Грб и застава Србије

Значи Црна Гора је променила заставу у скроз црвену јер се ослободила и није више на мору? Дај бре...
А поготово су слободне и пацифистичке држава Јапан, Северна Кореја, Совјетски Савез, Трећи Рајх, Хрватска, Албанија, итд. Нигде плаве боје, све мирнодопска црвена.
Kod komunista crvena boja nema isto znacenje kao na starim evropskim zastavama (monarhijama).
Komunisti zionisti semiti su izopacili i uzurpirali simbole i boje. Komunizam je zlo i genocid nad evropskim narodima.

Cetiri ocila i svastika su arheoloski pronadjeni u Vinci i sirom stare evrope Srbski evropski arijevski simboli.

Pogledaj ova dva videa sto sam postavio imas i ispod videa linkove, to govori profesor istorije Sean Hross koji je progonjen u Svajcarskoj, on proucava simbole od davne proslosti do danas.

Treba proucavati prehriscanske evropske arijevske simbole, npr. Suncev disk u Egiptu oko glave vladara koji je hriscanstvo pokralo i od toga "stvorilo" oreol iznad glave Isusa, svetaca, zatim golub u Egiptu koje je pokralo hriscanstvo, lav u Egiptu koje je hriscanstvo pokralo, lav je na grbovima mnogih evropskih zemalja (heraldicki simbol plemstva i hrabrosti) to npr. nije pokradeno jer se lav kod evropljana arijevaca koristi oduvek i mnogo pre hriscanstva...
Kod Rashana/Srba (etruraca) imamo na slikama ocila, dvoglavog orla, opanke...

Komunisti zionisti semiti su izopacili i uzurpirali simbole i boje.
Како неко може да узурпира боје? Где је записано планетарно значење црвене па да га је неко узурпирао?

Имаш само једно правило, да централна боја видљивог дела спектра "одмара" очи, а ове са краја замарају.
Уосталом боје се и нису бирале како си хтео, већ како си могао да их направиш. Није свакоме била доступна свака боја као данас у Photoshop-u.

heZ5C.png

Najstarije poznate zabelezene zastave u evropi Danska (crveno, bela, nordijski krst), Holandija (crveno plavo belo, evropska i slovenska trobojka), Austrija (crveno belo), Latvija (crveno belo), templari krstasi (crveno belo)... treba razumeti da su crvena i bela davne evropske arijevske boje (koriscene jos u arijevskom evropskom egiptu Misiru) koje su zadrzane i u hriscanskoj evropi.
Hriscanstvo je preuzelo plagiralo vecinu prehriscanskih staroevropskih stvari.

Uzurpiran simbol. Npr. originalna srbska cetiri ocila iz Vince kod bizontije (pa se zlonamerno tvrdi da su Srbi preuzeli svoj pradavni simbol od bizontije), zatim Srbska svastika kod hitlera...

Ти и даље као не схваташ да још увек нема ништа што повезује реч Срби или наш језик са том Винчом?
Ti ne shvatas sta je istina, i lupas gluposti.
Srbski jezik je jezik Vince, migracijom iz Vince u Indiju su nastali sanskricani.
Mario Alinei tvrdi da je jezik Vince srpski, zato sto je srpski ekstra star najstariji evropski jezik i nastao starosedelastvom i iz visoke kulture/civilizacije Lepenski Vir Vinca.
Genetika, arheologija, antropologija su dokazali da su Srbi starosedeoci ovog prostora vise od 10.000 godina.

Prve za sad poznate zastave u evropi Rimskog Carstva i Djenove (cak pre Danske) su isto crveno bela sa krstom, kao zastava danasnje Engleske i druga zastava obrnuto kao kod Srpskog grba.

Ti ne shvatas sta je istina, i lupas gluposti.
Ти и даље не разумеш разлику између мишљења и доказа. Потпуно је небитно то што сам ја стар скоро 10 хиљада година и што сам био у тој Винчи и причао српски тамо. Разумеш ли то?

Ти и даље не разумеш разлику између мишљења и доказа. Потпуно је небитно то што сам ја стар скоро 10 хиљада година и што сам био у тој Винчи и причао српски тамо. Разумеш ли то?
Ti konstantno negiras dokaze.
Zar nisam postavio figuricu 3.500 godinu staru sa srpskom narodnom nosnjom i arheologa Jacanovica koji govori o pronalascima.

Crveno-bela sahovnica originalno je iz arijevskog evropskog Srbskog Egipta, sada na grbovima nekih evropskih zemalja: Monako, Hrvatska, Ceska... na pojedinim Francuskim crkvama se moze videti crveno-bela sahovnica.

Prve evropske zastave su crveno-bele (Danska, Engleska, Djenova), kasnije nastaje crveno plavo bela.
Каква је то шаховница из Египта?

Каква је то шаховница из Египта?
Najobicnija crveno-bela sahovnica, nalazi se na nekim crtezima zidova u Egiptu (to sam gledao u jednom videu), ako nadjem na netu postavljam, ne znam sta ima od egipatskih zidnih crteza na netu.
Znacenje verovatno isto kao dupla kruna crvena-bela (donji i gornji egipat).
Simbolika boja vedska arijevska nasa evropska srpska (kako kome draze): bela, crvena, plava, crna, mislim da nije narusavana u arijevskom egiptu i uopste u evropi.

Najobicnija crveno-bela sahovnica, nalazi se na nekim crtezima zidova u Egiptu (to sam gledao u jednom videu), ako nadjem na netu postavljam, ne znam sta ima od egipatskih zidnih crteza na netu.
Znacenje verovatno isto kao dupla kruna crvena-bela (donji i gornji egipat).
Simbolika boja vedska arijevska nasa evropska srpska (kako kome draze): bela, crvena, plava, crna, mislim da nije narusavana u arijevskom egiptu i uopste u evropi.
Дакле нема везе са Хрватима као што ни Египат нема везе са Србима, па да се вратимо на тему онда.

russia-donation-label-behalf-serbia-1-24a4a681065bdbcde0d826c2568791a7.jpg

Руска налепница, 1915

Крст са четири Е. Подсети ме на Бошка Мандића, и његова четири е, која ће спасити човечанство. Екологија, етика, естетика и еротика. :flert:
Штрелов рад, из неког од његових каталога, Руси преузели.

Штрелов рад, из неког од његових каталога, Руси преузели.
Мислим да је Штрел овде био само узор, а да је неко други радио.

И то према моделу из Meyers Konversations-Lexikon (Leripzig und Wien, 1905/1909).

Wm20368b-Copy.jpg

Ових дана се баш мало бавим емблазонима наших државних грбова 19. и прве половине 20. века. Како су приказивани у енциклопедијама, уџбеницима и албумима грбова и застава.

Ево још један пример, оригиналне верзије из неке енциклопедије и њене верне обраде у једном руском албуму грбова и застава.

Screen-Shot-09-13-20-at-11-01-AM-001.png
Grb-Srbije.jpg

Занимљиво је да се на крсту налази мач, који је коришћен у династичком грбу Обреновића, али нису приказане године 1389. и 1815. Можда их је илустратор који је цртао грбове за енциклопедију намерно изоставио, сматрајући да се године не могу налазити на грбу, или су у његовом извору биле избледеле, па их уопште није запазио.

Brate Lima, zašto ne povećaš malo taj gornji deo kljuna na orlu? Čini mi se da treba da bude veći, i podignut još na gore.

Znači, slobodno još otvori kljunove. Da utisak bude kao da orao ispušta neke strašne zvukove.
Ovako mi deluje kao da je u nekom smiraju. Nije mi dovoljno nakostrešen i opasan :)

Na ovim verzijama sa mačem orao u uzletu rekao bih (uzdignutih krila). Zato deluje raskošno. Kao orao na CG grbu npr.

Poslednja izmena:

Back