Auh u pravu ste 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
колеге, ја вас најискреније молим да дискусију о Дукљи не водите на овој теми.
Mozemo mi da glumimo Engleze.i lordove..i aristokrate..mada ne znam jesu li oni pricali sa svojim iredentistima..Zapanjen sam stavovima.jedne od osoba koje su ovde aktivne..
Taj obicaj nosenja fesa je zaziveo medj nasim narodom,ne dok su turci vladali,vec posle oslobodjenja...pre toga nisu ni smeli da pomisle da nose fes.ili neki drugi odevni predmet koji bi smeo da se veze za din muslimane...moda Hbg.Што да се одричемо турске моде? Замисли да је Вук ишао гологлав по белом свету. Де ћеш веће бруке...
A ne, ne, svakako i trobojci u Crnoj gori treba posvetiti dužnu pažnju. Oma jeste dio istorije i to se ne može promijeni, ma se svi poperikli na vrh glave. S druge strane ne mođe se 6-7godina proširiti na 6-7 vjekova r5azlika je u srazmjeri jer je odnos 1:100, to su tri stepena poređenja, nepremostivo. Trobojna zastava svakako trenba imati svoje časno mjesto u istoriji Crne Gore, koje joj i pripada.Problem je u tradiciji kad ser pokušava, kao što rekoh, 6 godina pretvoriti u 6 vjekova.
Kakvih 6 vjekova, kada si i sam rekao da se pod zastavama misli samo na moderno nacionalno doba?
To će onda reći da je trobojka obilježila većinu (moderne) Crne Gore, odn. skoro cijelu njenu istoriju...Odnos je onda dakako drugačiji, zar ne?
Nije mi ni jasno o kakvih 6-7 godina je rijec; trobojka u Crnu Goru nije bila uvedena krajem 1990-ih, vec jos u XIX stoljecu, u vrijeme borbe za samostalnost protivu Turaka Osmanlija.
Sve go Bodin,i Ljes kroz vekove po CG,a vala i po Sumadiji,i po ostalim srpskim krajevima gde se naseli taj drzavni,,etnicki i politicki etnitet.
a tad je ispred beogradskih kafana stajalo zabranjen ulaz psima i crnogorcima. ovo zadnje swam čuo u beogradu od starih beograđana ispričano kao anegdotu u ljeto ´71.
To je urbana legenda. http://vukajlija.com/zabranjeno-za-pse-i-srbe/3597
Da li ima neko sliku amovona,(kamenog uzvisenja u sredini crkve) iz manastira S.Nikole kod Priboja,koliko se secam na njemu je bio urezan dvoglavi orao.
A pazi što se neko potpisivao u podnožju slike ...Ili beležio nešto, vidi se neki broj, 102 ako se ne varam
![]()
неки запис из 1820. године.
Слика из књиге: Четрнаест векова борби за слободу (монографија), Београд 1968. године, издање "Војног музеја Београд"