Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pre vise godina sam bio u jednom tramvaju na koji je naleteo drugi otpozadi.
od siline udara sam proleteo kroz pola, samo zahvaljujuci dobrim refleksima sam se uhvatio za jednu sipku kroz let i zadrzao na nogama i ostao nepovredjen, mogu misliti kako je ovima bilo.
i vise prasine nisam u zivotu video.. pola sata sam posle pljuvao i iz nosa izbacivao crno .... za samo taj minut koliko sam bio u vozilu koliko sam se nadisao toga..... mi nismo svesni koliko su vozila u sustini prljava....

pre vise godina sam bio u jednom tramvaju na koji je naleteo drugi otpozadi.
od siline udara sam proleteo kroz pola, samo zahvaljujuci dobrim refleksima sam se uhvatio za jednu sipku kroz let i zadrzao na nogama i ostao nepovredjen, mogu misliti kako je ovima bilo.
i vise prasine nisam u zivotu video.. pola sata sam posle pljuvao i iz nosa izbacivao crno .... za samo taj minut koliko sam bio u vozilu koliko sam se nadisao toga..... mi nismo svesni koliko su vozila u sustini prljava....

Spanci nisu....jos. :lol: Ja sam bio u busu u koji se zakucala trola. A posto su bile one stare spore nije bilo mnogo strasno. :D

Ja nisam bio u sudaru, ali sam bio u troli kad je eksplodirala. Kod starih trola bio je neki poklopac izmedju zadnjih i srednjih vrata. I tu pocne nesto da grebe, struze, skripi, udara... Ja se odmaknem do sredine, vidim da nece izaci na dobro, a ostali putnici kao nece biti nista. Kad je to eksplodiralo, kao bomba, onaj poklopac udario u plafon, delici poda leteli po celoj troli. Onda frka, vriska, panika, oce ljudi da iskacu iz trole, vozac ne moze da zaustavi trolu... Haos, jednom recju. Bilo je to pre nekih 10-12 godina.

Inace, za ovo danas 30 povredjenih poslednja vest na tv-u.

Upravo tako, prvo je trebao biti sadašnji direktor SP Lasta, zaboravih mu ime, uglavnom čovek koji je predložio potpunu reogranizaciju menadžemnta preduzeća i naravno da su pregovori propali, jer kao što neko napisao oni uživaju u mulju koji su sami stvorili, što bi sad neko to menjao.

Ja ne koristim usluge Laste, sem ovog dela što je gradskom prevozu na linijama, ali imam utisak da se preduzeće odlično drži s obzirom da nije privatizovano. Vozni par im je solidan, ne znam kakva iskustva imate vi.

Ali izgleda da nece dugo da traje.

Poslednja izmena:
4846_222.jpg

Elem, kad smo već kod toga, vozačima su stigla obaveštenja da otvaraju samo vrata za ulaz kada pristignu na stanicu, a pošto svi uđu onda da otvore i vrata za izlaz!

Ovako nekako:

to moze da uspe samo u situaciji koja je na klipu.. poluprazan autobus i par njih na stanici.
vec vidim spic i 100 uzarenih putnika koji nadiru na jedna vrata :)

ako to urade zadrzavanje na stanicama ce se uvecati do te mere da ce kasnjenja biti ogromna.
valjda racunaju kad krene sa kasnjenjem svi autobusi u nizu ce kasniti pa ce se napraviti red kao da i nema kasnjenja :mrgreen:

kako su uveli bus plus,uvek su objavljivali kako su vrlo zadovoljni,jer gradjani uredno validiraju svoje kartice.cim traze drugo resenje (kao ovo sa vratima)-znaci da je njeihovo zadovoljstvo lazno.kad god sam u prevozu,primetila sam da retko ko overi svoju kartu.uglavnom to cine penzioneri.
uzgred,bar da su necim pokusali da `odobrovolje` gradjanje,makar cistim prevozom...ne,boli ih uvo.
juce sam prolazila kod okretnice tramvaja na banjici,i zuti bus pun putnika je prolazio,kad je nesto jezivo puklo,i pocelo da se pusi iz zadnjeg donjeg dela bus-a.jadni putnici,kako li je njima bilo,kad smo mi koji smo bili napolju,bili poplaseni.

Upravo tako, prvo je trebao biti sadašnji direktor SP Lasta, zaboravih mu ime, uglavnom čovek koji je predložio potpunu reogranizaciju menadžemnta preduzeća i naravno da su pregovori propali, jer kao što neko napisao oni uživaju u mulju koji su sami stvorili, što bi sad neko to menjao.

Ja ne koristim usluge Laste, sem ovog dela što je gradskom prevozu na linijama, ali imam utisak da se preduzeće odlično drži s obzirom da nije privatizovano. Vozni par im je solidan, ne znam kakva iskustva imate vi.

Video sam obeležene neke trole. Ulaz je samo na prva vrata i to ona uska, jer drugo koristi vozač
implied-facepalm1.jpg

Elem, kad smo već kod toga, vozačima su stigla obaveštenja da otvaraju samo vrata za ulaz kada pristignu na stanicu, a pošto svi uđu onda da otvore i vrata za izlaz!

Ovako nekako:

Vozim se cesto Lastom na 17tici. Juce je jos bila mokra od pranja kad je dosla. A i uopste deluje mnogo cistije i novije od GSP-a. I vozac je bio ok, uhvatio ga je samo jedan semafor na putu, dok ove iz GSP-a nema sanse da ne uhvati svaki.

Izvin'te... Jel će biti (pod)obavezno da i na poslednjoj stanici autobusa izlazimo isključivo na midl dor? :flert:
Sreća moja pa u 99% slučaja trčim za autobusom pa il na zadnja kad krećem na pos'o il' na prednja kad ulazim na početnoj u povratku s' posla

sviće i taj dan kada će se ovaj narod beogradski naučiti pameti i evropskom,civilizacijskom ponašanju :super: sve ćeš srećo već danas znati takoreći,sve će ti biti adekvatno pojašnjeno u praksi ali ajde mogu i ja u teoriji da mi se ne sekiraš mnogo;

prvo pitanje od koleginice iznad tebe-ne može na zadnja ako je gužva

drugo pitanje-da,na midl dor

ajmo,ajmo živoo,živoo,oopsaa :super:

Ima li nekih novosti?
Ima li povređenih?

evo kako je to izgledalo jutros...
obelzena vrata ulaz izlaz...i sad ljudi zastali, videli da su pred vratima za izlaz i krenuli ka vratima za ulaz(oh, kako ovo bez veze zvuci..)...i poceli da ulaze po propisu...i odjednom, kada su svi malo bolje razmislili, jer guzva je utros bila kao u popodnevnom spicu..pocese svi da ulaze na vrata koja su im bila bliza...a kontrlori unutra sede(zauzimaju mesto putnicima!?)...i smekaju ko ima kartu, ko nema, mada nisu dejstvovali :D

evo kako je to izgledalo jutros...
obelzena vrata ulaz izlaz...i sad ljudi zastali, videli da su pred vratima za izlaz i krenuli ka vratima za ulaz(oh, kako ovo bez veze zvuci..)...i poceli da ulaze po propisu...i odjednom, kada su svi malo bolje razmislili, jer guzva je utros bila kao u popodnevnom spicu..pocese svi da ulaze na vrata koja su im bila bliza...a kontrlori unutra sede(zauzimaju mesto putnicima!?)...i smekaju ko ima kartu, ko nema, mada nisu dejstvovali :D

poolakooo..malo narodu dati lufta..neće odmah da dejstvuju :D

Bus-plus-kontrola.jpg

busplus14072012.jpg

:zper:

Poslednja izmena:
Dobroooooooooooo a kako cemo prvo da ulazimo, a posle da pustaju ove da izlaze? Valjda bi trebalo da bude obrnuto? Kako da udjemo u vec pun autobus? (sto je u 90% slucaj u spicu, a i van njega)

ti ulazis na prednja ili zadnja ovi sto izlaze,izlaze na srednja istovremeno;ako je pun bus,sačekaćeš drugi,brzo će...dakle ,deco,gde sam ono ja stao...a da,ajmooo,ajmoo,živoo.živooo,oopsaasaaa :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back