John McClane
Ističe se
- Poruka
- 2.390
Вујадине... Вујадине.... опет су нешто буниш... јеси опет устао на леву ногу...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Вујадине... Вујадине.... опет су нешто буниш... јеси опет устао на леву ногу...
Hvala na toplim dobrodošlicama...
Moram odmah reći, da ne razumem šta si me hteo pitati (na kakav napredak misliš), i da se izvinim zbog rukopisa (ipak je bilo pola šest ujutro)...
@ Vujadin:
Pričamo o vremenu postanja grba... a to je oćigledno mnogo pre osnivanja heraldike kao discipline i uvođenja (nametanja) zapadnih standarda u oblikovanju grba! Ne možemo sagledavati našu istoriju, pa ni poreklo i korišćenje heraldičkih simbola kroz prizmu zapadnoevropskih društava!
@ Krsto:
Prosto neverovatno!!! Ne razumem kako možeš tako nešto da kažeš...
http://en.wikipedia.org/wiki/Gallery_of_country_coats_of_arms
Pregledaj malo... obrati pažnju na Linhenštajn, Mauricijus, Novi Zeland, Švedska, UK!
Iskreno, ne lupaj!!! Već koristimo mali grb, a ti hoćeš da bude još manji...
@ Vujadin:
Pričamo o vremenu postanja grba... a to je oćigledno mnogo pre osnivanja heraldike kao discipline i uvođenja (nametanja) zapadnih standarda u oblikovanju grba! Ne možemo sagledavati našu istoriju, pa ni poreklo i korišćenje heraldičkih simbola kroz prizmu zapadnoevropskih društava!
@ Krsto:
Prosto neverovatno!!! Ne razumem kako možeš tako nešto da kažeš...
http://en.wikipedia.org/wiki/Gallery_of_country_coats_of_arms
Pregledaj malo... obrati pažnju na Linhenštajn, Mauricijus, Novi Zeland, Švedska, UK!
Iskreno, ne lupaj!!! Već koristimo mali grb, a ti hoćeš da bude još manji...
ax, ne.... Pogrešno si shvatio... nema tu nimalo politike... Srpski srednjovekovni grbovi, se poprilično razlikuju od zapadnoevropskih... videli smo to i u ranijim postovima, Pa sam njihov nesimetričan oblik, je dovoljno specifičan, da ih razlikuje od zapadnoevropskih... Tako da je velika greška objašnjavati Kinezima, kako grb, koji oni koriste, ne znači ništa, i kako ''amblem'' Japana, u stvari predstavlja simbol, nevladine organizacije Japan!
Interesantna je pričica o promeni grba i zastave Ruske Imperije, i približavana grba austrijskom grbu, i uzimanje austro-ugarskih boja za zastavu... Priča se da je to izazvalo veliku pobunu naroda... nemam pojma zašto!?
Grb Srbije je jedan od najsloženijih i najlošijih grbova država sa mnoštvom nepotrebnih detalja.Jedini blesaviji grb jeste predloženi grb R.Srpske sa čak tri životinje naravno zvjerke.Svrha grba kao znaka države jeste da na svoje i tuđe građane ostavi utisak snage,jedinstva.,tradicije... što sadašnji grb Srbije nikako ne čini jer se dejstva spomenutog mnoštva detalja međusobno potiru .Jednostavno ali efektno rješenje bio bi samo štit sa ocilima.
@ Vujadin
Slažemo se po mnogo čemu... Naravno da je politika upletena... ali ne DNEVNA-politika (na koju sam i mislio, kad sam rek'o da je isključujem iz rasprave)... I opet se vraćamo na ono moje, da su pravila i standardi heraldike zasnovani na tradiciji zapada... tako da nije ni čudno što je heraldici nepoznat pojam ocila (ognjila, četri C ili šta već)...Malo je teško primeniti te standarde na zemlje sa dugom tradicijom, i nekim stvarčicama, koje zapadna heraldika ne poznaje...
I opet, se vraćamo na ono da su grbovi zemalja iz okruženja veštački, kao i one same (ali bez poitike ćemo, naravno...).
I lično smatram, da je upotreba grbova, na turnirima samo simbolična, ipak je njihova prava svrha raspoznavanje ratnika međusobno...