Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a kako ti mislis da se sredi, ako gsb treba da vozi one koji kartu ne placaju nego taj novac trose za neke svoje druge potrebe..
cime se ti bavis u zivotu?
da li bi ti npr kao pekar pravio i poklanjao pecivo ljudima samo zato sto nemaju para a moraju da se prehrane..a da te troskove ne mozes ni iz jednog drugog izvora da pokrijes?
dosta vise sa tim altruizmom preko tudjih ledja..

Pa sto je GSP uzeo privatnu firmu da im ona naplacuje i tako uzima deo profita?????

Doživeo po prvi put novi BusPlus sistem. Uđem na vrata, overim kartu, i sednem na prazno mesto. Sve isto što sam i inače radio. Jedina razlika je što praznih mesta ima u izobilju. Meni bi najviše odgovaralo da se zadrži trenutno stanje, linija 88 da bude teško kontrolisana, a sve ostale linije da budu zakrčene švercerima.

ovo je status koji je jedan od mojih prijatelja sa face-a ostavio jutros..
ispasece na kraju da se protiv ovog sistema kontrole najvese bune oni koji kartu nisu placali do sada.

a kako ti mislis da se sredi, ako gsb treba da vozi one koji kartu ne placaju nego taj novac trose za neke svoje druge potrebe..
cime se ti bavis u zivotu?
da li bi ti npr kao pekar pravio i poklanjao pecivo ljudima samo zato sto nemaju para a moraju da se prehrane..a da te troskove ne mozes ni iz jednog drugog izvora da pokrijes?
dosta vise sa tim altruizmom preko tudjih ledja..

A sta ti mislis koliko GSP dobija para od prodatih markica karata? 100% sigurno ne dobija, sto znaci da su vec na gubitku.

Cime se ja bavim u zivotu tebe ne treba da zanima. Vozim se prevozom, imam mesecnu, ali opet smatram da je ovo debilizam koji se pokusava nametnuti narodu.
Reci mi sledece ko ce meni da pravda kasnjenja na posao zbog njihove glupe kontrole? Da nece oni da mi nadoknade smanjenje plate zbog istog tog kasnjenja? naravno da nece i boli ih ona stvar sto ce neko da kasni ili ne.

Da je na ulicama veci broj vozila ovo sto oni hoce da sprovedu bi imalo smisla. Sta mislis sta ce se desiti kada krene skola u septembru?

A sta ti mislis koliko GSP dobija para od prodatih markica karata? 100% sigurno ne dobija, sto znaci da su vec na gubitku.

Cime se ja bavim u zivotu tebe ne treba da zanima. Vozim se prevozom, imam mesecnu, ali opet smatram da je ovo debilizam koji se pokusava nametnuti narodu.
Reci mi sledece ko ce meni da pravda kasnjenja na posao zbog njihove glupe kontrole? Da nece oni da mi nadoknade smanjenje plate zbog istog tog kasnjenja? naravno da nece i boli ih ona stvar sto ce neko da kasni ili ne.

Da je na ulicama veci broj vozila ovo sto oni hoce da sprovedu bi imalo smisla. Sta mislis sta ce se desiti kada krene skola u septembru?

bice malo vece guzve dok beogradjani ne budu shvatili da vise ne mogu da se svercuju..
kao sto uredno placaju kartu u privatnim mini busevima, tako ce placati i ovde..
a onda ce da bude manje guzve, ispravnijih autobusa koji postuju red voznje u sekund..
ko ne bude platio kartu ici ce pesice..
kome je stalo da ne kasni, poci ce malo ranije..

a cime se u zivotu bavis zaista me ne zanima, samo mi nije jasno da neko kome novac ne pada sa neba nego mora da ga zaradi logika ne funkcionise u pravom smeru po ovom pitanju..

Vidis DIVE mali je problem sto sada ne mozes da kupis kartu u busu, vec samo na trafici. Uostalom ako mislis da ce se nesto promeniti nabolje u velikoj si zabludi. Ako ovo izdrzi do septembra videcemo kada se zavrse godisnji odmor i raspust kako ce funkcionisati. Moje misljenje je da ce biti tota;ni kolaps. Pa kod mene zna da bude od 50-100 ljudi na stanici. Sta mislis koliko vremena treba da makar njih 30 udje na prednja vrata? But how yes no...

vidi, ja verujem da ce uspeti..a znas zasto?
kako uspevaju privatnici da naplate svima prevoz u svojim vozilima?
uvek postoji onaj trenutak kad kap prelije casu..
kriza je..svi gledaju da naplate ono sto odrade kako bi mogli da opsatanu sa poslom..
to je tako normalno..
moracemo i mi da shvatimo da nista ne moze da se dobije za dzabe i da prestanemo da trosimo vreme smisljajuci kako da prevarimo sistem..
bolje je to vreme utrositi na razmisljanje kako da napravimo novac i platimo racune koje napravimo..
na zalost zbog svercera ce ispastati oni koji redovno placaju prevoz u pocetku..
a onda ce situacija da se iskristalise i sve ce da dodje na svoje mesto..
svaka promena uvek napravi pometnju..
ova je uvedena da bi ti i slicni tebi koji redovno placaju svoj prevoz imali taj prevoz kvalitetniji..

Пa ти aко ти се не свиђa чистоћa у бусевимa користи тaкси превоз, они су свaкaко чистији..

a ko pravi tu nečistoću u busevima,ko ih žvrlja,cepa namerno sedišta?

dobili smo 2001 švajcarske tramvaje iz bazela stare tada 30 godina ako ne i više kao nove a pogledajte na šta sada liče posle samo 10-ak godina u beogradu

vidi, ja verujem da ce uspeti..a znas zasto?
kako uspevaju privatnici da naplate svima prevoz u svojim vozilima?
uvek postoji onaj trenutak kad kap prelije casu..
kriza je..svi gledaju da naplate ono sto odrade kako bi mogli da opsatanu sa poslom..
to je tako normalno..
moracemo i mi da shvatimo da nista ne moze da se dobije za dzabe i da prestanemo da trosimo vreme smisljajuci kako da prevarimo sistem..
bolje je to vreme utrositi na razmisljanje kako da napravimo novac i platimo racune koje napravimo..
na zalost zbog svercera ce ispastati oni koji redovno placaju prevoz u pocetku..
a onda ce situacija da se iskristalise i sve ce da dodje na svoje mesto..
svaka promena uvek napravi pometnju..
ova je uvedena da bi ti i slicni tebi koji redovno placaju svoj prevoz imali taj prevoz kvalitetniji..

Ма тебра, ово оно, фрка је брате, мис'им, брате, ко да чека 2 минута дуже да путници уђу на предња и задња врата, мис'им тебра, и не дај Боже да сваки пут сви морају да имају карту, мис'им то је тебра нарушавање људских права, ограничавање слободе кретања итд..

Ma OK sve to,
ali ako ovaj sistem pregura prve navijace posle nastavka fudbalske sezone i prvog derbija,
kao i reakciju kontrolora na njih ja pozdravljam Bus plus? :D

Nove-oznake-na-autobusu-GSP-a.jpg

Navija%C4%8Di-fk-Crvena-Zvezda-5.jpg

:roll:

uostalom na plakatu pise: 15.07.2012 ulazak na oznacena vrata i ocitavanje bus plus kartice su obavezni
sto znaci, to je vazilo samo juce, 15.7.2012? :mrgreen:
nigde ne pise OD 15.7.... :)

*** ja sam piglu malo, pa cu da nastavim da ulazim onako kako mi je zgodno u datom trenutku

Danas sam kao svaki pošteni graždanin ušao, kako zakon nalaže, na prednja vrata autobusa sa tri ulaza (u Beogradu). Odmah sam pokušao da poništim kartu na izgrebanom i razbijenom automatu, međutim nisam uspeo. Grad Beograd je, dakle, novim pravilnikom uskočio sebi u usta: naime, bila je gužva i nisam uspeo da se probijem do narednog validatora. A i da jesam, šta bi bilo da sam naleteo na kontrolu usput? Posle tri stanice, došao sam do stajališta koje je jedan od tzv. kontrolnih punktova, gde kontrolori ulaze, a bus stoji dok se pregled ne završi. Ja rekoh, hajde da probam još jednom, i nekim čudom se karta poništila.

Bilo kako bilo, moje pitanje je: kako sa svim tim zakonskim protivrečnostima izaći na kraj sa kontrolom, koja i inače postaje sve agresivnija (Beograđani su to možda primetili), kada sistem ni bez ovih novih pravila nije profunkcionisao? Šta da mi se karta nije validirala, a ovi hteli da mi napišu kaznu?

Danas sam kao svaki pošteni graždanin ušao, kako zakon nalaže, na prednja vrata autobusa sa tri ulaza (u Beogradu). Odmah sam pokušao da poništim kartu na izgrebanom i razbijenom automatu, međutim nisam uspeo. Grad Beograd je, dakle, novim pravilnikom uskočio sebi u usta: naime, bila je gužva i nisam uspeo da se probijem do narednog validatora. A i da jesam, šta bi bilo da sam naleteo na kontrolu usput? Posle tri stanice, došao sam do stajališta koje je jedan od tzv. kontrolnih punktova, gde kontrolori ulaze, a bus stoji dok se pregled ne završi. Ja rekoh, hajde da probam još jednom, i nekim čudom se karta poništila.

Bilo kako bilo, moje pitanje je: kako sa svim tim zakonskim protivrečnostima izaći na kraj sa kontrolom, koja i inače postaje sve agresivnija (Beograđani su to možda primetili), kada sistem ni bez ovih novih pravila nije profunkcionisao? Šta da mi se karta nije validirala, a ovi hteli da mi napišu kaznu?

Meni se desila ista stvar kada sam se vracao sa posla. Usao na prva vrata - posto sam prethodno propustio 5-6 autobusa jer nije moglo da se udje ni na jedna. I da se validiram kad ono ne radi validator na PRVIM vratima. Znaci, pomenuo sam im sve po spisku.

To je to - diletanti + bofl roba. I onda imamo ovo sto imamo. A ja sam lepo pricao da ovde u Srbiji imamo 10 puta bolje kompanije, sa 100 puta boljim citacima. A people count se radi sistemom kamera + softver, a ne validiranjem markica.

Kad ce ljudi shvatiti da je ovo sve prevara...
Bio sam juce sa rodjakom koji radi u pogonu GSP-a, pa ono je haos...
NEMA DELOVA,AUTOBUSI PRLJAVI,POLU-RASPADNUTI,PROSEK 15-25 GODINA
Kaze mi da je Kosmaj puko skroz, sem sto je ostalo 20-ak mercedesa(mada su i oni na izdisaju)...
A vi se zamajavajte oko ovog bus plusa, i dalje mi nije jasno ovo za odredjene linije ("najfrekventnije") Pa 47 nema ni za lek nikada... :D
A people count se radi sistemom kamera + softver, a ne validiranjem markica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back