zato tamo jos uvek ima primitivnih sela....uz dobre ljude i lepe plaže možete da vidite i početak evropske civilizacije u knossosu.....itd

Tu vam trebA SIGURNO 2 ili 3 nedelje!!!

KRIT je i za grke najlepše ostrvo.....STRAVAAAA JE!!

ima jedna lepa ponuda al da ne pravim reklamu evo vam sajt pa sami pogledajte....
http://www.collegium-yu.com!

Ima da se vidimo tamo...

čaos

Prošle sam godine bio na Iosu i Mykonosu. To su vam ostrva sasvim samo za zabavu jer nema mnogo da se vidi ali zato su i skuplja. Ako želite mir i razgledanje lepih srednjevekovnih gradiča....idite na Rodos, Krf, Krit, Samos, ....

Sve u svemu KRIT je vrh a tek onda sve ostalo...

Pravo selo. Imas kilometarsku plazu i pet ljudi na njoj, malo kafica, restorana, dve-tri ulicice sa prodavnicama. Provod nikakav. Mesto je jako malo i mislim da bi bilo odlicno za penzionere.

Back