Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne..nisi razumeo

gsp je sistem naplate izgubio 2012. kad je dosao bus plus
do tad je sistem napalte bio u okviru gsp-a

ali prihodi od napalte od te 1995. ne idu gsp-u nego gradu a grad vraca gsp-u koliko mu treba.

znaci sav novac prikupljen od naplate karata ide u gradsku kasu a gradska kasa nevezano za taj iznos daje gsp-u koliko mu treba za poslovanjea
to je uvek vise nego sto se ulije od naplate karata.
Нека буде како хоће, мени није од значаја. Редовно сам куповао маркицу од 1995. до прошлог марта.

Године поређења су погрешне. Треба нам 2010 - 2012 - 2014, мало пре Бусплуса, на почетку, и година када су ови почели да управљају.

Изношене су разне идеје како би требало да се наплаћује, да ли по глави пунолетног или појединачно или...
Паре које Гсп каже да му требају се могу набавити ако, не сећам се тачно кад сам рачунао, преко 1000 динара месечно плаћају сви пунолетни. Мислим да је било чак око 1500.
Количини пара смета то што имамо превише пензионера који не плаћају практично ништа, а изгледа да је маса повлашћених категорија које плаћају тек 1120 право мноштво.

Svi frilenseri i oni koji rade na crno su na 1k markici.
То је барем нешто... Проблем је превише публике која не плаћа ништа.

Нико ни за живу главу не објављује колики је удео тих појединачних карата у укупној маси пара. Прилично сам уверен да маркице покривају веома велики део прихода, нпр. 80-90 посто.
Ко се често вози, лако сам сабере да ли му се исплате појединачне карте или "месечно XL паковање".
Када се израчуна цена појединачне карте неком запосленом, а који иде на посао са два превоза, цена је смешно мала, око 30 динара. Неки желе да и "мало паковање" кошта толико. Е па, то не постоји ни на западу.
Увек је нешто "на 100 грама" осетно скупље од "на џак".

Ако нешто треба мењати, то су категорије и цене месечних маркица.

пре неки дан ми се деформисала она неперсонализована бус плус...не може да се плати њоме, нити може да се допуни. дакле - ништа не очитава са ње...и купим нову, допуним и рече ми женица на трафици да им нико ништа не јавља до када ће овај (бусплус) систем да функционише.
иначе, превоз ради сасвим солидно, задовољна сам.

dvojka, juče.

IMG_20210519_144351.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back