Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E30kL53XwAAfeaS.jpeg

тај који је одштампао овакву таблу - зар је могуће да му није ништа сметало :confused:
мислим, нема везе ко какав посао ради, него како га ради...
Нешто пре 90те сам са мојима био на летовању у Ивањици.
Не знам зашто смо ишли тамо, али знам да смо били.
И неком приликом смо прошли кроз аутобуску станицу, где је на једном од аутобуса на папиру писало да иде за - Арилје.
Моји су то прво приметили, тако приметили да сам и ја погледао и запамтио до данас.

тај који је одштампао овакву таблу - зар је могуће да му није ништа сметало :confused:
мислим, нема везе ко какав посао ради, него како га ради...
verovatno je neko polupismen dosao preko veze na laganica radno mesto..samo stampaj table :D

verovatno je neko polupismen dosao preko veze na laganica radno mesto..samo stampaj table :D
Последица тога што из ћирилице у латиницу можеш без гледања, обрнуто не, а првобитни текст на латиници...

На неким местима на интернету се примећује да се текст вести пише под утицајем аутоматике. Више пута сам видео да једну странку пишу ДС С, а неком приликом сам наишао на ознаку земље ШСР.
Оно прво ћеш погодити шта је, али шта је ово друго? Аутоматика која ће "сс" да претвори у "ш". Па да не би имали странку ДШ... али за СССР су заборавили :roll:

Nema veze sa gradskim prevozom ali ima sa ovim o čemu ste pisali na ovoj strani.

Mogli bismo da krenemo od samog foruma i načina na koji se ovde piše.
Već sam u Predlozima na Igricama pisala o tome kako nam se kvari jezik.

Sada skoro svi mobilni telefoni imaju opciju i ćirilice, da ne govorim o normalnoj (ne ošišanoj) latinici, ali pojedinci
pišu TJ, CJ kao Ć, ZH kao Ž, SH - Š, CH-Č, itd...itd...

Nema veze sa gradskim prevozom ali ima sa ovim o čemu ste pisali na ovoj strani.

Mogli bismo da krenemo od samog foruma i načina na koji se ovde piše.
Već sam u Predlozima na Igricama pisala o tome kako nam se kvari jezik.

Sada skoro svi mobilni telefoni imaju opciju i ćirilice, da ne govorim o normalnoj (ne ošišanoj) latinici, ali pojedinci
pišu TJ, CJ kao Ć, ZH kao Ž, SH - Š, CH-Č, itd...itd...
pravda za osisanu latinicu :amen:

da, bez preterivanja i izigravanja neke finoce, ja vrlo cesto imam neki osecaj stida i sramote, i zbog ovakvih i sličnih ošljarskih stvari...al najčešće imam taj osećaj kad vidim sve te likove koji nam kroje kapu, kad im čujem retoriku....
Није претеривање, нити финоћа, нити је пропуст једне особе.
Читав ланац немара је слика целог друштва.
Та табла је прошла ко зна колико руку пре постављања и нико није приметио?
Зар наручилац тих табли није контролисао?
Ако је приметио, није пријавио?
Ако је ико и пријавио очигледно није одреаговано. Јер се сматра небитним.
Зато је МЕНЕ срамота.
Јер је то између милион других ствари одраз наше површности, да не напишем нешто горе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back