Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
poolakooo..malo narodu dati lufta..neće odmah da dejstvuju :D
Bus-plus-kontrola.jpg
busplus14072012.jpg

:zper:

Bitno da je (vaš) Đilas u plusu :zper:
(natpis Busplus - Beograd u plusu)

15.07.2012 14:34
Građani nisu oduševljeni novim pravilima Bus plusa :eek::lol:

54556.jpg

BEOGRAD - Nova pravila ulaska i izlaska u vozila gradskog prevoza u Beogradu, kao i pojačana kontrola čekiranja karata koja se od danas primenjuju, nisu, bar za sada, obradovala Beograđane.

Od danas u vozilima gradskog prevoza važE nova pravila za ulazak i izlazak iz vozila, a pojačana je kontrola putnika.

Tako će se u zoni ITS1 na prednja vrata ulaziti u sve trolejbuse i solo autobuse, dok će se, kada su u pitanju zglobni autobusi, tramvaji i trolejbusi, ulaziti i na prednja i na zadnja vrata, a izlaziti na srednja. Takođe, ulaz na prednja vrata važiće na svim početnim stanicama, dok će u ITS2 važiti pravilo ulaska na prednja vrata i izlaska na ostala.Od tih pravila biće izuzete majke sa decom i invalidi u kolicima koji će, kao i do sada, ulaziti na srednja vrata u vozila sa rampom.

Do kraja leta sva vrata na vozilima javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika.Pojačana kontrola putnika biće prisutna na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

Stalna kontrola biće u vidno obeleženim autobusima i trolejbusima na linijama 16, 17, 23, 29, 40, 41, 47, 73, 88, 95 i 511.Grad Beograd je nove mere doneo u cilju unapređenja i povećanja kvaliteta sistema javnog prevoza, piše u saopštenju iz gradske uprave.

http://www.tanjug.rs/novosti/50797/gradjani-nisu-odusevljeni-novim-pravilima-bus-plusa.htm

Bogami, danas dejstvuju kao SAJ! Nekoliko komada upada u bus koji sve vreme stoji i naravno gospoda komunalci asistiraju. Nego, nije mi jasno kako im se isplati da stavljaju po 4 coveka u ovim vozilima gde je stalna kontrola, sve linije su vrlo frekventne i trebace tu dosta ljudstva.

• Podržavam
Reactions: Nez
Bogami, danas dejstvuju kao SAJ! Nekoliko komada upada u bus koji sve vreme stoji i naravno gospoda komunalci asistiraju. Nego, nije mi jasno kako im se isplati da stavljaju po 4 coveka u ovim vozilima gde je stalna kontrola, sve linije su vrlo frekventne i trebace tu dosta ljudstva.

Danas kad sam pošla na pos'o, na stanici kod Ruske iz pravca ka Čukarici, stoji kolona od 5 autobusa s' tim što je ispred prvog izašla i stoji gomila ljudi i barem 10 kontrolora i nešto raspravljaju. A koleginica mi reče da je jutros kad je pošla na pos'o, šofer u trijeskecu reko ljudima da kucaju karte, il' neće da kreće

E zato se ja bijem da uđem na sredinu.
Kažu "nema mesta" ja zaždim ko bik i očas posla se promuljam u sredinu i dokažem da ima.
malaraspa.gif

Uđem na padini i onda treba da visim na vratima do zelenjaka...
E pa, neće da može :rtfm:
:zcepanje::zcepanje::rotf::rotf:Blago tebi, mene ovi mučeni penzioneri koji idu do Doma zdravlja( a jedina linija, pa još ide k'o antibiotik) 'oće da umlatu, ako nekoga jače gurnem, zato ćutim i trpim:D

Jutros sam izasao 10 minuta ranije da ne zakasnim zbog bus pljusa. Dosao sam GSP-om umesto Lastom. Naravno autobus nije bio obelezen. Nije bilo kontrolora. I pod broj tri potrvdio sam moju teoriju o GSP i Lasti - GSP je krenuo 7 minuta ranije nego Lasta, a stigao gotovo u isto vreme kad stize i Lasta. Vozio je lik prvom 5 kilometara, na autoputu se vukao 20 na sat.

Počeo ulaz na prednja i zadnja vrata, Beograđani i dalje po starom Nova pravila ulaska u vozila GSP-a juče su počela da važe. Za prvu zonu glase ovako: u sve trolejbuse i solo autobuse ulaziće se samo na prednja vrata, dok će se u zglobne autobuse i tramvaje ulaziti i na prednja i na zadnja vrata, a izlaziti na srednja. U drugoj zoni važi pravilo ulaska na prednja vrata, i izlaska na ostala. Izuzetak su majke sa decom i invalidi u kolicima koji će, kao i do sada, ulaziti na srednja vrata u vozila sa rampom. Do kraja leta sva vrata na vozilima javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika. Kontrolori koordinatori će usmeravati putnike, pomagati im da nove mere prihvate i moliti sve putnike bez vozne karte da napuste vozilo. Takođe, biće uvedena vozila sa stalnom kontrolom, koja će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo, a ona će biti jasno obeležena. Od danas je stalna kontrola uvedena u autobusima i trolejbusima na linijama 16, 17, 23, 29, 40, 41, 47, 73, 88, 95 i 511, a kontrolori su raspoređeni na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici. Reporteri "Blica" pridružili su se kontrolorima na stajalištu u Ulici šest kaplara gde je grupa od njih 20 pokušavala da uputi putnike na nova pravila. Kontrolori su dozvoljavali ulazak samo na prednja i zadnja vrata, a potom su ulazili u autobus i proveravali da li su svi putnici validirali karticu. Da ja pitam gradonacelnika i ostale u bus plus sistemu da bi oni cekali na +40 stepeni da bi usli na prednja vrata Razmisljam da kupim biciklu posle ovolikog maltretiranja gradjana http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/33...-i-zadnja-vrata-Beogradjani-i-dalje-po-starom Izvinjavam se ako tema postoji nisam je naso

Aha, pravila. A pravila su da BUSevi budu cisti a ne da neko sedne u belim pantalonama i ustane sav crn. tu i reklama za prasak za ves ne postoji.
Sta cemo sa bolesnim i starijim ljudima koji idu recimo ujutru na pijacu ili bolnicu? oni treba sa prednjih vrata u najvecem spicu da prodju do srednjih da bi izasli. o tome niko ne spominje nista

Aha, pravila. A pravila su da BUSevi budu cisti a ne da neko sedne u belim pantalonama i ustane sav crn. tu i reklama za prasak za ves ne postoji.
Sta cemo sa bolesnim i starijim ljudima koji idu recimo ujutru na pijacu ili bolnicu? oni treba sa prednjih vrata u najvecem spicu da prodju do srednjih da bi izasli. o tome niko ne spominje nista

bolesni i stari ljudi koji autobusom idu na pijacu i bolnicu se ponasaju kao i svako drugi ko se vozi gradskim prevozom..
ako neko moze da dodje do autobuske stanice i od stanice do bolnice, moze i od prednjih do srednjih vrata..ili pozove sanitet ili taksi ili zamoli nekg da ga preveze..
ako moze do pijace, bez obzira na broj godina moze isto na prednja pa na srednja vrata..
dokle vise stalno pronalazenje izgovora za javasluk..
autobusi bi bili cisti kad bi svako ko ih koristi placao kartu..
kad se budemo odnosili prema nekim stvarima kao japanci, bice i nama kao u japanu..

Ne *****j molim te. Beogradjani su uvek bili normalni za razliku od kurte i murte koja se doselila u isti. Kada se sredi GSP, pocev od cistoce i ispravnosti vozila, postovanja reda voznje, tek tada moze da se prica o postovanju pravila. A do tada...

a kako ti mislis da se sredi, ako gsb treba da vozi one koji kartu ne placaju nego taj novac trose za neke svoje druge potrebe..
cime se ti bavis u zivotu?
da li bi ti npr kao pekar pravio i poklanjao pecivo ljudima samo zato sto nemaju para a moraju da se prehrane..a da te troskove ne mozes ni iz jednog drugog izvora da pokrijes?
dosta vise sa tim altruizmom preko tudjih ledja..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back