Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 43.256
Nisam ja kriv onima koji Srbe vide samo u danasnjoj Srbiji. I Vikinzi su bili srbskog porijekla.
тама је грб данашње Србије а не ''Србо-Викинга'' са Северног мора.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam ja kriv onima koji Srbe vide samo u danasnjoj Srbiji. I Vikinzi su bili srbskog porijekla.
тама је грб данашње Србије а не ''Србо-Викинга'' са Северног мора.
Zar prica o istoriji grba Srba (a ne samo Srbije) nije tema ove teme?
није. тема је грб Републике Србије. дакле, хералдика.
о разним теоријама о пореклу Срба и којекаквим праисторијским симболима- имаш посебне теме, па изволи.
Ovdje se raspravlja da li su to slova ili ognjila, te se pozivate na istoriju da to rijesite:
I ja sam, pozivajuci se na istoriju, samo postavio nekoliko priloga na ta razmisljanja!
I sta tebi, junace, nije jasno?
Мислим да имамо довољно примера за тетраграме, али нам требају и примери инвокација. Ево неколико речи са којима би се могло провати. Створитељ, Светитељ, Спаситељ, Севаст, Стефан, Сава, Самодржац, Слуга. Као, Спаситељу Спаси Слугу Свога!. Ово сам помислио за оно на Крсту испред потписа Светог Саве. Јер се Свети Сава у својим молитвама Христу стално ословљавао као слуга Христов.
![]()
http://img846.imageshack.us/img846/8972/oimggc03959783ca0399267.jpg[/IMG[/SPOILER]
Svoj bozanski znak Gospod je ucrtao u oblik najljekovitije gljive na svijetu: red rashi, reishi, lingzhu (Ganoderma Lucidum).[/QUOTE]
Мени ово личи на бубрег. :confused:
Колко знам Бог се није оглашавао у виду бубреголике печурке. :lol:
Sveti Sava - srpska slava!
Krste Spasitelja, spasi sluge svoje!
Slava Spasitelja spasava sve!
Sluge Spasitelja slave slogu!
Evo par primera, imao sam inspiraciju...![]()
Надам се да смо утврдили да елемент у тетраграму Српском није са оштрим ивицама, поткрепљенo историјским чињеницама, када је убачен у Српски грб, него је облог облика...
...значи да
није овог, ни овог
, ни овог
, aли овог 100% историјски јесте
облика.![]()
Е сада, само још да нађемо шта представља???
Isus Hristos pobeđuje. IS-HS NI-KA
Ono sa strane ne znam šta je tačno, ali obično se levo crta koplje kojim je Isus proboden a desno sunđer natopljen sirćetom na štapu.
Ispot se crta lobanja Adama.
http://1.***************/_Dey_2lnpa3U/SoAQBsRUBxI/AAAAAAAAJn4/OA0Nqe6hDSw/s400/pravoslavlje-ili-smrt.jpg
1) Ко је та богиња Сербона?
2) Какве везе имају симболи од пре 2500 година, са симболима који се међ` Србима јављају пре 500-600 година?
Да подстакнем још једну тему за разговор о цветном симболу који се налази на грбу Србије...
упоредимо два цвета, две биљке са хералдичким симболом
Fleur-de-lis или Fleur-de-lys
![]()
![]()
лево је ирис (перуника), десно љиљан, на који вас цвет више асоцира овај хералдички знак?
Taj heraldicki znak ni na sto ne asocira, nego je to direktno ovo sa donje slike, samo sto je stablo drveta zivota skraceno, a dva C malo stilski dotjerana:
![]()
zapocnite pricu i sve sto znate pisite o drzavnom grbu Srbije. Istoriju, simboliku i znacenje, poreklo, kako je nastao, sve mitove...itd. Pisite da rezimiramo.
Пошто је Славен овако замислио тему
толерисаћу твој "материјал", али то никако неће бити устаљена пракса. И користи спојлере ...
Да подстакнем још једну тему за разговор о цветном симболу који се налази на грбу Србије...
![]()
![]()
лево је ирис (перуника), десно љиљан, на који вас цвет више асоцира овај хералдички знак?
То ваљда након оне њихове победе над Енглезима, па се битка одиграла у пољу љиљана, тако некако.Флор де Лис су Французи онели у хералдику, и то случајно. По њиховм објашњењу није познато да ли се ради о цвету из башће или о оригиналном цвећу које расте око реке Лис. Они то огјашњавају на јако уверљив начин. Пошто кажу да је Флор де Лис то значи од реке Лис.
Него мене занима она повеља што сам поставио. У потпису пише Георгије Деспот. а датум је 1486, о ком Деспоту је реч?
...
Него мене занима она повеља што сам поставио. У потпису пише Георгије Деспот. а датум је 1486, о ком Деспоту је реч?
Cista logika: kontinuitet naroda ujedno znaci i kontinuitet simbola, ili obrnuto: kontinuitet simbola ujedno znaci i kontinuitet naroda!
![]()
Kao heraldicari morali biste znati i znacenja simbola. Ovo na ilirskom grbu nisu zvijezda i Mjesec, nego je to simbolicno predstavljeno Sunce na nebeskom prijestolu: "zvijezda" su zraci Sunca isijavani iz centralne tacke, a "polumjesec" je nebesko prijestolje, suncev tron (slika dole):
![]()
![]()
То ваљда након оне њихове победе над Енглезима, па се битка одиграла у пољу љиљана, тако некако.