GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Caos svima imam jedan veliki problem, a potpuno sam ne upucena.
Iskrsao mi je put za Grcku pre 2 dana, potrebno mi je da izvadim individualnu Grcku vizu sa garantnim pismom. Negde sam procitala da pored garantnog pisma koje ne znam sta treba da sardzi treba jos nesto da se dostavi od lica koje nam to pismo i salje, ali nisam sigurna sta, cini mi se da je u pitanju fotokopija Lk i dokaz o placanju poreza, ali gde se taj dokaz vadi kako to treba da izgleda, da li je dovoljno samo poslednji cek uplate poreza ili kako. Izvinite sto vam upadam u razgovor kada je vrlo moguce da ste o tome svemu pisali, ali jednostavno sam isuvise nestrpljia da saznam sve sto mi treba,a listanje po postovima me iskreno jos vise zbunjuje, Hvala vam na odgovorima.
P.S. Imam jos po neko pitanje. Kada bih na primer sutra nazvala da zakazem u konzulatu za predaju papira, za koliko dana bi mi zakazali taj razgovor?
I jos samo nesto, da li neko od vas ima neke informacije o prevozniku Siamos koji ima redovne polaske za Grcku 2 puta nedeljno tokom cele godine, jer sam jedino prek njih uspela da pronadjem prevoz, ali nisam nikada za njih cula pa su mi malo nesigurni. Jos jednom hvala puno za odgovore.:)

hm ja na zalost ne mogu puno da ti pomognem, sem ovog dela oko zakazivanja...sve zavisi od toga kada putujes. npr. ides 10.9, zoves oko 3.8. a zakazu za 21.8. doduse to zavisi i od toga kada ides, ali znam da mora da ima nekog razmaka..tipa ne mozes da zoves danas, da ti zakazu za sutra i sl...ili su bar takvi slucajevi retki.

Evo danas 12.08.2008. god. sam zvala i pokusavala da dobijem na 0903151515 i konstantno mi je izbacivalo da je nepostojeci servis. a na drugi broj 0900777700 sam odmah dobila vezu, raspitala se , ali prvi slobodan termin koji mi je saopsten je 28.08.2008. stim da mi je rekla da mogu danas da nazovem oko 17.00 h da proverim da li je mozda neko odustao i s'toga ima slobodnih mesta. Znaci, ukoliko vam je hitno mogu da vam izadju u susret i veoma su prijatni.

Evo danas 12.08.2008. god sam zvala da zakazem podnosenje dokumenata za vizu, najpre na 0903/151515, ali su mi konstantno javljali da ne postoji servis na tom broju. Drugi broj koji sam koristila je 0900777700 i dobila je iz prve. Naime prvi slobodan termin koji su mi omogucili je 28.08.2008. god., sto je za mene kasno, tako da ove god. nista od Grcke. :cry: Inace dala mi je mogucnost da se danas jevim ne bi li eventualno bilo nekih slobodnih mesta ukoliko neko odustane, ali sam odustala, jer bih iz nekih razloga do Grcke mogla da odem samo na 3 dana, sto mi i nije u cilju.
E sada, posto nisam bas mnogo "lutala" a i pored svih ovih tema o stranim vizama ne znam da li se negde spominje i dobijanje nase vize. Elem, pitanje glasi : Da li neko zna sta je sve potrebno da bi drzavljanin Grcke dobio nasu vizu ( sve od papira kao i da li pored garantnog pisma mora da se salje i potvrda o placenim porezima i kopija LK kao sto je to za nas potrebno kada dobijiamo njihovu vizu ili bilo sta drugo).
Totalno sam u ovo neupucena i hvala vam unapred.:)

Hm, nije mi jasno..
. Na netu sam pronasla tri razlicita spiska sta sve treba za individualnu vizu za Grcku. Konzulat u Nisu ima svoj sajt i tamo stoji da treba poneti 'Prijavu o socijalnom osiguranju', na drugima to nema .
Na sajtu Atlantic agencije kojom mi putujemo pise da vlasnicima preduzeca treba kopije obrazaca M1-3, a to na drugima ne pise, a ambasada Grcke (u Beogradu) iako ne znam sto su oni slali mail kad imamo zakazano u Nisu, ne pominje ni jedno ni drugo. Oni cak ne pominju ni fotokopije vozace i saobracajne.
E sad.. Ko ima iskustva sa konzulatom u Nisu, molim vas da mi pomognete. I da li imate informaciju da li vracaju zbog gluposti kao sto sam vec cula, sa nekim izgovorima bezvezee... ? Molim pomooc jer u sredu predajemo dokumenta, sto znaci da su nam ostala jos samo dva dana, I da li neko zna gde se vadi ta prijava o socijalnom osiguranju?

Hm, nije mi jasno..
. Na netu sam pronasla tri razlicita spiska sta sve treba za individualnu vizu za Grcku. Konzulat u Nisu ima svoj sajt i tamo stoji da treba poneti 'Prijavu o socijalnom osiguranju', na drugima to nema .
Na sajtu Atlantic agencije kojom mi putujemo pise da vlasnicima preduzeca treba kopije obrazaca M1-3, a to na drugima ne pise, a ambasada Grcke (u Beogradu) iako ne znam sto su oni slali mail kad imamo zakazano u Nisu, ne pominje ni jedno ni drugo. Oni cak ne pominju ni fotokopije vozace i saobracajne.
E sad.. Ko ima iskustva sa konzulatom u Nisu, molim vas da mi pomognete. I da li imate informaciju da li vracaju zbog gluposti kao sto sam vec cula, sa nekim izgovorima bezvezee... ? Molim pomooc jer u sredu predajemo dokumenta, sto znaci da su nam ostala jos samo dva dana, I da li neko zna gde se vadi ta prijava o socijalnom osiguranju?

Mozete da u agenciji pitate sta bi sve trebalo, mada posto vadite individualnu vizu najbolje je da pozoves 018/512-520 pa da saslusas (automat je u pitanju) koja dokumenta ti trebaju za kategoriju kojoj pripadas...zaposleni, studenti, vlasnici preduzeca i dr... a mail uvek salju iz Beograda. I na obrascu koji skines sa sajta ambasade pise Beograd, ali nemoj da te to buni, to je tako.
A sto se tice kopije vozacke i saobracajne koliko znam ove god. su u Beogradu vracali dokumenta vezana za kola, tj. nisu bila potrebna, a u Nisu mislim da jesu. Probaj da pozoves onaj br. mozda saznas nesto vise.

Poslednja izmena:
Evo I naseg iskustva. Neki su vec sigurno citali da je moj suprug odbijen za vizu u junu, i to za grupnu. Odbijenicu u pasos nije dobio, naravno prica iz agencije totalna mutljavina.Dakle koliko smo uspeli da saznamo, agencija je prilicno tumbala nasa dokumenta I jedan vrlo bitan document od mog muza se izgubio. Naime vec sam pisala da bi po mestu izdavanja pasosa trebalo da vizu vadi u Nisu. Zvali smo 2 puta ambasadu I potvrdjeno nam je da ako je promenjeno boraviste u l.k. na Beograd I iako to traje vise od mesec dana mozemo aplicirati za grupnu ili individulanu vizu u Bgd. Naravno treba predati kopiju l.k da se vidi adresa boravista. Sve smo to odradili I predali, ali su ludaci iz agencije stavili mog muza za nosioca vize.Razlog – ima najvise sansi da je dobije?!!?! :dontunderstand: Iz ambasade potom javljaju kako su sva dokumenta u redu samo da zamene nosioca, jer neko ko ima izdat pasos u Bgd mora da bude nosilac vize.(to iz agencije "kao" nisu znali?? ). Dokumenta se vracaju u yutu menjaju se brojevi nalepnica I navodno samo broj nalepnice mog muza I moj zamene. Koliko smo uspeli posle da saznamo kopiju l.k. su izgubili. Ok, ja postajem nosilac vize. Posto je on nije dobio, ne idem dakle ni ja, pametna sluzbenica agencije predlaze da zadrzi moj pasos kako bi mogli da predju granicu????? Helllooooo!!! :dash: Naravno, probala sam da joj objasnim (sa svoje bedne dve god. Studiranja turizma I po kojim zavrsenim kursem) zasto to ne moze da uradi. Klimala je glavom kao da pricam kineski, a ja verujte mi ne znam ni rec kineskog i ne sve odgovarala sa da da. Doslo mi je da je pitam da li je luda da vidim da li bih dobila isti da da odgovor. :otkacio:Iskreno nisam mogla da verujem kako je nekome to moglo da padne na pamet, heh ja ni jedan dan nisam provela radeci u turizmu, iako sam nameravala (sve je to lepo ali ja predjoh u drugu struku) a znam to, a ona radi gospodjica u agenciji i….uh… Elem, odustali smo od mora ove god, sve do pocetka avgusta kada sam odlucila da predamo muzevljeve papire za individualnu vizu, eto samo da vidimo da li postoji neki razlog zasto je ne bi dobio. Naravno, i da odemo na more.:cmok: Skupili sve papire za kategoriju apsolventa, (obzirom da on pocinje da radi u novoj firmi I jos nije prijavljen), pa kad mu je ostalo jos 2 ispita do kraja, da idemo tako.:D Dakle: fotografija, zahtev za izdavanje vize, kopija prve str indexa, kopija posl. overenog semestra, kopija strana sa polozenim ispitima, potvrda o studiranju, potvrda o izdrzavanju (haha - moram da se nasmejem, da nije tuzno bilo bi smesno, ali mora se...jer vidim da neki idu logikom ma daj to ne treba tako treba ovako, hm!!), potvrda o redovnom zaposlenju izdrzavaoca kao I kopja radne knjizice, kopija prve str pasosa I kopija sengen viza. Iz agencije voucher, pozivno pismo iz partnerske agencije iz Grcke I osiguranje. Uh 3 puta vise dokumenta nego prosle god za studente. Vizne olaksice? Pocetkom avgusta smo zvali ambasadu i zakazali za 21.8. podigli danas I viza dobijena. I sad ko je tu lud. Sorry na dugackom postu,ali eto samo da utesim one koji su odbijeni za recimo grupnu vizu (a ima ih na zalost), a Grci im nisu lupili odbijenicu da je verov. neka glupost u pitanju I da probaju individulano da vade vizu. Takav savet smo mi dobili u agneciji preko koje sad idemo, ista agnecija kao I prosle god. Sada se samo nadam da meni nece praviti problem sto imam vizu u junu koja je neiskoriscena… :whistling:

Poslednja izmena:
.... Pocetkom avgusta smo zvali ambasadu i zakazali za 21.8. podigli danas I viza dobijena. I sad ko je tu lud. Sorry na dugackom postu,ali eto samo da utesim one koji su odbijeni za recimo grupnu vizu (a ima ih na zalost), a Grci im nisu lupili odbijenicu da je verov. neka glupost u pitanju I da probaju individulano da vade vizu. Takav savet smo mi dobili u agneciji preko koje sad idemo, ista agnecija kao I prosle god. Sada se samo nadam da meni nece praviti problem sto imam vizu u junu koja je neiskoriscena… :whistling:

Prvo, sigurno ti niko neće praviti problem u vezi neiskorišćene vize. Drugo, tvoj post je vrlo koristan i potvrđuje moju sumnju da su, pre svih, agencije krive za ovakve slučajeve nedobijanja grupnih viza. Naprosto, pored nestručnosti, radi se o najobičnijoj aljkavosti službenika koji treba da korektno obave posao prikupljanja dokumentacije i predavanja za vizu. Mislim da je sličan problem imala i korisnik danijelakg iako ga nije ovde opisala.

hvala zokinbgd, i ja se nadam da nece biti problema u vezi moje vize...sto neko rece mirna sam kad predjem granicu :D. slazem se sa tobom u potpunosti...da danijelakg je imala isti problem, na zalost. osecaj je zaista grozan.:cry:

Ovi u Nisu poceli da zaj...:confused:Do sada je uvek mogao da podigne pasos bilo ko ko donese one papirice(letos sam ja podizala za koleginicu i njenu porodicu,nama podizali drugi..)Danas je poznanica pokusala da podigne pasose moje dece,oni joj trazise sudsko ovlascenje?!?Sta ih briga,ne vozaju se oni svaki drugi dan do Nisa...:thumbdown:

evo i od mene jedno pitanje za sve ODBIJENE:
da li ste slucajno pomislili da AGENCIJE NAMERNO istumbaju papire, poneki zagube, a posto
je najnovije da se odbijenica za grupnu vizu ne unosi u pasos (*ponekad*kazu), iako to nema
nikakve logike, mozda vas pasos i ne posalju u ambasadu ??? samo vas lepo PRECRTAJU na spisku!!!
zar je moguce, pitate se ??? zasto bi to ???
pa jesu li vam vratili 100 % placeni aranzman ??? - ODUSTALI ste dan,dva pred put ??? ha,ha...
...i tako...u svakoj grupi dvoje,jedno,troje...caskom se ubace PRIJATELJI sa, naravno, vec dobijenom
vizom...ha,ha...bljak

posto je takav slucaj u procesu, ne navodim ime agencije, ali cu vas sigurno izvestiti da slucajno
NIKAD U ZIVOTU sa njima ne putujete

Dobili smo grčku individualnu vizu (cela porodica) od januara meseca. U pasošu jednog deteta (na vizi) je napravljena greška , u imenu deteta, umesto Nemanja napisali su Namanja. Ostali podaci su u redu, br.pasoša...
Da li mi zbog toga mogu praviti problem na granici?
I još jedno pitanje? Dobili smo dva ulaza a ja bih da jedan iskoristim za zimovanje u Italiji a drugi ulaz za Grčku, u aprilu.
Da li ću imati problema na granici sa Slovenijom?
Ako je neko imao slična iskustva neka napiše nešto o tome. Možda je nešto o ovome pisano ranije ali nisam pročitala sve postove, ima dosta stranica.

Kontaktirala sam ambasadu, pozvali su me da isprave grešku, udarili pečat preko prepravljenog slova. A o tome kakvi su slovenci na granici, posebno za one koji u pasošu nemaju njihovu vizu dobrodošao je svaki komentar.

Kontaktirala sam ambasadu, pozvali su me da isprave grešku, udarili pečat preko prepravljenog slova. A o tome kakvi su slovenci na granici, posebno za one koji u pasošu nemaju njihovu vizu dobrodošao je svaki komentar.

Nećeš na granici sa Slovenijom imati nikakvih problema, ovako kako si namerila da uradiš je potpuno regularno.

DA LI NEKO ZNA DA LI MOGU IZVADITI INDIVIDUALNU VIZU ZA GRCKU NA PAR MESECI I KAKO,jer sam ja cula da daju vize najvise na mesec dana,a meni je potrebno za 3??? Hvala unapred i srecjna Nova Godina svima.

Ako do sada nisi imala ni jednu grčku individualnu vizu, malo je teže. Svaka sledeća je na duži period. Ja sam imala prvu za jedan ulazak, a drugu su mi dali za dva ulaska u trajanju od 6 meseci.

DA LI NEKO ZNA DA LI MOGU IZVADITI INDIVIDUALNU VIZU ZA GRCKU NA PAR MESECI I KAKO,jer sam ja cula da daju vize najvise na mesec dana,a meni je potrebno za 3??? Hvala unapred i srecjna Nova Godina svima.
Ako želiš da u Grčkoj provedeš neprekidno dva meseca onda, kod apliciranja za vizu, svrha posete ne treba da bude turizam jer za tu svrhu ti neće izdati vizu u trajanju preko mesec dana.

Moguće je dobiti vizu za tzv, kraći boravak, u trajanju do 90 dana u periodu od 6 meseci - najčešće je svrha boravka poslovna ili poseta rodbini/prijateljima. U oba slučaja ti treba pozivno, odnosno, garantno pismo tvog domaćina u Grčkoj (kao i zadovoljenje svih ostalih uslova koji se traže a imaš ih ovde http://www.greekemb.co.yu/index_sr.html).

hvala na odgovoru. Do sad sam imala vecj jednu individualnu vizu na mesec dana. Garantno pismo bih dobila,ali me interesuje ako imam poziv na 3 meseca da li bi mi odobrili?? da li garantno pismo mora da ti posalje samo neko iz grcke ili moze i neko iz zemalja sa sengenskim sporazumom??

hvala na odgovoru. Do sad sam imala vecj jednu individualnu vizu na mesec dana. Garantno pismo bih dobila,ali me interesuje ako imam poziv na 3 meseca da li bi mi odobrili?? da li garantno pismo mora da ti posalje samo neko iz grcke ili moze i neko iz zemalja sa sengenskim sporazumom??
Ukoliko si tu vizu za mesec dana imala (i iskoristila) u poslednjih godinu dana onda, po Sporazumu o viznim olakšicama koji se delimično primenjuje, možeš dobiti vizu za kraći boravak za više ulazaka - multi C viza - za vremenski period od 6 meseci, sa ukupno 90 dana boravka. Razume se da moraš imati odgovarajuće garantno pismo kao i sve ostalo što se traži.

Zahtev za vizu podnosiš u ambasadi one zemlje iz koje ti je stiglo garantno pismo. Ne možeš, npr. da sa garantnim pismom iz Nemačke odeš u Ambasadu Grčke da tražiš vizu.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! Bili ste mi od pomoci ali moram da se prikljucim temi...
Zelim da idem u Grcku na 6 meseci, do sada sam imala vec dve Grcke vize u zadnjih 5 meseci na mesec-dva i iskoristila ih bez prekoracenja...Kako cu lakse dobiti duzi boravak?Uz obicno pozivno pismo ili uz poslovno....Kako je lakse? I sta sve treba da pise u tom poslovnom pismu?Jer verovatno necu raditi kad odem,sve to oko radne vize, boravisne dozvole me po malo zbunjuje...i koje su sanse za produzetak boravka...
Unapred hvala na odgovoru...

Ljudi, odbijena mi je viza!!! U totalnom sam bedaku. Apsolvent sam i imao sam dve vize za Grcku u protekle 2 god. obe na po 90 dana. Sad sam hteo da odem u posetu devojci na 10 dana i odbise me, dao svu dokumentaciju i ostalo. Imam 29 god. i radim honorarno, znaci nisam prijavljen, mozda je to razlog. Mislim da posaljem faxom dopis u ambasadu za obrazlozenje odbijanja ili za ponovnu obradu, ali plasim se da me ne obeleze kao pretnju. Sta mislite? Razocaran sam u sve, dovoljno mi je tesko sto moram biti odvojen od moje lepe Grkinje toliko dugo, a sad da je uopste ne vidim :( promenila mi zivot odluka nekog birokrate.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back