Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da mislim na PE.

Zar iz inostranstva ne stiže na carinu u glavnu poštu? 🤔

Ja sam uvek morala tamo da idem...

Ne znam gde ide na carinu. Mozda u glavni postanski centar koji su napravili pre par godina.

Nisam placao carinu, posto su mi paketi bili 50 dolara.

Uglavnom iz amerike ima dve opcije DHL koji stize za 2-3 dana, ali bere usi koliko kosta.

I UPS to je klasicna posta koja kosta do 25 dolara po paketu. I to putuje mesec dana. Od cega jedno 3 nedelje stoji tamo u Los Andjelesu u posti.

Posto ni njihovi postari verovatno nisu nista bolji od nasih. :D

Ne postoji nista express kao opcija.

Npr, u Cacku je tacno ...ladno postar vec nekoliko puta ubacuje u sanduce na kapiji kuce obavestenje o pismenoj posiljci (ne paket, vec preporuceno pismo)...nece ni kroz uvek otkljucanu kapiju da prodje, iako je uvek neko kuci.

A tek postexoress..mami sam u Cacak slala nesto hitno, i uplatih opciju da joj stigne do 12h....zovem je u 13h, kaze jos nije dobila...zovem sefa sluzbe u Cacku za taj deo, doslovce mi kaze ' joj, pa znate li vi kako mi imamo male plate'. Tu ga ja napljujem.
Alooo bre, ja sam tu trazenu uslugu skuplje platila, nista me ne zanima drugo, nek se zali Pinokiju, mene ne zanima...i tako, stize posle toga mami posiljka u roku od 5 min.

Definitivno, svako radi sta hoce, niko nije odgovoran, javasluk samo tako

Meni mama sve šalje PE i uvek do 12h. Pošto im da moj mobilni, meni ujutru oko 9 stigne poruka da će mi pošiljka biti uručena i kontakt telefon. Ako ih slučajno nema do 12 ja odmah zovem i dolaze ko bele lale, ali uvek bude priča kako ih ima malo a mnogo paketa :lol:

Ne znam gde ide na carinu. Mozda u glavni postanski centar koji su napravili pre par godina.

Nisam placao carinu, posto su mi paketi bili 50 dolara.

Uglavnom iz amerike ima dve opcije DHL koji stize za 2-3 dana, ali bere usi koliko kosta.

I UPS to je klasicna posta koja kosta do 25 dolara po paketu. I to putuje mesec dana. Od cega jedno 3 nedelje stoji tamo u Los Andjelesu u posti.

Posto ni njihovi postari verovatno nisu nista bolji od nasih. :D

Ne postoji nista express kao opcija.

Kad sam naručivala od Aliexpress-a, iako su vrednosti bile max 30 USD uvek sam plaćala neke takse, akcize... otprilike kolika je bila vrednost paketa, toliko sam i našima morala da platim.

Pa znas sta taj alie je sigurno na udaru poreske i carine.

Da li si prekupac, nakupac. Ne placas pdv, nemas firmu, tako da ko zna sta rade...

Ja iz amerike narucujem od jedne firme i kod njih je postarina na merenje, koliko je tezak paket na primer 16 dolara.

E onda mi u posti naplate nekih 150 dinara na primer. Ali u obicnoj mojoj lokalnoj posti kad podizem.

A druga varijanta je od osobe, umetnice koja ima svoju firmu. Ona ima dil sa postom sta god da je, u bilo koji deo sveta, bilo koja tezina - 25 dolara.

I tu mi ne traze nikakve dodatne pare.

Nikad nisam isao na carinu. Iako su mozda mogli da me drndaju jer sam imao neke gratis, free, bonus stvari.

Pa znas sta taj alie je sigurno na udaru poreske i carine.

Da li si prekupac, nakupac. Ne placas pdv, nemas firmu, tako da ko zna sta rade...

Ja iz amerike narucujem od jedne firme i kod njih je postarina na merenje, koliko je tezak paket na primer 16 dolara.

E onda mi u posti naplate nekih 150 dinara na primer. Ali u obicnoj mojoj lokalnoj posti kad podizem.

A druga varijanta je od osobe, umetnice koja ima svoju firmu. Ona ima dil sa postom sta god da je, u bilo koji deo sveta, bilo koja tezina - 25 dolara.

I tu mi ne traze nikakve dodatne pare.

Nikad nisam isao na carinu. Iako su mozda mogli da me drndaju jer sam imao neke gratis, free, bonus stvari.

Ma naručim stalak za laptop, jedan komad - tada bio 18 USD - ovde platim oko 1500, to je bilo još pre 10god.
Aj da sam naručivala ne znam koliko pa da posumnjaju, to mi je bilo prvi put i odmah po džepu.
Prijateljica naručuje ko luda - ništa ne naplate.

могу да констатујем да је гужва у превозу баш баш
Ja ujutru moram taksijem jer su tako nesto zajebali semafore da moram pola sata ranije da krenem.

Toliko su glupi da ne mogu da naprave pametne semafore koji će pre podne da favorizuju vozila iz mog pravca, a posle podne iz suprotnog kad se ljudi vraćaju sa posla. Nego da se ispašta pre podne ili posle podne.

Posle podne je bas guzva u spicu.

Naravno.

Kako ide saobracaj u Ustanickoj ujutru ka gradu i NBG. I tako su bili podeseni semafori. U suprotnom pravcu nema vozila.

A posle podne iz suprotnog pravca. Tj. opet mog pravca kojim se vracam. :D

Onda se napravi krkljanac i stoje vozila i autobusi do Suda i dalje do kifle. Sat vremena stojis u mestu.

E sad su to okrenuli. Pa je posle podne bolje i lakse se prolazi.

Ali pre podne ne mozes da izadjes na autoput pola sata. Krkljanac je do Grčića Milenka, a semafor pušta 3 automobila ili jedan autobus.

Tupadžije ne mogu da naprave pametan semafor koji bi imao jedan režim pre podne, a drugi posle podne.

Nego te zayebu ili kad ides na posao ili kad se vraćaš.

vozih se krcatim tramvajem 10, grejanje radi, retko ko nosi masku....
ne razumem vlast...zasto ne uvede kaznjavanje zbog maski?...ili nemoj vise da nas bombarduju ciframa....
Не бих овде много да добацујем политику... али по бројевима видимо велику разлику између броја вакцинисаних у центру Београда и на периферији. А знамо да се тако и гласа на изборима. Центар је за једно, околина је за друго.

Ако спојим та два... Вођа неће да туче сопствене бираче.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back