Грб и застава Србије

Већ сам раније поставио слично питање.

Да ли је законом одређено, ко сме носити значку грба Србије или заставу Републике Србије на реверу сакоа или као везени пришивач грба на пуловеру?

Ево одговора овде: Закон о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије

A evo, počeli su da se pojavljuju u upotrebi oni misteriozni grbovi sa neta... :)

Svadbeno veselje u svečanoj sali za ovakve i slične prilike, dakle narodna veselja u Srbiji. :D

Pogledajte prilog 290275

Ha eno ga onaj grb što smo ovdje vidjeli dok je bio u izradi. Iako ne vidim krunu predpostavljam da je i ona korektno urađena kao i ostatak grba. Ovo zaista lijepo izgleda.

Питање се поставља, шта каже закон о употреби грба на овако лепим скуповима?

Mislim da ne predstavlja problem jer je grb u svečanoj sali nekog državnog organa. Lično sam da se ne bude na kraj srca, valja dozvoliti narodu da izrazi svoja patriotska osjećanja, naravnio sa mjerom i ukusom, a ovđe ne vidim nikakav problem.

Poslednja izmena:
...
Mislim da ne predstavlja problem jer je grb u svečanoj sali nekog državnog organa....

Ово је у неком ресторану, каква сала државног органа?

Можда није за ову тему, него за заставословље...
Нервира ме, када видим на некој институцији државну заставу, која не би по закону смела да је користи него народну заставу. Опходе се са њом као са крпом која виси на јарболу, нарочито када је невреме, или је видим онако покислу од кише. Нимало поштовања према државној застави.

Нервира ме, када видим на некој институцији државну заставу, која не би по закону смела да је користи него народну заставу. Опходе се са њом као са крпом која виси на јарболу, нарочито када је невреме, или је видим онако покислу од кише. Нимало поштовања према државној застави.

Ma nemaju ljudi kompas uopste sta se gde i kako koristi ... Veoma primitivan nivo svesti generalno kod vecine.

Opa... ja sam mislio da se radi o svečanoj sali opštinske zgrade. Mea culpa:confused:

Da zato i postoji potreba za državnom i narodnom(civilnom) zastavom. Skaka se koristi na svoj način.

Ma nemaju ljudi kompas uopste sta se gde i kako koristi ... Veoma primitivan nivo svesti generalno kod vecine.

Balkanci o sebi imaju, u opštem slučaju, vrlo visoko mišljenje, na što donekle i imaju pravo budući su obdareni prirodnom inteligencijom i refleksima stećenim kroz viševjekovni život u užasnim uslovima. S druge trane balkance odlikuje i žalosno nizak nivo opšteg obrazovanja i kulture. Zato se valja koristitit svaka prilika, pa i ovaj forum, kako bi se nivo znanja podigao. Moram priznati da su rasprave danas mnogo civilizovanije nego li prije 6-7 godina, i da su se neke stvari zaista naučile, makar na forumu, a i to je ogroman uspjeh, budući je postignut od neprofitnih pregaoca.

Не знам како се може боље и очекивати од народа који већ 70 година живи по дирктивама централног комитета где је све било дозвољено осим да критикујеш и дираш у власт.

da ovo zaista mnogo što objašnjava, međutim takođe je u tih 70 godina narod prvi put postao pismen i pomalo naučen.

Poslednja izmena:
Није баш тако али нека прође.

:D svakako. Iapk su komunisti imali i nekih dobrih stvari, a kako vrijeme prolazi izgleda da su u svemu bili u pravu, lično mi ne prija. Zaista se narod masovno opismenio tek dolaskom komunista na vlast tek sa njima pismeno staniovništvo prelazi 10% kako je bilo prioje njih, a kojem se procentu izgleda, ponovo vraćamo.

A evo i nove stilizacije porodičnog grba kraljevskog doma Karađorđevića u upotrebi.

Pre nekoliko dana je hor Saborne crkve u Beogradu, Prvo beogradsko pevačko društvo, dobio orden krune 3. stepena za jubilej od 160 godina postojanja i neprekidnog rada.

IMG124.jpg

:D svakako. Iapk su komunisti imali i nekih dobrih stvari, a kako vrijeme prolazi izgleda da su u svemu bili u pravu, lično mi ne prija. Zaista se narod masovno opismenio tek dolaskom komunista na vlast tek sa njima pismeno staniovništvo prelazi 10% kako je bilo prioje njih, a kojem se procentu izgleda, ponovo vraćamo.
А ово ти не могу одобрити да прође, јер је Тесла више придонео радиом и телефоном него комунисти, дапаче они су чак и кочили проток писмености и културе преко радиофоније.

А ово ти не могу одобрити да прође, јер је Тесла више придонео радиом и телефоном него комунисти, дапаче они су чак и кочили проток писмености и културе преко радиофоније.

A dobro možda su bili malo jednostrani u gledanju, nego tad je bilo manje nepismenih nego dans, više je bilo stuidenata i u apsolitnom i u freklatinom iznosu. nijesu oni bili nepametni, naprotiv bili su vrlo inteligentni i imali su izvanredne pregaoce. njihova mana je što nijesu mogli spriječiti negativnu selekciju upravo zbog takvih stavova pa su mediokriteti i najopasnmiji sloj ljudi u narodu poznat kao učene buudale, zauzimali majznačajnije funkcioje. To im je n a kraju došlo glave, oni su sami sebe uništili. U jwednom trenutku su bili najveća sila svijeta i da budem iskren svijet je tada bio mnogo ljepši, za razliku od sadašnjg Kolaka maxima.

A dobro možda su bili malo jednostrani u gledanju, nego tad je bilo manje nepismenih nego dans, više je bilo stuidenata i u apsolitnom i u freklatinom iznosu. nijesu oni bili nepametni, naprotiv bili su vrlo inteligentni i imali su izvanredne pregaoce. njihova mana je što nijesu mogli spriječiti negativnu selekciju upravo zbog takvih stavova pa su mediokriteti i najopasnmiji sloj ljudi u narodu poznat kao učene buudale, zauzimali majznačajnije funkcioje. To im je n a kraju došlo glave, oni su sami sebe uništili. U jwednom trenutku su bili najveća sila svijeta i da budem iskren svijet je tada bio mnogo ljepši, za razliku od sadašnjg Kolaka maxima.

Јесте, али ипак мораш узети у обзир да је то био такозвани хладни рат којега је Черчил покренуо 1948 на који је СССР одговорио гвозденом завесом Тито се окренуо западу и добио огромну помоћ сваке врсте. Ипак то је било време у коме се почело красти и подмићивати и богатити на разне начине а власт је затварала очи због притиска са запада. Тад се са комунизма прелази на Титоизам, појачава се култ Титине личности и са пионирима долази до обавезног описмавања целог становништва са курсевима за старије генерације. Али то није заслуга комуниста него запада који је давао велике помоћи у те сврхе да би Југославију задржали неутралну и ван источног блока. Па ипак није ни то било лако спроводити морало се послужити Голим отоком и разним ликвидацијама и бекствима. Колика улога је била запада а колика Титоиста није важно, али су Титоисти ипак све приписали њима и њиховом вођи који их је водио својим путем. А сада може причати и тумачити како год ко хоће и сви ће бити у праву али истине неће много бити, јер је нико не жели признати.

Poslednja izmena:

Back